Jump to content

JI_GIT

Members
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by JI_GIT

 1. и аз съм по-широк с по сантим и половина на гума, ама щото съм и 6 см. по-висок
 2. На Орлово око и аз се качих - приятно изживяване.
 3. оппаа, 200 коня!!! Краси, аз съм от Генерал Тошево и искам да имам 200 коня под капака. Чакам отговор на въпроса "пие ли ти се бира" с леко разговорче и неангажиращо познанство 0887253434 /Радослав/ Не е за чат тая работа...
 4. Венци, текат ми лигите, като го гледам тоя убавец. Пиши от кой град си, като минавам да се обадя. Подушвам, че сме от една порода, но то си по-смел, признавам... Обещавам да гледам ЕнтелЕгентно и да цъкам с език
 5. вериги трябва да има човек, и то желЯзни. Тия пластмаси, въженца, канапчета, текстилни ленти и други маркетингови полюции са полезни само там, където с малко повече глава можеш да минеш и без тях... Сополите от спрейовете са много готини за поледица, но животът им е неприлично кратък. Моите вериги - един комплект, меча стъпка, съм ги ползвал и в сняг и в кал. Слагам ги на задния мост. Ефекта е чудовищен, но пазете предната броня - чупи се в долната част, докато бутате калта... моята вече четири пъти я лепят и боядисват, а липсващите парчета са заменени с ламарина. То моето не е от нужда, но пък е краста и "требе да се чеше". Със здраве и пожелание да пробвате!
 6. Замены Производитель Номер Цена ср. р. Наименование GREAT WALL 3502011K00 1 399 Диск заднего тормоза GREAT WALL 3502126K00 2 699 ДИСК ЗАДНЕГО ТОРМОЗА HOVER,SAFE F1 HOTPARTS 10163502011K00 Деталь TRW DF7893 ТОРМОЗНОЙ ДИСК ZZVF ZV3502011K00 Диск заднего тормоза RUEI RU3511K00H Диск заднего тормоза TRUSTING DF1490 ТОРМОЗНОЙ ДИСК DJ PARTS BD2203 ТОРМОЗНОЙ ДИСК FRI TECH DF1490 ТОРМОЗНОЙ ДИСК DEPPUL DE3511K00H Диск заднего тормоза
 7. Задний тормозной диск Japan Parts DP-997 - е те в това се блъснах
 8. един инженер търсел заден диск, чувам... 29 Jun 2009 16:29 тормозные колодки Ответить с цитатой Кто спрашивал номерок по заднему тормозному диску? Вот нашёл чек, номер обведён красным, для Питерцев есть номер секции на Маршале. Этот же пост выложу в неоригинальных запчастях. .чек.jpg Исузу Трупър, доколкото прочетох набързо - след 95-та година. Мисля, че няма начин да не подхожда нещо и от Опел Монтерей, Фронтера А или Б. Набързо - толкоз, като се блъсна в нещо друго, ще свиркам.
 9. еднакви са за двата модела, първообраза е един и същ. Накладки за Исузу, модели Д-макс и Родео производство 2004г. /това по инфо от братушките, утре ще поместя и номер на Джапан Партс - аз такива си заръчах, 58лв.. Братушките хвалят Remsa 1098 14 предни и Remsa 0426 02 задни.
 10. оппааа чипи е с 31-ци! Аз успях да вкарам безнаказано едва 30-ки... Кажи някакви амове /отпред/ с по-голям ход. Аз четох доста за едни Каяба +2см, но още няма с какво да ги сборя. ...малкото хлапе трудно се качва в колата, пък аз си мисля за боди лифт +5
 11. ...не съм искал да се заяждам - просто обръщам внимание, пък и аз ги спазвам, защо не. Така или иначе ги сменям преди да им изтече ресурса - две години са много време и километри, а някои от тях са в отвратителни режими, в дифовете през отдушниците понякога влиза кал..../моите вече ги преместих по-нагоре/ и се нуждаят от измиване преди смяна и т.н. Много зависи от режима на експлоатация, но пак казвам - това е мое мнение и не се заяждам - споделям... със здраве!
 12. хахахаха голям кеф да видиш някого, затънал с псевдоджип и псевдоглава на раменете. То половината джип е в главата на шофьора, каза ли му... не е само до конските сили. В пясъка най ценното нещо е водата - излейте по 5 кила на колело и не му трябва дърпане. Може и малко да пуснете гумите - до около 0,5 атм., така, за по-сигурно. Лошото е, че на такива като им кажеш те оглеждат отгоре надолу и продължават да копаят, все едно, че те няма. А може би така е по-добре...
 13. и при мен имаше прекъсване на два пъти - единия път сменихме уплътненията на кладенчетата на свещите, че едното пропускаше, а втория път/ прекъсваше само на газ/ се оказа единия от инжекторите на газовата. Свещите и при мен са NGK, но с топлинно число 16. При нощен оглед кабелите не светят и щом не прекъсва - бой в гърба колкото може. То като има нещо само си казва къде му е сърбела.
 14. Когато наливате масла някъде, трябва да внимавате какво се препоръчва за дадения агрегат - в раздатката с електромеханично превключване се налива АТФ не защото има готин червен цвят, а заради по-добрата и гладка работа на електромеханичния привод. В същата раздатка, но с чисто механичен привод /малката ръчка/ е подходящо GL5. В скоростната кутия GL5 не се препоръчва, тъй като е по-агресивно към частите от цветни метали /синхронизатори/, каквито в дифовете няма - там го лейте на воля, а в скоростната кутия - GL4. Посоченото мнение е лично и не обвързва никого, но мисля, че Иван се е справил блестящо, без значение марката - там всеки според вкуса и джоба. При мен Лики Моли 10/40, Тотал 75/80 GL4, Тотал АТФ , а в дифовете Манол GL5 Някой спомена по-горе в темата спирачни апарати - моите задните са от Фронтера /не питайте защо/ с накладки от Трупър '92г. Съединител Ексайд /Япония/; карета преден кардан Койо /Япония/; Мисля,че с Краси ще пием доста бира, докато се разберем японските или немски части са по-добри, че гледам доста немски флагове се веят от темите му забравих - маншона на скоростния лост към ръкава на ск.кутия - лада нива 1 в 1, моя се скъса и напълнихме скоростната кутия с кал и боклуци. След старателно измиване налях тотала, с който е сега, но има останал течен парафин и скоро ще сменям масло пак.
 15. при мен избора клони към мек куейф отзад и някакъв твърд отпред, но още не съм се разбрал със себе си какво искам и откъде да го взема... знам, че като опция литекс предлагаха мек ийтън за задния диф, но какво и що - не съм питал. И итъна и куейфа са меки торсени със степен на блокиране до 80%, на мен тия с фрикционите ме ми харесват, но пък твърдите блокажи, като че ли са малко хард, а и не сработват сами. Руснаците предлагат Вал рейсинг, мек, с неизвестна степен на блокиране, но поляците пък се оплакват от тях, че имало много заводски брак и вече не ги зареждат.
 16. аз си мисля да не рискуваш с 15-ки, ако не можеш да ги пробваш преди покупката. Като си търсех за моя, пробвах едни 15-ки от тойота хайлукс и опираха отвътре на скобата на спирачния автомат. Тогава ако имах 2см фланци и щях да ги взема, но без фланци... ...колко мъка има на тоя свят, боже... нали пита за телефона - звънкай, докато съм в отпуск. Ще ти покажа до къде ме доведе риенето из интернет за джанти.
 17. доста си посменял, браво. За маншона на карето имаше съфорумец, който попита преди време, но никой още не беше сменял. Аз съм вече с нови карета на предния кардан и +6 см в предницата
 18. кой ще звънка за бира - аз съм от добричко с н5, телефона отдавна отлежава в подписа
 19. Късно го виждам това последното, колегата да ме извини. В Бургас съм ходил на сервиз именно за газовата. Останах много доволен. Гледаха, тестваха, вадиха, слагаха, каквото там има за ръчкане и след два часа ми се обадиха по телефона. Колата я взех на следващия ден, щото имах лекции. Сервиза беше някъде в южния край на града, обслужваше и марките на ВАГ групата. Отдалече се виждаше голяма реклама на застрахователя Алианц, под нея е сервиза.
 20. може още малко да навиеш торсионите, но трябва да преместиш шарнирите на горните носачи под носача /сега са отгоре, ако някой не ги е преместил/ При проблем с руския питай, ще помагаме. Аз също от руския форум /червения/ търся аналози и за сега всичко е тип топ. За амове - налице е размер с +2см., пак там, във форума. За боди лифт е описано всичко плюс клип в тубата, на руски.
 21. донякъде е добре, че е само това, ако е само това, де. Лагери - бол, цените не са като във официалния представител. Ама намери някой да ги смени, че не е малко работа. Сервиза ще ти вземе грозно количество финикийци. И са прави, щото това Джелезо - скоростната кутия е мъчно, тежко и неудобно за работа, поне докато не го отделиш на една страна. Абе УАЗ-ка общо взето - евтино като части, ама докато го смениш...мамата си трака.
 22. :)))) поитересува ли се колко струва целия комплект, аналог, марка Тесла /не е реклама, щото мразя американците/ в нормален магазин?
 23. Канчо, болезнено прав си, поздравления,че си се справил. Тоя лагер с масло не се оправя - сменя се и всичко си идва на мястото. Ама дразнещо е, че като отидеш в оторизирания сервиз ти капват 50 гр. масло и ти обясняват как всичко е наред. Струва левчета, мамка му, пък ги мързи да го сменят /работата е доста сериозно количество/. Сменя се при всяка смяна на съединителя и не напомня за себе си.
 24. точно с този размер съм и аз. Не се налага лифт. Ама аз искам!!!! /друга тема/, както и да е. Честита машинка и да се радвате един-друг. Между другото и аз пия бира, времето се стопли и може да си чукнем среща да те "уведомя" от къде се снабдявам с части и консумативи. Варна, приятен магазин с размера на дупка, но пичовете са яки и в рамките на час носят кво да е. Аз лично съм шашнат, няма такъв магазин. На първо време - чакам покана за бира, телефона ми е в подписа, пък после ще ти покажа какво може Белчо /моя е бял, пък нали си е вол/, ако намеря аналог на кардан, преден, че моя вече е крив. При целия разбъркан пост - звънни, аз често идвам във Варна, не е проблем да се видим. Живи и здрави! /и удовлетворени/
 25. да не те лъжа, ама оригинален чарк не съм купувал /освен копчета за праговете и пластмаси/. Сменени накладки, съединител, ремъци, ролки, джанти - стотинкови цени, в сравнение с другите нови автомобили / моя го купих нов/ Взаимозаменяеми части с Опел, Митсубиши и Исузу, и каквото намериш като аналози, според джоба. Приятно удобен за джоба в поддръжката. Аз съм доволен и го юркам всеки ден. Апропо, някой знае ли аналог на преден кардан, че изкривих моя
×
×
 • Create New...