Jump to content

Говедо

Administrators
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Говедо last won the day on November 26 2021

Говедо had the most liked content!

1 Follower

About Говедо

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Говедо's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

27

Reputation

 1. т.10 ... Достъп до разделите "Купува" и "Продава" се получава при поне 15 мнения във форума...
 2. На 26.04.16 на автопазара в Стара Загора. Не бях виждал този модел досега.
 3. Първата С30 която виждам на живо, кротко си ръмеше сутрешния дъжд над нея и всички останали
 4. Да, точно това означава.
 5. Темата не е изтрита, преместена е в правилния раздел (Продава). т.10 от правилата на форума - "Достъп до разделите "Купува" и "Продава" се получава при поне 25 мнения във форума, като обявите може да са само на частни лица" Редовните потребители ще я видят, не се притеснявай. Комуникацията по обяви така или иначе става на лс.
 6. Нима? Информацията която всеки потребител предоставя при регистрация е еднаква за всички - е-mail адрес. Това не е лична информация. Достъп до същинската база данни, а от там и евентуално* до лична кореспонденция (която е де-анонимизираща) има само един човек - Админ. А той не е анонимен. Аз от друга страна, нямам и не искам такъв достъп. За отговорностите ми към този форум не е нужен. * за да доказва че няма сестра...
 7. Интересно, а аз да си мисля че е уважително обръщение... Предполагам мога да се науча да използвам "ей", "чшш" или "алоу", но не ми се струва редно. Анонимността на никовете е еднаква за всички, изключено е да принудим някой (модератор или редови член на форума) да декларира три имена и пр, за тези които желаят - съществува тема. Моят ник е в употреба на различни места от около 2005-та, така и ще остане.
 8. Дами и господа, чрез системни нарушения на правилата st.videv успя да събере точки за едноседмична почивка от форума. Да му е честито! Коментар ще направя само по едно - четем ви личните съобщения, точно толкова колкото ви подслушваме телефоните, следим кога си сменяте гумите на автомобила, колко сол дневно приемате и каква бира предпочитате.
 9. Черен Н5 с варненска регистрация в Стара Загора. Неприятно ударен в задна дясна врата. Дано хората са наред, че престоя пред болница доста дълго...
 10. Тази Бюджолд. Лоис Макмастър Бюджолд. Дамата пише според мен чудесни романи със военни, приключенски и трилър елементи. Понякога и щипка "романтика", но съвсем леко, не толкова, че да е прекалено. Филма "Сталкер" е на Тарковски а той е... особен. Аз също не го харесвам, прекалено е далеч от всичко. Има обаче едно положително качество според мен. Плаката.
 11. Метро 2034 може би е една идея по-слаба, но е въпрос на лична преценка. Не ми се чакаше превод и я прочетох на руски и я намирам горе-долу равна на първата. Проблема ми с цялата серия е, че не отива никъде. От руските автори няма много които да стават за четене, Пелевин, примерно, който е прехвален аз лично не харесвам. Какъв "Сталкер" си чел? Поредиците които се нароиха след играта не са кой знае какво (меко казано). А "Пикник край пътя" на Стругацки, който е книгата от която произлиза идеята за "Зоната" и "Сталкерите" е интересна и многопластова, но не е никак близо до игрите. Кларк е страхотен, първата одисея е божествена. И филма също. "Лунен прах" също е чудесен роман ако и да е далеч по-различна история. За Крайтън не мога да се съглася на 100%. Има страхотни произведения като "Щама Андромеда" има и... "Конго" От цикъла за Хиперион са най-хубави точно Хиперион и Падането на Хиперион. Касад ми е доста симпатичен персонаж. Ендимион и Триумфът на Ендимион обаче не харесвам изобщо. За Илион и Олимп (въпреки, че не са от този цикъл) изобщо не ми се говори. Чел ли си нещо от Бараярския цикъл на Бюджолд? Дори най-неуспешните книги в него са страшно добри.
 12. @poroinik Руснаците равни нямат в създаването на тягостно-депресивна литература. Което не значи, че е лоша, просто не трябва да се предозира. Прочитането на Метро 2033 и Метро 2034 без пауза между двете може да повреди лабилна психика. В моя киндъл има предимно научна фантастика (Саймък, Азимов, Бредбъри, Кларк, Нивън, Бюджолд, Стругацки и т.н), киберпънк (Гибсън), фентъзи (Толкин, Лукяненко, Ле Гуин) И шарен асортимент от военни трудове, учебни пособия, мемоари (Солженицин) и някой друг комикс за цвят (условно казано). Пратчет обаче е този който не качвам в електронен формат защото обичам да си го чета на хартия. @feikot http://chitanka.info/ е страхотно място. И се попълва с нови произведения много редовно.
 13. Благодаря че го посочи. Оправено е.
 14. Формално погледнато всичко което не влиза в категория "Форсмажорни обстоятелства" (Пожар, производствена авария, военни действия, природни бедствия, ембарго, правителствени забрани, стачки и пр.) е "по вина на продавача" Независимо дали става въпрос за забутана поръчка или за късна доставка от подизпълнител, все е по вина на продавача - да е наел съвестни служители или подизпълнители. Но все пак нямайки правно образование не твърдя, че съм 100% прав.
 15. Не съм адвокат, но не следва ли тези 20 дни които посочваш да се броят след 30-те указани в: "3.1. Автомобилът, предмет на този договор се доставят от ПРОДАВАЧА в неговия склад, в срок до 30 /тридесет/ работни дни от постъпването на сумата по чл. 2.3.1. по сметката на ПРОДАВАЧА."? Което би трябвало да означава, че ако не е доставен на 50 ден (работен!) след като си платил 1000лв, тогава ще имаш основание да си ги търсиш. 50 работни дни са отвратително дълъг срок. При положение че Август има 22 работни, Септември - 20, то тези 50 работни изтичат на 10 Октомври.
×
×
 • Create New...