Jump to content

Свилен

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

Свилен last won the day on Юли 11 2022

Свилен had the most liked content!

Profile Information

  • Карам:
    Hover CUV

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Свилен's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

3

Обществена Репутация

  1. Тези възли ги замислят да се смазват с грес, не с масло. Затова опаковката представлява гумен маншон, а пробка за наливане на смазка няма. Някои сръчни собственици наливат масло, когато се появи проблем, но това е временна операция. Маншонът е бил здрав, щом е задържал течността вътре. 🤔
  2. Имах проблем с включването на предния мост, смених маслото на шейтан машинката и този възел се пооправи. Смесих маслото с dextron III (50:50), това направих и при скоростната кутия (100 ml) и при раздатката (100 ml). Това масло е тънко и може би влиза на места, на които 75-90 се затруднява. Шейтан машинката няма пробка за източване - случва се с голяма спринцовка и маркуче за течност на чистачки; същата спринцовка използвах и за смяна на другите масла. Имам ръчни хъбове на една дърта Фронтера, но още не желая да ъпгрейдвам с тях Ховъра, понеже излизането от купето за ръчното им включване не ми допада.
  3. Скъса се. На 20 000 километра. Набиха се 8 клапана. Ремонтът ми бе около 700 лева с работата и чарковете - при познат. Без шлайфане. С нова гарнитура, болтове и разни други. Не си купувайте ангренажен ремък от Алиекспрес.
  4. Свилен

    Аларма

    Добър ден! Искам да монтирам алармена система. Гедам из интернет, че има евтини китайски. Подобна съм имал на друг автомобил - 1998 година - и си работеше. Дали може да се монтират на CUV 2007 година? Има и аларми с can bus, но не разбирам за какво иде реч. Само ми се разясни, че обикновена аларма като китайските за 40 лева не може да се сложи на автомобил с can bus окабеляване (?). Джиповете имат ли чип в ключа и имобилайзер? Премахнах горната част с електрониката и батерията, и си запали безпроблемно. Не виждам място за чип. Струва ми се, че ако няма, кражбата е почти толкова лесна, колкото отваряне на катинар или обикновена секретна брава. Споделете вижданията си за алармите. Има и имобилайзери без сирена, с NFC карта.
  5. Продадох ги. Бих искал да темата да се изтрие, съвсем излишна е.
  6. Ремъкът е вече на мястото си, проблеми няма никакви. Пристигна си в пощата, нищо отгоре не съм плащал. Познат монтьор ми го смени за 100 лева. Много болтчета, много нещо. Не препоръчвам на никого сам да се заема с тази задача. Аз не бих могъл, не само поради посредствени познания в областта (интернет е налице, да помага), а най-вече поради липса на подходящи инструменти. Хидравличният обтегач също си е ОК. Кабели, бобина... Също и онзи магнит на едната врата за централното... Сгреших с водната помпа, купена от немски сайт, заедно с други неща - горепосоченият от мен модел не става. Сега я продавам. По-добре да изстрия заблуждаващата информация, да не се подвеждат хората. И нещо весело: за китайски джип частите са все оригинални - произведени в Китай. За мен китайците са фактор за развитие. За много други също. Всъщност съм отвратен от българския търгашлък, най-вече по малките населени места, където просто ме унижават, обиждат и правят на полуграмотен идиот, за да ми продават на двойна цена неща, които знам откъде да си взема - от aliexpress. Кислороден датчик за леката кола? Няма проблем, стига да уцеля правилния. Вторият, струващ около 30 долара, работи без грешка. И пак ми излезе по-евтино, отколкото, ако бях взел от български търговец. Нищо, че си имам един неподходящ. Сега се сетих и още нещо: на капачето на ремъка пишело с бял флумастер километрежа, когато е бил сменен - на около сто и деветнадесет хиляди. Когато го извадихме, нямаше следи от износване. Другите части също можеха да въртят още много, без да сдадат багажа. От това заключихме, че километражът на колата не е бил превъртан назад и е на реални сто и седемдесет хиляди. Това, според мен, е истинска рядкост на нашия автопазар.
  7. Добро утро, намират се в Ловешко, близо до Априлци. Може и към Казанлък да се видим. Вчера гледах на Спиди калкулатора, сякаш цената им бива:
  8. Извинявам се, ако съм прозвучал грубо... От али-то поръчах и хидравличния оптегач.
  9. Моят беше регистриран преди седмица като товарен в Плевен, значи общините си имат собствени политики.
  10. За 300 демонтирам гумите и ти пращам джантите, без да се замислям... Сега проверих налягането на гумите им - и на четирите е близо до 1,5 атмосфери, което означва, че джантите нямат микропукнатини. Не са мръднали повече от две седмици, когато налягането им с тежестта на колата отгоре, е било към две атмосфери. На кията имам джанта с микропукнатина, през която гумата спада с около половин атмосфера на седмица, та от там знам за тези неща...
  11. Здравей, джантите стоят под навеса. Само че тези гуми аз няма какво да ги правя, при положение, че продам само джантите. Затова искам да ги дам комплект. Не знам дали им търся реална цена... Гледам сега в olx, че има гуми с тези размери по стотина лева. Ако имаш предложение, пиши.
  12. Звучи много страшно и опасно, но все пак предпочитам интернет пазаруването, защото е единственият свободен пазар у нашата страна. Надхвърлил съм 20 страници с покупки от Алиекспрес и понеже не ставам за свободен търгаш, не съм започнал да продавам неща от там, на двойна цена тук, понеже съм бил и патриот. Интернет е за всички, магазинът на улицата - за добре опсувани и бити, задължени да дават парите си комуто си трябва. Да си живи и здрави китайците!
  13. Аз си поръчах ето този комплект на ремъци и ролки: https://www.aliexpress.com/item/TIMING-KIT-GWM-V240-GREAT-WALL-HOVER-CUV-HAVAL-H3-H5-PAJERO-OUTLANDER-BRILLIANCE-2/32778499450.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.19394c4dbQOYSN
×
×
  • Създай нов...