Jump to content

zhelev_48

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by zhelev_48

 1. Колеги,смяна на съединител на 135Ккм,нормално ли е за Х5,не карам офроуд? Според мен е много рано,ама..... на смених го.
 2. Може ли някой от собствениците на Н6 да ми каже защо т.н дневни светлини се включват само автоматично и не могат да се ползват при мъгла. Като включа допълнителтелните светлини за мъгла от копчето,светват само червените отзад. Моля, кажете ми откъде да снабдя с книжка за Н6, стария собственик не ми даде такава,с оправдание че и дилара не му е дал. Може ли някой колега да ми прати своята да я преснимам,ще бъда благодарен.
 3. Хайде,няма ли нито един Н5 с круиз контрол,.......
 4. Някой реши ли проблема с круиз контрола при Н5. Моля ако има такива да споделят. Имам желание да сложа.
 5. Донесаха ми ги от Украйнаь12бр. за 5 лв. Сега имам резерв.
 6. Да,прав сте г-н Петров, аз с моите съждения от 70г.си експлоатирам колата и е вече на 120Ккм. без никакви проблеми. За разлика че вие два пъти ми я ремонтирате с вашите "модерни"съждения ,така в сервиза че след месец се върнах пак за същото,но беше в гаранция,след като излезе от гаранция не да повторих тази грешка. Така както ми бяхте сменили филтър купе, но се оказа че моята кола няма такъв, но аз си го платих. Съветвахте ме да махна директното впръсване и да сложа обикновен инжекцион. За гумите си прав,защото никога не си карал с гуми произведени с голямо съдържание на естествен каучук. Вие сте представител на сервиз, консумативите са вашата храна,ами лъжете хората да си сменят маслата на 10Ккм, свещите на 2-3000 км. и т.н. .Което няма нищо общо с науката,а само с рекламата на производителите. Сега се живее с рекламата,без да се търси науката,за съжаление. С излагането на моя опит(обоснован на науката) не задължавам никой да ме следва,както аз не следвам никой.
 7. Ето,това са моите свещи.
 8. Аз затова казах че карам само на газ,т.е няма нагар и сажди,когато го сменям маслото е бистро. Пропускаш този факт и обясненията за нагара е излишен. При карането на газ специалистите твърдят че обикновенно масло може да се подменя на 50Ккм.точно по тази причина,липсата на нагар. Имам една книга (няма я в мрежата) от двама доценти по ДВГ от ВМУ издадена 1980 г. които аргументирано доказват това. Специално за денсо никъде не е записано че периодично трябва да се проверява разстоянето не съм имал проблеми до 100Ккм.,за обикновенните да така е. Иначе" благодаря" за лекцията.......
 9. Краси съгласен съм с това което си написъл. Не искам никого да убеждавам относно 50Ккм и политрона. Всички ми се смеят и категорично заключват",нема такова животно".Подобна е и ситуацията със свещите,ползвам денсо вече на три мои коли. Доказано до 100Ккм се държат прекрасно,след това започва кола да пали трудно,дави се,като ги сваля няма никакъв елактрод. Значи работи. За казармата нищо особенно,просто в бутилките за поемане на отката при гаубицата мазилната течност е спирт. Та думата ми беше че всичко може да бъде мазилна течност.За турбините на самолетите се използва олио от тиквени семки,защо не мие ясно,но явно има много добри мазилни свойства при големи скорости и температури.
 10. Точно, но и ти колега както много други поставяте "масло" като синоним на смазващи течности, те обаче имат коринннно различни характеристики. Явно не си служил в казарма,но намери стар приятел служил артилерист да ти обясни какво смазва буталото на гаубицата. пък тогава чети колкото си искаш писанията в мрежата. Аз писах от опит,три пъти на по 50Ккм. сменям масло,пък все още двитателя ми е цял,не харчи масло.(има и една условност,карам само на газ, а за това има отделна теория) Точно тези писания ме плашат как ще задерат бутала,биелни лагери и тем подобни глупости.Аз за себеси съм избрал това масло,пък всеки решава за себе си,ако иска и на 1Ккм да го сменя. Всичко зависи от присадките,но масовите производители не им отърва корпоротивно да удължават живота на маслото,тези са решили че може да си позволят финансово да удължават срока с добавките. Много може да се пише по тази тема но, както се е изразил колегата radowolf "Подминавайте му писаниците и не им обръщайте внимание."
 11. Защо така колега,кое е това което ще "подлъже" доверчиви хора. Относно гумите има една наука "Технология на каучука" изучава се в хим. факултет,може да посетите някоя лекция и друга. Точно теорията на гумаджиите подвежда незнаещите и рекламите разбира се. Малко са хората които вникват по-дълбоко в нещата. Така е с маслото. Съжалявам но вие сте един от тях. Нищо лично,днешното поколение живее с рекламите,фейса и всякакви писаници в мрежата. Да не би американците да са по глупави от нас,при тях по закон е забранено използването на летни/зимни гуми, всички карат с всесезонни.
 12. +1 Напълно съгласен! При рязко спиране използвам и ръчната, тя нали е отделно. При поледица никакви гуми не спасяват, а да само шипове ама те са забранени у нас. Тази кола не е за изкарване на адреналина,тя е за спокойни водачине трябва да те дразне това че те изпреварват.... Вчера сутринта пътувах по хемус вали обилен сняг,не се чисти а отдолу поледица(това е най-страшното след черния лед) Прибрах се на 4н при скараст 60-70 км. имаше "майстори" хвърлили се в канаката,3 коли и един бус.
 13. Иди до завода и ще видиш (не чети медии както винаги при тях само датата е истинска). Относно маслото, да така е всеки прозводител си казва,на моето това е записано 50Ккм. За моите 120Ккм съм сменял два пъти масло и нямям никакви проблеми, а не е първата ми кола която кара с това масло. Предишната рено RX 4 го карах до 400Ккм. само с това масло. Маслото е политрон полусинтетика.Всичко в съвременния свят е реклама с ограничения за да се купува. Така е и трика с летни/зимни гуми, пълна измишльотина,разни знайни и незнайни" учени" дращат глупости само защото производителите на гуми им цакат яко. За качеството и сцеплението за една гума се съди по съдържанието на естествен каучук (който е крайно недостатъчен за толкова авто) затова го заместват с пластмаса. Във всесезонните има много по-голям процент от него и затова са и по скъпи.Всичко е въпрос на аргументиран избор, аз съм направил моя. Относно 4Н можеш да го използваш постоянно, но при движение с не повече от 60 км/час, така е записано в инструкцията, не че не съм карал и с 80км/ч
 14. Ловеч работи. За части не се притеснявай,има бол оргинални Мицибуши произведени в Китай. Това е, моя го взех на 50Ккм, август 2015 г. беше още в гаранция. Сега съм на 120Ккм. Досега никакви проблеми,с изключение на каре на предна предавка скапано от неизползване(ползвам го само зимата) Свещи Денсо за 100Ккм,масло сменям на 50Ккм. Карам само с всесезонни гуми но ги сменям на 4години.Газ,директно впръскване Виале заводски монтаж, да помпата е консуматив и струва 75 лв(някой те е излъгал че е скъпа). издържа 20Ккм. и повече,просто четките на моторчето се износват. Предлагаха ми да я сменят с инжекцион с изпарител, а не.......всичките ми предишни коли са били на газ с изпарител. Смяна на мембрани,филтри 2 бр.през 10Ккм, центровка пружини на буталца,смяна на буталца и т.н. Тук фитри,помпа е на едно място,няма изпарител ,аз съм доволен,разходите и разправията с майстори са значително по малко. Сега отивам на ТО на 120Ккм.
 15. Само майстора знае,не съм го и питал.
 16. Причината бе точно тази. Повредено от неизползване! Днес смениха карето. Големи благодарности на Явор,за майстора при който ме прати.
 17. Карето няма гресьорки и не се гресира,явно е със своя вътрешна грес.
 18. Оказа се разбито каре и вероятно шлици (има луфг) на късия преден кардан. След "шейтан машинката" има каре и къс кардан за предното предаване. След смяна ще коментирам отново. Интересно,не карам офроуд, последното ми включване на 4х4 бе миналата зима и сега за пръв път. Как така се е разбило карето не мога да си обясня,вероятно е паднала защитната капачка и е влизало вода.
 19. Тъй като не намерих подходяща тема,питам тук. В понеделник при пътуване от Сев.България имаше около 30 см.сняг. Пътувах по непочистен селски път и включих 4х4,откъм дясната ми предна страна (по моя преценка) при ниска скорост се появи едно периодично прищракване,(като повреден лагер)с увеличаване на скоростта заглъхваше. Прави го за първи път ,рядко само зимата карам на 4х4. При 2х го няма,каква може да е причината? В предното колело или в раздатката.
 20. Аз замерих темп.на 1 и 4 цилиндър,дава разлика при 85-88 гр. + 2 в полза на 4,а при 100 + 3-4 на 4 цил.Колата е на 117 Ккм. за сега и парното е добре. Мисля си дали да правя горната операция. Аз нямам изпарител (с директно впръскване съм). Въпроса ми е къде се слага маркуча от изхода на парното? Изходящия е ясно от 4 цил. с планката във входа на парното.
 21. Виж новите мненияКолега,здравей,ако не представлява трудност моля дай размерите (чертежче) на този преходник(планката с щуцера) за 4 цилиндър. Искам да подготвя всичко предварително и тогава да източвам.

  Благодаря.

 22. Може ли някой който е изпълнил разтоварването да пусне чертеж с рамерите на планката с щуцера. Целта е да го подготвя предварително и монтажа да стане бързо. Някой може ли да каже как се води тази част (преходната планка)от газелата в Б-я и къде може да се намери. Благодаря предварително!
 23. Провери всички гумени връзки и скобите по тях,но на студена кола. Като е студена антифриза прокопва някъде по връзките,като загрее той се изпарява и не оставя следи.При мен бяха две скоби при термостата,стегнах и се оправи. Трудното палене.....май ще трябва да направиш профиластика на МПХ(почистване)
 24. Така,малко отчет по проблемите на газоватата.22.06.2017 г. 88560 км. проблем!!! Сменени кабел 23,80лв,филтър газ 10,00 лв,торбичка газ 14,50 лв,помпа газ 54,15 лв.за сума 102,45лв труд 140,80 или общо 291,90 лв с ДДС .20.04.2018 г.105200 км. филтър газ 10,00 лв.,торбичка газ 14,50 лв, помпа газ 54,15 лв.,сензор кислород 189,28лв. датчик ниво газ 74,04 лв. общо 267,93 лв. труд 118,80 или общо 552,92 лв. с ДДС. До тук проблемите не свършиха при 112000 км. пак започна да придърпва,на студено прехвърля на газ,но топла ,не ще. След три отметки като останат няма мощност на газ забива носа придърпва. Пак в сервиза 2 дни не могат да открият проблема и накрая "О" пръстен мълтивал(незнам къде е тоя мултивал) 2,50лв. клапан 90,97 лв сбор 93,47 лв, труд 79,20 лв. общо 207,20 лв с ДДС. За сега е добре,да видим до кога????
×
×
 • Create New...