Явор Отговорено 11 Март, 2019 Share Отговорено 11 Март, 2019 Като се сетя още се смея...а то си е за реване.... Преди 9 часа, vencibull написа: Що така със сарказъм подхождаш, просто споделям мнение и опит Аз от алито патя 2 пъти вече - една пратка не ми я освободиха изобщо от митницата, защото мръсния китаец не ми прати един формуляр, а от алиекспрес след това решиха диспута в негова полза, та олекнах със 100 долара, другия път поръчах за колега от форума нещо за стотина лева, докато го освободя от митницата беше 260 ( нямах издаден ЕОРИ номер ) и само магазинажа беше към 80лв. Иначе за малки боклучета до към 20-30 долара или пратки които се изпращат от европейски складове - алито е ненадминат сайт. Аз лично вече нищо над 30$ не поръчвам от там. Поздрави Като се сетя още се смея....а то си е за реване Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Отговорено 14 Март, 2019 Share Отговорено 14 Март, 2019 (Редактирано) Извинявам се, ако съм прозвучал грубо... От али-то поръчах и хидравличния оптегач. Редактирано 22 Април, 2019 от Свилен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 22 Април, 2019 Share Отговорено 22 Април, 2019 Не се заяждам с никого, но наистина трябва много да си мразиш колата, ако се полакомиш да сложиш ангренажен ремък от 28 долара. Не го разбирам това наистина... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 22 Април, 2019 Share Отговорено 22 Април, 2019 4 hours ago, Boyko23 said: Не се заяждам с никого, но наистина трябва много да си мразиш колата, ако се полакомиш да сложиш ангренажен ремък от 28 долара. Не го разбирам това наистина... Че колко мислиш е релната стойност на гума с оплетка? Не е реално ангренажи по 300лв да се продават Не забравяй че при нас всичко китайско е оригинал 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Отговорено 22 Април, 2019 Share Отговорено 22 Април, 2019 (Редактирано) Преди 5 часа, Boyko23 написа: Не се заяждам с никого, но наистина трябва много да си мразиш колата, ако се полакомиш да сложиш ангренажен ремък от 28 долара. Не го разбирам това наистина... Ремъкът е вече на мястото си, проблеми няма никакви. Пристигна си в пощата, нищо отгоре не съм плащал. Познат монтьор ми го смени за 100 лева. Много болтчета, много нещо. Не препоръчвам на никого сам да се заема с тази задача. Аз не бих могъл, не само поради посредствени познания в областта (интернет е налице, да помага), а най-вече поради липса на подходящи инструменти. Хидравличният обтегач също си е ОК. Кабели, бобина... Също и онзи магнит на едната врата за централното... Сгреших с водната помпа, купена от немски сайт, заедно с други неща - горепосоченият от мен модел не става. Сега я продавам. По-добре да изстрия заблуждаващата информация, да не се подвеждат хората. И нещо весело: за китайски джип частите са все оригинални - произведени в Китай. За мен китайците са фактор за развитие. За много други също. Всъщност съм отвратен от българския търгашлък, най-вече по малките населени места, където просто ме унижават, обиждат и правят на полуграмотен идиот, за да ми продават на двойна цена неща, които знам откъде да си взема - от aliexpress. Кислороден датчик за леката кола? Няма проблем, стига да уцеля правилния. Вторият, струващ около 30 долара, работи без грешка. И пак ми излезе по-евтино, отколкото, ако бях взел от български търговец. Нищо, че си имам един неподходящ. Сега се сетих и още нещо: на капачето на ремъка пишело с бял флумастер километрежа, когато е бил сменен - на около сто и деветнадесет хиляди. Когато го извадихме, нямаше следи от износване. Другите части също можеха да въртят още много, без да сдадат багажа. От това заключихме, че километражът на колата не е бил превъртан назад и е на реални сто и седемдесет хиляди. Това, според мен, е истинска рядкост на нашия автопазар. Редактирано 22 Април, 2019 от Свилен 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CaMyPau Отговорено 17 Юли, 2020 Share Отговорено 17 Юли, 2020 (Редактирано) Много приказки, а никой не седна да напише целия комплект. Агренаж - тоя код на едикоя си фирма Пистов - еди кой си код ролки ... Като отвори човек да прочете и да знае какво да си поръча. А сега гледай в 5 различни теми и сглобявай картинката / ако можеш/ Навит съм да го направя, но не зная сега как да си поръчам нещата - Моя мотор е 4G69S4N.. Съвпада ли всичко със Mitsubishi 4G64S4N ?? Редактирано 17 Юли, 2020 от CaMyPau Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 18 Юли, 2020 Share Отговорено 18 Юли, 2020 Преди 13 часа, CaMyPau написа: Много приказки, а никой не седна да напише целия комплект....... Дрън, дрън..... Има ги и то не само в една тема! Ето заповядай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CaMyPau Отговорено 21 Юли, 2020 Share Отговорено 21 Юли, 2020 (Редактирано) On 7/18/2020 at 7:54 AM, nork said: Дрън, дрън..... Има ги и то не само в една тема! Ето заповядай Благодаря много за инфото. Просто не съм очаквал че ще ги намеря в тема, озаглавена "Нов член на Сuv във форума" Все пак там не са всички неща Ако някой от модераторите реши че му се занимава, може да премести поста във правилния раздел. Още веднъж мерси ! П.П. Слагам и едно видео "How to.." мисля че има какво да се види: Редактирано 21 Юли, 2020 от CaMyPau 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lakatnika Отговорено 22 Юли, 2020 Share Отговорено 22 Юли, 2020 Да,тука не е както във оффроуд форума,подредено...(марки,модели,проблеми...) Под всякакви странни питания и заглавия човек ако изчете всичко може и да сглоби нещо като инфо. Преди 17 часа, CaMyPau написа: Благодаря много за инфото. Просто не съм очаквал че ще ги намеря в тема, озаглавена "Нов член на Сuv във форума" Все пак там не са всички неща Ако някой от модераторите реши че му се занимава, може да премести поста във правилния раздел. Още веднъж мерси ! П.П. Слагам и едно видео "How to.." мисля че има какво да се види: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CaMyPau Отговорено 23 Юли, 2020 Share Отговорено 23 Юли, 2020 (Редактирано) На 22.07.2020 г. at 9:23, lakatnika написа: Да,тука не е както във оффроуд форума,подредено...(марки,модели,проблеми...) Под всякакви странни питания и заглавия човек ако изчете всичко може и да сглоби нещо като инфо. То и аз четох гледах, копирах номера... И вчера дойдоха ремъците, обтегача и ролките на ангренажите. Външната паразитна ролки я няма.. Ще чета още Редактирано 28 Юли, 2020 от CaMyPau Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CaMyPau Отговорено 28 Юли, 2020 Share Отговорено 28 Юли, 2020 (Редактирано) Понеже тая тема сме подхванали.. Това ли е обтяжната ролка на климатика : или това: Водната помпа ми излиза тази. Това ли е тя? Благодаря ! Редактирано 28 Юли, 2020 от CaMyPau Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CaMyPau Отговорено 3 Август, 2020 Share Отговорено 3 Август, 2020 Някой може ли да помогне с намирането на въпросната обтяжна ролка за климатика, че навън я намирам от раз, по нашите доставчици греда... https://www.internationalautoparts.com.au/air-conditioner-tensioner-pulley-ep013-for-great-w Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 14 Юли, 2021 Автор Share Отговорено 14 Юли, 2021 (Редактирано) Ново инфо-водната помпа не кара два ремъка. 10к.км преди втората смяна на ангренажа започна да шуми и то така, че се чува в салона. Не е забелязана загуба на антифриз. Признаци на течове от дренажните отвори при демонтажа не са забелязани. Монтирана е водна помпа аналог /неоригинал/ производство Aisin. Не е реклама-аз това си избрах от каталозите. Цена на продукта - 82лв. Сменяте водната помпа при всяка смяна на ангренажа. Не си струва повторната гонка по никое време! Редактирано 14 Юли, 2021 от JI_GIT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 14 Юли, 2021 Автор Share Отговорено 14 Юли, 2021 За Самурай- на тая ролка се сменя само лагера - 6301 CKF 14лв. Трябва ти преса с ниско налягане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Отговорено 10 Юли, 2022 Share Отговорено 10 Юли, 2022 На 22.04.2019 г. at 21:41, Свилен написа: Ремъкът е вече на мястото си, проблеми няма никакви. Пристигна си в пощата, нищо отгоре не съм плащал. Познат монтьор ми го смени за 100 лева. Много болтчета, много нещо. Не препоръчвам на никого сам да се заема с тази задача. Аз не бих могъл, не само поради посредствени познания в областта (интернет е налице, да помага), а най-вече поради липса на подходящи инструменти. Хидравличният обтегач също си е ОК. Кабели, бобина... Също и онзи магнит на едната врата за централното... Сгреших с водната помпа, купена от немски сайт, заедно с други неща - горепосоченият от мен модел не става. Сега я продавам. По-добре да изстрия заблуждаващата информация, да не се подвеждат хората. И нещо весело: за китайски джип частите са все оригинални - произведени в Китай. За мен китайците са фактор за развитие. За много други също. Всъщност съм отвратен от българския търгашлък, най-вече по малките населени места, където просто ме унижават, обиждат и правят на полуграмотен идиот, за да ми продават на двойна цена неща, които знам откъде да си взема - от aliexpress. Кислороден датчик за леката кола? Няма проблем, стига да уцеля правилния. Вторият, струващ около 30 долара, работи без грешка. И пак ми излезе по-евтино, отколкото, ако бях взел от български търговец. Нищо, че си имам един неподходящ. Сега се сетих и още нещо: на капачето на ремъка пишело с бял флумастер километрежа, когато е бил сменен - на около сто и деветнадесет хиляди. Когато го извадихме, нямаше следи от износване. Другите части също можеха да въртят още много, без да сдадат багажа. От това заключихме, че километражът на колата не е бил превъртан назад и е на реални сто и седемдесет хиляди. Това, според мен, е истинска рядкост на нашия автопазар. Скъса се. На 20 000 километра. Набиха се 8 клапана. Ремонтът ми бе около 700 лева с работата и чарковете - при познат. Без шлайфане. С нова гарнитура, болтове и разни други. Не си купувайте ангренажен ремък от Алиекспрес. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 10 Юли, 2022 Share Отговорено 10 Юли, 2022 49 minutes ago, Свилен said: Скъса се. На 20 000 километра. Набиха се 8 клапана. Ремонтът ми бе около 700 лева с работата и чарковете - при познат. Без шлайфане. С нова гарнитура, болтове и разни други. Не си купувайте ангренажен ремък от Алиекспрес. Аз също пазаря от Ali но избягвам прекалено евтините неща. Също така старателно проверявам търговеца, колко продажби има, какво пишат потребителиза за продуктите, какъв рейтинг има. Този търговец не беше с много хубав рейтинг едва 77%, не е ли над 90% го подминавам. Естествено пак няма гаранция, но и тук също няма гаранция. Особенно след такъв пробег. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts