dry-ice

Members
 • Мнения

  37
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

dry-ice last won the day on Октомври 18 2014

dry-ice had the most liked content!

Обществена Репутация

3 Neutral

Относно dry-ice

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Адрес:
  Стара Загора
 • Карам:
  Voleex C30
 1. Litex Motors фалира

  Според мен проблема е в продажбите. За да съществува един завод трябва да има продажби. След спирането на C10 колко от продадените автомобили в България са Great Wall? Насилиха се и на вън да продават, но и там не знам да са постигнали голям успех. Пък и не знам дали покриват нормите за Euro 6 стандарта. Единственото притеснение за нас е дали ще продължат със сервизната си дейност и най-вече покритието на дългата гаранция, която ни дадоха.
 2. Разход на гориво на С30

  Здравей, като собственик на същия модел кола съм учуден къде точно го гледаш този разход. Ако е моментен (там със квадратчетата) той не е реалния разход на колата. Моята градско гори по-малко от 10, извън града съм я свалял на 6. До Белград и обратно, почти само магистрала с нормално каране около 120, разхода беше около 6.5 на 100. Говоря измерено с пистолета на бензиностанциите. Много зависи и какъв бензин зареждаш. От бензин до бензин разхода може да е с литър отгоре Поздрави
 3. При моята ако не отворя врата 30 секунди след отключване се заключва отново. Но ако отвориш врата или багажника след това не се самозаключва, дори и часове да стои.
 4. Като че ли ще я затваряме фабриката. Според мен не могат да покрият това Евро 6 с колите, които пристигат от Китай. Колкото и да говорят, че са получили Европейско одобрение, това беше преди Евро6. От тази година с това което се предлага не покрива този стандарт
 5. Не съм на същото мнение, хората си направиха фейс-лифт на С30, че и С50 си имат. При нас нищо....
 6. http://greatwall.bg/novini/%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%bd-great-wall-%d1%8130-%d0%b1%d0%b5%d1%88%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bd/ Е,това е! Мечтата на всеки да кара нов С30 е спряна, ако иска някой може да му го дам след гаранцията да се повози на такава кола. Всичко което е почнало в България като автомобилостроене е загинало. Да се надяваме, че и тази инициатива няма да загине. Отивайки си един по един моделите малко ме притеснява. Но, никой няма да бъде нито изумен, нито дори и учуден. Просто ще приемем факта, че в нашата държава нещата не се случват, А за сведение нашите комшии (Dacia) продават и в Германия .....
 7. Какво става със завода, някой има ли някаква информация?
 8. Под прикритие

  Някой гледа ли сериала "Под прикритие". В сериала цялата полиция е оборудвана с Great Wall. Шефа с Н6, а патрулките С30. Това според мен е добра инициатива да се оборудва МВР с коли произведени в България.
 9. Шумоизолация на купето на Волекс C10

  Можеш ли дадеш малко повече информация за изолацията. Сам ли я направи или в сервиз? Не се ли засяга гаранцията при такава манипулация с автомобила? Какво точно използва за материал за изолация?
 10. Днес бях в сервиза в Пловдив, маслото с което ми заредена колата бе 10w40. Явно след втората година на никой Грейтуол сервиз не му пука за нашите коли. След като се прибрах и оставих колата на паркинг, запалвайки я вечерта дори жена ми забеляза, че е станала по-шумна. Аз който се хвалих колко тихо ми работи колата, сега ще си мълча и ще си слушам тракането със спомен за това как е работила първите две години. След като аз си плащам маслото, не мога да разбера какъв е проблема да ми сложат от хубавото....
 11. Започвам тази тема с чувството, мога да засегна някои интереси по отношение на обслужване на нашата марка в града на липите. Цялата работа е там, че в град като Стара Загора няма официален представител на марката, а се търси някой който да поеме поне сервиза. След отказа на Аутохит, в играта се намеси местния дилър на Опел - Аутовия. Тук още с получаване на официалното известие, че този сервиз ще поема Great Wall, направо ми настръхна косата. Имам служебен, както и личен сблъсък с този сервиз и не съм останал никак доволен. Тъй като родителите на жена ми също притежават кола от марката (С10) се наложи да използват услугите на сервиза. Обслужването бе на цена около 310, като това не толкова ме смути, колкото факта че маслото на две годишната кола бе сменено с 10w40 полусинтетика,чиято цена на фактурата показваше, че е от варел. Притеснен от факта аз потърсих съдействие от сервиза в Пловдив, където бях уверен че техническото обслужване на моята кола ще бъде извършено с масло 5w40 (синтетика от туба), както и цената ще е около 220 лв. Знам, че форума се чете и от представители на Литексмоторс, че ми е интересно дали се следи за качеството на сервизното обслужване от оторизирания сервизи. Искам да изкажа благодарност на сервиза в Пловдив, които спечелиха още един клиент.
 12. Качвайте тук снимки на вашия Voleex!

  Ето две снимки от мен. Малко е мръсен, но пък ми остана точно сега време да снимам:
 13. ПТП поради дефект

  Според мен това, че вещото лице е доказало некачествен метал ми звучи малко несериозно. По принцип може да се каже, че има дефект в частта, която е вложена в автомобила. Мисля, че това обаче трябва да ни притесни донякъде, защото и ние сме качени на такива возила и повечето от нас качваме своето семейство на тях. Да се надяваме, че това е единичен случай и няма да се повтори при никой един от нас.
 14. Нов собственик на Voleex C30 :)

  Честито, само гуми и масло да сменяш
 15. Трябва да е събота и неделя, че колкото и да си редя графика, никакъв шанс да е извън уикенд. Според мен юли е ОК (Пример 18.07-19.07). Освен ако няма много отпускари.