Jump to content

poroinik

Moderators
  • Мнения

    475
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    38

poroinik last won the day on Май 27 2022

poroinik had the most liked content!

Относно poroinik

Profile Information

  • Адрес:
    София
  • Карам:
    Voleex C10

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

poroinik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

77

Обществена Репутация

  1. poroinik

    Алтернатор

    Ще ти кажа аз как си реших проблема. Поръчах регулатор на напрежението от Китай. Знам също, че моя майстор беше търсил при едни които оправят алтернатори и те го нямаха като наличност, но щяха да поръчват. Мисля че се намираха около ТУ София, но не съм сигурен кои са. Препоръчвам ти да врътнеш няколко телефона и ако не намериш - от Китай. Чака се, но това е положението. https://www.aliexpress.com/item/4001143823056.html https://www.aliexpress.com/i/1005001692700360.html Ако не можеш да поръчаш поради някаква причина директно към България - действаш през посредник като https://tbfocus.com/. (аз така направих тъй като тогава в алиекспрес ги нямаш тези артикули, които ти пратих. Имаше ги само в taobao.com, но от там пращат към България и ти трябва посредник). Номера на частта, която поръчах, е този - jfz1929ab. Всичко пасна и от тогава съм нямал проблем.
  2. poroinik

    Алтернатор

    Здрасти, Как си реши проблема? От вчера и при мен се получи така, в Митвас продават цял алтернатор за 680 лв. Части няма никъде освен от Китай, където се чака месец и нагоре.
  3. poroinik

    С10 не пали

    Колата след последното палене си пали вече нормално и всеки път, само че не ме устройва това, защото може да ме остави по всяко време на пътя. Такива проблеми, обаче са и най-трудни за откриване. Сега имах повече време и направих следното: махнах всички бушони на газта и все още пали (значи не е газта, а това че копчето при контакт не винаги свети май при мен си е нормално и не виждам да има връзка с паленето) niksan_nng - коя букса се беше разпаднала? Къде се намира точно? Вече се насочвам към нещо със стартера. Махнах кутията на въздушния филтър и акумулатора, защото си мисля, че под него ще е стартера, но не можах да видя къде е и къде му е буксата.
  4. poroinik

    С10 не пали

    Днес пак запали. Просто беше седяла един ден. Не съм мърдал кабели. Въпрос - не съм забелязал дали като дадеш на контакт светва копчето на газта или след като се запали колата.
  5. poroinik

    С10 не пали

    Днвс сутринта хванах и размърдах кабелите в които излизат от бушоните на газта и запали. След това обаче не можах да го повторя същото следобеда. Т.е. Някъде има някаква хлабава връзка. Утре ще гледам по-подеобно и ще пиша.
  6. poroinik

    С10 не пали

    Моя не е оригиналния. Вече е сменян, но не се кара много. Някой знае ли къде се намира компютъра на газта?
  7. poroinik

    С10 не пали

    Няма развитие. Ще пробвам все пак акумулатора тази нощ. Ще пиша ако стане нещо, а междувременно ако някой с Виале го е имал същия проблем да каже. Кофти, че гаранцията отдавна изтече.
  8. poroinik

    С10 не пали

    Акумулатора е на 12,37 волта, като дори пробвахме да дадем ток от друга кола. А съм се насочил към газта, защото не й свети копчето, а доколкото знам на волексите май им правеха всичко да се контролира от ЕКУ-то на газовата.
  9. poroinik

    С10 не пали

    Здравейте, Днес сутринта ми се случи следното нещо - загасих колата пред градината на сина и като се върнах, завъртях ключа на контакт - таблото светеше нормално, опитвам да запаля и не се случва нищо. Забелязах, че не свети обаче копчето на газта. Разкачих акумулатора, изчаках малко и го закачих - дадох на контакт, всичко светна(включително и газта), опитвам да паля и пак нищо не се случва. Не върти стартера, абсолютно нищо. След като се опитах да запаля обаче отново изгаснаха лампичките на газта. Пак разкачих акумулатора и пробвах - отново нищо. След няколко чазкачания вече газта не свети въобще. Проверих всички бушони на газта(4-те в отделна кутийка), проверих и важните бушони в коша на колата (ЕКУ, горивна помпа и т.н. - всичко ОК). За друго не ми остана време. Някакви идеи преди да се вкарам във филма с репатраци и т.н.?
  10. poroinik

    Litex Motors фалира

    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/30201-liteks-motors-podade-dokumenti-za-falit/ Дааа. Да видим официалния коментар до края на деня какъв ще е... Пак ли гризнахме дръвцето да го е...?
  11. Нека ти дам пример с мен - дневния градски среден разход ми се движи между 7.5 и 13.5... Обикновено при нормално градско (задръствания, но не тежки) е около 9-10. Той варира в такива големи граници поради това, че просто градското движение е непредвидимо и различно всеки ден... Плюс това има градско и градско. Абе карай си колата и не го мисли разхода - дай му време и ще се нагодите един към друг
  12. Аз пък си мисля, че всичко е нормално за такава кола. Това са големи, тежки джипове, а дъстъра е много по-лек. При мен аутлендъра също се задъхва по стръмното (двигател 2.0 дизел 140 коня, към тон и 800 кг тежи). А летен разход с климатик градско 10-11 не е нещо страшно. Като я изкараш на по-дълъг път и без климатик ще си покаже, но в крайна сметка голямата кола няма как да харчи като малка. И аз имам хубави сънища с разхода на Волекса, ама... Френския дизел си е френски дизел и е по доста мнения най-добрия в света, а и е икономичен. Разхода ще падне малко като се разработи, но няма да станат чудеса. По-скоро ти ще й свикнеш и няма да ти прави впечатление.
  13. Много ми харесва. Надявам се да те радва и изпълва с приятни преживявания. А ти като й свикнеш ще напишеш отзиви
  14. poroinik

    Регистрация на ГУ

    И при мен така се получи. Никакъв документ нямам.
  15. Явно е, че китайците остават само джипките и пикапите и разкарват всичко останало. Нищо зависещо от Литекс Моторс.
×
×
  • Създай нов...