Jump to content

Говедо

Administrators
 • Мнения

  76
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  9

Говедо last won the day on Май 17 2016

Говедо had the most liked content!

Обществена Репутация

25 Excellent

1 Последовател

Относно Говедо

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Карам:
  Suzuki Vitara
 1. На 26.04.16 на автопазара в Стара Загора. Не бях виждал този модел досега.
 2. Първата С30 която виждам на живо, кротко си ръмеше сутрешния дъжд над нея и всички останали
 3. Черен Н5 с варненска регистрация в Стара Загора. Неприятно ударен в задна дясна врата. Дано хората са наред, че престоя пред болница доста дълго...
 4. Книгите, които четем!

  Тази Бюджолд. Лоис Макмастър Бюджолд. Дамата пише според мен чудесни романи със военни, приключенски и трилър елементи. Понякога и щипка "романтика", но съвсем леко, не толкова, че да е прекалено. Филма "Сталкер" е на Тарковски а той е... особен. Аз също не го харесвам, прекалено е далеч от всичко. Има обаче едно положително качество според мен. Плаката.
 5. Книгите, които четем!

  Метро 2034 може би е една идея по-слаба, но е въпрос на лична преценка. Не ми се чакаше превод и я прочетох на руски и я намирам горе-долу равна на първата. Проблема ми с цялата серия е, че не отива никъде. От руските автори няма много които да стават за четене, Пелевин, примерно, който е прехвален аз лично не харесвам. Какъв "Сталкер" си чел? Поредиците които се нароиха след играта не са кой знае какво (меко казано). А "Пикник край пътя" на Стругацки, който е книгата от която произлиза идеята за "Зоната" и "Сталкерите" е интересна и многопластова, но не е никак близо до игрите. Кларк е страхотен, първата одисея е божествена. И филма също. "Лунен прах" също е чудесен роман ако и да е далеч по-различна история. За Крайтън не мога да се съглася на 100%. Има страхотни произведения като "Щама Андромеда" има и... "Конго" От цикъла за Хиперион са най-хубави точно Хиперион и Падането на Хиперион. Касад ми е доста симпатичен персонаж. Ендимион и Триумфът на Ендимион обаче не харесвам изобщо. За Илион и Олимп (въпреки, че не са от този цикъл) изобщо не ми се говори. Чел ли си нещо от Бараярския цикъл на Бюджолд? Дори най-неуспешните книги в него са страшно добри.
 6. Книгите, които четем!

  @poroinik Руснаците равни нямат в създаването на тягостно-депресивна литература. Което не значи, че е лоша, просто не трябва да се предозира. Прочитането на Метро 2033 и Метро 2034 без пауза между двете може да повреди лабилна психика. В моя киндъл има предимно научна фантастика (Саймък, Азимов, Бредбъри, Кларк, Нивън, Бюджолд, Стругацки и т.н), киберпънк (Гибсън), фентъзи (Толкин, Лукяненко, Ле Гуин) И шарен асортимент от военни трудове, учебни пособия, мемоари (Солженицин) и някой друг комикс за цвят (условно казано). Пратчет обаче е този който не качвам в електронен формат защото обичам да си го чета на хартия. @feikot http://chitanka.info/ е страхотно място. И се попълва с нови произведения много редовно.
 7. Казус с дилър в БУРГАС - Аутоплюс

  Формално погледнато всичко което не влиза в категория "Форсмажорни обстоятелства" (Пожар, производствена авария, военни действия, природни бедствия, ембарго, правителствени забрани, стачки и пр.) е "по вина на продавача" Независимо дали става въпрос за забутана поръчка или за късна доставка от подизпълнител, все е по вина на продавача - да е наел съвестни служители или подизпълнители. Но все пак нямайки правно образование не твърдя, че съм 100% прав.
 8. Казус с дилър в БУРГАС - Аутоплюс

  Не съм адвокат, но не следва ли тези 20 дни които посочваш да се броят след 30-те указани в: "3.1. Автомобилът, предмет на този договор се доставят от ПРОДАВАЧА в неговия склад, в срок до 30 /тридесет/ работни дни от постъпването на сумата по чл. 2.3.1. по сметката на ПРОДАВАЧА."? Което би трябвало да означава, че ако не е доставен на 50 ден (работен!) след като си платил 1000лв, тогава ще имаш основание да си ги търсиш. 50 работни дни са отвратително дълъг срок. При положение че Август има 22 работни, Септември - 20, то тези 50 работни изтичат на 10 Октомври.
 9. Great Wall или Toyota

  Некоректното изписване на Great Wall е коригирано, и двете пряко участващи страни в конкретната тема за покупка са се изказали. Моля всеки който желае да участва в темата да спазва добрият тон.
 10. Стикер на форума

  След като нови предложения за стикери и дискусии по наличните не са се осъществявали в рамките на две седмици, логично преминаваме на следващият етап. Моля, гласувайте за предпочитаните от вас варианти до 31 Май.
 11. Темата е почистена, моля придържайте се към основната линия.
 12. Стикер на форума (Предложения и обсъждане)

  Темата е почистена, моля придържайте се към основната линия. Предлагайте варианти или обсъждайте вече наличните.
 13. Стикер на форума (Предложения и обсъждане)

  1. Стъкло/Светъл автомобил 2. Тъмен автомобил (контура на текста е само за да е видим на бял фон)
 14. Стикер на форума (Предложения и обсъждане)

  Струва ми се, че намерих приемлив вариант логото да стане плоско. Автомобила използван за онагледяване на този вариант на стикера по-долу принадлежи на lab_man
 15. Стикер на форума (Предложения и обсъждане)

  Господа, наистина ли мислите че админите спят? Ето ви три работни варианта които отдавна отлежават.
×