Jump to content

nmnikolov

Members
 • Posts

  411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by nmnikolov

 1. Е нали уж новите сглобени H6-ци ще имат AA. Малко обаче ме съмнява да поддържа чак безжичен АА. А относно кутийката аз си сложих wireless зарядно. На мен проблема ми е именно късите пътувания и постоянното ръчкане на кабел, за да си пусна AA. За дълги пътувания като ми дойде кутийката ще видя дали ще загрява много телефона с wireless АА и безжично зареждане.
 2. А пък ако се купи и това устройство и нещата заспиват... https://www.indiegogo.com/projects/aawireless/x/25959413 Аз преди почти 2 години смених марката и съм си поръчал това устройство, като чакам да ми го доставят. За Apple Carplay също има подобно устройство.
 3. @Boyko23 ами може и да не си познал. С моят вече бивш Great Wall имах не малка част от описаните проблеми и то още докато беше гаранционен. И не че не съм се грижил за него, а просто оторизираните сервизи не успяваха да я оправят. Та накратко: 1. Рейката 3 пъти беше сменена гаранционно, но все си потропваше 2. Оборотите на свободна играеха доста. Налагаше се често регулиране на клапани, смяна на гарнитури, шлайфане. Имах един доста неприятен случай, след който вече престанах да ходя при вас (Митвас) за кавито и да е ремонти. Оборотите играеха много и колата често изгасваше от 3-та на 2-ра. Светеше и чека. След като стоя при вас 1 седмица си я взех с обяснението: Нищо не сме и правили, защото главата е за смяна. Поръчали сме нова. След доста чакане накрая отидох при друг оторизиран сервиз, където се хванаха за главата какво сте направили/ не сте направили. От Митвас така и никога не ми звъннаха, че поръчаната гаранционно глава е пристигнала... Извода е дин - никаква глава не е поръчвана и просто сте искали да се отървете от този проблемен автомобил. Познах ли а? 3. Климатика в жегите работеше макс 30 мин. и след това спираше на духа студено. Какво ли не мериха, доливаха фреон и т.н. в оторизиран сервиз, но не откриха проблема. 4. Колата до последно лятото дори при малки изкачвания леко загряваше (5 черти от 4 нормални). Естествено и това беше споменавано в оторизиран сервиз.
 4. Супер е, че вече си имплементирал тази функционалност. Разгледах csv файла и единствено не виждам бензиностанцията в него. Доколкото видях пазиш id-та за venues, така че може това id да изкараш в export-а.
 5. Вадиш жабката, намира се зад нея. Името на темата и въпроса нямат много връзка...
 6. Като возене каква е според теб разликата спрямо оригиналните?
 7. От известно време ползвам Motomoshi и определено е доста по-удобно, защото досега си пазех зареждането в googe keep и след това на компютър си го попълвах в carspending. Има някои неща, които може да се подобрят: да може да се избира любима бензиностанция директно от dropdown, защото в момента единствено се визуализират на картата и трябва да се търсят на сайтa carspending на страницата на профила ми има статистика за изминати километри по месеци, докато в мобилното приложение тази статистика не мога да я намеря export функционалноста, която планирате, ще е наистина полезна за backup преди ми беше по-удобно данните от зарежданията и другите разходи да се показват в 2 отделни таба, а не както сега да са смесени и да трябва с няколко click-а да си ги филтрирам
 8. Никаква идея.
 9. Преди няколко месеца оригиналния китайски акумулатор на 6 години сдаде багажа от раз. След студена нощ на сутринта не искаше да запали, но в началото поне въртеше стартера, докато след няколко проби и него спря да върти. Чак се изненадах, че китайски акумулатор изкара 6 години. Един таксиметров шофьор се опита да ми даде ток, но кабелите, които продават по магазините (Практикер, Бриколаж и т.н.) са боклуци и сам ме предупреди, че може и да не стане с тези кабели и така и стана. Заредих акумулатора цяла нощ с малко зарядно на съсед и на другия ден директно в сервиз за нов акумулатор. В крайна сметка има ли развитие по твоя случай?
 10. Аз също гаранционно на 200км. Естествено бяха дефектни. След смяната пак се върнах, за да ги сложат като хората, че и новите си тропаха.
 11. Здравейте, някой знае ли какви са спецификациите на предните накладки за Voleex C10 и дали съвпадат с някоя от модификациите на Toyota Yaris?
 12. Има създадена тема за фалита. По-добре е там да се коментира. Що се отнася до гаранцията аз вчера си взех колата, след като я бях оставил преди 1 седмица лично на представител на Литекс Моторс за гаранционни проблеми.
 13. Всъщност това май са врътки, за да не се връщат парите от КТБ... http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/03/28/2943699_liteks_motors_trugna_kum_falit/
 14. Аз преди доста време имах такъв проблем и ми смениха датчика за задна скорост.
 15. Аз доколкото останах с впечатление от пост на представител на сервиз на Great Wall Виале са фалирали и вече няма и части за тях. Доколкото знам по закон не са ли длъжни Литекс Моторс да поддържат налични резервни части за даден автомобил определен период години, които със сигурност не е само в рамките на гаранционния срок на автомобила? В такъв случай какво става ако колата вече не е гаранционна и кажат, че вече няма резервни части за Виале?
 16. Това с най-близкия дилър не винаги е добра идея... Примерно на мен кракът ми повече няма да стъпи в най-близкият до мен дилър. След като февруари месец я карах заради проблеми с двигателя - неравномерна работа, губене на обороти, изгасване при изключване от скорост, загряване на дригателя ми казаха, че двигателя е за смяна на глава и че ще ми се обадят след като я поръчат и частта пристигне. От тогава минаха 6 месеца и се наложи директно да се свържа с Литекс моторс, които ме пратиха в друг сервиз. За капак точно преди да се обадя на този сервиз протече и бензин и се наложи да закарам колата по спешност, за да не реши някой да пробва как гори автомобил. След като седя 1 седмица ми я върнаха с регулиран двигател, оправен теч и т.н. Старият сервиз за 1 седмица нищо такова не беше направил. Дори се съмнявам изобщо да са поръчвали глава. По-скоро само са гледали как да ме отпратят. И това е вторият случай да ги чакам по 6 месеца за отстраняването на гаранционен проблем и в крайна сметка да се налага да се свързвам с Литекс Моторс. Явно предпочитат само да се занимават с техническо обслужване...
 17. Boyko23, значи да си искам от вас(Митвас) удостоверение, че от 2012 все още не сте ме уведомили за наличието на такова. Тогава като питах за документ и казвахте, че още има неуредици в закона и се чакат изменения...
 18. Имам същите проблеми. До В. Търново след 150км. тези дни и вече в колата започва да става жега. Да, не е по-зле от без никакъв климатик, но пък и като си купува човек кола с климатик не е, за да работи от дъжд на вятър.
 19. Ами не ми казаха причина, но аз подозирам прегряване. Направи ми впечатление, че през зимата на място и на свободна се включваше перката да охлажда и то при градуси около нулата и дори отрицателни.
 20. Моят Волекс интересни златни времена кара (63 000 км). Предстои ми смяна на глава на двигателя + яко ръжда... За ръждата ме е срам да снимам и да ви покажа. За протокола - вече 2 пъти отстраняваха ръжда.
 21. Абсолютно същите симптоми имам и аз с моя Волекс... И при мен падат до 400-500 оборота, само че докато още не е загряла колата много често дори изгасва. Пример: карам на трета с 30-40км. и изключвам от скорост, за да включва на втора. Преди да съм включил оборотите падат и колата изгасва. Не само, че това е дразнещо когато е студено времето колата да ми изгасва по 3-4 пъти за 3 завоя в рамките на 400 метра, но също така е и много опасно. От известно време на 1-ва и особено на 2-ра колата колата не поддържа сама скоростта, когато не натискам газта и колата започва да се тресе аха да угасне. При студена кола докато чакам на място да превключи на газ оборотите отново започнаха да изграят около 1000 и колата да се тресе. След като превключи на бензин е малко по-добре. Колата е на 62хил. км, като един път на 30хил. заради проблеми с оборотите регулираха в сервиз работат на двигателя.
 22. Трябва да намеря време да я закарам... Иначе са отразени проблемите, но заради градушката от преди време от Митвас ми казаха преди няколко месеца, че до септември поне няма свободни часове при бояджиите, където пращат колите. А и както сме с бебе е проблем да останем без кола за повече от 1 седмица.
 23. Разхода се засича най-добре след като си навъртял поне няколко хиляди км. С 3-4 зареждания няма да е толкова точно. Иначе е нормално на различните бензиностанции колонката да изключва различно. От това се получава и разликата. По-интересното е, че при мен има случай на зареждане с 48л. газ при капацитет на бутилката 51л. Куриозното е, че до бензиностанцията все още си карах на газ и си светеше една чертичка, така че дори не бях останал без газ. Общо взето за газта май май всички лъжат...
×
×
 • Create New...