Jump to content

Свилен

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Свилен

 1. Продадох ги. Бих искал да темата да се изтрие, съвсем излишна е.
 2. Ремъкът е вече на мястото си, проблеми няма никакви. Пристигна си в пощата, нищо отгоре не съм плащал. Познат монтьор ми го смени за 100 лева. Много болтчета, много нещо. Не препоръчвам на никого сам да се заема с тази задача. Аз не бих могъл, не само поради посредствени познания в областта (интернет е налице, да помага), а най-вече поради липса на подходящи инструменти. Хидравличният обтегач също си е ОК. Кабели, бобина... Също и онзи магнит на едната врата за централното... Сгреших с водната помпа, купена от немски сайт, заедно с други неща - горепосоченият от мен модел не става. Сега я продавам. По-добре да изстрия заблуждаващата информация, да не се подвеждат хората. И нещо весело: за китайски джип частите са все оригинални - произведени в Китай. За мен китайците са фактор за развитие. За много други също. Всъщност съм отвратен от българския търгашлък, най-вече по малките населени места, където просто ме унижават, обиждат и правят на полуграмотен идиот, за да ми продават на двойна цена неща, които знам откъде да си взема - от aliexpress. Кислороден датчик за леката кола? Няма проблем, стига да уцеля правилния. Вторият, струващ около 30 долара, работи без грешка. И пак ми излезе по-евтино, отколкото, ако бях взел от български търговец. Нищо, че си имам един неподходящ. Сега се сетих и още нещо: на капачето на ремъка пишело с бял флумастер километрежа, когато е бил сменен - на около сто и деветнадесет хиляди. Когато го извадихме, нямаше следи от износване. Другите части също можеха да въртят още много, без да сдадат багажа. От това заключихме, че километражът на колата не е бил превъртан назад и е на реални сто и седемдесет хиляди. Това, според мен, е истинска рядкост на нашия автопазар.
 3. Добро утро, намират се в Ловешко, близо до Априлци. Може и към Казанлък да се видим. Вчера гледах на Спиди калкулатора, сякаш цената им бива:
 4. Извинявам се, ако съм прозвучал грубо... От али-то поръчах и хидравличния оптегач.
 5. Моят беше регистриран преди седмица като товарен в Плевен, значи общините си имат собствени политики.
 6. За 300 демонтирам гумите и ти пращам джантите, без да се замислям... Сега проверих налягането на гумите им - и на четирите е близо до 1,5 атмосфери, което означва, че джантите нямат микропукнатини. Не са мръднали повече от две седмици, когато налягането им с тежестта на колата отгоре, е било към две атмосфери. На кията имам джанта с микропукнатина, през която гумата спада с около половин атмосфера на седмица, та от там знам за тези неща...
 7. Здравей, джантите стоят под навеса. Само че тези гуми аз няма какво да ги правя, при положение, че продам само джантите. Затова искам да ги дам комплект. Не знам дали им търся реална цена... Гледам сега в olx, че има гуми с тези размери по стотина лева. Ако имаш предложение, пиши.
 8. Звучи много страшно и опасно, но все пак предпочитам интернет пазаруването, защото е единственият свободен пазар у нашата страна. Надхвърлил съм 20 страници с покупки от Алиекспрес и понеже не ставам за свободен търгаш, не съм започнал да продавам неща от там, на двойна цена тук, понеже съм бил и патриот. Интернет е за всички, магазинът на улицата - за добре опсувани и бити, задължени да дават парите си комуто си трябва. Да си живи и здрави китайците!
 9. Аз си поръчах ето този комплект на ремъци и ролки: https://www.aliexpress.com/item/TIMING-KIT-GWM-V240-GREAT-WALL-HOVER-CUV-HAVAL-H3-H5-PAJERO-OUTLANDER-BRILLIANCE-2/32778499450.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.19394c4dbQOYSN
 10. Значи 279 лв. за джантите 17 " и 279 лв. за галошките им = 568 лв. С фронтерските не ми се ще да се разделям, понеже с тях колата е по-яка, а и гумите старият е плащал от сиромашкото си джебче, да храни алчните ционистки търгаши. Но при ясно доловим ентусиазъм у желаещ, ще му ги шитна за 689 лв. И двата комплекта са и неразделими комплекти джанти с гуми.
 11. Това са джантите, с които колите са били продавани от дилъра. В нета е пълно със снимки на ховъри с тези джанти, затова ги наричам "оргинални". Не знам колко струват, че да им сложа цена. Някой, ако ги иска, може да предлага сума. Вече са и измити, ама снимки - утре.
 12. Станаха си, джантите. Отпред има 2 мм шайби с голям диаметър, докато се сдобия с фланци - понеже се трие част от спирачния апарат, трябва мъничко разделечаване. Утре малко ще играе пистолетът за горещ въздух по пластмасовите подкалници, че при завиване гумите леко опират - работата ми се вижда елементарна. Имам счупена задна пружина и наскоро скъсани маншони на каретата (изглежда са срязани при малката скоба, понеже гумата си е съвсем здрава и еластична, а припуквания по карето още няма - може би е нечий подпис).
 13. Ами колата не е при мен днес. Джантите са оригиналните 17" с някакви гуми на тях. Утре ще им направя снимки, почакай на монитора малко и като стане нейде към обед, воала! Пускам трите варианта на джанти, с които разполагам, пък които първи се продадат. Най-мръсно за мен, ще е да ми вземете тези, които са на Фронтерата в момента - същите, като сниманите по-горе 15-ки, ама със някакви зимни гуми, за които също чак утре ще имам подробна информация. Ама ще ги дам, що да сторя...
 14. Ето и отговорите за гумите: Treadwear 600 - изключително издръжливи на износване гуми; Traction A - те имат добро сцепление при топли условия; Temperature A - добре разсейват топлината при жега, устойчиви са на топлина. https://tomdwyer.com/2010/car-information/how-to-select-tires/
 15. Мерсиии ☺️ ! Джантите са с параметри: 6x139,7mm; 7J 15; офсетът им е 0; средният отвор е 100mm. Произведени са 93-та за Opel Frontera A. Гумите са купени от Плевен. Предполагам - от Диана. Произведени са в Корея. Пише нещо за смес 600 и температура А, което ей сега ще се гмурна в интернет, за да извадя на повърхността, да го видим що за животно е. Отсега ясно, че са само за асфалт и че по нашия стръмен черен път невинаги се справят, защото невинаги е сухо.
 16. Ето го първото ми предложение на гнили в мазата джанти с гуми. Старият купи гумите нови, рече, че нещо не му харесвали и безцеремонно ги осъди. Сега кара Фронтерата зиме и лете с някакви зимни, което ме кара да си мисля, че гумите вероятно са си OK за лятото. Както се вижда по тях, ние сме заобиколени от кал. Предполагам, истината за тези гуми, е някъде тук: http://avokada.ru/auto-tovari/shiny/shiny_letnie/kumho-1/road-venture-apt-kl51/kumho-road-venture-apt-kl51-265-70-r15-112t-letnyaya Джантите имат налюпено покритие край дупките - бабички са и казват, че се дават евтино. Kumho Road Venture APT KL51 265/70 R15 112T
 17. Здравейте! В понеделник се сдобихме с един Hover CUV, роден 2006-та. Взехме най-евтиния на пазара към този момент - 4 700 лв. Защото тук има една стара Фронтера с два чифта оргинални джанти и ръчни хъбове, защото бюджетът беше 5 000 лв, и защото има газов инжекцион. Също така истинският джип на мястото, където живея, е почти необходимост. А и защото първо се бях насочил към въшките Сузуки Игнис/Субару Джъсти и Фиат Панда, с оглед ниски разходи за поддръжка и малък данък, но здравият разум надделя. С две думи казано - защото така. Има спукана пластмасова броня, няколко малки подбивания на ламарината, счупена вътрешна дръжка на врата, счупен стоп, изпуснали амортисьори на вратата на багажника, жълти фарове и нездраво предно гърне. На пръв поглед това са недъзите, останалите неща не показаха неизправност за 300 километра. Всъщност джипката ме учуди с пъргавина по магистралата - карах на връщане от автокъщата отзад с моята Kia Shuma II, и петролните ѝ 101 коня на 1100 кг купе бяха лекичко по-слаби от тежката машина, вървяща на газ. За да ремонтирам това-онова, са ми необходими финанси, затова реших да продам едни (независимо кои) джанти с гуми. Ако има интерес, пишете. Снимки ще постна утре.
×
×
 • Create New...