Jump to content

newfan

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

newfan last won the day on May 3 2017

newfan had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

2 Followers

About newfan

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Адрес:
  Козлодуй
 • Карам:
  GW H5, Xantia, C3.

Recent Profile Visitors

1288 profile views
 1. Здравейте колеги, Хващайки думата пригаждания от този раздел, аз си пригодих напречни греди за покрива. След като за 7г. в BG не се появиха оригинални такива и в най елитните доставчици.... От Н3 (втора употреба), върху пластмасовите (и тотално недъгави като функционалност и дизайн) надлъжни релси на Н5. Не са само за външен вид, нищо пластмасово няма носещи функции. Извинявам се за лошото време и съответните снимки. Безаварийни километри на всички! Изпробвано до 160км/ч никакви допълнителни шумове. Предишните греди, пак пригодени, почваха да свирят още от 80....
 2. Сменени 2 -те карета на предния кардан и всичко се оправи. Включва 4 H винаги, но не изключва с команда от копчето 2H. Започва да си свети копчето 2Н, но остава включено 4х4 и на таблото си свети 4Н. Трябва да загася двигателя и след подаване на контакт с ключа минава командата за превключване 4Н към 2Н. 4L включва веднъж на 5 команди от копчето 4L след включване на 4Н, но и то не изключва след команда от копчето... Сякаш копчетата са клеясали и те и не винаги минават сигналите... При първа възможност ще падне щракане... Карето е с размери 82х27 според майстора, на кутията няма дадени размери само -U100, има и гресьорка. Поздрави и безаварийно...
 3. Разбирам, и аз вече си мислех, че проблемите се натрупват, но са различни.
 4. Сърдечни благодарности. И аз ги бях намерил руските писания за тези машинки. Ще карам едно по едно първо каретата.... Живи, здрави и безаварийно!
 5. Вдигане във въздуха на 4-те гуми и включване 4Н - започват да въртят всичките 4-ри и тресе цялата предница, на земята прави същото -на мокра земя днес. Освен ако има в някоя от двете машинки възможност за "непълно" включване, но да предава "малко" въртящ момент на предните колела.!? Правилно ли е предния кардан да се върти свободно с ръце при 2Н, гумите са на земята, само дето заяждаше на едно и също място и скърцаше? До колкото разбрах тук той е постоянно зацепен с дясната предна полуоска, т.е. тя не може да превърти гумата. А че не мия отдолу си признавам, но имам 25 г. и 15г. коли и тях не съм ги мил зимно време, а в кал не влизам.. А и още не е дошла зимата т.е.мито е на автомивка на всеки 1-2 месеца и отдолу. Ръждясали са силно и всички поцинковани тръбички по спирачната система...за мен това не е нормално!
 6. Здравей vencibull, гледаха майсторите и откриха, че е полублокирало "ниското" каре на предния кардан-до раздатъчната кутия. Не пожелаха да го сменят, имаше в сервиза точното каре-30лв., но нямало време.... после решиха, че щом това е заминало и предното откъм предния дифт е добре да се смени... Остана за другата седмица, но това не би трябвало да е свързано с невключване на 4L. 4H включва със сигурност 100%. Ще правя още една консултация другата седмица, че на приказки ми намекнаха за вода в раздатката, но не съм влизал в ями с вода от 2014 на Родопите, а миналата година правих профилактика на всички масла и би трябвало да няма води в маслата. Но кой знае. Поне видях че се лее масло сякаш от капака на двигателя откъм купето...Както казват лее се щото има... А отдолу ръждата по всичко което може да си помислиш ...е като за една гора лисицида се пребоядисат.... Явно "тънките" места с нискокачествени материали и изработки стигат до края на изчисленият им живот и се натрупват, следва масова смяна....и китайците са хора и те трябва хляб да ядат...и литекс и нашите приятели майсторите Поздрави на всички колеги!
 7. Още веднъж благодаря, утре ще се уверявам , че е каре при майстор, но остава 4L което не включва и това имах като идея да търся инфо. Как е името на колегата от Кюстендил, че отдавна не бях влизал във форума и не съм го срещнал? Поздрави!
 8. Благодаря Краси, продължавам да ровя и търся... Поздрави!
 9. Здравейте Краси , От няколко дни разбрах че имам същия проблем. След като снощи изчетох всичко което намерих тук, мога да го опиша. След натискане на копче 4Н включва 4х4 (щрака и работи шейтан машинката на предна лява полуоска. Чува се и "цъкането " на модула в жабката, но не чувам и не се усеща включване на машинката на раздатъчната кутия. На кал и мокра трева тресе цялата кола и се чуват"ужасни" стържещи звуци от нещо въртящо се.... Същото е и при вдигнати на подемник във въздуха 4 колела, тресат се предните колела сякаш са на каруца по асфалт.. Лесно включва и изключва 4Н, но не включва 4L. ЕКУ модула под седалката не го откривам, явно при мен е на друго място. До колкото съм разбрал в раздатката се изпълнява първата команда за включване на 4х4(4Н), но втората команда не се изпълнява, за 4L -бавни. Никога не съм карал 4х4 на сухо! Включвал съм само зимата когато трябва... Моля за коментар, какво стана с вашия проблем и как сте го оправили, какво е било в основата на нещата, ако ви се е изяснило. Поздрави на всички колеги!
 10. Сегментът на SUV-моделите (кросоувъри и всъдеходи) продължава да записва бурен ръст на продажбите, като отнема пазарните дялове на традиционните хечове, комбита и седани. За първите 5 месеца на 2018 г. са продадени 12,3 млн. такива автомобили в цял свят, което е с 12,6% повече от миналата година. Като цяло дялът на SUV-моделите е 34,4%.Как изглежда Топ 10 по продажби към момента, разкрива агенция focus2move. Според информацията, най-търсени са кросоувърите от С-сегмента (дължина от 4,2 до 4,5 метра), на които се падат 57,2%. Следват по-големите машини от D-клас – 35,2, докато тези от B-клас имат само 5%, но при тях ръстът за тази година е най-голям – 18%.Лидер в общото класиране в глобален мащаб си остава Toyota RAV4, чиито продажби за първите 5 месеца са 335 128 единици. Това е със 7,8% повече от миналата година. Плътно след това е VW Tiguan с 332 185 бройки, като немският модел записва увеличение с 13,7% спрямо първите 5 месеца на 2017 г.Топ 10 на най-продаваните SUV за 2018 г.1. Toyota RAV4 335 128 +7,8%2. VW Tiguan 332 185 +13,7%3. Honda CR-V 275 476 -7,3%4. Hyundai Tucson 224 789 -0,1%5. Nissan Qashqai 224 778 +5,2%6. Haval H6 200 964 +4,8%7. Mazda CX-5 198 136 +22,6%8. Nissan Rogue 197 255 +8,2%9. Kia Sportage 192 773 +7,5%10. Baojun S10 189 709 +16,2%Повече подобни новини четете в Automedia.Прочети още на: https://www.dnes.bg/cars/2018/07/03/lideri-pri-avtomobilite-nai-prodavanite-suv-za-2018-g.381164
 11. Г-н zhelev_48 и аз търся информация за такъв филтър, но за сега нищо не излиза. От къде може да се намери?
 12. newfan

  Steed 6

  Здравейте, Случайно попаднах преди 2 месеца на един такъв черен Стийд 6, при дистрибутора в гр. Плевен и не се замислих когато ми предложиха да го пробвам. Много луксозно изпълнение. Кожата беше навсякъде, даже и цялото табло -с едри двойни шевове... Доста спортна визия и отвън и вътре. Аз съм "газаджия" от 20-ина години и не съм настъпвал дизел 140к.с., но на 6-та от 50-60 км/ч, се ускоряваше до 120 км/ч по баира на излизане от гр. Плевен за Русе и въобще не се чудеше, и въобще не се чуваше.... Возията е тежка и не се усещат "рязко" неравностите, както е при H5, a при Стийд 5 е отчайващо друсане. В купето го няма досадното дрънчане на празна тенекия, когато се затварят врати или минаване през дупки.... Други подробности не разбрах, защото нямаше дори рекламни листовки. Да не забравя, че има 4х4. И оборудването по таблото е на ниво +3 спрямо Н5, а и от Н6 според мен. Казаха, че ще се сглобява тук и цена около 45000. Много ми хареса, но цените вече достигнаха "марковите" аналози.... Поздрави на всички фенове!
 13. Честито и безаварийно теглене, На мен ми струваше 2,5 пъти повече в Митвас преди 3г. и без сваляща се глава...."оригинален"!
 14. Благодаря на "peterst" и аз научих нещо ново, за мен! Поздрави
×
×
 • Create New...