Ванката Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 1. Не е задължително при преход 2Н-4Н! 2. Пълна небивалица! 3. Приема се, че за бензинов мотор макс-а е до 4000об.мин. 4. Това е единственото вярно изречение... Всеки както си иска така да си кара. Това е моето менеие. Относно ограничението го има и в книжката утре ще цитирам страницата. Уважавам личното ти мение и няма да коментирам другите неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Гумите с които идва Hover-а са Goodyear M+S, в момента немога да цитирам точно модела, но са хубави при сняг, като в момента. На лед не са много стабилни, но 4х4 си върши работа и излизаш. Влизайки в поле едвали ще са мнгого полезни, но всеки сам си преценява къде да ходи. Винаги е по-добре да сложиш зимни гуми, но имаш избор и да не ги сменяваш веднага. Ако идва с въпросния Goodyear, според мен може първите две години или до 30-40 хиляди км да се кара с тях целогодишно - в момента в това отвратително време, където по улиците всичко е сняг върху лед от дъжда от миналия ден, дори със скъпи чисто зимни гуми редовно потеглям с при-боксуване и спирам с ABS, ако се стараете да карате по ограничението или дори над него, има голяма вероятност да измачкате ламарините с каквито и да е гуми. Но скоро вероятно ще започне да се чувства, че зимата отминава и няма смисъл да се дават едни 700-800лв за има няма месец каране и после да седят в мазето. Вече ако се очаква редовно ходене на планина за ски и прочее, най-добре да не се разчита само на 4х4 с всесезонните гуми, а да се сложат зимни, тези да останат за останалото време. И след като тези гуми се износят, пак бих посъветвал два комплекта джанти със зимни/летни гуми - България е държава с разнообразен климат и както имаме 40 градуса лятото и меките гуми се износват бързо, така зимата става -15, падат снегове и всесезонните гуми се явяват компромис. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 и според мен е възможно 1-2 зими да се кара със всесезонните гуми и чак след това да се мине на чисто зимни за зимата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Ако действително са всесезонни на Goodyear карайси с тях , след една две седмици със снега ще се свърши , а и за да купиш зимни ,които ще се държат по -добре от тези ще трябва да са от скъпите марки и ще ти идат доста парички. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Всеки както си иска така да си кара. Това е моето менеие. Относно ограничението го има и в книжката утре ще цитирам страницата. Уважавам личното ти мение и няма да коментирам другите неща. Колега по принцип на книжката пише че колата не трябва да вдига над 100км/ч в процеса на разработване, но ограничителя влияе само на ускорението, ако намериш някой голям наклон можеш и 200 да вдигнеш. А и в режим на разработване много хора препоръчват колата да не се кара само на постоянни обороти, примерно 1500-2000, а да има разнообразие например няколко пъти до 4000 и нагоре за да може да мине през всичко преди да и сменят маслото, та каквото има да пада да пада, може и да не са прави, но на мен ми звучи логично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Добре, ще карам колкото може да вдигне на този сняг . Звучи логично, но аз не съм привърженик на екстремните карания. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Сега съмнявам се, че Xhizorz е тръгнал да изпитва върховата скорост на този автомобил в това време. Просто казва, че нямаш ограничител на скоростта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Айде бе, дайте някой клип как се държи в снега. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 (Редактирано) По принцип всесезонните гуми за джипове са достатъчни за каране по пътища и през зимата,за оф-роуд си има специални гуми , а не зимни. Проблема е доколко китайските всесезонни имат качества на такива . Сега в този сняг можеш най-добре да прецениш дали стават или да купиш чисто зимни и както казава колегата по-горе тези да ги караш за летни . Ами мисля, че гумите не са китайски, Goodyear Wrangler-HP-AW-HP-AWb Редактирано 26 Януари, 2012 от bgg71 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 Благодаря за съветите, днеска ми се обадиха, че колата ще я получа другата седмица защото освобождавали от митница само в петък и няма да успеят да приключат с формалностите. Щях да я пробвам в това време, но ще трябва да изчакам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 (Редактирано) С тези големи гуми в режим 4х4 едва ли ще поднася (при нормално каране), вече на 2Н май ще е друга бира, иначе ето един от любимите ми клипове, може някой да го е постнал в форума, ако е така извинявам се. http://www.youtube.com/watch?v=MJsKIRYN5lU И да не съм тръгнал да се самоубивам, все пак имам глава на раменете, само казвам че с ограничителя от 0-100 ще го вземеш за 20 секунди примерно, това е. Поздрави! Редактирано 26 Януари, 2012 от Xhizors Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Вчера 02.02.2012 вече ми предадоха след доста мъки Ховъра. Само на 10 км. Сега ще мога да дам поглед като ползвател. Дано да нямам проблеми. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Ами , честито! Дълго и вярно да ти служи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
terminator Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 колега BGG71 честито и от мен! Безаварийно ползване! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 честито и от мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Здравейте, В петък си взех моя Hover, и съм приятно изненадан защото очакванията ми бяха занижени . 500 км съм навъртял, средния разход е 8.5 л/100км. Карам го по описанието в книжката . Скоро ще кача и снимки. Стига бе ! Среден разход 8,5...да не е по инерция ? В градско си гори 11-13, извън градско 8..., както и да го погледнеш е 10-10,5л/100км. средно....И аз го карам по книжка, много леко, ама си гори колкото го дават.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yoyoma Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Това че такъв важен консуматив какъвто са гумите е от авторитетна марка като Goodyear , ми направи голямо впечатление. Познавам китайските гуми Cheng Shin и искам да ви кажа че само ако ги видя на някой GW, ще се отпиша от форума , ще избягам в чужбина..и не отговарям за действията си . Карал съм нов китайски мотор, нещо го окотих за отрицателно време, но гумите направо бяха отврат (още имам белези по краката от въргалянето с тях). Но идеята за голям джип на нормална цена е толкова хубава, че и неприятните спомени не са в състояние да я...деактуализират... .Колата е отлична на вид , само сервизът и частите да са наред и всичко ще е наред. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 според мен гумите са китайски Goodyear Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Те повечето гуми продавани у нас са китайски, Fitibaldi. Като поръчвах при мен гуми по-миналата година от avtogumi.bg, бях харесал едни на Hankook от там, които бяха препоръчани на ADAC тестовете. Предупредиха ме, че те, редом с няколко други марки, които не помня (понеже не бях заглеждал) от 2009та заради кризата се правят и внасят от Китай. В крайна сметка ако контрола на качеството и материалите са същите, не би трябвало да има разлика дали са произведени в Германия, Япония, Щатите или Китай. GoodYear са сериозна марка и не вярвам, че биха оставили даден модел правен в Китай да се разминава по качество от същия правен в друг техен завод. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 искрено се надявам да си прав. по принцип има Lemfiorder & Febi части, които са китайски и турски и имат разлика едни от други. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Аз също си купих от този сайт гуми,4 бр. Goodyear Ultra grip 7+ и на тях си пише Made in Germany. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 6 Февруари, 2012 Share Отговорено 6 Февруари, 2012 Към всички които очакват поставяне на газово - днес дилъра ми позвъни да каже,че от Литекс мотор са разпратили уредбите, и започват да ги поставят съвсем скоро - само софтуера чакали. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 6 Февруари, 2012 Share Отговорено 6 Февруари, 2012 И на мен го казаха преди 3 дена, но докато не пипна с ръка газовото не вярвам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 7 Февруари, 2012 Share Отговорено 7 Февруари, 2012 И на мен ми казаха, че следващата седмица ще ми сложат газовото, но получих покана по повод откриването на завода на 21.02.2012 год. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts