feikot Отговорено 12 Декември, 2012 Share Отговорено 12 Декември, 2012 Според мен,ако има начин,не ходи да ти сменят гарнитурата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 12 Декември, 2012 Share Отговорено 12 Декември, 2012 Впечатленията ми от колата са много добри. Разхода намалява след актуализацията на софтуера на газовата. Определено при извънградско пътуване е много по-комфортна возията. Къде направиха актуализация на софтуера на газовата? Защото мен много ме мъчи големият разход при градско шофиране (не пада под 20 л на 100 км) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 12 Декември, 2012 Share Отговорено 12 Декември, 2012 Къде направиха актуализация на софтуера на газовата? Защото мен много ме мъчи големият разход при градско шофиране (не пада под 20 л на 100 км) В Грейт Ауто в София. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 15 Декември, 2012 Share Отговорено 15 Декември, 2012 (Редактирано) Много са важни постове като този на Ванката, за да знаем какво може да очакваме от автомобилите. Мога да взема отношение по следните точки: 2. -също имам проблем с кожата на шофьорската седалка - протри се един участък колкото длан. В сервиза казаха, че няма да има проблем с подмяната. 6. -и аз смених моите крушки на около 19.000 км. Изненадан съм че са различни - моите бяха Philips.... такива имали, такива сложили. Сега съм с корейски, 4лв.в едната 9. -получих покана по мейл за смяна на гарнитурата, но няма да се възползвам - не мисля,че това е нещото което най-много застрашава живота на всеки от нас. 1а. -верно,че за отварянето на багажника се изисква определена координация - едновременно натискане и дърпане, което на много хора им се отдава трудно. За мен не е проблем 2а. -стойките за щората ми се счупиха отдавна, заявил съм нови преди 4 месеца, но още ги няма. Нямам надежда, че новите ще издържат повече, и си ги направих "временно" с метални пластини, но както знаем, временното решение в последствие се оказва постоянно. Сега се оглеждам за подобни по-здрави от други марки автомобили. 3а. -проблема с гумата го реших като просто не я нося - в багажника ми е само компресора и пяната която ми дадоха от сервиза. Ако не разпориш гумата, тази пяна ще запуши дупка от пирон примерно. А пък вече гумаджийници под път и над път - особено в града Общо казано, няма от какво да съм недоволен - а, вчера установих, че не ми работи подгрева на едната седалка, а другата топли само облегалката. Миналата зима работиха,какво им стана. И естествено вече съм записан за вторник сутрин в сервиза да видят защо. Но това са дребни кусури, които определено не могат да развалят добрите впечатления от автомобила ! Редактирано 15 Декември, 2012 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 16 Декември, 2012 Share Отговорено 16 Декември, 2012 (Редактирано) Колега, поне може да си возиш резервната гума в багажника. Ние с Волекс-а трябва или да я возим на пода при задните седалки и съответно да се търкаля наляво и надясно при завои или да дърпаме напред по-голямата задна седалка, че да се събере в багажника Струва ми се, този проблем може да бъде решен като се закупи резервна гума тип "патерица". Става дума за онези тънки джанти и гуми които служат за предвижване на малки разстояния. Не заемат място, и предполагам може да се намери размер за Волекса. прилагам снимки само да се досетите за какво говоря. Виждам,че на едната е Дачия Дъстър което ми подсказва, че и за Ховера може да се намери такава..... Редактирано 16 Декември, 2012 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobi878 Отговорено 1 Януари, 2013 Share Отговорено 1 Януари, 2013 Явно проблема с изтриването на кожения салон е често срещан. Интересното, е че това се случва на 15- 20 000 км, което е изключително кратък период. Това, че се подменя от гаранцията е перфектно, но може ли това да се случва през 20 000 км. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_ilieva Отговорено 10 Януари, 2013 Share Отговорено 10 Януари, 2013 ..... В момента ме вълнува кога ще ми доставят щипки за задната щора на багажника - едната се счупи преди 2 месеца и правих едни приспособления да я закачам, ама сега гледам, че и другата е тръгнала да се чупи. Много слаби са ги направили за този опън на щората. Та поръчах ги още в началото на септември ама още ги няма. Вече се чудя дали да не потърся по-здрави от някоя друга кола. Вече има щипки - нашите са ги сменили, но още не сме видели какво са направили туй като колата е вече 6 дни в сервиза. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 12 Януари, 2013 Share Отговорено 12 Януари, 2013 Вече има щипки - нашите са ги сменили, но още не сме видели какво са направили туй като колата е вече 6 дни в сервиза. 6 дни ? За какво е толкова време там ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_ilieva Отговорено 14 Януари, 2013 Share Отговорено 14 Януари, 2013 6 дни ? За какво е толкова време там ? Не беше само за смяна на щипки, имаше и други забележки, които оправиха. Щипките принципно отнемат 1 ден, или поне от сервиза така казаха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 2 Февруари, 2013 Share Отговорено 2 Февруари, 2013 Снимка от този уикенд - проба на вода Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterst Отговорено 3 Февруари, 2013 Share Отговорено 3 Февруари, 2013 Снимките са готини, пробите на вода също, но внимавай да не удавиш машината Отделно, че е бензин, стават и други бели. А от воден удар много рядко признават гаранции 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 4 Февруари, 2013 Share Отговорено 4 Февруари, 2013 Да, де. Исках и аз да имам някоя "мъжествена" снимка на джипа. Ама някой такива снимки после излизат с цената на мини сериал........за това смятам да не си правя повече експерименти ако не се налага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
newfan Отговорено 17 Март, 2013 Share Отговорено 17 Март, 2013 (Редактирано) За днес лоши впечатления! Сменях гумите и за краткото време 1-2 мин., за което беше свалена задна дясна гума видях прекалено голяма външна корозия на задното гърне(даже не успях да видя имаше ли предно) и на ауспуха. Мисля, че няма да сбъркам, ако кажа, че беше над 50% по площта на гърнето( даже и по дъната на самото гърне) и тръбата, а язвите с около милиметър дълбочина.... През зимата съм навъртял не повече от 4000км. по "осолени" пътища. Прекалено много ми се видя за кола на 9 месеца и първа зима. Общо съм навъртял 11700км от 06.2012. Забравих да напиша, че става дума за Ховър 5. Досегашните ми коли карани на газ правеха вътрешна корозия и то за 3-4 години. Отвън ламарината на гърнетата изглеждаше като нова и се продънваха отвътре-навън. Някой има ли поглед върху тази тема? Поздрави на всички пишещи и четящи колеги. Редактирано 17 Март, 2013 от newfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kida24 Отговорено 18 Март, 2013 Share Отговорено 18 Март, 2013 Колега, защо не отидеш в сервиза най-добре да го погледнат и да ти кажат каква е ситуацията. Би трябвало да е гаранционно, май даже имаха 6 год. гаранция срещу корозия колите някакъв такъв спомен имам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 18 Март, 2013 Share Отговорено 18 Март, 2013 (Редактирано) Днес бях на трета смяна на масла 30.000 км. Покрай тях, смяна на свещи,филтър на климатика и смяна на филтъра на газта (този на помпата). В последните седмици толкова вече се беше замърсил, че на газ почти не искаше да върви. Налагаше се да подавам плавно газ, иначе ако я настъпя почваше да се дърпа, да рита...а-ха да загасне. Явно е, че горивата които зареждаме не са особено добри но пък компенсират с това, че са достатъчно скъпи... . Сега вече всичко е наред и си върви като пушка. Изключително съм доволен от работата на гаранционния сервиз Спекта ауто - Бургас. До сега с всичко се справят много бързо и перфектно. Относно протриването на седалката, уважена е гаранцията и е поръчана тапицерия - чакам да пристигне. Уверението е, че части по двигател и ходова част бол и на склад, но разните дреболийки като копченца, скобички, щипки за щората, тапицерии и други такива все още се поръчват в Китай, тъй като никой не очаква, че точно нещо такова може да се повреди. Постепенно като напреднат продажбите и автомобилите станат достатъчно много, ще има и всички дребни детайли в наличност. Редактирано 18 Март, 2013 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 19 Март, 2013 Share Отговорено 19 Март, 2013 (Редактирано) Правилно е преместен коментара в Тема - Обслужване на ГУ - извинявам се за неудобството ! Редактирано 19 Март, 2013 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emorodev Отговорено 19 Март, 2013 Share Отговорено 19 Март, 2013 Хайде да си направим едно събиране по мъжки,какво ще кажете?Вместо да седим и да си пишем,можем да си говорим и на по биричка за всички тими ,които ни вълнуват??!! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 20 Март, 2013 Share Отговорено 20 Март, 2013 Всеки месец в София има среща, на последната май никой не се яви (аз включително). Виж раздел "Срещи и мероприятия". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 28 Юни, 2013 Share Отговорено 28 Юни, 2013 Здравейте колеги!! Значи както всеки се чуди защо така се спъва колата така и аз все се чудех как така, такава голяма кола Ховър 5 2.4л 136 коня който не ми се мисли да е. (разбра ли се аджаба 4G69S4N ) колко всъшност са конете на джипа,понеже прочетох тук доста коментари,но явно не е ясно какъв е точния киловат час на този тип двигатели и най вече дали може да се чипне както по горе колегата попита,ще баде доста добре. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 29 Юни, 2013 Share Отговорено 29 Юни, 2013 Хаххаахаха киловат час не е проблем и електромер да му закачиш,вместо спидометър. След чипа на атмосферните двигатели,показателите мощност и НМ се променят с минималните 5-7%.Смятай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 29 Юни, 2013 Share Отговорено 29 Юни, 2013 (Редактирано) Като сме в тема за впечатления от H5. И в отговор на горните мнения да споделя и моето! Мойта машина H5 пак влезна за силов тунинг! Надявам се вече да излезне с прилично вървене, колко чипосване виде тая кола вече ме е срам да споделям! Пак отиде за смяна на софта, 'щот загуби налягане в цилиндрите, сега ще и сменят бутилката с "Нитрото" барабар с помпата! Явно тая година ще ходя само на къси състезания на гонки на 400м, не мога да запиша един Париж-Дакар! От началото на годината има-няма 4000км за 6 месеца от които 2000 последния месец ама нали е само за състезания и се кара на ремарке. Вие сте готини и ще схванете за какво говоря! Редактирано 30 Юни, 2013 от Говедо Правопис Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vatus Отговорено 12 Август, 2013 Share Отговорено 12 Август, 2013 Ще копна мой пост в друга тема, защото може би тук му беше мястото : "Зравейте! Имам Hover 5 от средата на август миналата година. Навъртях досега повече от 26 000 километра. Разхода ( смесено, градско, магистрала, извънградско) е 13- 13,5 /100км (газ), но наистина зависи колко настъпваш...реално, на магистрала със скорост 130-140 км/ч гори колкото и повече от градското. Пролетта бяхме за 3 дена в ловешкият балкан и навъртяхме 680 км, но карахме бавно (80- 100 км/ч), защото бяхме няколко коли, и средният разход за тия километри беше 11л /100км !!! Забележките към колата са малко....скрибуца някакъв тампон отзад ( като каруца е в аудио отношение), и малко слабичък идва двигателя за тоя тонаж, всичко останало си е суперско!!! НО НАЙ ЛОШОТО......Зимата ме удари автобус отзад , през декември. Карах със стреч фолио вместо стъкло до края на ФЕВРУАРИ, докато пристигне врата, стъкло, броня и фарове за мъгла. Чистачката пристигна през месец МАЙ!!!!! В багажника има три счупени кори....ОЩЕ ГИ НЯМА!!! " Забравих, за прословутите щипки за щората, и тях чакам ...Имам и въпрос колеги...В сервиза на Тойота Венци ми казаха, че КЛИМАТИКА МИ НЯМАЛ ФИЛТЪР? Има ли такова нещо или просто са некомпетентни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 12 Август, 2013 Share Отговорено 12 Август, 2013 Ми и на нас така ни казаха ,и тука в форума сме разисквали и май верно няма филтър което за мен е някъв парадокс. Освем "Форд фиестата " които съм карал 81 година набор. Кола без филтар за купето не съм срещал!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 12 Август, 2013 Share Отговорено 12 Август, 2013 Ники има доста автомобили които също нямат филтър за купето пежо 306 няма,виждал съм Ауди 80 с климатроник и няма филтър има и др. автомобили дето нямат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vatus Отговорено 12 Август, 2013 Share Отговорено 12 Август, 2013 Може, благодаря за съдействието, но насмърдява при включване...защо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts