Krasimirr

Members
 • Мнения

  145
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Krasimirr last won the day on Март 12

Krasimirr had the most liked content!

Обществена Репутация

7 Neutral

Относно Krasimirr

Profile Information

 • Адрес:
  Добрич
 • Карам:
  Great Wall CUV 4X4
 1. 4wd check problem

  Там са двата електронни модула и за това ги чуваш,бушон едва ли - третия от дясно на ляво на най-горния ред от тези които са в купето ,но ако е той изгасва всичко. Модулите са два и са закрепени с винтове към купето в страни на жабката на колата. Развиваш,сваляш,откачаш буксите и ги отваряш. Има капачета които "обикалят" буксата,махаш ги и издърпваш платката с клещи обикновено - гледай за нагоряло по платките. Ако са като слънце не е от там. Насочи се към датчиците и контактите по машинките. Не зная от кой град си ,но ако имате представител би трябвало да могат да го четат без проблем. Успех!! Ако е категорично на 2ВД не бързай с частите след диагностиката,че нашите не познават парите - всичко го има в алиекспрес,просто ще почакаш малко.
 2. 4wd check problem

  Започвам с уговорката,че каквито и експерименти да правиш с бутоните трябва да си на място,на свободна и с натиснат съединител. 1 вариант Най-точно,евтино и лесно ще се разбере ако се закачи на диагностика!! 2 вариант е изследователски при който сменяш елементи на посоки докато отстраниш проблема т.е. време + не малко пари. Това,че свети 4WD дали не е фалшива "тревога" защото ако се е включило двойното физически в това сухото време ще скапеш раздатката,но ти би трябвало да си усетил тежкия волан в завой и маневра ако е преминала на 4WD на сухо. Ако си стои физически на 2WD,а само индикатора ти показва 4WD може да са доста неща: -модул 4WD -датчик на раздатката - следи дали автомобила е в движение и ако е дефектирал и дава инфо на модула,че колата е в движение нормално е да не можеш да превключиш. -ел. отечка,шейтан машинка. -най-лесно е дефектирал бутона на 4WD т.е. да дава инфо на модула,че бутона е натиснат постоянно и по тази причина да не можеш да превключиш,но едва ли. Трябва да изследваш т.е. почни от лесните неща като разкачиш бутона 4WD за начало,на раздатката има доста букси,прегледай ги,напръскай с контактен и така последователно по веригата,но ще ти трябва канал за целта. Ако не постигнеш резултат по трудния начин отиваш на диагностика и ще те светнат за проблема. Ти си решаваш по кой път да тръгнеш!! На 4L включва ли или си стои само на 4WD или 2WD и то не какво свети а на кой режим реално работи.
 3. Търся хидравлична помпа за Hover H3 Sub

  Щом е имало липса на масло значи е имало и теч при проблемния агрегат - казанче,помпа ,маркучи ,рейка,но явно вече е късно Всичко от серията на този двигател 2.4 трябва да ти свърши работа Н3,Н5,стйид 3/5 ,паджеро и т.н. Тази помпа като гледам вероятно се поддава и на рециклиране - лагер,опръстени и един семеринг евентуално - най-много да ти трябва преса за разглобяване и сглобяване ако се пробваш сам. Ако не,разгледай форумите на други марки - обикновено има телефони на фирми или майстори в различните градове които ще ти свършат работа. Успех,
 4. Последен пост по темата от мен,а после всеки както си реши. Целия проблем идва от ОБД комуникацията м/у бензиновия и газовя комп. Софтуерните адаптации винаги са в посока бензин и никога в посока газ. По тази причина и ефекта е само с бензина,а на газ си е винаги ОК. Колата се кара през по-голямото време на газ т.е. в повечето случаи с бедна горивна смес. От своя страна бензиновия комп следи тази смес /от изгорелите газове/ чрез ламбда сондата и се стреми да компенсира текущите данни т.е. стойностите на въпросните "бензинови тримове" отиват в "космоса" и компа преработва бензиновите горивни карти за да обогати сместа. В един момент се стига и до горе описания ефект в следствие на "грешното" съотношение на постъпилия кислород и подаденото количество гориво през дюзите. Компа не може да компенсира несъответствието по простата причина,че не му стига времето за адаптация с неговите 5-10 минути работа на ден. Според мен има два начина за решение: 1.Караш 300 - 500 - 1000км колкото е необходимо изключително и само на бензин и в зависимост от това кога ще се адаптира бензиновия комп ефекта ще изчезне,но при тези разходи на гориво на 100км. не го препоръчвам, а и си силно зависим от състоянието на ламбда сондата. 2.Ресет на бензиновия софтуер и горивните карти за 20 минути - проверено и работещо на 100%. Безаварийна на всички.
 5. В В кабели за свещи

  За тези от мрежата на оторизираните дилъри е ясно - ти си писал цена и доставчик. Колегата с алтернативната "тесла" ако може да даде инфо освен за цената и доставчик та който търси ............................ и т.н.
 6. В В кабели за свещи

  Сега и ако качите информация от къде и как могат да се закупят темата ще стане и полезна освен информативна.
 7. Търся хидравлична помпа за Hover H3 Sub

  Какво се случва с нея - дай инфо
 8. Лечението е при Ники Аврамов от форума. Качваш последната версия на софта на горивните карти на бензиновия комп и си ОК. На практика се изчистват натрупаните грешки /бензиновите тримове/ и се връщаш към фабричните настройки преди поставянето на газовата уредба. Това го правят като официална услуга в Пежо,Ситроен,Опел и др. предполагам,но не зная защо Литекс и подразделения се дърпат. По принцип имам идея ,но тя не е тема на тази дискусия - 99.99% нямаш проблем в стъпковия мотор,но както си решиш.
 9. В В кабели за свещи

  72лв с включен ДДС
 10. В В кабели за свещи

  Тези няма да станат защото профила на кабела няма да уплътни на капака на главата и ще стане голямо мазало след време. "Варна Моторс" имат го комплекта за целия двигател , но може и по един 0887889939 http://greatwall.bg/dilari/варна/ Проверено днес налични са всички
 11. В В кабели за свещи

  По принцип от аутлендера по снимки трябва да са същите,но два пъти ми доставяха и все греда. Не се губи със заместители според мен. В представителите цената за комплект е 72лв с включен ДДС,а ако знаеш кой ти е проблемния можеш да си купиш само него.
 12. Круиз контрол за Н-5

  дори и да я има трябва да се активира , но в случая по-важния въпрос е дали компютъра подържа тази опция.
 13. Смяна на ремъци и ролки

  Ако си ги сменяш сам има тема в която е обяснена много добре смяната. Процедурата е елементарна и само трябва да внимаваш белезите за центровка да са ОК и кой болт от къде го сваляш , че са с различна дължина. Части от всеки по-голям магазин за авточасти по каталог ще ти предложат няколко варианта,избираш си един комплект и си готов.
 14. Да ти кажа нашите от Добрич ходят в Бургас и това твое твърдение малко ме изненадва,но ..........Ето ти линка на вашата фирма https://technogas.bg/ . те ако не могат да ти помогнат не зная. Отделен е въпроса коя система е по-добрата за собственика на превозното средство в БГ т.е. OBD газов инжекцион с възможност за настройка за допълнително впръскване на бензин след определено обороти или течната фаза при която този момент е константа на определен брой цикли и проблемна помпа. Има доста сносни уредби с елементарен софт за преработка до "нормален" инжекцион на сносни цени и качество. Аз съм използвал нов от тази фирма на предния ми автомобил. 160к без проблеми ако не се смята запушените дюзи на края от "качествената газ" - почистиха ги с ВД-40 + компресор и отново напред. http://reagas.realux.bg/първата-българска-марка-инжекционни/ Фирмата представител за БГ е "Домоестетико" - Александров лицето за контакт. Лично аз бих използвал която и да е фирма за доработка до инжекционна с-ма с впръскане на бензин след определени обороти. Може да се регулира честотата на циклите както и количеството на впръскания бензин. Моята я бях направил след 3500 оборота за магистрали и изпреварване,иначе само на газ. Софтуера е доста елементарен , работи се лесно с него и го има свободно на страницата им да си го изтеглиш.
 15. Теглич за Хувър CUV,Н3,Н5.

  Това също е вариант. Намираш евтин и в добро състояние теглич от бус,пикап,джип или лека кола/в зависимост какво искаш да теглиш/. По-лесно би станало ако е по-дълъг от необходимото - местиш само крайните планки и си ОК. Гледай главата на теглича да е хоризонтална или по-добре даже изнесена надолу , че иначе стърчи в "космоса" защото Хувъра си е с доста висока задница по принцип. Режеш и доработваш до нужните размери и си готов.