Ванката Отговорено 31 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 31 Януари, 2013 Ето и снимки: http://mail.dir.bg/~ivan_v_ivanov/GW/01.gif http://mail.dir.bg/~ivan_v_ivanov/GW/02.gif http://mail.dir.bg/~ivan_v_ivanov/GW/03.gif http://mail.dir.bg/~ivan_v_ivanov/GW/04.gif Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 31 Януари, 2013 Share Отговорено 31 Януари, 2013 // offtopic Ако искаш прикачи снимките във форума да не се загубят ако триеш нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 31 Януари, 2013 Share Отговорено 31 Януари, 2013 И аз слагам една сравнителна снимка Разликата м/у 1 и 2 е видима, а с 3 съм отбелязал пъпките за които спомена Ванката. С малко играчка поставих и чистачка 2, но първо не чисти никак добре и второ - не стои стабилно. А резервна такава няма. И накрая се наложи да правя нещо което не беше ми се случвало от много години - смених само гуменото перо И все пак ако не намеря да си купя оригинална, един път годишно мога да си поиграя да сменям перо..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 31 Януари, 2013 Share Отговорено 31 Януари, 2013 А дилърите не предлагат ли оригинални? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 31 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 31 Януари, 2013 Питах миналата година. Имат, но понеже са същите не съм се интересувал от цена. Първоначално задната беше много зле, но после се оправи явно и не съм и обърнал внимание че не съм я сменил. За предните въобще не си струва да се сменяват с оригинални. По-добре други ( в моя случай са Bosh). Вече смених един комплект Bosh. През месец Май ги смених и сега Декември сложих нови. От един път спряха да чистят добре. Като ги купувах от Практикер вървяха по две от размер и затова имах в багажника и ги смених за 2 мин . За задната ще се поинтересувам колко струва и дали има вариант за по-качествена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 31 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 31 Януари, 2013 Ето и снимките от по-горе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 15 Март, 2013 Share Отговорено 15 Март, 2013 Скъпото на чистачките са рамената- те най-плътно трябва да поемат стъклото, за това използвайте оригиналните те са изпитани за кривините. Купете си качествени пера-силиконови,графитени и даже цветни и ги сменете. Става за 5-15 мин в зависимост от сръчноста и може всяка пролет да ги сменяте. Чистачките ги яде не дъжда, а скрежа и снега по стъклото- не ги пускайте тогава, а изчистете стъклото и го размразете.Аз на пежото имах два комплекта, за зимата с по твърди гуми и напролет ги сменях с по -обикновенни и така стъклото е чисто като в рекламите.ООО забравих задължително със специална течност, ако нямате - вода и течен сапун в нея за лятото, за зимата няма спасение освен бутилка "Балантайн "в резервоара на чистачките- шегувам се изпиите я за мое здраве. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stm Отговорено 1 Октомври, 2018 Share Отговорено 1 Октомври, 2018 Колеги , какви чистачки да сложа да не скърцат ? Имам Н5 2012 г , каквито и да сложа скърцат ужасно и ме побъркват !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Първо сложих такива с пластмасови пера - скърцат, после сложих някакви графитни - пак скърцат , накрая сега сложих някакви Champion - ОТНОВО СКЪРЦАТ Ще ме побърка това скърцане и търкане Преди имах Н3 2009 г и при него не успях да намеря какви да слажа без да скърцат Чудя се вече дали проблема не е в съклото или пружините на рамената на чистачните да са много натегнати или отпуснати (говоря за металните рамена на механизма за задвижване , а не за самата метална част на чистачката ) Имал ли е някой подобен проблем , какво е решението ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 1 Октомври, 2018 Share Отговорено 1 Октомври, 2018 (Редактирано) На 15.03.2013 г. at 19:55, st.videv написа: Скъпото на чистачките са рамената- те най-плътно трябва да поемат стъклото, за това използвайте оригиналните те са изпитани за кривините. Купете си качествени пера-силиконови,графитени и даже цветни и ги сменете. Става за 5-15 мин в зависимост от сръчноста и може всяка пролет да ги сменяте. Чистачките ги яде не дъжда, а скрежа и снега по стъклото- не ги пускайте тогава, а изчистете стъклото и го размразете.Аз на пежото имах два комплекта, за зимата с по твърди гуми и напролет ги сменях с по -обикновенни и така стъклото е чисто като в рекламите.ООО забравих задължително със специална течност, ако нямате - вода и течен сапун в нея за лятото, за зимата няма спасение освен бутилка "Балантайн "в резервоара на чистачките- шегувам се изпиите я за мое здраве. Ето какво е казал Ст. Видев, е аз поддържам неговото мнение... Редактирано 2 Октомври, 2018 от Kan4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stm Отговорено 2 Октомври, 2018 Share Отговорено 2 Октомври, 2018 Може ли проблема да е в стъклото ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stm Отговорено 14 Ноември, 2018 Share Отговорено 14 Ноември, 2018 On 10/1/2018 at 9:02 PM, stm said: Колеги , какви чистачки да сложа да не скърцат ? Имам Н5 2012 г , каквито и да сложа скърцат ужасно и ме побъркват !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Първо сложих такива с пластмасови пера - скърцат, после сложих някакви графитни - пак скърцат , накрая сега сложих някакви Champion - ОТНОВО СКЪРЦАТ Ще ме побърка това скърцане и търкане Преди имах Н3 2009 г и при него не успях да намеря какви да слажа без да скърцат Чудя се вече дали проблема не е в съклото или пружините на рамената на чистачните да са много натегнати или отпуснати (говоря за металните рамена на механизма за задвижване , а не за самата метална част на чистачката ) Имал ли е някой подобен проблем , какво е решението ? Може ли да е от стъклото ? Силиконови пера никъде не намирам.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 14 Ноември, 2018 Share Отговорено 14 Ноември, 2018 На 1.10.2018 г. at 21:44, Kan4o написа: Ето какво е казал Ст. Видев, е аз поддържам неговото мнение... На 15.03.2013 г. at 19:55, st.videv написа: Скъпото на чистачките са рамената- те най-плътно трябва да поемат стъклото, за това използвайте оригиналните те са изпитани за кривините. Купете си качествени пера-силиконови,графитени и даже цветни и ги сменете. Става за 5-15 мин в зависимост от сръчноста и може всяка пролет да ги сменяте. Чистачките ги яде не дъжда, а скрежа и снега по стъклото- не ги пускайте тогава, а изчистете стъклото и го размразете.Аз на пежото имах два комплекта, за зимата с по твърди гуми и напролет ги сменях с по -обикновенни и така стъклото е чисто като в рекламите.ООО забравих задължително със специална течност, ако нямате - вода и течен сапун в нея за лятото, за зимата няма спасение освен бутилка "Балантайн "в резервоара на чистачките- шегувам се изпиите я за мое здраве. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 3 Февруари, 2022 Share Отговорено 3 Февруари, 2022 Здравейте колеги може въпросчето да ми е малко странно,но някой знае ли дали задната чистачка на Н5 може да се смени без да сменям цялото рамо понеже опитах да я сваля но ме е страх да не счупа нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 3 Февруари, 2022 Share Отговорено 3 Февруари, 2022 (Редактирано) 7 hours ago, Mikosh said: Здравейте колеги може въпросчето да ми е малко странно,но някой знае ли дали задната чистачка на Н5 може да се смени без да сменям цялото рамо понеже опитах да я сваля но ме е страх да не счупа нещо Аз я сменях, но трябваше да издялкам малко пласмасата на рамото за да сложа новата. Редактирано 3 Февруари, 2022 от yaniatanasov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zhelev_48 Отговорено 4 Февруари, 2022 Share Отговорено 4 Февруари, 2022 На 3.02.2022 г. at 15:48, Mikosh написа: Здравейте колеги може въпросчето да ми е малко странно,но някой знае ли дали задната чистачка на Н5 може да се смени без да сменям цялото рамо понеже опитах да я сваля но ме е страх да не счупа нещо По добре не пипай рамото,сменя се само перото /гумената част/,ако е счупено рамото то тогава пълно разглобяване. Става лесно, но иска време и упорство. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 6 Февруари, 2022 Share Отговорено 6 Февруари, 2022 Благодаря за предложенията ще видя какво ше направя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts