dursek Публикувано 7 Октомври, 2013 Share Публикувано 7 Октомври, 2013 имам тъп въпрос. изгоря ми фар на късите светлини , да се занимавам ли със сервиз-а или сам да се оправям. Смисъл дали има някакви специални крушки и т.е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 8 Октомври, 2013 Share Отговорено 8 Октомври, 2013 Сам ще се оправиш. H1/55W са късите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 8 Октомври, 2013 Share Отговорено 8 Октомври, 2013 На Волекса не се сменят трудно крушките. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 9 Октомври, 2013 Share Отговорено 9 Октомври, 2013 В книжката на Волекса (ръководство за потребителя) има описание с картинки как се сменят крушки и др. неща, които може да си сменя сам потребителят, напр. филтъра на климатика. За крушките беше някъде към 270-та страница, доколкото помня. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hrist Отговорено 9 Октомври, 2013 Share Отговорено 9 Октомври, 2013 какви са тези крушки които така бързо изгарят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valery Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 Еми с малоумният закон, които приеха светят ден и нощ. Не ти ли се струва нормално да изгарят по-бързо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 Отделих мненията в нова тема... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 какви са тези крушки които така бързо изгарят Е колко бърза да горят? Оригиналните крушки на моя Волекс, внос от Китай са Osram, но най-обикновените им. За тях производителя им дава живот: Lifespan B3 - 400 часа и Lifespan Tc - 650 часа. Аз съм си взел 2 комплекта Osram Night Breaker Plus за които - Lifespan B3 - 150 часа и Lifespan Tc - 300 часа. Това е двойно по-малък живот от обикновените им крушки, но пък осветяват доста по-добре. В интерес на истината не съм ги пробвал все още, защото оригиналните не са ми изгорели вече 1г. и 8 месеца. Все пак имам от почти 1 година и дневни светлини. Ако искате по-рядно да ги сменяте Osram имат и Ultra Life серия - Lifespan B3 - 1200 часа и Lifespan Tc - 2000 часа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 При мен оригиналните крушки на късите светлини изгоряха, както следва: лявата на 27 декември миналата година (запомних го, понеже беше Стефанов ден ), а дясната на 5 май тази година (Велик ден ). Смених ги с някакви Phillips, уж по-качествени, да видим колко ще изкарат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 Колко да изкарат като съвременния модел е този Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 Колко да изкарат като съвременния модел е този Да, това е ясно, иначе заводите за крушки ще фалират. Аз първо се оглеждах за подходящи светодиодни крушки, обаче не намерих. Онези, които ставаха по мошност не минават през отвора на фара, понеже са по-дебели, а които минават са твърде слаби за къси светлини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 (Редактирано) LED светлини за късите са прекалено скъпи все още. Говорим за качествените такива, които слагат Мерцедес, БМВ, Ауди и т.н. Китайските боклуци стават само за осветяване на номера отзад, дневни светлини и подобни. Редактирано 10 Октомври, 2013 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hrist Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 Зададох въпроса защото до сега никога не съм сменял крушка на автомобил,а имам доста шофьорски стаж.Единия от двата ми автомобила вече седма година е у мен (немски)да не споменавам марка че модератора бди.Другия е вече на година и нещо,та въпроса ми е при предишните си автомобили имахте ли такъв проблем? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 10 Октомври, 2013 Share Отговорено 10 Октомври, 2013 (Редактирано) Ами не знам аз на Мерцедесите, Мановете и Икарусите не съм сменял досега крушки Иначе една крушка най-много я "убива" включването и изключването. Затова при задължителни светлини целогодишно дневните светлини са доста полезни. Редактирано 10 Октомври, 2013 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 При някои (обикновено по-скъпите) автомобили включването е направено да става плавно (има т. нар. ШИМ-регулатор), поради което основната причина за изгаряне на крушките е практически отстранена. Иначе е нормално евтините крушки да изкарват по няколко месеца, може и година, зависи от експлоатацията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 Много по-опасни за халогенните крушки са преминаването през неравности с голяма скорост и постоянното им палене/гасене. Моята кола ще направи скоро 4 години и си е с оригиналните крушки. Да чукна на дърво - не съм сменял още нито една крушка по нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 Аз имам 5 сменени за 25000 км... Голяма работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stan Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 Да, и моите горят през 5000км по часовник Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hrist Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 Работата не е голяма но наистина е странно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitar.z Отговорено 11 Октомври, 2013 Share Отговорено 11 Октомври, 2013 Проверете си алтернатора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 12 Октомври, 2013 Share Отговорено 12 Октомври, 2013 Проверете си алтернатора! Алтернаторът си го проверява компютър, даже си го следи непрекъснато Просто човек не може да очаква твърде много от крушки за по 3 - 4 лв. На Волекса поне смяната е лесна, става за 1 - 2 минути без бързане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valery Отговорено 13 Октомври, 2013 Share Отговорено 13 Октомври, 2013 1-2 минути нищо не е. Надявма се никога да не разберете как се сменя крушка на рено меган от 2004-5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dursek Отговорено 14 Октомври, 2013 Автор Share Отговорено 14 Октомври, 2013 Наистина смяната е бърза и лесна , особенно ако знаеш къде да пипаш. Аз взех две обикновенни Осрам , които се оказаха 1:1 с фабричните и работата заспа. Търсих Osram coolblue , но нямаше. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lab_man Отговорено 3 Ноември, 2013 Share Отговорено 3 Ноември, 2013 Снощи видях, че и моята крушка е изгоряла. Днес хвърлих едно око, ама то било голяма мъка. Стигнах до скобата и до тук. Още по - кофти е, че е лявата и е още по неудобно за смяна. Моята ръка не е китайски размер и ми е много несгодно. Като сте сменявали махали ли сте нещо акумулатор или т.н. или само както си е показано в книжката? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 3 Ноември, 2013 Share Отговорено 3 Ноември, 2013 Защо да се маха акумулатор? Просто при смяна на лявата крушка се работи по-удобно с лявата ръка, иначе акумулаторът наистина малко пречи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts