Jump to content

radowolf

Members
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by radowolf

 1. Great Wall - велика стена - намек за Великата Китайска стена лол - в Англ. език се ползва като съкращение на шумен смях - - LoL - laugh out loud - както е написал колегата "грейт лол" все едно е написал велик (голям) шумен смях.
 2. Време беше да се оправи това недоразумение. Човек с ниски доходи си купува малолитражка 105 к.с и плаща 300 лв данък. Шеф на фирма си купува лимузина 300 коня и плаща 7 лв. Някакси некоректно беше. Вече май са го оправили. Да видим докога!
 3. Добре че е тая тема та да се посмеем всички!
 4. Подминавайте му писаниците и не им обръщайте внимание. Аз поне така ще правя занапред.
 5. Благодаря за разяснението. Сега поне ще знам как да тълкувам всичко написано от вас. Лошото е че има доверчиви хора, които могат да се подлъжат по вашите писаници и да направят някоя беля.
 6. Само не разбрах какво му работи-то на ловеч-а и каква е тая смяна на масло на 50К км.?!? Няма автомобилен производител с предписания за смяна на масла на повече от 30к км.
 7. radowolf

  Фалит

  Халетата вече са дадени на немска фирма под наем. В завода не се произвеждат и май не са произвеждани коли в смисъла на автомобило произвоство - от ламарина до готов продукт. Просто се вадят някакви неща от някакви контейнери, уж им се извършват някакви интервенции и после се возят до дилърите.
 8. Няма за какво да ми благодариш. Дано се оправи скоро колата. А иначе забелязвал ли си я да припушва бял дим (пара) от ауспуха? Моята 19-ка имаше същите симптоми като описаните и се оказа гарнитура на главата.
 9. Малко се получава гадаене по картинка без картинката ама както го описваш ми намирисва на издухала гарнитура. При всички положения в сервиз ще ти кажат каква е причината. Препоръчвам да не я караш тая кола повече а да я отворите максимално скоро.
 10. Няма такова нещо като "сила на пистолета". Има мошеници, които лъжат и помпат нещо друго но не и пропан-бутан. Вместимостта на бутилката е 80% от посочения обем. Всичко над 56 литра е въздух или каквото и да е друго, но не и газ.
 11. Има ли някакво развитие на ситуацията? Оправихте ли газовото или не е в него проблема?
 12. И моя показваше 12 и нещо в покой, обаче при опит за палене падаше на 3-4 волта. Сменихме го и всичко е ОК. А симптомите ти са като моите - централното отключва и заключва, таблото си свети нормално, но при опит да запалиш не се случва нищо - все едно няма акумулатор. Дадоха ми ток, закарах колата при тоя с акумулаторите, замери и ми го смени с друг. Вече как е реализирано при тебе с това газово - само в сервиза могат да ти кажат. Ако наистина газовото еку командва всичко - може и там да е заровено кучето.
 13. Акумулатора мерихте ли? Не знам защо си се насочил към газта? Щом въобще не върти стартера значи нямаш ток, т.е. акумулатора ти е дал фира. Замерете го какъв волтаж има и какъв ток отдава при товар. На мен ми се случи същото преди няколко месеца и то на нов акумулатор на под година - смениха ми го по гаранция!
 14. radowolf

  Фалит

  Н3 и Н5 са съвсем друга бира. И ако наистина започнат производство тук в България, ама да ги произвеждат, а не да ги карат сглобени от Китай и да им сложат нови двигатели наистина отговарящи на евро6 то биха имали пазар. Лошото е че така както е замислен този бизнес не е пазарно ефективен и става по-скъп от конкурентите, а българина би предпочел всяка друга марка при равни други условия (цената например).
 15. radowolf

  Фалит

  Не бъркайте завод и вносител. Завода като завод не е работил и един ден. Асемблираха се няколко колички колкото за пред лицензионните органи. Останалото е вадене от контейнерите на готови коли и разпращането им до дилърите. Малка спретната пералня. И като всяка далавера изкара от ден до пладне.
 16. Не става въпрос за еднократно действие а за начин на експлоатация. Ако искаш да си поддържаш автомобила в изправност - от време на време на бензин, ако не ти пука за машината и искаш да спестяваш от гориво (но да имаш проблеми след време) - караш на газ. На предишната ми кола - рено19 с обикновено газово си бях изградил навици - като наближа крайната дестинация обръщам принудително на бензин и покарвам така последните 2-3 км. До колкото си спомням от прочетенеото тук монтираните от Литекс моторс ГИ с течна фаза имаха впръскване на бензин на всеки двайсе и няколко впръсквания на газ. Ама при обикновените ГИ с газова фаза не знам може ли да се направи такава настройка. Това също би помогнало за поддръжката на бензиновата горивна система ама ще намали икономията.
 17. Карам основно със 100 октановия на Марешки, а преди това 100 октановите на ОМВ и Еко, както и 96 на петрол. На 75 000 съм и мотора пее. Не е имала и няма и да има газово. Предпочитам да имам безпроблемна работа на машината от колкото да спестя някоя и друга стотинка че да ги дам после за ремонти.
 18. Старо правило при експлоатацията на автомобил с газова уредба е на всеки 1000 км на газ да се кара поне 100 км на бензин. Освен това бензина трябва да се сменя по-често, т.е. да не се залежава в резервоара. Да се кара с по-качествен бензин, в който евентуално може да има по-малко примеси и т.н. Масово явление обаче е хората да си настройват инжекционите да обръщат на газ още на 30-40 градуса и почти не карат на бензин. От там и проблемите. Ама андрешковщина - к'во да прайш.
 19. Аз също ползвам Бардал ама си го взимам от Проспийд.
 20. Много труден за четене пост. Иначе - за да задръства радиатора трябва да има някаква причина - или антифриза не е качествен или е неподходящ за този мотор. Моята кола е на над 7 години и преди няколко месеца правих смяна на течности между които и антифриза. Това което източиха от колата си бе напълно в норма и нямаше никакви утайки, мръсотии и т.н. Най-добре върви пак в сервиз да ти промият системата и си смени пак радиатора на парното. Той се явява най-нниска точка в охладителната система и всичките боклуци се събират в него - от там и задръстването. Друг е въпроса че при подходящ вид антифриз за мотора не би трябвало да има боклуци на нова кола ама това е вече друга тема.
 21. Нищо общо с истината. За да съществува един завод той трябва да произвежда, а в този завод нищо не се е произвеждало ... никога. С мошенгии пазари не се завземат!
 22. Те от Литекс моторс и преди да се заиграят с фалирането със зор осигуряваха резервни части за гаранционните автомобили та особена разлика няма да има. А иначе, от къде - всеки уважаващ себе си магазин за авточасти може да ти достави каква да е част - някой от турция, други от китай, трети от Бог знае къде. Щом колите ви не са гаранционни избора на части е много по-лесен, в повечето случаи и по-евтин.
 23. По принцип производителите винаги си оставят резерв така че може да се "пипне", ама от обясненията на тунери съм разбрал че за атмосферен мотор няма много смисъл от тази процедира, освен ако се правят промени и по хардуера - обклечаване на входящия въздушен поток, преработка на газоразпределителния вал, облекчаване на генерацията и т.н. и едва тогава може софтуерно да се подобри работата на мотора с цел повишаване на мощността. При всички тия операции обаче гаранцията на колата отива на кино ... та пак си помисли дали не е по-лесно да смениш колата с по-мощна.
×
×
 • Create New...