Krasimirr Отговорено 25 Май, 2017 Share Отговорено 25 Май, 2017 Благодаря Венци, Предполагам,че ще е по-добре защото се подобри динамиката на ниските скорости и по-леко се движи в градски условия. Колко като се разбере ще кача инфо. Поздрави, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 25 Май, 2017 Share Отговорено 25 Май, 2017 Здравейте, И в този ред на мисли - оглеждам се за задни амортизации , но да не прави по-високо окачването , че автомобила го очаква теглене на колесар/грубо 850-900кг./ цяло лято и искам задния мост да е "по-стегнат" заради прехода от 150-200км. който се налага. Ако някой има инфо за малко по-дебели пружини и подходяща амортизация за тях предлагани в БГ ще съм благодарен - по-твърдата возия не ме притеснява. Поздрави, 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 26 Май, 2017 Share Отговорено 26 Май, 2017 Здравей, аз сложих пружини KYB K-Flex RD5081 доверих се на руските форуми и не сбърках . Изчезна страничното клатене на задницата другото си е същото. Прътът е с дебелина 16мм , заради дебелината колата се вдигна с 2см което мен специално не ме устройва и ги подкастрих малко, те са с повече витки и вози по добре. Амове сложих KYB Premium №: 444083 маслени,тях ги сложих преди 2 години и съм доволен заместват 1 към едно оригиналните, имат малка разлика в дебелината на ухото но се оправя като сложиш и шайбите от стария амортисьор. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
snipi Отговорено 26 Май, 2017 Share Отговорено 26 Май, 2017 (Редактирано) 23 hours ago, Krasimirr said: Здравейте, И в този ред на мисли - оглеждам се за задни амортизации , но да не прави по-високо окачването , че автомобила го очаква теглене на колесар/грубо 850-900кг./ цяло лято и искам задния мост да е "по-стегнат" заради прехода от 150-200км. който се налага. Ако някой има инфо за малко по-дебели пружини и подходяща амортизация за тях предлагани в БГ ще съм благодарен - по-твърдата возия не ме притеснява. Поздрави, "Отзаде" пружини от Терано дълга база + амове от Волга ГАЗ -24 ,без никакви преправяния."Отпреде" натегнати торсиони 10 оборота + каяба газ масло,Амовете са малко с по дълъг ход и предните и задните.Джанти 15-ки ЕТ -минус 12, гуми 235 х75 х15 и др. По висок,по твърд и по стабилен. пп има го сниман във форума "Ето го и моят" или нещо подобно Редактирано 26 Май, 2017 от snipi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 26 Май, 2017 Share Отговорено 26 Май, 2017 Снипи дай телефон моля те, трябва ми помощ с моята машина, ще се тунинговаме за в гората. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
snipi Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 13 hours ago, vencibull said: Снипи дай телефон моля те, трябва ми помощ с моята машина, ще се тунинговаме за в гората. Благодаря. 0888 61 97 61Любо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 Сърдечно благодаря за инфото. В понеделник го мятам по "предписание",но първо ще проверя за амовете на волгата дали в Добрич ще намеря нови и ще ги комбинирам с пружините които е използвал Ники. Поздрави, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 Здравейте, Относно резултат след монтажа на хъбовете - днес имах работа извън града и се оказа , че динамиката е значително подобрена , но за разхода все още е рано да кажа категорично колко , но определено ще е надолу. Доказана полза до момента е подобрената динамика в града и извън него. Подозирам,че и разхода ще е малко по-добре и до там ще е,което разбира се не е малко и по мой сметки до 20-25000км инвестицията би трябвало да се "избие". От четене и разговори с колеги мога да кажа,че не трябва да опитвате отключени хъбове + 4wD в ситуация офроуд = счупена/пръсната/ кутия или скъсани задни полуоска/и. Всеки сам си решава разбира се. Поздрави, 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 21 minutes ago, Krasimirr said: Сърдечно благодаря за инфото. В понеделник го мятам по "предписание",но първо ще проверя за амовете на волгата дали в Добрич ще намеря нови и ще ги комбинирам с пружините които е използвал Ники. Поздрави, Краси, амовете от тук http://autocomers-dp.com/eshop/product_info.php?cPath=146&products_id=2894 Благодаря на Любо за полезната информация! Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 Благодаря Венци, Перфектна цена. Поздрави, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 9 minutes ago, Krasimirr said: Благодаря Венци, Перфектна цена. Поздрави, С Любо се чухме по телефона, както той каза - колкото изкарат - толкова, за тия пари мога всяка година да ги сменям Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 27 Май, 2017 Share Отговорено 27 Май, 2017 Абсолютно!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 2 Юни, 2017 Share Отговорено 2 Юни, 2017 Смених задните оригинални биалетки с дължина 100мм с тези за BMW X-3 с дължина 95мм. - стават перфектно Инструменти- звездогаечен 15 + шестограм/мисля 6/ за контра при развиването и два ключа 17 за монтажа на новата. Смяната може да се направи без канал и сваляне на гумата. Кодове и доставчик на сниките. Поздрави 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 2 Юни, 2017 Share Отговорено 2 Юни, 2017 Цена за брой според отстъпката,но клиентската цена с вкл. ДДС е 22.00лв за брой. Предстои смяна и на предните биалетки + обслужване на двигателя. Поздрави, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 9 Юни, 2017 Share Отговорено 9 Юни, 2017 Предните биалетки се оказаха лява и дясна на които болтовете са дефазирани на 135 градуса един спрямо друг. Информацията е за Н2/Н3 със сигурност,за Н5 не гарантирам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 9 Юни, 2017 Share Отговорено 9 Юни, 2017 Пружини заден мост. Ако не искате да се повдига задната страна на автомобила с до 8см след поставяне на новите пружини е необходимо да се скъсят. Информацията е за Н2/Н3,предполагам и за Н5,но ............! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 9 Юни, 2017 Share Отговорено 9 Юни, 2017 Външни гумени маншони/не зная от какво са/ за предните полуоски - в комплекта имаше и грес - 15лв на страна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 9 Юни, 2017 Share Отговорено 9 Юни, 2017 Обслужване двигател 2,4/16V - 4G64 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 9 Юни, 2017 Share Отговорено 9 Юни, 2017 Другите снимки с кодовете на използваните от мен елементи за сега не мога да ги кача,че не ми позволява системата. Двигателя е елементарен за обслужване с достатъчно количество маркери за да не объркаш нещо - просто бъдете внимателни и последователни. В техническото ръководство са дадени основните параметри които са ви необходими,а именно: 1.главата на болта на обтягащата ролката на малкия ремък трябва да се намира след монтажа в долната дясна четвърт на диаметъра на ролката. 2.разстоянието м/у палеца/стойката/ на обтягащата ролка на големия ремък и корпуса на хидравличния обтегач след освобождаването му трябва да бъде 3,5-4,7мм. По мое мнение това са препоръчителни/оптимални/начални стойности при този възел защото всяка минимална разлика в плюс или минус ще бъде поета от хидравличния обтегач и ремъка в крайна сметка пак ще бъде опънат в норма. Да не се пропуска ,че крайния работен ход на обтегача е 11мм. Всичко останало го има като снимки и описание в темата на колегата от Тошево. Антифриз G11 / 7литра за цялата система. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 3 Юли, 2017 Share Отговорено 3 Юли, 2017 (Редактирано) доста си посменял, браво. За маншона на карето имаше съфорумец, който попита преди време, но никой още не беше сменял. Аз съм вече с нови карета на предния кардан и +6 см в предницата Редактирано 3 Юли, 2017 от JI_GIT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 4 Юли, 2017 Share Отговорено 4 Юли, 2017 Ако ти продължи сагата с каретата по карданите решението е фирма "Технокардан" - поне за мен. Кардана на Дъстъра го направиха "вечен" - от оригинала останаха само тръбите и опорния лагер. Много мъка видя после с моето хоби и никакви проблеми!! Всъщност и заради него взех Хувъра с ръчка,а не СУВ с вискомуфа. Миналата седмица при 4L на пясъка с колесара минах "без замисляне" край Q7 което се беше окопало да праговете. Предложих на колегата да го изтегля,но той отказа и след половин час копане и маневри го изкараха все пак - голяма еротика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 4 Юли, 2017 Share Отговорено 4 Юли, 2017 хахахаха голям кеф да видиш някого, затънал с псевдоджип и псевдоглава на раменете. То половината джип е в главата на шофьора, каза ли му... не е само до конските сили. В пясъка най ценното нещо е водата - излейте по 5 кила на колело и не му трябва дърпане. Може и малко да пуснете гумите - до около 0,5 атм., така, за по-сигурно. Лошото е, че на такива като им кажеш те оглеждат отгоре надолу и продължават да копаят, все едно, че те няма. А може би така е по-добре... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 5 Юли, 2017 Share Отговорено 5 Юли, 2017 Тя колата не е виновна - задкормилното устройство е причината + суета и показност = до праговете!! Колкото е по-голям и мощен паркетника,калдаръм коконата и т.н. му трябва по-голям и по-мощен трактор после. Тук идва и мястото на 4L , което прави Хувъра по-добрия автомобил за такива изпълнения,подчертавам "за такива изпълнения", а не като качества. Истината по мое мнение е , че трябва да си наясно със себе си какво можеш да приемеш като компромис и за какво ще използваш автомобила преди да го купиш , а не след покупката да търсиш "балтон за копчето което имаш" , но това е друга дълга регионална балканска тема. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sergi Отговорено 8 Юли, 2017 Share Отговорено 8 Юли, 2017 (Редактирано) Колега Краси като разбираш какво правиш е така.Поздравления и за биалетките.мене ме изръсиха 3 пъти по скъпо от "Евросервиз Тандер".За съжаление с това ограничение на снимките не мога да пусна поотделни снимки на отделните части,в момента имам остатък от 2.53 МБ и мога да пускам единствено снимката с фактурата ми.Не знам дали тези номенклатурни номера които ги има във фактурата могат да са полезни със нещо на колегите,но поне видях,че номерата които са написани на новите съвпадат с номера на свалените ми части и станаха за джипа ми.При мен единствено левия къс накрайник,който е най отдолу на фактурата се оказа малко по-къс от стария,но майстора каза,че няма проблеми. Редактирано 8 Юли, 2017 от sergi 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 9 Юли, 2017 Share Отговорено 9 Юли, 2017 Това със снимките наистина е куцо ама нейсе. Ако ти трябва нещо като инфо за ремъци,ролки,водна помпа,биалетки,масла или нещо друго свиркай ще видим вайбър или мейл ако мога да помогна. Поздрави, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts