terminator Публикувано 3 Февруари, 2012 Share Публикувано 3 Февруари, 2012 (Редактирано) Пускам първоначалните си лични впечатления в тази тема - не видях другаде за Hover след покупка. И така ето някои първоначални впечатления след известно чудене и маене. Давам лично мнение само за нещата, които са ми направили впечатление. Започвам от интериора: Седелките - още не мога да свикна напълно с тях - малко са ми твърди или леко неудобни (след като си поиграх с настройката вече всичко е наред). Пространството е напълно достатъчно дори широко отпред. Видимостта е много добра, включвам и погледа през страничните огледала. Отзад - при трима пътника видимостта през огледалото за обратно виждане се влушава, защото пасажера в средата се вижда доста добре (самата задна седалка е по-висока). Прави впечатление малкия ход на бутона за "аварийките" като леко "заял" или "измръзнал". Звуковия сигнал за подаден мигач е слаб (при две жени, дете и куче е изключено да се чуе - какво ли се чува тогава.....). Радио (споделям за ниво 1) - единствен недостатък е че не изписва станцията, която слушаш или търсиш в момента. Аз нямам кои знае какви изисквания за саунда в купето. Нивото на шума в купето е достатъчно ниско за мен. За сега нищо не трака и тропа -дано продължи в близките 100 хил. км. Още при представянето на модела ни беше обърнато внимание, че "светлинен сигнал" в класическия му вид присветване дълги - къси - няма. Или включваш дългите или за подаване на такъв ги включваш и изключваш - това и малко неудобно (както беше споделил колега със същата марка и модел, "светлинен сигнал" има при автомотичен режим на светлините-проверено). Няма отваряне на багажника от купето. Возията е доста прилична. На широк и хубав път е доста скучно (всъщност май няма лошо - не мислиш за нищо, а само се возиш). Трябва да се има предвид, че динамиката не е като на автомобил и трябва да се внимава (поне докато свикне човек) при изпреварване особено при по-малки скорости и лоша видимост. По това време на годината има доста сняг и лед. При 2Н джипката се държи като всеки друг автомобил или лекотоварен автомобил със двигател отпред и задни задвижващи колела, т.е. задната част е доста по-лека и най-малкото трябва да се свикне с евентуално поднасяне при лед и киша. Много по-вълнуващо е шофирането на 4Н или 4L най-малкото за това че автомобила се държи доста стабилно в лошите условия на пътя (пътеката) и "гази" там където не си посмял да пробваш с друг автомобил. От първоначалните ми впечатления има по-големи възможности от очакваното. Трябва обаче да се свикне с електронното превключване от и на 2Н/4... Изпреварването на 4Н може да се окаже сериозно предизвикателство (Н5 е доста тромав на 4Н пък и ограничението на скоростта е налице) на участъци с ограничена вадимост, при изкачване на височина и "сговорчив" водач пред теб!!! Степента на удовлетвореност от возилото зависи и от правилната преценка за какво ще го ползваш... Това се сещам за сега. Поздрави. Към днешна дата (22.02.) не е монтирана ГУ. Газовата вече е на мястото си (21.06.2012 - с малката бутилка. Сега като сравнявам малка-голяма бутилка, разликата не ми се вижда толкова голяма). Не се усеща смяната на горивото - бензин - газ и обратно, но и не би трябвало да има някаква разлика. Маслата също са сменени и ми се струва, че двигателя е малко по-тих. След изминати около 5 000 км. автомобила стана малко (по-гъвкав - отзивчив), а може и аз да съм му свикнал!? Климатика работи прилично, но не е климатроник - това за мен е недостатък. Пореден update на информацията - След едно зареждане и каране само на газ (29.06.2012): При икономично каране и постоянно включен климатик средния разход е около 11 л./ 100 км. (70% - градско). Динамиката не се променя значително, и все пак климатика окозва допълнително негативно влияние. Всеки трябва да си направи добре сметката за компромиса с малката бутилка - добър изглед - по-малък пробег или обратно - голяма бутилка - по-лош изглед - по-голям пробег. Пореден update: (15.08.2012) Повече за 4l - личното ми мнение е че автомобила се държи повече от прилично на лоши пътища - без допълнителни доработки като повдигане, допълнителни блокажи и др (не коментирам гумите). При включени бавни преодолява приличти наклони при много ерозирал и изровен път. Няма "ръмжене" на двигателя, не миреше на феродо, без газ при по-приличен черен път си на 3-та или 4-та без никакъв проблем - все пак и тук има ограничение на скоростта (до 20-30 км/ч). Все пак си мисля, че имам нужда от допълнителни кожуси (кори) под двигателя.... Забравете за "боя металик устойчива на одраскване" - няма подобно нещо, поне не става дума за тази, която се предлага от производителя. Редактирано 14 Септември, 2012 от terminator 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivand911 Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Честито. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
terminator Отговорено 4 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Благодарности! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 6 Февруари, 2012 Share Отговорено 6 Февруари, 2012 (Редактирано) До terminator: Изписва на всяко ниво, независимо One или Star - просто трябва да влезеш в настройките и да включиш RDS функцията. Мисля че от бутона МЕДИЯ беше......сега не се сещам точно,но ако искаш ще погледна. Там има различни неща PTY, TA, INFO и други на които трябва да се поставят отметки и ще изписва. Просто потърси,ще ги откриеш лесно. Редактирано 6 Февруари, 2012 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
terminator Отговорено 6 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 6 Февруари, 2012 Още днес ще променя настройките! Благодаря. За мен ще е от полза ако и други споделят личните си впечатления от Н5. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chakala Отговорено 7 Февруари, 2012 Share Отговорено 7 Февруари, 2012 Честито за джипа Трябва да внимаваш когато караш на бърз 4Н и бавни 4Л да не се включва на суха пътнна настилка на ниска скорост или да завиваш!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
terminator Отговорено 7 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 7 Февруари, 2012 Спазвам изискванията на производителя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 22 Февруари, 2012 Share Отговорено 22 Февруари, 2012 Колеги има промяна в мощността на двигателя, понижена на 126 к.с ? Знаете ли нещо повече...!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 22 Февруари, 2012 Share Отговорено 22 Февруари, 2012 136 к.с. е мощността, така е по документи, също и в талона от КАТ се води толкова Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Здравей terminator, По въпроса с присветването на дългите си прав че ги няма, когато си включил късите светлини. Има начин как да ти работи присветването, а това става като включиш светлините на AUTO. Тогава при опит за включване на дългите присветват, а неостават постоянно включени. Пробвал съм го само един - два пъти само, но мисля че така работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
terminator Отговорено 23 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 23 Февруари, 2012 (Редактирано) Здравей terminator, По въпроса с присветването на дългите си прав че ги няма, когато си включил късите светлини. Има начин как да ти работи присветването, а това става като включиш светлините на AUTO. Тогава при опит за включване на дългите присветват, а неостават постоянно включени. Пробвал съм го само един - два пъти само, но мисля че така работи. Привет! Ще опитам. Благодаря. Редактирано 23 Февруари, 2012 от terminator Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 (Редактирано) 136 к.с. е мощността, така е по документи, също и в талона от КАТ се води толкова Виж новата ценова листа, там е с 126 к.с. намалена е ?! Първите бяха с 136к.с. хмммм! Редактирано 23 Февруари, 2012 от VAYK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Виж новата ценова листа, там е с 126 к.с. намалена е ?! Първите бяха с 136к.с. хмммм! Няма такова нещо!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Колеги, искам да Ви питам пробвал ли я някой следната екстра: "Дистанционно вдигане на стъклата (и затваряне на люка) при заключване". Питам защото вчера забравих да си затворя стаклото преди да загася колата, и реших че ще се затвори само като заключа колата но не стана така (сигурно не правя нещо както трябва). Ще съм много благодарен ако отговори някой който се е зблъскал с това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Колеги, искам да Ви питам пробвал ли я някой следната екстра: "Дистанционно вдигане на стъклата (и затваряне на люка) при заключване". Питам защото вчера забравих да си затворя стаклото преди да загася колата, и реших че ще се затвори само като заключа колата но не стана така (сигурно не правя нещо както трябва). Ще съм много благодарен ако отговори някой който се е зблъскал с това. Натискаш и задържаш бутона за заключване, докато започнат да се затварят стъкла и шибедах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Натискаш и задържаш бутона за заключване, докато започнат да се затварят стъкла и шибедах. Мерси много за отговора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Няма такова нещо!!! http://www.greatwall.bg/lizing.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 Объркали са чиновниците. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 23 Февруари, 2012 Share Отговорено 23 Февруари, 2012 http://www.greatwall.bg/lizing.html Ако чета правилно, Вие написахте "новата ценова листа". Това, което давате е някаква екселска табличка, НЕ ценова листа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 24 Февруари, 2012 Share Отговорено 24 Февруари, 2012 (Редактирано) Е тук е най-новата оферта за Хувер с газта /в цента/ и корегираният лизинг.....изрично е записано 126к.с. и е от официалният сайт не съм я измислил!!! Но не е толко важно в крайна сметка Редактирано 24 Февруари, 2012 от VAYK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fernando Отговорено 24 Февруари, 2012 Share Отговорено 24 Февруари, 2012 В италианския сайт също го дават 126 коня. Даже в друга тема вече поствах този линк. http://greatwall.it/suv-hover-caratteristiche-tecniche.html POTENZA MASSIMA 93 KW - 126 CV a 5250 GIRI/MIN. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Любомир Отговорено 24 Февруари, 2012 Share Отговорено 24 Февруари, 2012 В италианския сайт също го дават 126 коня. Даже в друга тема вече поствах този линк. http://greatwall.it/...e-tecniche.html POTENZA MASSIMA 93 KW - 126 CV a 5250 GIRI/MIN. http://www.gwm.com.cn/en/hover.asp - тук имаш разликата Mitsubishi 4G64 е 93 kw или 126 к.с. а Mitsubishi 4G69 е 100 кв 136 к.с. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fernando Отговорено 24 Февруари, 2012 Share Отговорено 24 Февруари, 2012 това е важно уточнение! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 25 Февруари, 2012 Share Отговорено 25 Февруари, 2012 Колеги, днеска забелязах че на всички хромирани части (лайсни, дръжките за отваряне на вратите, емблемата) има нещо като ръжда. Някой от вас забелязвал ли е подобно нещо, много странно ми се вижда автомобил на 3 месеца да ръждясва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 25 Февруари, 2012 Share Отговорено 25 Февруари, 2012 Точно това няма как да ръждяса Можеш ли да ги снимаш, че ми стана интересно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts