Krasimirr

Members
 • Мнения

  123
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

Всичко публикувано от Krasimirr

 1. Хдравлика на волана

  ОК, ще погледна утре , че вече е тъмно и чюк времето.
 2. Хдравлика на волана

  Здравейте, Някой пипал ли е нещо по хидравликата , че нещо започна да сече при мен или по-точно при маневри на място трябва да прилагам усилие за да тръгне волана ,а в последствие пък се увлича от движението на колата предполагам и не се връща сам , а трябва аз да го върна до изходна позиция пак с усилие. Не е като да се боря с волана , но предполагам , че и този момент ще дойде. Маслото е в норма даже и малко над максимума/така е от година/ , няма видими течове , ремъка не свири и т.н. Има ли известни слаби места , външни клапани по системата и т.н. за да се ориентирам преди да сменя маслото или да я разхвърля. Някой правил и е профилактика/промивка на системата , смяна маслото , има ли пробки и къде въобще всяко инфо относно хидравликата и обслужването и е добре дошло на този етап. На отзовалите се предварително благодаря! Поздрави,
 3. Малко лифт

  То нашето с подобренията е малко болестно състояние и това само с возенето все остава на по-заден план от поредното подобрение . Поздрави,
 4. Малко лифт

  Направил си го по трудния начин,но по-важното е,че си успял. Скобите за пружините щяха да ти спестят няколко часа + телена четка и WD-40 + гаечен ключ-тресчотка за да развиеш въпросната гайката на задните амове. Останалото си го разбрал в движения явно включително за важния "помощен инструмент" - приятел!! Аз рязах пружините с витка и половина , че теглича беше отишъл в "космоса" , но на мен височина не ми трябва както е при теб.
 5. ХЪБОВЕ

  Клипа е 12 поста по-нагоре Въпроса е дали във всички години и модели бушоните са подредени така. Иначе третия от ляво на дясно.
 6. Great Wall steed Varna

  0888556861 от Добрич, Красимир
 7. ХЪБОВЕ

  Не съм запознат с твоя случай и не мога да дам категорично мнение , но вариантите са няколко и кой ще използваш сам трябва да си решиш: 1. възстановяваш до фабрично положение системата - машинката на предния мост или по раздатката т.е. каквaто излезе причината да не работи с-мата. 2.слагаш планка и караш с постоянно зацепен преден мост + лост 2Н , а когато ти трябва 4Х4 само включваш 4Н и веднага трябва да имаш двойното ако проблема ти е бил в машинката - второто видео на практика т.е. все едно ,че си махнал бушона и машинката е останала постоянно зацепена. Ако нямаш двойното значи проблема ти е по раздатката и вариант три няма да ти върши работа. 3.слагаш планка + ръчни хъбове и си караш на 2Н с изключени хъбове ,а включваш хъбовете когато ти трябва 4Х4 + лоста на 4Н/4L /това е по-евтиния и надежден вариант на фабричното състояние на системата при дефектна машинка - първото видео/. 4. ако не използваш 4Х4 не си заслужава да се занимаваш заради идеята да го имаш. 5. сменяш колата .
 8. ХЪБОВЕ

  с премахването на предпазителя на машинката се получава ефекта на тази планка която монтират към края на видеото.
 9. Въпрос за температура на двигателя !

  в долната лява част на радиатора.
 10. Въпрос за температура на двигателя !

  Евро - 07 , моят ми го доставиха от Варна така ,че на теб ти е в града. Изместен център,88 градуса работна температура , клингиритува гарнитура с два монтажни отвора. термостат - "TAMA ENTERPRISES CO,LTD" made in Japan с номер W52E-88B гарнитура клингирит - part number -P 301,stock number 1028 , lot number SR 0616 , made I Japan. Ако отваряш директно си приготви антифриз за доливане. Иначе източи 1,5 -2.0 л. предварително от пробката на радиатора за да го долееш после и си ОК.
 11. МД тунинг

  Някой правил ли е тази или друга подобна промяна по дросела. Съответно мнение или резултати също са важни,че ме "сърбят" ръцете точно за този. Ще има и доработка на входящия въздух за зимния период конкретно,но ще е след клапата. Ще има и софтуерна доработка без значение на тази тема. Поздрави,
 12. джанти

  Здравеите, четох темите,но не разбрах в крайна сметка дали без лифт тези джанти ще станат 7JJX15-5HPI 6x139,7mm. ЕТ13 централен. отвор108мм. или 7J16H2 ET - 0 . Моля по-запознатите да помогнат. Благодаря,
 13. Въпрос за температура на двигателя !

  "Евро - 07" - 8,70лв/бр. ,но това е цена с отстъпка. Термостатите са три вида , които излизат за този мотор - по-добре го свалете и с него в магазина. Моят е с изместен център на отвора в единия край и няма гумено уплътнение като стандартния термостат , а клингиритова гарнитура - работна температура 88 градуса.
 14. Газова уредба марка "TELEFLEX" на GW HOOVER CUV

  За мен няма логика да са бензиновите дюзи - един километър не върви после е пушка ......... как се "отпушват" после. Ако въобще са дюзи по-скоро ще са газовите + клапан да не затварят добре и постоянно да влиза по малко газ в системата и да смесва двете горива - теория. Тогава при студен двигател е нормално да се дави и да не върви защото и влиза течна газ , а после позагрява системата,газта вече не е течна или прехвърля на газ и "проблема е решен". На газ позапушени дюзи се хващат трудно докато в един момент не спре на цяло - по-малка динамика, завишен разход,по-трудно пали и т.н. Трябва да си я карал когато е била ОК за да ги усетиш във времето,а в този случай той я купува с проблема ,няма база са сравнение и стреля на сляпо , да не говорим как са го одрали до тук за нищо. Газовите дюзи се почистват лесно с WD-40,компресор и разглобяване колкото позволява дюзата.
 15. МД тунинг

  И за да няма неяснота относно поста ми. "Пас към софта на колата" означава ,че аз нямам никакви заслуги към този тунинг. Нямам и не съм в час с програмите за компа на колата т.е. не мога да ви бъда полезен. Полезен може да ви бъде колегата Ники Аврамов,а дали ще се възползвате си е ваше решение. Аз съм написал каквото си е и заставам на 100% зад него. Поздрави, Красимир
 16. Въпрос за температура на двигателя !

  Според това което описваш сигурен ли си ,че въобще имаш термостат. Ако го има би трябвало да е останал максимално отворен и да не се движи според симптомите които описваш. Подмяната е лесна и при цена 12,47лв/бр. мисля ,че срещу всяка зимата можеш да си го правиш и като профилактика даже ако имаш съмнения - няма да навреди с тези "оригинални" части по магазините.
 17. МД тунинг

  В случая на Ники Аврамов - от към софта на колата съм пас!
 18. МД тунинг

  Здравейте, Да раздухаме праха от тази тема. Ники Аврамов ми качи нова версия на софта и "о чудо" от колата паднаха 200к. Динамика невероятна,разход 11.00 при 3000 +/- 200 оборота извънградско според трафика. За тази динамика направо си е нищо /по мое мнение/ при това каране и това тегло на автомобила с пет възрастни и багаж до тавана т.е. сега пълна на макс се кара по-лесно и по-безопасно отколкото преди празна. Изчезнаха вариантите като придърпване при потегляне,мудност в ниските и средни обороти както и никакво притеснение при изпреварване в колона или баир. Сутрин пали докато и покажа ключа,държи стабилни обороти при студен и топъл двигател,подобрена динамика бензин/газ + изчистени софтуерни бъгове и грешки т.е. само плюсове след 2000км пробег при различен терен. По мое мнение този тунинг си заслужава на 100%,ефекта се усеща веднага и е напълно достатъчен за този автомобил. Вероятно тук и сега е момента да благодаря на Ники Аврамов ,че се ангажира с намирането и покупката на програмата,както и за неговата коректност - БЛАГОДАРЯ!!! Поздрави
 19. Обезвъздушаване на Ховер

  Капачката на радиатора на колата е най-високата точка. Ако имаш въздух в изпарителя то същия ще заскрежава видимо от външна страна,но те са монтирани токова ниско ,че няма шанс да стане това,а и вероятно е монтиран успоредно на водната система. Виж клапите дали се движат коректно - може да ти се наложи да поразгобиш за да видиш.
 20. Масло за Диференциал, раздатка и скорости

  Защото няма мисъл в сервизните работници,не са образовани и не четат за да се образоват ,което е по-страшното.Завъртат се за 5/6 месеца през някой сервиз, понаучат нещо, ремонтират /счупят/ някоя и друга кола и стават велики "майстори" та чак и собствени сервизи отварят без да се притесняват ,че са неуки. Цифрите в маслата показват до какви климатични условия маслото не променя физическите си и химични свойствата. Първата е за отрицателни температури и определена влага ,а втората е за положителни.Има таблици за различните марки двигателни масла в които е показано какъв вискозитет е препоръчително да се използва за определени климатични условия. При маслата за трансмисии е най-добре да се спазва препоръката на производителя или точен аналог ако има такава алтернатива.Голяма част от съвременните кутии с изключение на автоматите вече са "необслужваеми агрегати" т.е. масло се сменя или долива само при ремонт без значение на пробега до 500000км. За дифтовете е най-вече според натоварването т.е. шосе ,дали теглиш ремарке/каравана/ , офроуд и земеделие по пробег или часове. Цялото инфо го има в нета , но иска ровене ,четене и осмисляне , а "майсторите" не разполагат с такова време и ................................При повечето от тях главата е за равновесие!! Чак,че се отплеснах.......! По мое мнение и двете масла стават стига двигателя да ти го позволи. Той е 30+ годишна разработка , но материалите и композитите от които е изработен към момента са съвременни високотехнологични материали ,обработени с високотехнологични машини и това дава възможност за леки вариации относно маслата стига двигателя да си има нормалните луфтове и повдигачите да работят нормално. 5х40/пълна синтетика/ са масла с толкова добавки създадени със съвременни технологии ,че със сигурност двигателя ще се чувства по-комфортно от 10Х40/полусинтетика/. Като цена излиза еднакво защото пробега,обслужването и филтъра компенсират разликата в цената. И тук вече идва мястото на личния избор. Безаварийна на всички без значение на маслата!!!!
 21. Масло за Диференциал, раздатка и скорости

  Венци , по принцип както казваш ти на нашите географски ширини е прието 5Х30 и 0Х30 за дизел и 10Х40 и 5Х40 за бензин. Бензиновите карам с 5Х40 и нямам никакви ядове нито лятото при 36/37 градуса нито януари при -15/20 сутрин,а дизел с 5Х30 или 0Х30 в зависимост от офертите - сменям на 18-20 000км. Зимата бензинов двигател с хидравлични повдигачи при тези температури и масло 5/30 е като ярмомелка първите 10 секунди - личен опит върху нови автомобили не "нов внос на реални километри". Така ,че зависи при какви условия е автомобила т.е. в гараж вечер ,на север зад сграда както е при мен и т.н. Предполагам затова и производителите на масла предлагат богата гама по вискозитет за да намериш "твоето масло" спрямо условията на експлоатация.
 22. Масло за Диференциал, раздатка и скорости

  Взе че го прие като файл с хиляда гимнастики. Към модераторите - ако можете да измислите нещо тези снимки да се качват във форума за да могат темите да са читави,полезни и лесно достъпни. С тези ограничени мегабайти "фалирах" от към снимките.