Jump to content

Gobi

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gobi

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Адрес:
  София
 • Карам:
  Hover H6 2.0 TCI, 2013

Recent Profile Visitors

779 profile views
 1. Колеги имате ли представа с колко зъба е ангренажния ремък на дизеловия двигател, че в алиекспрес излизат и с 143 и с 171 зъба.
 2. Аз взех такива - Напречни греди за таван - NIKEN 138см • хит цена | MaxAuto24 - само че сиви. Но като е сложена предната и е без товар свири неприято след 120 км/h. И сега е само със задната а предната си я возя в багажника.
 3. Колеги бихте ли споделили стъпките/последователността/ на разглобяване на панелите по таблото при демонтажа на оригиналната мултимедия. Че ми предстои да сменям моята /вече е на митницата и би трябвало да петък да си я получа/. Благодаря предварително.
 4. По снимки от форума на Хонда нашите маховици и на хондите си приличат едно към едно. Като дойде време за смяната му ще взема един маховик от CR-V за проба и ще пиша. Че не ми се занимава сега да свалям скоростна кутия.
 5. Ще я карам така за сега, аз правя по 5-6 000 хил. км. на година. Като почне маховика да чука на студено да да увеличи вибрациите на празен ход ще го сменя. По въпроса с дисковете и накладките - бях взел за проба предни дискове и накладки за CR-V но като видях че накладките не съвпадат/както казах по-горе съм поръчал накладки за еднобутален апарат/ върнах висичко без да го пробвам с монтаж. Но мерихме дисковете с шублер и размерете отговаряха на оригиналните - с изключение на диаметъра. Но така или иначе има поне 3-4 мм. от края на накладката до края на диска - оригиналните. При разлика от 3 мм. на диска за CR-V това прави 1,5 мм. от края на накладката до края на диска. А в някои руски сайтове пишат, че предните амортесьори са взаимо заменяеми с на CR-V. Въобще окачването като цяло.
 6. Ако се окаже че е от маховика ще поръчвам този - Origianl Quality FLY WHEEL ASSY flywheel 1005200 ED01 1005200 ED01 2 FOR GREAT WALL HAVAL H6 4D20 2.0T ENGINE|Flywheels, Flexplates, & Parts| - AliExpress , но е рано още.
 7. А частите на съеденителя/като ги сменя/ запази ли ги или ги изхвърли, щото ми казаха че, притескателя и феродовия диск ставали от Санта Фи и CR-V, поне диаметъра на феродовия диск диск и броя на зъбите е еднакъв, но искам да проверя при един познат с магазин за авто части. При мен се появи изчаткаване в момента на запалване и като натиснеш леко леко съеденителя се чува едно чаткане.
 8. 3 мм. е разликата на диска/преден/, едва ли има проблем. Като взимаш накладки, гледай да са за дву бутален спирачен апарат, че се оказа че има хонди ,,CR-V,, които са с едно бутален апарат и накладките са различни.
 9. Запчасти для GREAT WALL HOVER H3 в каталоге магазина Хотпартс (hot-parts.ru) - пробвай тук.
 10. Дай му номера да го потърсим в Чайна. Щото тук всичко е х2. Все пак си плащаш печалбата на търговеца. А тя е поне 35%.
 11. Честито, много безаварийни км.
 12. Gobi

  TPMS

  Сега остава да разбера до колко датчика може да помни модула за управление/във форума на Honda пишеше, че техните може ли да помнят до 8 датчика/ и четири други датчика от Алито за летните джанти. Само не знам дали ще се справят в оф. дилърства да им запишат номерата им в модула. Че и братята руснаци нищо не пишат по темата.
 13. Gobi

  TPMS

  Със сигурност ги бяха разменили защото ги накарах да изпуснат задна лява а на таблото отчете че е спаднало налягането в предна дясна.
 14. Gobi

  TPMS

  И аз побеснях като врътнах ключа и запищя, само предна дясна гума не мигаше, но ми направи впечатление че докато се разправям с гумаджиите и задна дясна спря да мига, може би след минута-минута и половина. И като тръгнах след още две минути спря да мига задна лява, и след още толкова и предна лява, след което пищенето спря, и лампата на таблото изгасна.
×
×
 • Create New...