Jump to content

poroinik

Moderators
 • Posts

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

poroinik last won the day on May 27

poroinik had the most liked content!

About poroinik

Profile Information

 • Адрес:
  София
 • Карам:
  Voleex C10

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

poroinik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

77

Reputation

 1. Ще ти кажа аз как си реших проблема. Поръчах регулатор на напрежението от Китай. Знам също, че моя майстор беше търсил при едни които оправят алтернатори и те го нямаха като наличност, но щяха да поръчват. Мисля че се намираха около ТУ София, но не съм сигурен кои са. Препоръчвам ти да врътнеш няколко телефона и ако не намериш - от Китай. Чака се, но това е положението. https://www.aliexpress.com/item/4001143823056.html https://www.aliexpress.com/i/1005001692700360.html Ако не можеш да поръчаш поради някаква причина директно към България - действаш през посредник като https://tbfocus.com/. (аз така направих тъй като тогава в алиекспрес ги нямаш тези артикули, които ти пратих. Имаше ги само в taobao.com, но от там пращат към България и ти трябва посредник). Номера на частта, която поръчах, е този - jfz1929ab. Всичко пасна и от тогава съм нямал проблем.
 2. Здрасти, Как си реши проблема? От вчера и при мен се получи така, в Митвас продават цял алтернатор за 680 лв. Части няма никъде освен от Китай, където се чака месец и нагоре.
 3. Колата след последното палене си пали вече нормално и всеки път, само че не ме устройва това, защото може да ме остави по всяко време на пътя. Такива проблеми, обаче са и най-трудни за откриване. Сега имах повече време и направих следното: махнах всички бушони на газта и все още пали (значи не е газта, а това че копчето при контакт не винаги свети май при мен си е нормално и не виждам да има връзка с паленето) niksan_nng - коя букса се беше разпаднала? Къде се намира точно? Вече се насочвам към нещо със стартера. Махнах кутията на въздушния филтър и акумулатора, защото си мисля, че под него ще е стартера, но не можах да видя къде е и къде му е буксата.
 4. Днес пак запали. Просто беше седяла един ден. Не съм мърдал кабели. Въпрос - не съм забелязал дали като дадеш на контакт светва копчето на газта или след като се запали колата.
 5. Днвс сутринта хванах и размърдах кабелите в които излизат от бушоните на газта и запали. След това обаче не можах да го повторя същото следобеда. Т.е. Някъде има някаква хлабава връзка. Утре ще гледам по-подеобно и ще пиша.
 6. Моя не е оригиналния. Вече е сменян, но не се кара много. Някой знае ли къде се намира компютъра на газта?
 7. Няма развитие. Ще пробвам все пак акумулатора тази нощ. Ще пиша ако стане нещо, а междувременно ако някой с Виале го е имал същия проблем да каже. Кофти, че гаранцията отдавна изтече.
 8. Акумулатора е на 12,37 волта, като дори пробвахме да дадем ток от друга кола. А съм се насочил към газта, защото не й свети копчето, а доколкото знам на волексите май им правеха всичко да се контролира от ЕКУ-то на газовата.
 9. Здравейте, Днес сутринта ми се случи следното нещо - загасих колата пред градината на сина и като се върнах, завъртях ключа на контакт - таблото светеше нормално, опитвам да запаля и не се случва нищо. Забелязах, че не свети обаче копчето на газта. Разкачих акумулатора, изчаках малко и го закачих - дадох на контакт, всичко светна(включително и газта), опитвам да паля и пак нищо не се случва. Не върти стартера, абсолютно нищо. След като се опитах да запаля обаче отново изгаснаха лампичките на газта. Пак разкачих акумулатора и пробвах - отново нищо. След няколко чазкачания вече газта не свети въобще. Проверих всички бушони на газта(4-те в отделна кутийка), проверих и важните бушони в коша на колата (ЕКУ, горивна помпа и т.н. - всичко ОК). За друго не ми остана време. Някакви идеи преди да се вкарам във филма с репатраци и т.н.?
 10. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/30201-liteks-motors-podade-dokumenti-za-falit/ Дааа. Да видим официалния коментар до края на деня какъв ще е... Пак ли гризнахме дръвцето да го е...?
 11. Нека ти дам пример с мен - дневния градски среден разход ми се движи между 7.5 и 13.5... Обикновено при нормално градско (задръствания, но не тежки) е около 9-10. Той варира в такива големи граници поради това, че просто градското движение е непредвидимо и различно всеки ден... Плюс това има градско и градско. Абе карай си колата и не го мисли разхода - дай му време и ще се нагодите един към друг
 12. Аз пък си мисля, че всичко е нормално за такава кола. Това са големи, тежки джипове, а дъстъра е много по-лек. При мен аутлендъра също се задъхва по стръмното (двигател 2.0 дизел 140 коня, към тон и 800 кг тежи). А летен разход с климатик градско 10-11 не е нещо страшно. Като я изкараш на по-дълъг път и без климатик ще си покаже, но в крайна сметка голямата кола няма как да харчи като малка. И аз имам хубави сънища с разхода на Волекса, ама... Френския дизел си е френски дизел и е по доста мнения най-добрия в света, а и е икономичен. Разхода ще падне малко като се разработи, но няма да станат чудеса. По-скоро ти ще й свикнеш и няма да ти прави впечатление.
 13. Много ми харесва. Надявам се да те радва и изпълва с приятни преживявания. А ти като й свикнеш ще напишеш отзиви
 14. И при мен така се получи. Никакъв документ нямам.
 15. Явно е, че китайците остават само джипките и пикапите и разкарват всичко останало. Нищо зависещо от Литекс Моторс.
×
×
 • Create New...