Jump to content

dursek

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dursek last won the day on April 12 2014

dursek had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About dursek

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Адрес:
  София
 • Карам:
  Great Wall Voleex c10

Recent Profile Visitors

697 profile views
 1. Здравейте, Имам следния проблем. Когато напълня бутилката с газ до горе , през първите 100км пробег колата има проблем с преминаването от бензин на газ. Това нещо е от скоро ,но забелязах тази тенденция. Запалвам колата и датчика започва да мига в синьо , след минута спира да мига и остава на изцяло синя светлина т.е. успешно превключва на газ. Да но след няколко километра равномерно каране(без някакви рязки тръгвания) датчика започва да мига в синьо и оранжевата лампа за бензин също мига (в този момент реално колата се движи на бензин). Правя рестартиране , изкл. и включвам двигателя , но пак след кратко време се случва това премигване. Това се повтаря докато не измина около 100км (основно градско) , след това няма този проблем. Имате ли някакви идеи, случвал ли ви се е този проблем? Колата е все още гаранционна, за сега не съм правил никаква профилактика по газовата, защото не съм имал проблеми.
 2. Мъките с палането продължават. След като ми бе обяснено ,че паленето на колата става чрез натискане и на съединителя - в главата ми стана тотална каша и се почувствах като полуидиот. Замислих се дали знаех това и колко често го правя при палене. Тръгнах си и наблегнах на това да паля и да натискам съединител. Всичко вървеше добре... до 3 ден когато и това не помогна. Обадих се пак в сервиза /митвас-дружба/ и дойде човек , закачи компютър , поигра си , накрая запали и каза ,че е открил проблем в някакъв датчик. Ок колата отиде в сервиза , оправиха този и другия ми проблем при студено палене , оказа се че ми е време и за смяна на консумативи. бтв по книжка пише какво трябва да сменя ,но са ми сменили и трансмисионното масло , въпреки че миналата година го смених , а това уж трябва да се прави през година. Не е нещо кой знае какво едни към 60лв , но големия проблем е ,че пак не пали нормално. Случва се да пали от раз , но и някой път върта по 3-4 пъти и не иска. Забелязах на няколко пъти ,че пали когато задържа ключа в крайна фаза на въртене и след около 10сек. в това положение пали. Сега чакам пак да ме изостави някъде и пак да се обадя в сервиза и пак ходене по мъките
 3. Закона на Мърфи. След като 3седмици всеки ден ми правеше номера с незапалване , оставих колата 2дни и казаха ,че е палела многократно без проблеми . Взех я и след 3 дни пак ми направи същия номер Поне откриха проблема при студено палене , ще ми направят регулаж на клапани или нещо подобно , само чакам одобрения от Литекс за гаранционен сервиз и чакам тази седмица да се обадят.
 4. Това с бързото въртене на ключа ми го казаха и на мен днес в сервиза, ами явно и моя е натрупал грешки , оставил съм колата и чакам.
 5. От около 3 седмици колата не пали като хората, въртя ключа и на таблото свети жълтия ключ. Чува се 'чък' и греда , все едно клемите са зацапани , прочистих ги но файда няма. Все едно не си разпознава ключа. Лошото е ,че вече съм го правил това с двата ключа и ето сега няколко месеца по-късно пак. Иначе колата пали когато иска. Схемата е ако не запали леко да я бутна и пали веднага. В понеделник имам час в сервиза пък ще видим.
 6. Това което ми казаха е ,че от гарнитурата на мотора има теч. Не бяха подробни , казаха нещо от сорта ,че имало външна намеса , т.е. някой нещо е сменял/работил и от там е тръгнало , иначе нямало как да стане. Това не знам как да си го обясна , като никой не е пипал там. Или поне не ми е казвано.
 7. Взех колата , за сега всичко изглежда нормално и както преди. Беше спаднал пак антифриза долях и ще го следя. От сервиза не ми казаха нищо смислено за сервиза и защо се е стигнало до тук. "Гарай си и си настъпвай газта , имаш си гаранция"
 8. Забравил съм да ъпдейтна инфото . Оказа се ,че не е рейка а някакъв луфт във волана , сменена е някаква си кормилна.. нещо си не разбрах. Определено има разлика във волана по време на движение , по-здраво стой и не потрепва при преминаване по дупки. И сега новата новина , която за мен е шокираща и леко казано ужасяваща. В последните дни докато карах колата датчика за температура на двигателя показваше леко повишаване на температурата , първоначално помислих ,че е заради жега и нещо подобно. Но бях доста изненадах когато това ми се случи в 7ч сутринта и дори перката се вкл. за да охлажда. Реших да отида в Митвас за да хвърлят един поглед. И шок оказа се ,че има теч от гарнитурата на главата. Това както може да се сетите означава ремонт на глава и т.н. А колата е само на 29 000км. Това стана вчера , сега чакам да ми се обадят от Митвас защото искат второ мнение и от хората от Литекс. По принцип ми казаха ,че са говорили с Литекс и всичко ще мине по гаранция , но все пак .. WTF?!
 9. Скоро не съм писал , най-вероятно защото си карам с кеф и нямам проблеми. Но имах една лека щета и по каско ме пратиха в Литекс Моторс на Ботевградско. Бях за пребоядисване на врата и праг. В понеделник я оставих ,а я взех в петък/днес/. Доволен съм от работата и особенно от обслужването. Най-важното за мен е ,че ми се обадиха веднага след като оставих колата , да ми кажат, че имам луфт и тропане във волана , което се оказа рейка. Ще мине по гаранция. На мен ми правеше впечатление , но не бях обърнал особенно внимание на това . Приятно съм изненадан от тази им намеса. Колата е вече на 27500км
 10. Имам на предвид ,че имам газова , а и все пак е 97к.с.
 11. И аз съм доволен. За тези пари караш чисто нова кола,перфектна за градски условия,икономична и с 5г. гаранция. Разбира се не може да се сравнява с лидерите в автомобилостроенето , но на за тези пари толкова.
 12. Наистина смяната е бърза и лесна , особенно ако знаеш къде да пипаш. Аз взех две обикновенни Осрам , които се оказаха 1:1 с фабричните и работата заспа. Търсих Osram coolblue , но нямаше.
 13. имам тъп въпрос. изгоря ми фар на късите светлини , да се занимавам ли със сервиз-а или сам да се оправям. Смисъл дали има някакви специални крушки и т.е.
 14. Да така е, в сервизната книжка си е описано какво кога се сменя и на този етап всички тези неща трябва да се сменят
 15. оказа се ,че няма да мина само с 120лв. На 24-ти месец се сменя освен масло и маслен филтър още и 4бр свещи , възд.филтър,горивен филтър,филтър за купето и трансмисионно масло. Отидох на 260лв и + работата общо 360лв . Цената за труд е 39лв/ч. Провериха ми и антифриза за зимния сезон, оказа се ,че има някакъв теч на една от сглобките , но всичко там е оправено гаранционно. Не се поинтересувах какво точно е.
×
×
 • Create New...