Jump to content
Great Wall Motors Фен Форум

almarkov

Members
 • Мнения

  23
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

almarkov last won the day on Април 30 2015

almarkov had the most liked content!

Обществена Репутация

9 Neutral

Относно almarkov

 • Ранг
  Member

Profile Information

 • Адрес:
  Силистра
 • Карам:
  Steed 5
 1. Много снимки на Steed

  Това е моя след малък инцидент
 2. някой друг със смяна на съединител на 50 000 км?

  При мен ремонта приключи.Оказа се,че проблема не е в съединителя.Скъсал се е маншона на скоростния лост,наблъскал се е с кал,която влязла в скоростната кутия,маслото станало боза и т.н.В крайна сметка казаха ,че са сменили всички зъбчатки и синхронизатори,без тези на 5та предавка и то по гаранция.
 3. някой друг със смяна на съединител на 50 000 км?

  При мен започнаха да хрущят скоростите.Включват много трудно,само с междинна газ и изчакване спадане на оборотите,като дърт газкаджия.Според мен е съединителя,но от сервиза ми казаха,че пикапите правели проблем със скоростния лост;ябълката му ръждясвала и от там идвали ядовете.Но при мен след като я сменили нищо не се променило.Сега чакали разрешение да разкостят скоростната кутия гаранционно.Колата е на 28000км.Аз все пак мисля ,че е съединителя,защото съм карал доста в дълбока гъста кал,натоварен и си понамирисваше на феродо.След края на сагата ще пиша.
 4. Проблема с турбо-дупката при Steed - дизел

  Благодаря за инфото,но мисля да не се вкарвам в чак такива филми.По-скоро си мислех за пауър бокс или чип в краен случай.Относно гаранцията съм малко скептично настроен.Това ми е третата поред нова кола и досега не са съм се облагодетелствал от тази привилегия.Ако знаят как експлоатирам пикапа сигурно ще ме обявят за луд,за 2,5г.изглежда като 20годишна.
 5. Колеги, някой преборил ли е проблема с турбо-дупката при дизела? Вече му посвикнах, но като се кача на друга кола усещам колко е дразнеща липсата на тяга при потегляне.В сервиза на Грейт уол ми казаха, че няма вариант да се оправи.Местните тунинг-ентусиасти казват, че ако турбото е с променлива геометрия , може да се бутнат настройките, но никой не е сигурен в резултата.
 6. Много снимки на Steed

  Този е моя, просто се получи хубава снимка....
 7. Въпроси за размера на легена и други

  Такъв прозорец при Стийд не мисля ,че се предлага ,но ако слагаш хардтоп се обезмисля,защото и неговото стъкло трябва да е отваряемо.Според мен най-добре да търсиш хардтоп с отварямо задно или странично плъзгащо стъкло.Потърси в сайтовете за хардтопи,има всякакви варианти за Стийд.
 8. Въпроси за размера на легена и други

  Здравей,вътрешната дължина на товарния отсек е около 1.4м.,но ако ще купуваш хардтоп, моят съвет е да е от най-високите/кучкарник/,защото е най-удобен за товарене,има най-голям обем,предлага се вариант с със странични отваряеми стъкла и греди за багажник.Аз си взех хардтоп тип "капак"с ролбар,но обема на багажника се намаля на половина.А относно пикапа ,няма да сгрешиш,особено ако е дизел.Моя пикап е едва на 18000км. но редовно го карам по черно и се представя перфекнто.За товарния отсек предлагат покритие издържащо на триене,което се оказа наистина добро.Надявам се да съм бил полезен.
 9. проблем със 4х4

  Че какво общо има газовата уредба с включването на 4х4.Бъди сигурен ,че дори да беше с фабрична газова пак щеше да си платиш ремонта.Щяха да измислят друга причина да не мине гаранционно,например,че не си изчакал да светне лампата за 4х4 или нещо друго.
 10. проблем със 4х4

  Аз вече не знам какво всъщност покрива гаранцията на едно мпс.Стийда ми е третата нова кола и досега съм си плащал за всяка повреда по колите с изключение на това което се покрива от каското.За пример ще дам счупена външна дръжка на задната врата на Берлинго иизгоряла подгряваща свещ на Субару Форестър.За мен дефектиралия датчик по време на гаранция трябва да смени безплатно.Ако по магазините се продаваха части за Стийд,щях да си ги купувам и да си ги сменя в избран от мен сервиз дори колата ми да е в гаранция.
 11. Нов Steed във форума

  За сега проблеми няма,все пак едва на 3500км.,но се очертава да излезе здрава машина.Аз колите си не ги щадя въобще/ разбирайте,че им спирам тока отвсякъде/ и Стийда влиза в това число.Миналата седмица го тествах с 50 торби мазилка от по 20 килограма по стръмен прав асфалтов участък в населено място /Айдемир/ излезе догоре със 100 на пета скорост без да се задъха.Разхода към момента при моя стил на каране е около 9.5-10л. дизел смесено,което аз приемам за нормално.По-нататък ще кача малко снимки в действие.
 12. Нов Steed във форума

  Стийда е Дизел,2.0 исузу, високото ниво на оборудване плюс хардтоп на Carriboy, 4x4.
 13. DRL (Daytime running lights)

  Проблема с крушките се реши много лесно.Оказа се ,че + и – на фасунгата са разменени/не знаех че това е от значение/ и вече съм със 24-диодни крушки които светят като ксенон.
 14. Аз виждам Стийдове всеки ден,защото имам трима познати които имат такива и постоянно се разминаваме.Волекси в Силистра не съм виждал,а Хувъри има 2-3 единия от които е от по-старите.
×