Ginoo Отговорено 12 Юни, 2014 Share Отговорено 12 Юни, 2014 ...от два дни съм без предно дясно стъкло! Сега няма време за сервизи, но след седмица ще информирам надлежните органи ! Вероятно лечението отново ще е смяна на целия механизъм. Интересно ми е дали този път ще сменят и двата предни, както направиха със задните два. Като причина никой нищо не казва - сменят и мълчат, като комунисти, но сега смятам и да ги подбъзикна малко. Ако сменят и двата, ще ги питам каква гаранция им дават, че да не ги търся след пак след няколко месеца за същото. Подразбрах, че някаква серия от тия агрегати са доставяни от фирма подизпънител и не е била с необходимото качество, поради което фирмата е сменена и новита нямат проблеми. При смяна на двата предни, моето волче вече ще е с четири нови и проблема не би трябвало да се проявява. колега при мен ги смениха с нови механизми, обаче отново се появи проблема на предна лява врата, работи от време на време, преди месец свалих прозореца за малко и след това се наложи да карам три дена с залепен найлон в дъжд Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 12 Юни, 2014 Share Отговорено 12 Юни, 2014 Мога да се включа и аз като част от статистиката. Същото стана и при мен. След като подмениха стъклочистачите от дефектната серия от известно време ту сираше да се затваря, ту проработи. Два пъти ходих до сервиза и все при тях работеше. Накрая я закарах в извън работно време в Митвас и ми го смениха. Казаха ми, сменено е предния път, ама на пак се бъгна. Говоря за предно ляво стъкло. Другите са наред за сега. Неприятното в случая, е че като си напът и нямаш много варианти за действие. Един път ми блокира в събота и покарах колата и го оставих така и му мина и се затвори. Първият път бях извън София и не бях тръгнал да пътувам още, а исках само да окрехна прозореца за да се проветрява и спря. Не можах да го наглася както искам. Минах след 3 часа и го затворих. После си работи така .... докато не го смених. Сега съм щастлив. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 12 Юни, 2014 Share Отговорено 12 Юни, 2014 Според мен проблема е в пладките за управление на стъклата,там има едни транзистор дето май трябва да се презапои или смени ето малко снимки и линк на описанието http://www.hover-club.ru/forum/topic5206s20.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 7 Юли, 2014 Share Отговорено 7 Юли, 2014 При мен лявото /шофьорското/ се оправи само и повече не е създавало проблеми, но като бяха дъждовете дясното слезе до долу и ни звук, ни вопъл, ни стон... А аз не ползвам гараж - разбирай дъжд, непослушни ръце - всичко е вътре. На следващия ден беж до Варна. В сервиза, естествено нямам запазен час, ми казват да го оставя и... като му дойде реда. След сърцераздирателни увещания от моя страна, настояване, молби и усмивки момчето /Любчо/ склони да го вкараме след 2 часа и аз изхвърчах по работа както си е отворен прозореца, но усмихнат. В уречения час бях на линия и след около половин час бях готов. Голямо благодаря на момчетата за експресния ремонт! За втори път ги посещавам за ремонт и оставят в мен все положителни впечатления и са отзивчиви! Попитах и за джантите 16", но при цена от 400 лв. за брой, мисля да се ориентирам към търсене по размер с малко разлика в офсета. Ники, знаеш ли нещо за цената на тоя възел. Преди време на моя Опел имах идентични проблеми със стъклата /но след 20 годишна употреба/ и след 2 дни пулене и чертане на схеми ги побългарих с ТНТМ изпълнение, без памет, така че ако е скъп чарка може да се наложи и тук да вкараме малко българска мисъл . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zhelev_48 Отговорено 2 Септември, 2015 Share Отговорено 2 Септември, 2015 Аз съм нов собственик от 25.08 на стар Ховер 5 на 53000 км. утре му е последния гаранционен преглед. Благодарен ще съм на колеги да ме насочат какво да искам да обърнат внимание. Като го снимам ще кача и снимки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zhelev_48 Отговорено 8 Септември, 2015 Share Отговорено 8 Септември, 2015 (Редактирано) Направих си труда да извадя цените на най често сменяните части на Н5, руските приравнени с нашите при техните заплати. Доста евтин е при тях ремонта и частите, те също сглобяват Н5. ето и таблицата: Наименование на операцията При курс на БНБ за 03.09. 2015 г. 38 рубли за 1 лев Майстор специалист получава 70000 руб.= 1840,00 лева Приемчик получава 50000 руб.=1315,00 лв. Цена на частите(руб) Цена Труд (руб) "ОБЩО в рубли" "Общо в лева" Замяна на масло и филтър 5W40 2150 400 2550 67,11 Замяна въздушен филтър 500 100 600 15,79 Замяна свещи 480 300 780 20,53 Замяна съединител комплект 6000 5600 11600 305,26 Замяна задни амортесьори с MONRO 4000 1200 5200 136,84 Замяна предни и задни накладки 1150/900 400/1100 3550 93,45 Замяна на кормилния кардан 1700 600 2300 60,53 Замяна филтъра на купето 450 400 850 22,37 Замяна на предни и задни спирачни дискове 3400/3000 2600/2000 11000 289,50 При нормочас 1000 1000 26,32 Редактирано 8 Септември, 2015 от Ванката Форматиране на таблицата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
snipi Отговорено 26 Март, 2016 Share Отговорено 26 Март, 2016 Това е положението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stm Отговорено 4 Юли, 2016 Share Отговорено 4 Юли, 2016 Здравейте , Hover H5 , 2009 , 2.4 има или няма филтър на купето и ако да къде е , лесно ли се подменя и имате ли номера му за да го купя предварително ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 11 Юли, 2016 Share Отговорено 11 Юли, 2016 След 4 години и половина има много ръждясали детайли като най-много са засегнати праговите на вратите и сводовите, а отдолу като се погледне направо страх те хваща , даже бутилката на газовата уредба е ръждясала при положение че един път вече е сменяна. Като цяло все едно гледаш модел на опел произведен преди 20 и по-вече години. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stm Отговорено 9 Октомври, 2017 Share Отговорено 9 Октомври, 2017 On 29.04.2014 at 8:24 PM, JI_GIT said: Моят съединител също прискърцва при натискане, чува се скърцане и откъм задната врата, но тия проблеми ще им ги забия, като отида на обслужването на 45к. км. Тогава има плащане и може да подходят отговорно. Досега отстраних два проблема - смяна на помпата и един инжектор на газта и ремонт на стъклоповдигачите /смяна на тия в задните врати/, но само за тях съм сигнализирал, че колата ми трябва всеки ден и нямам време да я оставям с дни, еле пък седмици. Да отбележа, че сервизите и при двата ремонта /първия в Бургас, втория във Варна/ бяха крайно коректни. В Бургас престоя на автомобила в сервиза бе по-малък от 24 часа, а във Варна, след предварително уговорен приемен ден и час, престоят бе 1ч.25мин. Живи и здрави да са и все така да работят! ...и дано не ме разочароват следващия път, но ще пиша. Здравейте , колеги и при мен се чува скърцяне от съединитела ? Ефективно ли е мсазването на въпросната пружинка (описана на 11 страница в темата ) за колко време ? Другият изнервящ шум е досадното тропане и скърцане на задната (багажна) врата ? Има ли решение и какво е ? вратата скърца и тропа по неравности - първонячално открих че насрещника на бравата се е разхабил , но се оказа че не е само от там проблема. Сега врата се затваря добре , но пак похлопва ои поскърцва , не знам тампни ли какво ще е ..., махах кората на вратата да раздвижвам машинката на задната чистачка , не виждам нещо в нея което може да хлопа Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 3 Януари, 2018 Share Отговорено 3 Януари, 2018 Здравейте, Може ли някои да сподели 125 кс двигателя усеща ли се по-слаб за това купе на Н5. Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 5 Януари, 2018 Share Отговорено 5 Януари, 2018 On 3.01.2018 г. at 12:01 PM, Ванката said: Здравейте, Може ли някои да сподели 125 кс двигателя усеща ли се по-слаб за това купе на Н5. Благодаря Като цяло се усеща даже по-добре... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
makcc Отговорено 27 Февруари, 2018 Share Отговорено 27 Февруари, 2018 Здравейте колеги, В момента правя проучване относно покупката на Н5 втора употреба. За момента това което ме притеснява е ръждата. Гледах няколко екземпляра от Италия и по тях видях доста ръжда. Също така видях по-горе в темата че има оплаквания относно ръждата. Ще ви бъда много благодарен ако споделите мнения относно този въпрос. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 27 Февруари, 2018 Share Отговорено 27 Февруари, 2018 Аз имам Н3 и за мен не е притеснително. Цяла рама , като камион и да ръждяса си е тая...Практикувам пролет или есен, минавам го измивам отдолу хубаво...изсъхва и на канала. Зареден с 3-4 спрея поне от два компонента и го опръсквам хубаво отдолу. Държа да кажа, че това е трети път, ако не ме лъже паментта и ръждата е минимална.. Ако имаш компресор и канал в къщи го боядисай изцяло с боя боди и след това с друга, гарантирам...На мен това ми отнема час- два.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 27 Февруари, 2018 Share Отговорено 27 Февруари, 2018 С боди НЕ пръскайте!! Отгоре изглежда добре, но отдолу ръждата действа. Може да пръскаш с горяло масло; да минеш с ръждепреубразувател и после алкидна боя; аз мисля да разредя технически вазелин и да изпръскам с него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 28 Февруари, 2018 Share Отговорено 28 Февруари, 2018 Боди или не, за мен е без значение. Съгласен съм за алкидната боя, но тя е свързана с компресор и доста неща. А със спрея е мълзелива работа пък и за година бива. Горялото масло или вазелина не засъхват и се измиват от водата, защото са по леки от нея. ЕЕ пък в крайна сметка карах Москвич Алеко и така го третирах с бои и ми служи 19 години след това го продадох.....Няма да живеем с орлите и да останем с тази кола.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
makcc Отговорено 28 Февруари, 2018 Share Отговорено 28 Февруари, 2018 (Редактирано) Колеги какво боди какъв вазелин. Колите които съм виждал имаха ръжда по всеки детайл, капаци, врати, калници, вежди, коша. Нямаше детайл без избила ръжда. При всички ли е така или просто съм гледал изключения. Редактирано 28 Февруари, 2018 от makcc Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts