Jump to content

Официален сайт на Great Wall - вече работи!

Recommended Posts

Всички нови коли имат такава карта за безплатна помощ в рамките на страната и карта за отстъпка при ползването и в чужбина ... дори и дачия!

Най-после официална информация.

Не смятате ли, че в раздела за българското автомобилостроене http://www.greatwall.bg/balgarskoto-avtomobilostroene.html има грешка? Москвич Алеко, по мои спомени, се произвеждаше около 1990 г. -1992 г.?

Съгласен съм,

но (е аз съм си "пришка", явно) снимката е точно на "Алеко", което си е руският Москвич 2141, чийто производство в Русия (СССР) е започнало 1986 г. http://novinar.bg/?a...er=MTc5NjszMw==. То се и разказва в края на статията на Уикипедия.

"През февруари 1987 г. членове на ръководството на завод “Балкан”, водени от тогавашният директор инж. Балджиев посещават АЗЛК, във връзка с монтажа на новия модел2141........Така в периода 19881990 г. в Ловеч пристигат последните три серии от по 10 – 12 хиляди комплекта “Москвич” 2141, след което договора с АЗЛК е окончателно преустановен."

Наистина не знаех, че предходни модели на Москвич са сглобявани в България. Ей, това плановата икономика си е е...ло ма..та!

Капацитет за 50 хил.бройки се използва на 24% т.е. 12 хил.бр. А желаещите чакат. Добре, че това е история.

Успех на завода в Ловеч в начинанието му Great Wall!

Edited by feikot
Града на производство

интересен ми бе въпросът за лизинга, но не разработен все още на сайта. също така е направена заставката, че се създава усещане, че пикапът ще е с промоционални бройки (като малкия авто), а то май не е така

Edited by mehudi

• 2 months later...

Съгласен съм,

но (е аз съм си "пришка", явно) снимката е точно на "Алеко", което си е руският Москвич 2141, чийто производство в Русия (СССР) е започнало 1986 г. http://novinar.bg/?a...er=MTc5NjszMw==. То се и разказва в края на статията на Уикипедия.

"През февруари 1987 г. членове на ръководството на завод “Балкан”, водени от тогавашният директор инж. Балджиев посещават АЗЛК, във връзка с монтажа на новия модел2141........Така в периода 19881990 г. в Ловеч пристигат последните три серии от по 10 – 12 хиляди комплекта “Москвич” 2141, след което договора с АЗЛК е окончателно преустановен."

Наистина не знаех, че предходни модели на Москвич са сглобявани в България. Ей, това плановата икономика си е е...ло ма..та!

Капацитет за 50 хил.бройки се използва на 24% т.е. 12 хил.бр. А желаещите чакат. Добре, че това е история.

Успех на завода в Ловеч в начинанието му Great Wall!

Не е точно така! Тогавашният завод е бил с капацитет 12хил. с 80% вносни части според договора с ''Москвич'' бройките са били малко защото руснаците са искали да купуваме техните, още по времето на социализма е имало влошаване на отношенията, през 1988 и дори '87. През 1989 е постигнат договор с друг съветски завод за 50хил. с 80% наши части. Тогава е имало планове за нов завод за 50 хил. В Гугъл мапс се вижда, че в завод балкан има голямо празно място!

Edited by Говедо
Правопис

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

Функция въпроси в сайта на Литекс вече работи :)

Благодаря за информацията :) Преди време писах дълго писмо с мнения, похвали и някои оплаквания, но нищо няма като отговор. Сега вече нямам същия ентусиазъм да пиша. Не знаех че не работи. Пък може и да го тествам :).

Благодаря

Благодаря за информацията :) Преди време писах дълго писмо с мнения, похвали и някои оплаквания, но нищо няма като отговор. Сега вече нямам същия ентусиазъм да пиша. Не знаех че не работи. Пък може и да го тествам :).

Благодаря

Писал си на контакти, а ''въпроси'' е раздел със стандартни отговори на често задавани въпроси. :)

• 4 months later...

От близо седмица вече, в магазина на дилъра в Русе, мястото на Hover-а стои празно. Затова снощи погледнах в greatwall.bg и малко неприятно се изненадах, като видях, че от списъка на предлаганите модели отсъства Hover-ът. Някой знае ли, какво би могло да означава това? Дали не е някакъв сигнал за тревога?

Ами, може и сигнал за тревога да е, ако смяташ да купуваш такъв. За сега няма повече бройки и са спрели продажбите и вноса му. Първо, защото двигателя е стар и е Евро 4, второ, защото сега ще пускат новия модел - Hover H6 на пазара и искат да го лансират. Имам информация от Литекс, не знам колко достоверна, че "скоро можем да върнем Hover H5, с по-модерни двигатели и кутии, така че да отговаря на Евро 5, но внос, а не производство в завода в Ловеч".