Jump to content

poroinik

Moderators
 • Content Count

  474
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by poroinik

 1. Здрасти, Как си реши проблема? От вчера и при мен се получи така, в Митвас продават цял алтернатор за 680 лв. Части няма никъде освен от Китай, където се чака месец и нагоре.
 2. Колата след последното палене си пали вече нормално и всеки път, само че не ме устройва това, защото може да ме остави по всяко време на пътя. Такива проблеми, обаче са и най-трудни за откриване. Сега имах повече време и направих следното: махнах всички бушони на газта и все още пали (значи не е газта, а това че копчето при контакт не винаги свети май при мен си е нормално и не виждам да има връзка с паленето) niksan_nng - коя букса се беше разпаднала? Къде се намира точно? Вече се насочвам към нещо със стартера. Махнах кутията на въздушния филтър и акумулатора, защото си мисля, че под него ще е стартера, но не можах да видя къде е и къде му е буксата.
 3. Днес пак запали. Просто беше седяла един ден. Не съм мърдал кабели. Въпрос - не съм забелязал дали като дадеш на контакт светва копчето на газта или след като се запали колата.
 4. Днвс сутринта хванах и размърдах кабелите в които излизат от бушоните на газта и запали. След това обаче не можах да го повторя същото следобеда. Т.е. Някъде има някаква хлабава връзка. Утре ще гледам по-подеобно и ще пиша.
 5. Моя не е оригиналния. Вече е сменян, но не се кара много. Някой знае ли къде се намира компютъра на газта?
 6. Няма развитие. Ще пробвам все пак акумулатора тази нощ. Ще пиша ако стане нещо, а междувременно ако някой с Виале го е имал същия проблем да каже. Кофти, че гаранцията отдавна изтече.
 7. Акумулатора е на 12,37 волта, като дори пробвахме да дадем ток от друга кола. А съм се насочил към газта, защото не й свети копчето, а доколкото знам на волексите май им правеха всичко да се контролира от ЕКУ-то на газовата.
 8. Здравейте, Днес сутринта ми се случи следното нещо - загасих колата пред градината на сина и като се върнах, завъртях ключа на контакт - таблото светеше нормално, опитвам да запаля и не се случва нищо. Забелязах, че не свети обаче копчето на газта. Разкачих акумулатора, изчаках малко и го закачих - дадох на контакт, всичко светна(включително и газта), опитвам да паля и пак нищо не се случва. Не върти стартера, абсолютно нищо. След като се опитах да запаля обаче отново изгаснаха лампичките на газта. Пак разкачих акумулатора и пробвах - отново нищо. След няколко чазкачания вече газта не свети въобще. Проверих всички бушони на газта(4-те в отделна кутийка), проверих и важните бушони в коша на колата (ЕКУ, горивна помпа и т.н. - всичко ОК). За друго не ми остана време. Някакви идеи преди да се вкарам във филма с репатраци и т.н.?
 9. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/30201-liteks-motors-podade-dokumenti-za-falit/ Дааа. Да видим официалния коментар до края на деня какъв ще е... Пак ли гризнахме дръвцето да го е...?
 10. Нека ти дам пример с мен - дневния градски среден разход ми се движи между 7.5 и 13.5... Обикновено при нормално градско (задръствания, но не тежки) е около 9-10. Той варира в такива големи граници поради това, че просто градското движение е непредвидимо и различно всеки ден... Плюс това има градско и градско. Абе карай си колата и не го мисли разхода - дай му време и ще се нагодите един към друг
 11. Аз пък си мисля, че всичко е нормално за такава кола. Това са големи, тежки джипове, а дъстъра е много по-лек. При мен аутлендъра също се задъхва по стръмното (двигател 2.0 дизел 140 коня, към тон и 800 кг тежи). А летен разход с климатик градско 10-11 не е нещо страшно. Като я изкараш на по-дълъг път и без климатик ще си покаже, но в крайна сметка голямата кола няма как да харчи като малка. И аз имам хубави сънища с разхода на Волекса, ама... Френския дизел си е френски дизел и е по доста мнения най-добрия в света, а и е икономичен. Разхода ще падне малко като се разработи, но няма да станат чудеса. По-скоро ти ще й свикнеш и няма да ти прави впечатление.
 12. Много ми харесва. Надявам се да те радва и изпълва с приятни преживявания. А ти като й свикнеш ще напишеш отзиви
 13. И при мен така се получи. Никакъв документ нямам.
 14. Явно е, че китайците остават само джипките и пикапите и разкарват всичко останало. Нищо зависещо от Литекс Моторс.
 15. poroinik

  Steed 6

  Благодаря много за споделеното. Ще чакаме да го пуснат в продажба "в средата на 2016" тогава...
 16. poroinik

  Steed 6

  Бойко, нямаш ли нещо да споделиш за Стийд 6?
 17. poroinik

  Steed 6

  Нека побутнем темата. Още повече, че ще е в продажба уж от средата на 2016, а тя ей къде е http://greatwall.bg/novini/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D1%8E%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D1%83%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%8F-great-wall-steed-6-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8/ Ето и едно видео от Южна Африка. Пише, че 6-цата е насочен към "leisure market, демек хората, които биха го използвали за риба, лов, разходки сред природата и т.н. Това говори и доста по-високата му цена от 5-цата (започва уж от 43000 лв). Въпроса е, че на видеото возията не изглежда много приятна (т.е. да отидеш до някъде с него ще ти се разбият камъните в бъбреците). В стийд 5 ако не си натоварен е доста гадно да се возиш - има много голяма амплитуда по дупките, та ми е интересно някой, който разбира да каже - има ли разлика в окачването между 5 и 6? https://www.youtube.com/watch?v=FMTAbuZoBzY И една подробна статия пак от Южна Африка: http://www.carmag.co.za/driving_impression/driven-gwm-steed-6-and-steed-5e/
 18. Тихомълком Ц30 е спрян от производство. Днес влизам в сайта на грейт уол - само джипките и пикапа са останали. Явно се ориентират към такива автомобили.
 19. След 4 години на газ разбрах, че няма никакво значение къде зареждам...
 20. Интересен линк има на този сайт. Не го бях чел това, но е толкова смешно, грубо и същевременно вярно... http://ureport.bg/86221/2015/08/15/obshtestvo/porno-na-kolela-vazgledite-na-edin-dai-dzhiya
 21. Н6 1.5Т са го пуснали на промоция в емаг за черния петък - 32к лв. Ето линк . Н5 пък е 27к. Цък.
 22. Звучи добре. Цената е малко височка, но може и да го прежаля. И фолиото е вариант. Трябва да преценя кое от двете ме устройва.
 23. Честито. С какви газови са тези двигатели?
 24. Я дай подробности къде беше тая ръжда, че и ако имаш снимки няма да е лошо...
×
×
 • Create New...