Jump to content

pa4kov

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

Всичко публикувано от pa4kov

  1. В момента карам с BRIDGESTONE 235/65 R17 108H BLIZZAK LM80 XL вече 2-ри сезон. Гумата се държи много прилично и за сега, да чукна на дърво, не ме е вкарвала в приключение.
  2. pa4kov

    Смяна на маслото

    За Ховер-а е следното: I-во ТО: 5000 км или 6 м; II-ро ТО: 15000 (10000 от I-во ТО) или 12 м (от I-во ТО); III-то ТО: 30000 (15000 от II-во ТО) или 12 м (от II-во ТО); и т.н. на всеки 15000 или 1 година.
  3. Бушоните са от лявата страна на таблото.
  4. Проблем с газовата имаха голяма част от колите купени преди година, година и половина. В голяма част от тези машини са монтирани бутилки, по чиято вътрешна повърхност е имало ръжда, която в крайна сметка скапва помпата. Решението е замяна на комплект бутилка с помпа, което при мен го направиха гаранционно и напълно безплатно. Слава на Митвас са перфекната работа. От тогава газовата работи без проблем. Препоръчвам ти да коментирате с твоя сервиз замяна на бутилка с помпа.
  5. При газовите бутилки понятието "пълна до горе" е доста относително. Зависи от околната температура и налягането на помпата. Много често ми се е случвало през летните горещини бутилката уж да е пълна догоре, а първата чертичка гасне булвално след няколко километъра. Според мен случая на lab_man е точно такъв.
  6. И аз го имах този проблем. Първоначално се появяваше инцидентно, но след това нещата се задълбочиха. Проблема най-вероятно е в помпата. При мен след смяна на бутилка с помпа, проблема изчезна.
  7. pa4kov

    Great Wall Leasing

    Няма уловка. Това е цена, върху която се надчисляват всички такси и оскъпяването. Просто ти дават 1000 лв отстъпка от оскъпяването.
  8. Благодаря на всички за отговорите. Ще използвам средният разход (11.1 л на 100 км), който е даден на големия картон.
  9. Уважаеми колеги! Имам следният въпрос. Какъв е нормативно признатия разход за Ховъра?
  10. Чиними се, че цялата тази дискусия иде малко off-topic, или може би бъркам?
  11. Подкрепям Ванката. Една хубава сутрин си паля Ховърчето и съседа ми вика, че ми е изгоряла крушката. Оставям детето на детска и бегом в Митвас. Момчетата свършха работа за 15-20 минути, даже нямаше време за едно кафе. А цената беше някъде около 15-20 лв.
  12. Колеги, истината е в СЛЪНЦЕТО. Това е единственият първичен источник на енергия, който не требе да се копа. Ако някой ни подари ЯЕЦ съм съгласен да се строи. Каквото и да говорят някой политици, че държавата няма да даде и лев, не им вярвайте. България е малка и бедна държава (поне за сега, надявам се), и едва ли може да си позволи толкова скъп проект. Построяването на тази ЯЕЦ с държавно финансиране и гаранции може да ни вкара в големи дългове. И после .... Оти ги ручахме жабетата.
  13. Къде направиха актуализация на софтуера на газовата? Защото мен много ме мъчи големият разход при градско шофиране (не пада под 20 л на 100 км)
  14. Колеги някой да си е купил комплект нови джанти за Ховъра. Моля, да сподели впечатления: марка, модел, цена и място на закупуване. Благодаря предварително.
  15. Не знам какво има да е бистри. Винаги когато се изготвя спецификация за обществена поръчка тя се съобразява със съществуващ ценово-изгоден продукт. За да си сигурен, че дадена общ. поръчка няма да се провали е нужно да си подбереш правилния продукт и правилната фирма, която има голям шанс да спечели конкурса. Ще се съгласите, че GW Hover H5 и Steed са ценово най-изгодните нови коли от своя клас, които могат да бъдат намерени на българският пазар. Не смятам, че общественият интерес е нарушен в случая.
  16. На мен продължава да ми е висок разхода на газ. Вчера заредих и отчетох разход 21 л на 100 км (32 л газ за около 150 км). Иначе, извънградско си харчи 12-13 л на 100 км. Не мога да си обясня този висок разход. Когато бях за 1 ТО в Митвас им задох този въпрос. Не можаха да ми отговорят.
  17. От Митвас ми казаха, че пасват 1:1 на Ховъра.
  18. ... Тъкмо си имаш повод за почивка. А и да караш на пропан-бутан си е компромис.
  19. И на мен ми се случи няколко пъти да не успея да заредя, но температурата беше над 35 градуса и само от колонки на OMV (Търговище и Велико Търново). С Лукоил съм нямал никакви проблеми и с Ромпетрол също. Ако не успеех да заредиш в някоя бензиностанция, пробвай с друга.
  20. И аз смятам да го покарам още малко и при първото ТО ще помоля в сервиза дали не трябва нещо да се регулира. По принцип колата си е леко мудна, но това си го обяснявам с малката мощност на двигателя спрямо теглото на автомобила. Забелазал съм сравнително често, че при потегляне на първа колата да се "задавя" за момент около секунда и после бързо вдига обороти.
  21. Днес, отново поставих рекорд. 25.7 л/100 км, реален разход (изразходвани 37 л преди последното зареждане, при 2 светещи светодиода). Това е само градско шофиране.
  22. Аха, но моята беше регистрирана чрез дилъра (Митвас). Така, че проблема не е в newfan.
  23. И на моя пише ЕВРО5 93 kW.
  24. На какъв модел бензинов двигател, отговарящ на Евро5 стандарта, са базирани пикапите?
  25. При последното зареждане машинката даде много приличен разход 12.3 л/100 км при изминати около 220 км градско (София) + извънградско (София-Боровец-София). Има голямо значение отношението към педала на газта. Ако се натиска често до "ламарината" автомобила ще дава много висок разход, но ако педала на газта само се "гали", тогава разхода ще е нисък.
×
×
  • Създай нов...