lab_man Отговорено 3 Декември, 2012 Share Отговорено 3 Декември, 2012 Вчера заредих на OMV - без някакви милилитра точно 42 литра. Преди това бях зареди на Петрол и ми даде по - висок разход. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 4 Декември, 2012 Share Отговорено 4 Декември, 2012 Вчера заредих на OMV - без някакви милилитра точно 42 литра. Преди това бях зареди на Петрол и ми даде по - висок разход. Корега убеден съм,че сега ще ти даде по малък разход,просто на Петрол газта е много лоша,едната ми кола е Тойта Корола Версо и е на газ,и да ти кажа никък не съм доволен от както сипъх на Петрол,винаги сипвам на OMV-и или на Шел и съм много доволин от разхода в града 10/100 което за 1.6-110кс е отлично Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 4 Декември, 2012 Share Отговорено 4 Декември, 2012 Един въпрос към екипа на литекс моторс и към представителите на Митвас: днес заредих газ след изминаване на малко над 200 км и с изненада установих разход от 13,4/100 км, като преди 2 седмици го засякох отново и разхода беше 10,5/100 км.Въпросът ми е нормален ли е такъв разход и какви са възможностите за реглаж на ГИ. Веднъж вече му сменяха софтуера или поне така ми казаха. Предварително благодаря за отговора. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 4 Декември, 2012 Share Отговорено 4 Декември, 2012 При мен забелязвам намаляване на разхода, като стила ми на каране е един и същ. Смениха ми софтуера преди време и може би и на това да се дължи. Не съм съвсем сигурен още. Събирам статистика още Зареждам на една и съща бензиностанции и на една колонка. В момента разхода ми е по-нисък от лятото когато карах с по-малко бензин в резервоара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 5 Декември, 2012 Share Отговорено 5 Декември, 2012 При мен е общо взето разхода е съвсем малко повече в сравнение с лятото. Онзи ден като заваля снега 1 час и 20 минути от светофара на Гобурляне до околовръстното, за да разбера накрая, че не мога да завия по околовръстното в посока Бояна... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 5 Декември, 2012 Share Отговорено 5 Декември, 2012 А при мен никакви изводи не могат да се правят. Веднъж е 6,5, а друг път е 9,5 без голяма разлика в това как и къде съм карал. Мисля си, че има разлика в налягането, при което помпите на различните газстанции изключват. Затова гледам средния показател откакто съм на газ да ме удовлетворява криво-ляво и я карам както ми е кеф... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zaiko77 Отговорено 9 Декември, 2012 Share Отговорено 9 Декември, 2012 Момчета,помагайте.Днес зарезих На ОМВ газ и изпаднах в ужас. Колата я взех на 14 км в сряда от Митвас,където казаха,че са ми напълнили 20л газ,която си пратих. Препоръчаха ми първоначално да покарам на бензин и след 1-2 резервоара да я карам на газ. Днес,когато заредих ми напълниха 35 л,т.е всичко това прави 55 л. :angryfire: !!!!! Възможно ли е този мултиклапан,който е за лимитиране на пълненето на бутилката до 80%,да е прецакан Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 9 Декември, 2012 Share Отговорено 9 Декември, 2012 (Редактирано) Аз повече бих се съмнявал в количеството сипано на газстанцията отколкото в клапан на чисто нова уредба. ПП: аз лично съм виждал как брояча продължава до 47 литра при положение че на моя приятел (чиято бе колата) бутилката е 32 литрова. Така че, няма място за притеснение ... просто избягвай да зареждаш вече газ от този търговски обект на който си заредил. Редактирано 9 Декември, 2012 от gwfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 9 Декември, 2012 Share Отговорено 9 Декември, 2012 Момчета,помагайте.Днес зарезих На ОМВ газ и изпаднах в ужас. Колата я взех на 14 км в сряда от Митвас,където казаха,че са ми напълнили 20л газ,която си пратих. Препоръчаха ми първоначално да покарам на бензин и след 1-2 резервоара да я карам на газ. Днес,когато заредих ми напълниха 35 л,т.е всичко това прави 55 л. :angryfire: !!!!! Възможно ли е този мултиклапан,който е за лимитиране на пълненето на бутилката до 80%,да е прецакан Това,че са сложили 20л. газ не означава, че те стоят в бутилката непокътнати. Нали ги слагат за да могат да направят настройки и тестове. Така,че спокойно може да са отишли за реглаж,настройки,проби и т.н. И при мен беше така (карам Hover 5) Взех я от сервиза уж с 20 литра, и като застанах на газколонката взема 41 л. .....при обем 55. Така, че споко ! В последствие ще разбереш, че нищо не можеш да разбереш от налягане,обем,зареждане,изминати километри,бензиностанции и др. Разхода в много случаи е различен, като зависи от куп неща и най-вече от шофьора. Радвай се на автомобила, и не се задълбочавай много-много в разлика литър-два. То без това в тази държава всичко е обратно на логиката ...... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lab_man Отговорено 10 Декември, 2012 Share Отговорено 10 Декември, 2012 Първият и последен път, когато заредих на OMV ми даде разход над 10 / 100. След като обиколих повечето бензиностанции установих, че най - добър разход ми дава като заредя на Shell. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 10 Декември, 2012 Share Отговорено 10 Декември, 2012 Добавя +1 глас за Шел Газ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 11 Декември, 2012 Share Отговорено 11 Декември, 2012 Аз също добавям 1 глас за Шел защото си карам Тойота на газ,и там ми дава най-хубав разход 10/100 в града. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zaiko77 Отговорено 17 Декември, 2012 Share Отговорено 17 Декември, 2012 Разход LPG 13,26/100 !!! Ужас http://www.carspending.com/bg/vehicles/2080-great-wall-voleex-c10 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 17 Декември, 2012 Share Отговорено 17 Декември, 2012 Разход LPG 13,26/100 !!! Ужас http://www.carspendi...wall-voleex-c10 Колега, от първо зареждане не си парави генерални изводи. Първо още не си свикнал с колата, второ с нашите газостанции винаги има елемент на неточност. Така че те съветвам карай си и си пиши разхода и ще видиш как ще се нормализитра. Да не говорим и че зависи много от стила на каране, трафика през които минаваш, гуми и др. След което и проблем със самата газова може да има, но от едно зареждане не може да се каже със сигурност че има проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 17 Декември, 2012 Автор Share Отговорено 17 Декември, 2012 Причините може да са много - неразработен автомобил, недонстроена газова, в съчетание с много задръствания и минусови температури - възможно е. Другото е, не се знае колко газ са ти продали, до къде са заредили бутилката и тн. Изхарчи още една бутилка и отивай в сервиза да видят какво става ако пак е така, но това ти е най-първия разход, така че не избързвай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 17 Декември, 2012 Share Отговорено 17 Декември, 2012 Изхарчи още една бутилка и отивай в сервиза да видят какво става ако пак е така, но това ти е най-първия разход, така че не избързвай Даже 2-3 бутилки изхарчи и виж средния разход чак тогава. Аз никога не гледам какво показва като среден разход за текущото зареждане, защото знам, че е много неточен. Гледам само общия. Споко, най-вероятно следващото зареждане ще е около 8 разхода. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 18 Декември, 2012 Share Отговорено 18 Декември, 2012 (Редактирано) От скоро започна да ми изгасва първата чертичка на 140-150км макс, но втората пък държи повече от преди до около 250км. Преди първата изгасваше на 200км., а втората на 250км. Разхода леко се е повишил, но той е заради повечето задръствания в момента. При вас колеги кога горе долу изгасва първата и втората чертичка в момента? Редактирано 18 Декември, 2012 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valery Отговорено 18 Декември, 2012 Share Отговорено 18 Декември, 2012 Хм явно моята лапа повече, трябва да я засека. 1 чертичка ми изгасва на 130 км градско най-много.Въобще в момента в който изгасне и 2 чертичка и сотана с 1, съм минал около 350 км градско.Скоро ми се очертава пътуване и ще я засека. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 18 Декември, 2012 Share Отговорено 18 Декември, 2012 На мен като ми изгасне и втората чертичка при само градско каране в София съм на около 450-490км. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lab_man Отговорено 18 Декември, 2012 Share Отговорено 18 Декември, 2012 Когато тръгнах до Стара Загора, първата черитчка ми изгасна на близо 200 км, иначе се радвам ако устиска до 150 км. Втората понякога държи до 230 - 240, но в последно време ми се струва, че и при мен се вдигна разхода. В крайна сметка съм доволен ако с една пълна бутилка измина 500 км. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 21 Юли, 2013 Share Отговорено 21 Юли, 2013 здравейте колеги,вчера решихме да пробваме новата магистрала до Бургас,отидохме, обядвахме, пихме кафе и се върнахме в София. Наистина се стига за окопо 3 часа. Със заредена до горе бутилка с газ и скорост 130-140 км/ч., до 160 ги вдига без проблем/таман се бях позасилил и подминах кат с камера,дано не са ме щракнали/та до входа на Бургас останаха да светят 2 лампички, на връщане заредих на изхода на града. Изненадата дойде след 80 км., когато угасна първата лампичка /на отиване-180 км/. Оказа се, че не са я зардили кскто трябва. Спирах последователно на още 2 газостанции, но се оказа че не мога да заредя и грам газ /какво ми заредиха тия бургазлии не знам/,та последните 50-60 км ги минах на бензин. Вече в къщи погледнах клапана за зарежданне-бутилката празна, та празна,заредих догоре-38л и сега вс.е ОК. Така не можах да засека точен разход, но ориентировъчно е някъде около 8/ 100 и колето върви страхотно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 21 Юли, 2013 Share Отговорено 21 Юли, 2013 Абе 8/100 при скорост 130-140 и повече от 1 пасажер в твоя случай ми се струва невъзможно за постигане! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 22 Юли, 2013 Share Отговорено 22 Юли, 2013 Жеко, относно зареждането на газта - и при мен е така това лято... Само че мисля, че разбрах защо. 1-ви симптом - случи се след като бях карал баш в жегата 250 км (на климатик). Не успя да побере повече от 10 литра. 2-ри симптом - пак след 250 км на климатик си свалям багажа от багажника, а той е топъл. Долу от бутилката яко грее. Обяснение - явно въртейки газта лятото (след дълъг път) тя е много загрята, следователно се разширява. Увеличава се налягането, а помпата в колонката изключва при налягане, т.е. колонката за газ си мисли, че ти е пълна бутилката. Мисля, че при нас става това повече отколкото при обикновените газови, защото доколкото помня ние имаме обратно връщане на част от газта в бутилката, с което допълнително се загрява обема вътре. Решение - зареждай сутрин преди да тръгнеш на път и ще си побере нормалното количество газ. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dursek Отговорено 1 Август, 2013 Share Отговорено 1 Август, 2013 При мен това пътуване от София до Бургас и обратно ми погълна съответно -40литра с климатик 130-150км/ч и -34литра отвреме на време с климатик 110-130км/ч , 370км е разстоянието. Другото което ме изненада е ,че се чува някакъв шум като свирене от газовата бутилка. Свири постоянно когато е вкл. колата. Не мирише на газ , няма някакъв усезаем преразход. Изненадан съм и ще се обадя да си запиша час да я погледнат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 1 Август, 2013 Share Отговорено 1 Август, 2013 Газта така си жужи. Нека я погледнат все пак ако те притеснява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts