Jump to content

lakatnika

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lakatnika

 1. Колега,от де го изрови тоз Black Market ? точно такава икона не намирам..
 2. Аз преди две седмици сменях моя че умря,беше 66ah.,но ми казаха че е слабичък. Взех 75ah.TOPLA,словенски. Взех го от хипермаркет.на промо.130лв.,и най хубавото е че не искат да мерят нищо по колата. Взимашгаранцията от 2г. и си тръгваш(Но трябва да си сигурен че по колата всичко е ок.) Чух само добри отзиви за марката,а и стария беше същата марка (и на бая години) Успех
 3. Ай честито! Много безаварийни километри. С колко зъба са? каш пара.
 4. Някой сменял ли е радиаторчето на парното???
 5. Освен да сваля и разглобя редуктора (да видя какво има вътре 😂) друго не ми остана...
 6. Зареждам при Марешки в София. И газ и бензин,от дълго време. Много съм доволен, бутилката никога не са я препълвали и двигателя работи много добре. Ниската цена не е за сметка на качеството колеги. Жалко че имат само една база за цяла София.(винаги са опашки, въпреки 50те колонки) Зареждах два пъти на Петрол пълно-празно-пълно и сипват различно ...до 3л.
 7. Благодаря на отзовалите се! 🇧🇬🏡🚙🌲🚙🏞️🚙🍃🚙❄️🚙🌬️🇧🇬
 8. Привет, пиша до админите с мои си наблюдения за форума на Ховър H3 h5, защото там чета/пиша. До преди 2 месеца бях с Киа Спортидж и пишех и четях там(в офф Роуд форума) Там всичко е подредено и всяка тема си е за точното нещо по заглавието. Тук ми прави впечатление че в една заглавна тема се пише и за доста други не касаещи темата питанки. Голяма бъркотия, лошото е че питащите не се съобразяват. Не упреквам Вас,админите-само давам предложение ако може да е малко по разделен и подреден форума(подфорума) по конкретни въпроси и отговори. Извинявам се ако съм засегнал някой.
 9. Я ми разяснете на нашенски с 2 думи руснака на този клип какво направи(подобри) с тая "вихрова клапа"? Някой направил ли си е (експеримента)
 10. От както купих моя китаец Шон(преди месец и нещо) чистачките много гадно шумят (стържат),все едно ги ползваш на сухо. Смених ги с нови и пак същото, установих че гадния шум идва от редуктора. ,а това е мотора. Някой разглобявал ли е редуктор, смазва ли се или ремонтира? Много е дразнещ шума.
 11. Другари,ей там от ляво в голямата фуния мога ли да набутам някакъв филтър (за външния въздух)??? Отгоре се слага и пластмасова кора през цяло. И на купето нямам(зад жабката) Ей тука под кабела на датчика (над вентилатора се пада) мисля да изрежа процеп за едно чекмедженце-филтър...от нещо си...
 12. Скоро и аз ще "разтоварвам"4ти... При мен изглежда така: Само се чудя на тапата 16мм.или по малка редукция да сложа.
 13. Развитие има...но не много добро... Днес ремонта започна на полеви условия пред блока... имахме съмнения с бащата за запушено радиаторче на парното и започнахме проверката от там...и о чудо, като извадихме двата маркуча от парното при двигателния отсек,що да видиш... Гнилоч ...яко...съмненията за грешно свързан изпарител отпаднаха. След като установихме кой е подаващия,в двулитровка започнахме спешна промивка. Това на дъното е...люспи... И това...и то само от радиаторчето. Първо,преди промивката не протичаше нищо през парното,след като направихме байпас директно от помпата към радиатора избута много ръжда и се проми. (щото при мен от термостата маркуча отива в изпарителя,и от горния му щуцер отива в парното) После промивка и на двигателя/в шишето,и доливаме,и отново/. Направи ни впечатление че като работи ДВГ на празен ход (800-900об.),и през парното не върти антифриз,от 1300 нагоре тогава качва. След няколко промивки ръждата спря да излиза.При тестовете вече дойде истинското Топло в купето. Сега се чудиме колко ли е изгнило радиаторчето в купето и кога ще протече в краката... Проблем се появи при изгнилите входно изходни тръби. След като отстранихме тапата и подпъхнахме по навътре след изгнилото маркучите,се установи един ход(от по няколко мм.) на двете изгнили тръбички.Надянахме ги,стегнахме ги,но се опасяваме от тоя луфт да не прокапе. Дали не са удължения с "О"пръстени (тръба в тръба)на радиаторчето? Някой да е сменявал радиатора на парното?,цена...неволи... За сега парно има, всичко събрахме по реда си и въпроса е кога ще протече в купето... Миналия месец като смених антифриза,от кранчето на радиатора не изтече никакъв боклук.
 14. Да не смуче въздух от някъде чат пат...
 15. Благодаря колега,от Софето съм...сега в събота сигурно ще го нищим с бащата и ако се закучи нещо с намирането на проблема,ще те търся за оглед.
 16. Ти нали си с оригиналдъ" газова,при теб как е?
 17. Еее, печката си е благинка. Радиатора с клапата ти е бил на Фронтерата нали?,не на Ховъра.. А този щуцер на 4ти от де го купи, много арен...,и маркуча от 4ти къде го вкарваш(чета "на долния на парното") което ще рече изходящия ли. Имам вече съмнение че изпарителя на газовата нещо бърка парното. По колко начина може да се свърже изпарителя към антифриза?
 18. Честита Нова Година на всички! Бъдете здрави и много успешни,...и хиляди безаварийни километри! Колега, може ли да разясниш за това... "радиатора в купето има преграда, която пада, когато то се запуши и водата не минава през питата. Това е с цел, когато се запуши колата да не прегрее." -какво представлява и как се "контролира. -това на снимката отляво...с фолиото, какво е? -за този датчик,, къде се намира, знаеш ли. "Да не би да е зацапан датчика в централния въздуховод и от там да не ти чете вярно инфото за клапите на климатроника и да вкарва много студен въздух."
 19. Това е при мен зад жабката,така като гледам-филтър купе,Нямам... това ли е датчика за температурата на климатроника???
 20. А как обезвъздушавате?,ако има въздух...и кранчето на радиатора за източването на антифриза при вас има ли маркуче(за събирането му) нещо като Те образно кранче..
 21. Добре де,тая тема за "разтоварването на 4ти цилиндър" нали не е конкретно за парното,а за да се предотврати прегряването му..?(на цилиндъра) И нали по принцип си имате нормално топло парно?,или ще се окаже че се славят със слабо парно по-принцип. Има ли някъде датчик за температурата в купето???
 22. Привет и честита Коледа на всички,нека тя донесе много безаварийни километри и здраве на всички! Имам питанка за парното... преди месец се сдобих с машина на която двигателя и трансмисията е като вашите,а именно 4G64 S4M. След смяна на антифриза май...ми изчезна парното. Стрелката на температурата (на таблото) заковава в средата и не мърда...,но парното духа хладно, дори като климатроника е набримчен на мах. Някакви съвети?, някой да е имал такъв проблем?...
 23. Благодаря за отговора!
 24. От де ги купувате тез "машинки" бре?
×
×
 • Create New...