johnnie Публикувано 2 Април, 2012 Share Публикувано 2 Април, 2012 ....... Официалният стар на "Седмицата на гората" започна с водосвет - молебен за българската гора, отслужен от Траянополския епископ Киприян. Той освети и 10-те нови високопроходими автомобили "Ховър", произведени в Ловеч, предназначени за държавните предприятия в горския сектор, предаде БТА. Ключовете за ховърите връчи земеделският министър Мирослав Найденов на шефовете на Държавните горски стопанства. Всяка от високо проходимите машини струва 24 хиляди лева без ДДС, уточни министърът, цитиран от Стандарт нюз. ....... Източник: http://dnes.dir.bg/news/gora-miroslav-naidenov-10873264?nt=6 Това е добра новина - няма да е лошо повече държавни институции да стимулират родното производтсво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 2 Април, 2012 Share Отговорено 2 Април, 2012 Супер новина. Само да споделят впечатления и видео от ежедневните си маршрути из горите. Все така да продължават! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mistarmi Отговорено 2 Април, 2012 Share Отговорено 2 Април, 2012 Да страхотна новина.Дано това да е началото от серия държавни поръчки ,който да дадат тласък на завода в Баховица.Някои ще кажат ,че това е държавна помощ,но я погледнете полицаите в държавите от ЕС какви какви коли карат- в Италия Алфи,във Франция-Пежо,в Германия -опели... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Страхотно! Нека държавата подпомага производството. Време е да сменят изгнилите разпадащи се полицейски Астри, които станаха на по 15 години. Вместо Нива и Астра да виждаме Ховър и Волекс за полицията. И във всеки държавен сектор служебните МПС-та да се ориентират към правените у нас - повече работа за хората в региона на Ловеч, повече инвестиции, по-бързо развитие. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Мирослав Найденов винаги ми е бил любимеца в правителството Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
djeri Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Във всяка област, община и кметство има нужда от служебен автомобил - защо да не е български. Много хубава новина! Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Защото не е наша марка.Конфликт на интереси веднага ще е най-често споменаваната дума по новините. Иначе би било много добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlos7ar Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Да страхотна новина.Дано това да е началото от серия държавни поръчки ,който да дадат тласък на завода в Баховица.Някои ще кажат ,че това е държавна помощ,но я погледнете полицаите в държавите от ЕС какви какви коли карат- в Италия Алфи,във Франция-Пежо,в Германия -опели... лека поправка - в Германия - BMW и бусовете им са VW Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mistarmi Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Тия са на полицията в Берлин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Ха...това е Opel Ampera! Ще гонят нарушителите екологочно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
agutti Отговорено 3 Април, 2012 Share Отговорено 3 Април, 2012 Вие пък намерихте за какво да спорите, немската полиция има от до ...... Опел, Фолксваген, Ауди, БМВ, Мерцедес та колко Поршета да не говоорим, както и да е . Наистина ако държавните коли в администрации и различни институции се снабдяват с Грейт Уол, ще е мноооооооооого добре ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 4 Април, 2012 Share Отговорено 4 Април, 2012 Да, и освен това в Германия се карат изключително много немски коли, защото държавата стимулира местното производство, като дава доста сериозни данъчни облекчения на гражданите си, които изберат родното производство. А и германците имат избор на коли и марки. Ако и тук стане така.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 4 Април, 2012 Share Отговорено 4 Април, 2012 Лелеее вече им завиждам на немската полиция А що се отнася за нас то дано вземем пример от другите страни и да стимулираме собственото си производство, вместо чуждото. А и с тези темпове на развитие на Китай не се знае дали след 10-15 години няма да са на нивото на добре известните марки като Пежо, Рено, Опел и т.н. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 4 Април, 2012 Share Отговорено 4 Април, 2012 Те до 5 години ще ги минат...ти до 15 да са на тяхното. По-горе имах в предвид,че няма да го направят,защото не е собствено производство,а изцяло чуждо.Ако след време затворят цикъла тук,тогава по-съм склонен да се съглася Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 4 Април, 2012 Share Отговорено 4 Април, 2012 Много хора са негативно настроени спрямо факта, че тук само се сглабят колите. Но реално погледнато и аз да бях на мястото на Great Wall щях да направя същото. Все пак искат в началото да видят дали ще потръгнат нещата а не да наливат само пари, без гаранции за възвръщаемост. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
djeri Отговорено 4 Април, 2012 Share Отговорено 4 Април, 2012 Последният абзац е най важен - http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/04/03/1801057_visokoskorostna_sdelka/?ref=akcentmenu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 4 Април, 2012 Share Отговорено 4 Април, 2012 Според мен въпроса които се поставя в статията, как е спечелен търга смятам че е заради това : "Автомобилите са закупени на петгодишен оперативен лизинг и са в подкрепа на кампанията "Подкрепете българското", казаха още от пресцентъра на ведомството. " Не съм адвокат на Литекс Мотрос и съм против сделки под масата. Но смятам че кола сглобена от български работници трябва да има преференция, особено ако тези споменати автомобили наистина са сглобени тук, а не внос каквато карам и аз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 5 Април, 2012 Share Отговорено 5 Април, 2012 Много хора са негативно настроени спрямо факта, че тук само се сглабят колите. Но реално погледнато и аз да бях на мястото на Great Wall щях да направя същото. Все пак искат в началото да видят дали ще потръгнат нещата а не да наливат само пари, без гаранции за възвръщаемост. Не забравяй,че идеята на завода е да ПРОИЗВЕЖДАМЕ на автомобили,не да сглобяване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 5 Април, 2012 Share Отговорено 5 Април, 2012 Според мен въпроса които се поставя в статията, как е спечелен търга смятам че е заради това : "Автомобилите са закупени на петгодишен оперативен лизинг и са в подкрепа на кампанията "Подкрепете българското", казаха още от пресцентъра на ведомството. " Не съм адвокат на Литекс Мотрос и съм против сделки под масата. Но смятам че кола сглобена от български работници трябва да има преференция, особено ако тези споменати автомобили наистина са сглобени тук, а не внос каквато карам и аз. Ховърите няма да се сглобяват в БГ, това е още един от абсурдите, освен липсата на възможност за нов внос Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 5 Април, 2012 Share Отговорено 5 Април, 2012 (Редактирано) Идеята на завода е именно за асемблиране (иначе казано сглобяване) на автомобили от готови модули. Евентуално след няколко години при пускането на нов модел или след ново сертифициране на някой от тези модели вече с български части може да се премине към "производство" и то до толкова, до колкото заварките по купето и доставянето на някои дребни компоненти (масла, акумулатори, кабели) от местни източници може да се нарече производство. Не се надявайте тук да се правят двигатели, скоростни кутии и т.н. Редактирано 5 Април, 2012 от gwfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 5 Април, 2012 Share Отговорено 5 Април, 2012 Идеята на завода е именно за асемблиране (иначе казано сглобяване) на автомобили от готови модули. Евентуално след няколко години при пускането на нов модел или след ново сертифициране на някой от тези модели вече с български части може да се премине към "производство" и то до толкова, до колкото заварките по купето и доставянето на някои дребни компоненти (масла, акумулатори, кабели) от местни източници може да се нарече производство. Не се надявайте тук да се правят двигатели, скоростни кутии и т.н. Защо да не се надяваме? Според мен всичко зависи от успеха на марката в ЕС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vitku Отговорено 5 Април, 2012 Share Отговорено 5 Април, 2012 Защото е много по-евтино да се произведат в Китай. Тук на 1000лв. заплата ще мръщиш, там за тези пари работят 5-10 човека. Асеблирането се налага по принуда - за да може стоката да се води произведена в ЕС. Има шанс някои детайли/консумативи да се купуват от България, но да с епроизвежда цял автомобил - не. Този модел на работа за GW ратботи успешно от години в Русия, не са го измислили специално за нас. Напротив - всичко е вече проверено и само го репликират на ново място. Да не се размечтаваме. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 5 Април, 2012 Share Отговорено 5 Април, 2012 не ме разбрахте съвсем, имах предвид, че не можеш да си поръчаш това, което искаш, защото не само, че Ховър Н5 няма да се произвежда тук, а дори няма да се сглобява и така аз искам бял с бежов салон, но няма такъв и няма от къде да се намери и понеже найстина много ми харесва тази комбинация, не съм готов на компромис, просто ще се ориентирам към нещо друго, предполагам на старо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
djeri Отговорено 5 Май, 2012 Share Отговорено 5 Май, 2012 Директорът на едно от най-старите и големи горски стопанства в страната – ДГС Казанлък – Иван Славов получи лично от министър Мирослав Найденов и ключовете на чист нов джип „Hover”, българско производство. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 5 Май, 2012 Share Отговорено 5 Май, 2012 (Редактирано) Или журналиста написал статията е неграмотен и некадърен, което е често срещано по нашите ширини ... или просто манипулират хората. То и за волекса е леко казано невярно да се каже че е българско ПРОИЗВОДСТВО, защото само се сглобява в България ... ама Ховъра пък няма никакви допирни точки с думите "българско производство". Редактирано 5 Май, 2012 от gwfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts