Любомир Публикувано 26 Януари, 2013 Share Публикувано 26 Януари, 2013 В рамките на месец ми изгоряха последователно лампите (H7 55W) на десен и ляв фар. До тук добре, случва се и това, но подмяната се оказа истински екшън. Изчетох книжките (български и английски) и там много лесно описват подмяната - само с подменя се. Но се оказа,че демонтирането на изгорялата не е чак толкова опростено. На десния бърках в една много тясна ниша, след което няколко дена имах болки в дланта. Наложи се човек от сервиза да идва да ми помага. От него видях, че се бърка отстрани на тази ниша. С много усилия успя да я подмени. При следващата, вече се бях подготвил от видяното. Наистина отстрани става по-лесно, но проблемът възникна когато трябваше да се откачи лампата от щипката която я прикрепя. Отново виках същия човек и съм му благодарен за помощта. Оказа се, че за да се освободи трябва тази щипка да се придвижи в едната посока и нагоре, но това не е толкова лесен процес. Надявам се повече да не ми изгарят лампи, защото не е помислено за лесната им смяна, както беше при предната ми кола. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 26 Януари, 2013 Share Отговорено 26 Януари, 2013 Оф...Тия ламБи...Не е само при Н5 тоя проблем.Следи внимателно как е положението при Меган-а 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 26 Януари, 2013 Share Отговорено 26 Януари, 2013 В рамките на месец ми изгоряха последователно лампите (H7 55W) на десен и ляв фар. До тук добре, случва се и това, но подмяната се оказа истински екшън. Изчетох книжките (български и английски) и там много лесно описват подмяната - само с подменя се. Но се оказа,че демонтирането на изгорялата не е чак толкова опростено. На десния бърках в една много тясна ниша, след което няколко дена имах болки в дланта. Наложи се човек от сервиза да идва да ми помага. От него видях, че се бърка отстрани на тази ниша. С много усилия успя да я подмени. При следващата, вече се бях подготвил от видяното. Наистина отстрани става по-лесно, но проблемът възникна когато трябваше да се откачи лампата от щипката която я прикрепя. Отново виках същия човек и съм му благодарен за помощта. Оказа се, че за да се освободи трябва тази щипка да се придвижи в едната посока и нагоре, но това не е толкова лесен процес. Надявам се повече да не ми изгарят лампи, защото не е помислено за лесната им смяна, както беше при предната ми кола. Любо, с тези задължителни светлини ще ги сменяме често така, че свиквай ! Някъде бях описал приключението си със смяна на крушка - не уцелих гнездото и бях я пуснал вътре в самия фар ....не искам да си спомням за 40-те минути в които се опитвах да я извадя.....така, че на всички които им предстои смяна - много внимателно, че ваденето после е много неприятно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mistarmi Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 При всички по-нови коли е такова положението .Наскоро се наложи да сменям изгоряла крушка на астра 2005г. през специален отвор в подкалника! Така че слагайте само качествени крушки да става по-рядко процедурата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 (Редактирано) Хора не мога да ви разбера Защо ви е нужно да се занимавате с глупости и да си губите цял ден в опити за смяна на крушката като за 14 лв ти я сменяват в сервиза заедно като в тази цена е и самата крушка. При други марки цената е в мега пъти повече. За Опел може и към 70лв да ти отиде. да не говорим за други марки Присъединявам се към изказването на колегата, че при всички нови коли е така. И на Опел астра се бърка през калника и на рено и на форд, само с тези съм си имал вземане даване за други не знам. Едвали на някое Порше или Мерцедес ще е лесна смяната, като на по-стар модел от същата марка. Редактирано 27 Януари, 2013 от Ванката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 Подкрепям Ванката. Една хубава сутрин си паля Ховърчето и съседа ми вика, че ми е изгоряла крушката. Оставям детето на детска и бегом в Митвас. Момчетата свършха работа за 15-20 минути, даже нямаше време за едно кафе. А цената беше някъде около 15-20 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 Хм, като си купил такава кола не става въпрос за 15-20 лв. Но аз съм инженер по образование, и някой дребни неща ме влече да си ги разгледам и отстраня сам. Разбира се двигател няма да разглобявам, ама ми е неудобно с 28 годишен стаж като шофьор да отида в сервиза да ми сменят една крушка което не е толкова трудно при Ховъра. Както не мога да обясня на жена, удоволствието сам да си измиеш колата понякога (макар, че не струва повече от 5-7лв). Е да, ама кефа си е друга работа.Както и да е - вчера писах, че ми е паднал ремъка на климатика и утре ще ходя в сервиза да го поставят. Но днес имах време и желание, вдигнах капака да погледна къде се поставя и как се оптяга - добре, че го направих, защото на двигателя се беше свила една моя приятелка и кой знае какво щеше да стане ако бях запалил двигателя - майната му на колата, ами щеше да отиде котето тъй като единствения път да излезе е през всички ремъци и шайби. Та като огледах, няма нищо по-лесно от това да сложиш този ремък - два болта и един ключ 14. Супер лесно и интелигентно направено - е, поставих си го, отнеми 6 минути. Не си заслужава, за нещо елементарно утре да губя 30-50 или не знам колко минути, защото в сервиз винаги се чака. Та въпроса беше за малките радости от дребни неща с които си се справил. С големите неща се борим всекидневно...... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 (Редактирано) Меган, Меган, Меган...... направо да се гръмнеш. Редактирано 27 Януари, 2013 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 (Редактирано) Колеги, а какво правим ако по време на движение през нощта извън града изгорят крушките или поне едната от тях? Тогава пътна помощ ли да викаме? Добре, че на Волекса по-лесно се сменят а и моите ръце са малки хаха Редактирано 27 Януари, 2013 от nmnikolov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 27 Януари, 2013 Share Отговорено 27 Януари, 2013 Определено малките ръце помагат Любо да ме извини за оффтопика, но понеже беше боднат клип за меган-а... Не знам колко опитен беше тоя чичко Стиви(поне така беше представен), но беше прекалено свалянето на гумата и завирането с фенерче под калника. Както беше споменато по-горе на астра h се бърка от същото място, само че отвора е правоъгълен - отнема не повече от 2 мин. При чичко Стиви - 45 мин.... е освен опит е нужна и малко сръчност Абе както се казва - шоу да става, хората да се радват! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Berg Отговорено 25 Февруари, 2013 Share Отговорено 25 Февруари, 2013 Днес крушките на късите изгоряха едновременно в пълен синхрон (с каква точност ги изчисляват само ) Смяната отне не повече от половин час За отместване на телената щипка, която държи на крушката на левия фар, много помага гаечното ключе от оригиналния комплект с инструменти. При десния операцията минава изненадващо гладко, ако се откачи маркуча на водата за чистачките, застане се с лице към предното стъкло и се работи с дясната ръка. Относно качеството на светлината - не слагайте крушки General Electric Пожелавам им бързо изгаряне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 26 Февруари, 2013 Share Отговорено 26 Февруари, 2013 Колеги, човека дето купих колата от него/ до сега е продал 4, внесени от Италия/ по повод обаждането ми за изгорял габалит вляво, каза: фара е с три болта - сваля се и се сменя . Не съм намерил време да го сменя имам 2500 и 50 по черен път. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 28 Февруари, 2013 Share Отговорено 28 Февруари, 2013 Стига, бе ! Цял фар за една крушка - малко в повече ми се вижда. Не е толкова трудно, особено ако вече си го направил веднъж. Миналата седмица го направих за трети път, и ставам все по-добър и бърз (само не мога да се науча да не си дера ръцете ама мястото е наистина малко) На мен първите ми крушки изгоряха в синхрон с разлика 4-5 часа. Сега изгоря само левия, но съм готов с крушка и за десния. А колкото до това ако изгори на пътя - сменя се бързо, дори само на габарит. Ако имате и фенерче под ръка.....е-хеее, и сервиз може да направите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 28 Февруари, 2013 Share Отговорено 28 Февруари, 2013 (Редактирано) Стига, бе ! Цял фар за една крушка - малко в повече ми се вижда. Не е толкова трудно, особено ако вече си го направил веднъж. Миналата седмица го направих за трети път, и ставам все по-добър и бърз (само не мога да се науча да не си дера ръцете ама мястото е наистина малко) На мен първите ми крушки изгоряха в синхрон с разлика 4-5 часа. Сега изгоря само левия, но съм готов с крушка и за десния. А колкото до това ако изгори на пътя - сменя се бързо, дори само на габарит. Ако имате и фенерче под ръка.....е-хеее, и сервиз може да направите Колега- фара е на 3 болта и май- наистина е по лесно. Аз на Пежо- 307 SW, като ми изгоря първия път късите и се мъчих и отидох в сервиза дето сервизния инженер ми е приятел и той каза следното, първо погледна крушката дето му я дадох и след това с две движения я сложи и каза: Погледнах я защото слагат с по голяма мощност 100 вата имитация на ксенон и гори отражятеля/рефлектора/, за това не може всеки да я сменя...Разбирашшшшшшшшшш Редактирано 28 Февруари, 2013 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 28 Февруари, 2013 Share Отговорено 28 Февруари, 2013 За това съм съгласен - като пише 55, слагаш 55 ! Такива дето казват - и 100 Вт. да сложиш ще свети.....да,ще свети, ама не знаеш после какви дертове ще береш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boy3M Отговорено 22 Март, 2013 Share Отговорено 22 Март, 2013 Скоро смених и аз крушката на късите. Купих Osram и много се чудих,че на кутийката пише UV Filter,понеже все искам да знам нещо повече се поинтересувах ,защо е този филтър,дали е нещо свързано със слънцето и.....какво се оказа....тази защита била за да се предпази рефлектора. Хитро. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 22 Март, 2013 Share Отговорено 22 Март, 2013 (Редактирано) Колега , не е толкоз просто. Инженерите си знаят работата. Още от времето, като карах Москвич Алеко, разбрах, че аматьорските изпълнения в амтомобилите се заплащат скъпо.Така, че крушка - каквато пише.. Редактирано 22 Март, 2013 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 25 Юни, 2013 Share Отговорено 25 Юни, 2013 Още за ел. инсталацията на джипа - ако ви спрат левите или десни габарити на цялата кола, да знаете, че предния и задния светодиоден са вързани заедно във верига. Ако изгори крушката отпред спира и задния габарит. Проблема отне часове на техниците в два различни сервиза докато го открият - а той бил прост. Защо са го направили така не знам, но да не се шашкате ако спрат. Просто си сменете крушката на несветещата страна и готово. Не правете като него !!! - на мен смяната на едната крушка която струва 0,78 ст ми излезе 36 лева..... отидох до сервиза, гледаха 30 минути и казаха, че е нещо сериозно да я докарам друг ден да имат повече време. Тръгнах от сервиза и ме спряха катаджии, защото в сервиза изгасили фаровете и аз не обърнах внимание - имам навик да са постоянно включени. Отнесох фиш за 20 лв. На другия ден закарах колата, оставих я, хванах такси за центъра - 8 лв. След 10 минути ми се обадиха, че е готова - още 8 лв. на връщане - общо 36 лева за крушка на габарит ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 27 Юни, 2013 Share Отговорено 27 Юни, 2013 Явно при мен това го няма,защото преди време ми беше изгорял задния габарит,а предния фар си светеше и явно това си е + при мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 12 Септември, 2013 Share Отговорено 12 Септември, 2013 Колеги искъм да попитам следното,някой да е слагал ксенони на ховърите или ако знае ако сложа случайно трябва ли да се лъже компютърат за светлините,понеже някой ги лажат с някви машинки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 12 Септември, 2013 Share Отговорено 12 Септември, 2013 Консултирай се с дилъра. Принципно вероятно си още в гаранция, така че такива интервенции са крайно нежелателни или ако могат да се направят - трябва оторизирания ти сервиз да ги одобри и направи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumen680 Отговорено 25 Септември, 2013 Share Отговорено 25 Септември, 2013 Точно така -само в оторизиран сервиз,като бях в Митвас видях че продават ксенони. Колкото до смяната на крушките на късите - вече съм спец,сменям си ги аз и то за време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 за ксеноните ще ти трябва сервиз, но късите светлини се сменят за по-малко от 5 мин. И аз не се отървах - и при мен изгоря една от лампите - дясна, но просто се отбих до магазина и още отпред, пред вратата я смених. Не ми се стори сложно, че и да свалям целия фар.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts