бат'Бойко Отговорено 25 Януари, 2012 Share Отговорено 25 Януари, 2012 Ремонта е с възлагателно писмо. Сервиза се оправя директно със застрахователя за цената... Бойко би трябвало да знае, че да ни светне по въпроса, защото в този форум разни ''тролове''. Изписаха доста как цените на резервните части щяли да са много високи. Как нямало да има части и колко лошо ще бъде обсужването. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 25 Януари, 2012 Share Отговорено 25 Януари, 2012 Не знам дали е редно да се публикува цена на конкретен ремонт. Но могат да се извадят примерни цени на отделни части. Да кажем колко струва оригинален фар или стоп за колата, съединител, биалетка, чифт задни/предни амортисьори, задни/предни горни носачи и тн - това са често срещани ремонти при всички коли и всеки може да направи съпоставка с цените на другите части за нови автомобили. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prankmaster Отговорено 25 Януари, 2012 Share Отговорено 25 Януари, 2012 ^Би било добре. Нека се отвори нова тема "Части за ГУ" и вътре да се споделя подобна информация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 26 Януари, 2012 Share Отговорено 26 Януари, 2012 (Редактирано) Не знам дали е редно да се публикува цена на конкретен ремонт. Но могат да се извадят примерни цени на отделни части. Да кажем колко струва оригинален фар или стоп за колата, съединител, биалетка, чифт задни/предни амортисьори, задни/предни горни носачи и тн - това са често срещани ремонти при всички коли и всеки може да направи съпоставка с цените на другите части за нови автомобили. Добре, може би наистина имаш основание. Но е добре да се изясни темата с цените на частите и цените на ремонтите! ^Би било добре. Нека се отвори нова тема "Части за ГУ" и вътре да се споделя подобна информация. Идеята е добра. Редактирано 26 Януари, 2012 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 3 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Един въпрос с намалена трудност: забелязвате ли някаква промяна в колата ми? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Говедо Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Неее... Изобщо. Една решетка само уж а изцяло сменя фасона на колата... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zvalev Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Много добре изглежда! Колко излезе префасонирането? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Супер е, браво много е добре. А наложи ли ти се да плащаш нещо, освен самата решетка ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Честито! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 3 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 3 Февруари, 2012 180 лв струва това удоволствие... Платих я заедно с цената на колата и мислех че така ще си дойде от Китай. Предполагам сега ако някой си купи колата със стандартната решетка и после размисли, че иска спортната, ще има и заплащане за труд по слагането й... Това е въпрос за някой дилър обаче... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xerth Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Честито, много добре е направена, а между другото, тази решетка ли беше създадена от Български дизайнери, или се бъркам с някоя друга кола? Изглежда много добре и така, и със стандартната. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Ле ле , страхотно изглежда , дочака я най-после . Браво !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivand911 Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 (Редактирано) Хубаво е че колата им две предни решетки. Всеки може да си я персонализира. Мисля ,че самата смяна не е толкова трудна и всеки може сам да си я смени. Частите от старата решетка оставиха ли ти ги? Все пак може да си ги ползваш по нататък. Редактирано 3 Февруари, 2012 от ivand911 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shrek Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Яко е...! Можеш да си ги сменяш зимата и лятото заедно с гумите. Само да не е много често, че ще се чудиш по паркингите с коя решетка беше... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Спортната визия е яка! Айде и от мен чесстито! Като се замисля май и белият цвят с тази решетка ще върви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 22 Февруари, 2012 Share Отговорено 22 Февруари, 2012 Колега на колко километра си ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 3 Март, 2012 Share Отговорено 3 Март, 2012 Привет, хора. Не съм писал от известно време, защото нямаше какво толкова да споделя. Ето ви ъпдейт какво става с мен и колата ми. Вчера имах леко ПТП - блъснаха ме отзад. Щети - бронята(очевидно ) с всички прилежащи джиджавки и за съжаление капака. На снимката не се вижда хубаво, но 1 см от долния ляв ъгъл е огънат, т.е. целия капак е за боядисване заради него. Завеждането на щетата, възлагателното писмо и оставянето на колата в сервиза мина бързо и гладко. В момента колата е в Митвас за отстраняване на повредите: Акумулатор: На 8-ми се върнах от дълъг път. Оставих колата пред блока и не я бях палил до неделя (15-ти). Слизам долу и нямаше никой в акумулатора. Даже централното не сработи. Не съм я забравял с нищо пуснато вътре та ми е интересно защо е станало. Митвас ще проверят за утечки. Иначе с кабели запали веднага и беше пушка след това - никакви проблеми. В неделя установих също, че и един от задните колани не работи - не се закопчава. Митвас ще го отстранят гаранционно. Така и така колата влезна в сервиз - решихме да направим и първото ТО сега. Ще видим дали като си я получа ще има разлика в поведението й на пътя. Търся поп, който да се занимава с освещаване на коли, че старата 3 години я търкалях и нищо не ми се е случвало Не се притеснявай, важното е на теб нищо да ти няма. А ламарини и пластмаси се оправят..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hulk Отговорено 8 Април, 2012 Share Отговорено 8 Април, 2012 Здравей колега. да те попитам се сетих горе долу сервизното обслужване по джоба ли е или е завишено доста като при другите дилъри...говоря за елементарните ролки ремъци и тн...хах то впрочем навъртя ли и толкова км за да я вкарваш за тях? Поздрави и със здраве да си я караш и безаварийно ! )) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 9 Април, 2012 Автор Share Отговорено 9 Април, 2012 Сервизното обслужване на 5к км както съм писал на предната страница е: Маслото е сменено с Мобил 5В40 - 3,5 литра. А това на скоростите с Мобил 75В90 - 2,2 литра. Цялото обслужване струва 250 лева. За следващите не знам - като ги мина ще пиша. Иначе от доста време не съм писал и нека ви дам един ъпдейт. Преди 2 седмици сложих ГИ. Навъртях около 700 км на газ (главно извънградско) и мога да кажа, че: няма никаква разлика с бензин при вървежа. И при набиране и при каране с висока скорост не можеш да познаеш на газ ли си или на бензин превключването от газ на бензин сутрин при около 0 градуса става за около 400 метра все още е рано да се говори за разход, но както се вижда от подписа ми дава малко над 8,5. Това са 11 лв/100км за разлика от бензина, който е 20 лв/100 км. Ей, на вчера заредих 31 литра газ за 39 лв от самата бутилка се чува жуженето на помпата, което обаче при движение в повечето случаи се заглушава от околния шум и не е нещо дразнещо (поне за мен) Все още по колата нищо не тропа и скърца за жалост на хейтърите. След смяната на маслото мога да кажа, че определено поне скоростите са много по-отзивчиви и вече няма абсолютно никакъв проблем с трудно влизане на първа. Препоръчвам (ако дилърите се навият, де) първата смяна да се прави по-рано от 5к км. След ремонта на бронята имам проблем с парктроника и той е, че си свири когато си иска. Преди беше железен. Някой ден като влезна в сервиза ще им кажа да го погледнат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 9 Април, 2012 Share Отговорено 9 Април, 2012 (Редактирано) При мен взе да скърца шофьорската седалка, а тежа едва 60кг. Появи се тропане в кормилото (не знам от къде идва реално) като минавам през павета. Пробвах да сменя позицията на волана да е по-надолу, защото до сега беше на най-горното си положение. Съмнява ме да се оправи с това проблема, но ще видим. Днес и аз си поръчах ГИ, а и след 1500км ще съм за първото техническо обслужване. Има една пластмаса до шофьорската седалка, където се скрива колана, която постоянно се откопчава. Като я натисна след малко пак излиза сама, явно има напрежение и щипката не може да задържи пластмасата. Сменени задни амортесьори в самото начало и това е всичко, от което се оплаквам за сега. От колата съм доволен и е много добра за цена/качество/екстри. Редактирано 9 Април, 2012 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivoachov69 Отговорено 9 Април, 2012 Share Отговорено 9 Април, 2012 време е и аз да кажа здрасти и да поздравя всички собственици на волекс с безаварийно каране, насочил съм се към закупуване на този автомобил , вече се запознах с него и ми хареса, не знам защо в няколко теми срещнах постове, че материалите са некачествени (за пластмасите), на мен ми се сториха качествени, интериора е супер, но на няколко пъти тук прочетох, че пада акумулатора ако колата не е карана няколко дни, ето това е притеснително, ще помоля повече собственици да кажат, ако имат такъв проблем и как реагират гаранционните сервизи на проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fenbg Отговорено 15 Май, 2012 Share Отговорено 15 Май, 2012 Здравейте и от мен, наскоро погледнах едно упътване от един Волекс 10. Вътре бе описано че при каране при 120км/ч светва светлинен индикатор на панела и започва и звуков сигнал за 10 секунди. При возенето при един приятел по магистралата не се вкючи нито светлинния нито звуковия сигнал. А при вас как е ? Иначе приятен автомобил - возене, визия и качество. Приятно ми е че в България се сглобява такъв продукт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 16 Май, 2012 Автор Share Отговорено 16 Май, 2012 Няма такова нещо, г-н Фен. А и не виждам никакъв смисъл от подобна "екстра" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 16 Май, 2012 Share Отговорено 16 Май, 2012 Тази предупредителна е описана и в книжката на H5, но реално я няма да таблото. Съдържанието в книжките е общо за много модификации и за различни пазари и е възможно да има разлики. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 16 Май, 2012 Share Отговорено 16 Май, 2012 Няма логика при разрешени 130 , а вече 140 км/ч по магистралите у нас да се включва такъв сигнал още на 120км/ч, може би затова за България са я ограничили софтуерно . Иначе екстрата не е лоша , ако може да се настройва индивидуално от шофьора за различна скорост . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts