Jump to content

zhelev_48

Members
  • Мнения

    137
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    7

Всичко публикувано от zhelev_48

  1. Никой ли не знае къде е това чудо????? Бойко,моля подскажи къде да търся инфо за това.
  2. Смених преден ляв маншон ня ховер 6 1,5 турбо бензин. За по лесна смяна извадих цялата полуоска и изтече около 200 гр.масло.....нооо не намерих пробката за наливане. Може ли някой са покаже къде се намира? Трябва да го върна обратно.
  3. zhelev_48

    TPMS

    Батерията е вътре във вентила и май не сменя, а се подмена вентила. Не съм сигурен в това.
  4. https://www.drive2.ru/l/575119074313372736/
  5. По добре не пипай рамото,сменя се само перото /гумената част/,ако е счупено рамото то тогава пълно разглобяване. Става лесно, но иска време и упорство.
  6. Сменени 8 чашки по 12.18лв.или 97,44 лв. Гарнитурата не е сменена защото била добра.Труд 3.40 часа по 43,20 лв 146,88 или всичко 244,32 лв. Официален сервиз в Плевен.
  7. Споко, днес отвориха двигателя, впускателните всичките 8 в норма,нооо изпускателните свити от 0,15 до 0,18 по думите на майстора не чак толкова зле,виждал е и 0,08. Колата остана в сервиза,нямат налични чашки и ги поръчват от Ловеч,утре ще пристигнат и ще ги сменят. Д-ля действително не е отварян,това му е за първи път.
  8. Започнат ли да се чуват,капец,главата за ремонт. При каране на газ е задължително през 20-30 Ккм да се прави реглаж. При промяна на разстоянията /намаляване/ започват да пригарят клапаните и фаските.
  9. Някай правил ли е реглаж на клапани, моля да сподели. Колата е Н6 1.5 бензин/газ и мазило за клапани и е на 110Ккм. и не е правен реглаж.На газ е карана от 20Ккм до сега. При каране на газ се смалява р/то на клапаните и в един момент прегарят. Ще се наложи реглаж. Какви са цените, работа,+нова прокладка за капака+евентуално чашки?
  10. Това с махането на катализатора приключи с промени в НАРЕДБА No Н-32 от 16.12.2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (5) (Нова – ДВ, бр. 80 от 2020 г., в сила от 12.07.2021 г.) При извършване на периодичния преглед по ал. 1 се определя и екологичната група на МПС по чл. 37а, като валидността й е съгласно сроковете, определени в ал. 1, за следващ периодичен преглед на МПС. Това важи за тези които нямат в талона записана екокатегорияв наредбата ,има таблица с показателите. За тези които имат записано евро,в големия талон са има данните по екопокозотели на автомобила. Ако измерените не отговарят на тези в талона,прегледа се отказва. До сега газанализаторите не бяха свързани с онлайн системата за проследяване на прегледа,новото е че сега ги връзват. Като ти снимат големия талон и измерените екопоказатели в него трябва да съвпадат .
  11. Моят е Н6 1,5 бензинка и е с верига. Сигурен ли си че си ремък?
  12. Може би проблема е в DPF филтъра за финни частици,не току така Бойко от Митвас сервиза ти качи това упътване за почистване.
  13. От посочините излезе само един Р1193 -объркващи показания на датчика в горивната рейка /много високо налягане от предписаното/ другите ги нямя в списъка, но ето ще ти покажа как да разчетеш поне в коя система е грешката. /1позиия има 4 означения/ Р- свързан с работата на д-ля или авт. ск.кутия ,В-свързан със системите на купето,централен ключ,чистачки, и др. С- показва грешките по ходовата част и с/мите на шасито U- грешки в системите на взаимодействие м/у електронния блок и другите с-ми . /2 позиция има 3 означения/ 0-общ код по OBD, 1и2 код на призводителя, 3 резерва. /3 позиция има 8 означения/ 1 и 2горивна с-ма или подаване на въздуха, 3 запалителната с-ма, 4 вспомагателен контрол, 5 с-мата на празен ход, 6 ЕБУ и неговите вериги, 7 и 8 трансмисия. По посочените от теб грешки излиза че имаш проблем с ЕБУ-то, това е грешката U. С ключа за палене /твоя с радиоуправление ли е,моя е такъв/.това е грешката В. С подаването на горивото и работата ва д-ля грешката Р.
  14. Боба свърши,не мога да гадая. Напиши вида на двигателя и горивото.
  15. По принцип това е напомняне за пропуснато ТО,ноооо и че има някаква повреда в някой от системите на машината. Пробвай да го изчистиш с откачане на /-/ клеймата на акум. за 24 часа. Ако пак се появи,значи има проблем. Вземаш OBD скенер и прочиташ грешките/неизправностите/ по системите. Имаш проблем, отивай на диагностика.
  16. На вътрешната кора на вратата отсрани до стопа има една капачка,внимателно с отверка или някакна пластмаса я сваляш. Откриват се три болта развиваш и сваляш стопа,откачаш клемата. Нататък го знаеш.
  17. С права отверка поставена в парче мека тъкан ,/да не се нарани решетката/ Сваляш решетката до фара. Внимателно без излишно усилие за да не счупиш пластмасата. Отваря се празно пространство и фара закрепен на три болта. Развиваш и фара е в ръцете ти. От там нататък мисля ти е ясно каво се прави.
  18. 5. Лампы передней фары (ближнего света) (а) Поверните крышку патрона лампы передней фары (ближнего света) против часовой стрелки, снимите крышку патрона лампы ближнего света. Порядок действий Меры предосторожности 1. Если поверхность галогенной лампы (передние фары) замаслена, при использовании лампы это приведет к сокращению ее срока службы. 2. Из-за высокого давления внутри галогенной лампы (передние фары) при работах с лампой необходимо соблюдать осторожность. Падение лампы может привести к травмам. 3. При замене лампы не прикасайтесь пальцами к линзе, так как это может привести к загрязнению или отсыреванию линзы. Перед установкой необходимо заранее приготовить лампу для замены. 4. Заменяйте лампы только на лампы той же мощности. 5. Не допускайте попадания водяных испарений или воды на линзу. 6. Для предотвращения попадания на линзу водяных испарений и пропускания воздуха после замены лампы заново закрепите патрон. Электрооборудование – 22 (b) Снимите лампу передней фары (ближнего света). 6. Снимите лампу передней фары (дальнего света) U Примечания. Лампа фары дальнего света снимается тем же способом, что лампа фары ближнего света. 7. Снимите патрон и лампу переднего габаритного фонаря 8. Снимите патрон и лампу левого указателя поворота (а) Поверните против часовой стрелки патрон лампы указателя поворота. (b) Снимите лампу левого указателя поворота. Установка Установка производится в порядке, обратном порядку
  19. Отвори модулите и почисти платките със спирт,пътечките и гумичките. Подобно е като дистанционните на телевизорите
  20. Незнам колко ще е сполучлива спойката. Там пак ще се пречупи..Играли сме я тази игра,спойките ги направи много опитен електрончик,нооо времянка. Дерзай и ни дръж в течение на ремонта и последващата експлоапация.
  21. Нямаш ли на волана управление на радиото? Ако имаш само клаксон,е възможно да се пригоди. Ами и контакта на клаксона трябва да е пак под ербега.Вероятно знаеш как да работиш с ербега така че да не се взривиш.
  22. Лентовия кабел който е във волана,ти прекъсва,полека лека ще започнат да отказват и другите опции които се управляват от волана. Замяна с нов,това е решението,не подлежи на ремонт.
  23. Н5 нямат филтър купе,поне моя няма. Набиват се листа във вентилатора и ето как го ремемонтират руснаците.https://www.drive2.ru/l/9628387/ https://remam.ru/vozdsys/remont-pechki-great-wall-safe.html На този клип показват как промиват радиаторчето. https://www.youtube.com/watch?v=X9Ick2cd8FA Тук заменят радиаторчето с такова от лада https://www.youtube.com/watch?v=xwBDD3NeO6U
  24. Ето нещо от опита на братята руснаци http://www.chinamobil.ru/bb/viewtopic.php?t=37875
  25. Провери свеща на 3 цилиндър кабела или бобината. Тук можеш да прочетеш още,може да е и друг дефект.https://autotime.net.ua/p0304-oshibka/
×
×
  • Създай нов...