Jump to content

gwfan

Members
 • Posts

  201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by gwfan

 1. Това което изказваш като мнение е твоята версия по въпроса. Аз имам информация за друго. Истината я знаят само в Литекс моторс, но надали ще ни я кажат на нас тук. Както и да е ... ще мине време и ще се разбере!
 2. Много е гадно всичко това, което описвате, но мисля че този пост не е насочен към правилните хора. Тук сме само фенове на марката и нямаме нищо общо с Литекс моторс и Грейт Уол моторс. По-правилно би било да занимаете тях с тези проблеми. А също и да си потърсите правата в съответните институции и федерации.
 3. Официално инфо няма кой знае колко но от това, което се прокрадва тук таме става ясно че поради големия интерес модела ще бъде реновиран ... с малки промени, най-вече в моторите с цел покриване на евро5 и ще бъде наличен за поръчки (и май сглобяване у нас) втората половина на 2013-а ... до колко е вярно това обаче могат да ти кажат само от литекс моторс, а те не проявяват голямо желание за даване на каквато и да е информация, напротив - всичко е потънало в някаква секретност по-страшна и от наса и цру.
 4. Честито рождество Христово. Живи и здрави!
 5. И аз си задавах подобни въпроси ... ама вече спирам да си ги задавам че май някои се дразнят от този факт. Спирам и да мисля вече. Ще взема да спра и да дишам.
 6. Не схванах с какво предизвиках такова отношение, но не съм и изненадан де. Както и да е. За тези които не са разбрали прочетеното (написано от мен по-горе) да поясня - идеята ми бе че като няма информация хората си правят погрешни (или не чак толкова) изводи. Аз поне си направих вече моите. За това време в което завода уж функционира трябваше да се случат доста повече неща. Щом не се случват значи просто са пуснали пералнята и ни замазват яко очите. А на последните ти разсъждения Митко няма да отговарям. И извинявай ако с въпросите си съм ти прекъснал съня и съм ти увредил храносмилането. Мислех че сме в демократична страна и пишем в свободен (некомунистически) форум, в който е позволено да се пита. Да не говорим че аз не само питам ами и давам някои добри идеи. Ама кой съм аз .... абе - сполай ти. Жив и здрав да си. Май трябва да изтрия и тоя си акаунт. Щото явно съм пречка в живота на някои.
 7. Дано не е така, че иначе не виждам вариант за пазарен успех на модела.
 8. Аз повече бих се съмнявал в количеството сипано на газстанцията отколкото в клапан на чисто нова уредба. ПП: аз лично съм виждал как брояча продължава до 47 литра при положение че на моя приятел (чиято бе колата) бутилката е 32 литрова. Така че, няма място за притеснение ... просто избягвай да зареждаш вече газ от този търговски обект на който си заредил.
 9. Това имам предвид и аз ... всички знаем как се публикува по българските он-лайн медии - преписал някой от не знам си къде и то с лош превод и го публикувал в едикойси.бг и после всички останали преписват от него без да се морят да проверяват информацията и после ние потребителите се джавкаме кое е вярно и кое лъжа като в повечето случай всички сме прави щото сме го прочели някъде си. Та ако има някакъв официоз, дали под шапката на литекс моторс, или някой с "информация от извора" да публикува тук, но да има все пак едно местенце от където да черпим със сигурност проверена и вярна информация. И то не като на сайта на компанията дето се слагат нови неща на няколко месеца а ежемесечно, а защо не и ежеседмично. Митака може да попита литекс моторс, дали мислят по някакъв такъв вариант.
 10. Ами аз например не мога да открия информация колко автомобила са сглобени от началото на сглобяването до сега. Както и дали въобще се сглобява друго освен волекса. Имаше на 2-3 места информация че се аглобява и стийда, обаче от друго място четох че са сглобени само няколко "пробни" бройки и дотам... Така също се говори от няколко месеца че се настройват поточните линии за новите модели. Не знам на вас, ама на мен ми се струва ненормално да се настройват няколко месеца поточни линии и то при условие че не е ясно дали въобще са назначили повече хора от първоначалните около 200 души. Ей това са само няколко от въпросите, които живо ме интересуват. Предполагам не само мен. И от отговорите (или липсата на отговори) преобладаващата част от аудиторията си прави съответните изводи за целия проект. А това не бива да се допуска. Все пак това е само едно сглобяване на автомобили. Не е суперсекретна термоядрена разработка за неограничена енергия. Може да се направи нещо по въпроса с публикуване на информация на определени интервали от време. Примерно всяка седмица. Да си направят нещо като блог или на официалната страница да отделят един таб за такива неща. Не е кой знае колко сложно да назначат там някой да следи и публикува такава информация. И така всички ние дето се интересуваме от проекта няма да се чудим как и къде да ровим за информация и да спорим помежду си като вадим цитати от дир.бг или днес.бг - и двете не са достоверни източници на информация. Нека всичко това се приема като конструктивна критика и предложения към екипа на Литекс моторс (ако въоще някой си прави труда да чете тук). Защото всеки сериозен бизнес имащ за цел да остане на нашия пазар би следвало да има предвид народопсихологията на българина. Всички знаем какво си мисли народа, когато няма добре поднесена информация по даден казус - интерпретации от небето до земята. И както се каза в другата тема "откровено за волекс" - "да не вземем да се обясняваме защо нямаме сестра ... "
 11. И на мен ми се струва малко не на място абсолютната мъгла около развитието на завода. Както и информация за това кое до къде е стигнало ама така са си решили от Литекс моторс, така си правят. Чак толкова обаче да е строго пазена тайна информацията около завода и производството не ми се струва нормално. Дано скоро си вземат поука съответните хора и да започната да спускат поне тук малко "официална" информация.
 12. елементарен пример - първото което ми изскочи от чичо ггугъл: http://www.automedia...ticle_6513.html или http://dnes.dir.bg/n...-dachia-7201871 Има и още много източници. Викторе, знаем се и не разбирам защо този мерак да се заяждаш с мене.... говорим за различни неща. Аз говоря за статуквото, ти ми говориш за "ЩЕ" ... има малка разлика нали?
 13. Не знам до колко са верни другите неща в поста ти колега, но това което съм взел като цитат от твоя пост не кореспондира с истината. Моделите Логан, Сандеро, Дъстър и Лоджи се продават в цяла Европа под логото и с емблемата на Дачия. В някои други пазари, като Русия, Бразилия и др. се продават като Рено ... а в Мексико и някои други страни като нисан. В Индия като михиндра, макар че там концерна Рено-НИсан_Самсунг май се поразделиха нещо с местния представител. Дори произвежданите в Танжер, Мароко Лоджи и Докер се продават под марката Дачия. Рено не са толкова малоумни че да продават дъщерната марка с логото на фирмата майка ... и то на половин цена ... кой нормален тогава ще си купи премиум марката. Проверявайте си информацията преди да я напишете. Иначе ставаме клюкарник, а не сериозен автомобилен форум.
 14. Последното ме насочва към скоростната кутия. Ти сменя ли вече маслото в с скоростите? Ако не си - мисля че пишеш тук някъде че на първото обслужване на 5000 км се сменя.
 15. Е нормално е да е стийда ... нали уж ще го правят тук ... а ховъра (Н5) е в миналото вече.
 16. Ха да ти е честита придобивката. Чакаме с нетърпение снимките. И не стой н а работа ами разтривай. :-)
 17. Колега, не му е тука мястото да ви обяснявам че има разлика между "четене" и "четене с разбиране"! Едното се учи в първи клас, другото във втори ... И ако се опитате да вложите малко интелект в посочените от вас цитати взети от мои постове ще разберете че има огромна разлика между двете неща. Видях че можете да четете, но понеже се съмнявам в разбирането ви затова да ви обясня - има разлика в това аз лично да имам желание за успеха на каузата "Истинско автомобилно производство в България" и в това да вярвам сляпо в нещо направено от някой за който има достатъчно информация как работи и какво прави и т.н. Но не е тука времето и мястото да ви обяснявам. А колкото до определянето ми като башибозук нямам какво да коментирам. Аз не ползвам такава терминология. Просто не ми отива на речника и интелекта да раздавам такива квалификации за когото и да е. Иначе не се притеснявайте колега, има с какво да ви нарека и вас, но няма да го направя. И отново за да поясня за неразбралите (какъвто явно сте и вие колега torettos) нямам нищо против да се нарича родно нещо, което е родно - както например волекса (дори и само да се сглобява) има някакви допирни точки с това понятие. Ама да вкараш в едно изречение "родно" и Hover H5 е меко казано невярно. Както е невярно че аз или някой от другите пишещи тук сме заплюли Литекс моторс и Грейт Уол моторс ... аз поне не помня да съм го правил в нито един мой пост. Но явно вие колега четете някак по-различно текст написан на български език, та ще си позволя да се съглася с вас - аз съм най-големия плювач. Само мир да има. Е след като ви обърнах повече внимание от колкото заслужавате колега torettos и аз спирам да пиша по темата. Сполай ви! И наздраве.
 18. Явно не четеш достатъчно ... или поне не много внимателно! В съвсем скоро време ще има европейски производител със завод в България. Колкото до Ровър - инициативата им бе мъртвородена - стар модел, стари технологии, лош маркетинг, Жан виденов и много други фактори му таковаха мамата на техния завод. А за ЛМ и ГУМ ... поживьом-увидем! Дай Боже да направят наистина нещо работещо, даващо хляб на много хора и внасящо пари в хазната ... Ха дано ... ама надали.
 19. Ами няма как да се вникне в толкова неграмотно написан пост ... то и професор да го прочете трудно ще разбере какво аджеба си искал да кажеш! Нищо лично ама май не схващаш че самия ти не си разбрал какво си написал.
 20. То няма лошо и да се ръкопляска, ама всички виждаме до къде я докарахме с ръкопляскане на тоя и на оня. И аз, както и повечето пишещи тук искаме да има завод с истинско ПРОИЗВОДСТВО на автомобили в България, но няма никакъв смисъл в това да си слагаме розови очила и да си забиваме главите в пясъка и да се лъжем. И колега Торетос, явно ти не си схванал за какво става въпрос в последните няколко поста ... тука спора не е за новия внос и караното с приста (както си посочил по-горе) а за това кое се прави тук (като под прави разбирай просто сглобяване на лего с готови компоненти) и кое си е чист внос от страна извън ЕУ.
 21. Леомм, за стийдовете и ховърите ставаше въпрос в по-горния пост на колегата атлантик ... а те нямат никакви допирни точки със "сглобявам" и "България", поне не и с двете заедно в едно изречение. Както всички знаем в България се асемблира само волекс Ц10... засега. С обещания за сглобяване на по-големите волекс Ц20р и волекс ц30 ...
 22. Ами питай чичо и леля (гугльо и вики): http://www.automotivenews2012.com/2012-arctic-ice-and-the-hover-suv-test-drive-moscow-officially-launched.html http://www.gwm.com.cn/en/newslist_1256111095687_0.html
 23. На другите журналисти интервютата надали ще са на български ... все пак са събрани от почти целия свят. А от БГ са само представителите на мобилето.
 24. Познавам няколко десетки американски младежи ... като им знам на тях акъла представям си какво е масовото ниво на интелект там. Затова и съм склонен да отдам такива случай на некадърност и некомпетентност на водачите, от колкото на технологията. Има хора всякакви. И аз преди много години, когато в България не знаехме какво е това чудо автоматик участвах в опитите да се качи една кола (не помня марката) с автоматик по един стръмен заледен баир и да се вкара в един гараж. От тази случка се бях заканил никога да не си взимам автоматик, но в по-ново време след понатрупан опит върху пежо, тойота и лендроувър с автоматици вече имам коренно различно мнение. Новите автоматици нямат почти нищо общо (освен наименованието) със старите такива. И в голямата си част проблемите с такива машинки идват от недобра експлоатация и/или тотална глупост и некадърност. Ако ей сега имам 30 хилки и тръгна да си взимам кола то един Hover H6 - автоматик ще е моя избор.
 25. както вече админ каза по-рано ако има автоматик, задължително ще има и ръчна ... а всичко това дето го споделяш по-горе са легенди в по-голямата си част, а останалите случаи са или от недобросъвестни собственици или става въпрос за кошници с неизяснен произход и сервизна история с Ен-ти собственик и никаква поддръжка. Тук обаче става въпрос за нови машини и то с една от най-съвременните скоростни кутии! Разликата е огромна.
×
×
 • Create New...