Jump to content

Нов собственик на Voleex C10 (бял)


nmnikolov
 Share

Recommended Posts

Здравейте на всички, от днес и аз съм горд собственик на калинката. Все още не съм и навъртял много километри, но първите ми впечатления са много добри. Интереса към колата е доста голям, веднага след като я взех отидох в сервиз да ми сложат зимни гуми и я разгледаха с голямо любопитство. Лично според мен спортната решетка стои идеално на белия цвят. Със светлия интериор щеше да изглежда още по-добре, но не исках да си вкарам такъв автогол с чистенето. Направих и малко снимки за да видите как изглежда, а и все пак това е традицията във форума.

post-4762-0-30309100-1328620113_thumb.jpg

post-4762-0-01879700-1328620114_thumb.jpg

post-4762-0-65466500-1328620114_thumb.jpg

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Явно от Литекс Моторс са изпратили покани на всички за откриването на завода на 21-ви. На мен дори ми пратиха още преди да си получа колата. Колко от вас ще ходят на откриването?

Link to comment
Share on other sites

Честито колега! Много кеф да ти прави колата и само за смяна на консумативи да ходиш в сервиз. Хиляди безаварийни.

 

ПП: Определено тази решетка е по-добра от другата. На мен лично много ми харесва.

Link to comment
Share on other sites

Някои българи са доста нагли същества. Както виждате на снимката на мястото, където съм паркирал е изчистено. Аз го изчистих, веднага след като се прибрах с колата вчера. Това е платен паркинг зад блока ни и си платих за това място. Снощи и днес сутринта вече 2 различни коли (съседи от блока) ми спират на мястото, хем че те са си платили за други места и добре го знаят. За този от сутринта дори домоуправителя ми каза, че обичал да си спира на неговото си място и много се сърдел ако някой му спре на неговото.

Link to comment
Share on other sites

Какво говориш, пред блока имаше на мястото на паркоместата по половин метър сняг. Преди близо седмица за 40 мин вечерта изчистих едното и си сложих колата там. Малко по-късно отидох до магазина за 30 мин (вечерта става всичко) и като се върнах гледам единия от съседите си изкарал колата от преспата, която кара два пъти в месеца и я преместил на изчистеното място. От тогава не я е карал. Онзи ден го видях и уж тръгнах към него да го помоля да прояви разбиране, само като ми видя погледа и побърза да се скрие във входа по най-бързия начин... Това, че при теб мястото е платено е още по-фрапиращо. А най-скапаното е, че се знаете кой какъв е, дори да му направиш мръсно, той ще ти го върне - безмислено хабене на нерви в между-съседски "войни".

Link to comment
Share on other sites

Честито и от мен. Колата изглежда много яко. /относно съседите: живея в къща и от както се помня всяка зима само аз и баща ми чистихме улицата пред нас. Миналата година разкарах колата и не съм чистил и за първи път видях съседите ми да чистят. Даже ми се ядосваха защо и аз не им помагам при положение че нямам кола. Наглостта в България мисля че си е национална черта. Алеко Констатинов го е описал много добре./

Link to comment
Share on other sites

Хайде честито. :wav: Като гледам, спортната решетка май е правена за този цвят. Между другото, мисля че видях колата ти преди теб - в Понеделник вечерта при дилъра, като си взимах моята /може и да греша/.

Link to comment
Share on other sites

Честито!!! Пожелавам ти много безаварийни километри и след като изтече гаранцията пак НОВА кола!!! Чуството да извадиш нова кола от магазина е просто уникално.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Принципно за нефабричен борд компютър си има тема, но реших да споделя информацията и в моята тема, защото може би доста хора не са чели другата тема. Great Wall автомобилите имат ODBII изход, като при Voleex C10 той е много лесно достъпен след като се махне малката жабка от страната на шофьора. Устройството, което си закупих е plug and play модел ELM327 с bluetooth (има и вариант с usb кабел) китайско изпълнение от ebay за 14$ с доставка. За визуализиране на цялата информация използвам Android телефон и съответната програма Torque Pro. Сдвояването с устройството е много лесно, стига да знаете стандартната парола на устройството. Аз не я знаех, но веднага я намерих в интернет и е 6789. Зад жабнака има достатъчно място, така че хем устройството да бъде включено в ODBII изхода, хем жабката да бъде монтирана обратно. Програмата изкарва информация за доста неща, като от личния ми опит мога да кажа, че следните неща работят - моментен и среден разход на гориво, температура на двигателя, обороти, позиция на педалите, скорост, четене на грешки на двигателя. Това, което не успя да ми покаже е оставащото гориво. За някои от сензорите информацията според мен не е на 100% точна (като разход на гориво, скорост), но е доста близо до реалното.

Link to comment
Share on other sites

Здравей, nmnikolov !

Защо мислиш, че информацията от сензора за скоростта не е точна?

 

Аз съм забелязал, че на моята кола има разлика между скоростта, която показва стрелката и скоростта от борд компютъра(цифрово показание). Ако стрелката е на 90 км/ч, БК ми показва 83 км/ч. Засичл съм с GPS и скоростта от GPS-а съвпада с тази от БК.

Т.е. показанието на стрелката не е точно, в случая по-голямо от действителното.

Edited by Migel
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...