Jump to content

В какъв етап е ?


feikot
 Share

Recommended Posts

Явно е,че ще скрият вече процеса на оборудване на завода,ама няма ли нещо да се е чуло,до къде са я докарали,монтирали ли са оборудването,това онова...?

Link to comment
Share on other sites

Може би Illegal, един от потребителите на форума, който живее в Ловеч, ще направи снимки като времето се постопли и спре да вали и ще видим какво ново се случва. До края на този месец трябва да внесат техниката за поточните линии вътре и да започнат да я инсталират. При последните снимки изглеждаше, че по халетата вече се правят довършителни сгради. Ще познаем, че завода е наближил своето завършване когато завършат административната сграда, стола и паркинга, направят маркировките и най-вече пристигнат контейнерите с части :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Китайски коли на автосалона

Публикувана: Сряда, 8-ми Юни 2011, автор(и): Росица Христова; прочитания: 709; коментари: 1

Китайски коли на автосалона

 

Снимка "Грейт уол"

 

Китайските автомобили "Грейт Уол", които ще се произвеждат и в България, ще направят официална премиера по време на тазгодишния автосалон в София, който се открива в петък.

 

80 работници от китайската компания пристигат до дни в Ловеч, за да започнат монтажа на конвейрите в новостроящия се завод на "Литекс Моторс". Цялото оборудване трябва да бъде монтирано за около месец и половина.

 

Строежът на завода е в напреднал стадий, предвижда се първият етап да бъде напълно завършен и да започне производство до края на 2011 г.

 

Капацитетът му ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2000 работни места.

 

Автомобилите, които ще произвежда "Литекс Моторс", са предназначени за европейските пазари и отговарят на всички евростандарти и изисквания.

 

Според мен с времевото планиране са доста зле. Дано не продължат и с производството така. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

М да, забавянето от начално обявения срок е вече повече от година и като гледам снимките от завода няма да се учудя  ,ако се отложи и за догодина пускането на първите бройки. Само за сравнение ще кажа ,че по-големи заводи на КИА и Хюндай в Словакия и Чехия ги направиха за около 1,5 год. Дано се разбързат и през септември да видим първия автомобил.

Link to comment
Share on other sites

Прави впечатление, че ловечпрес яко крадат статии. По темата, до колкото си спомням още преди година и половина из медиите се твърдеше, че завода ще започне работа (края на) лято/есен 2011. Така, че явно вървят по план. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Не мисля. То вече няма какво да се снима. Като цяло халетата са завършени, може да се види погрес по административната сграда и големите паркинзи и тестовия участък/писта, където ще пускат всеки направен автомобил. Но иначе основното развитие в момента е вътре. Инсталират поточните линии и се подготвят за началото на тестовото производство от септември. Първата продукция няма да се предлага на крайния клиент до колкото научихме от изложението в София - така и трябва, да се поопражняват момчетата върху коли, които да останат за вътрешно ползване. Към края на годината пък започва производството за крайни клиенти, но от септември ще се продават коли на марката внос от китай по дистрибуторските центрове.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Някой запознат ли е как стой въпроса със застраховането на завода ("Индустриален пожар"), както и застраховане на работниците от трудови злополуки? Избрана ли е вече компанията, с която ще се работи или ще има избор между оферти с най-ниски цени? Към кого мога да се насоча за информация по този въпрос в Ловеч, предполагам имат офис в града ?

Link to comment
Share on other sites

Предполагам най-добре да се свържеш с Литекс и да потърсиш отговор на въпросите си там. Контактите са взети от сайта greatwall.bg:

 

„ЛИТЕКС МОТОРС”АД

София

Бул.Цар Борис III № 168

Тел: 02 8566927

litexmotors@greatwall.bg

Link to comment
Share on other sites

М да, забавянето от начално обявения срок е вече повече от година и като гледам снимките от завода няма да се учудя ,ако се отложи и за догодина пускането на първите бройки. Само за сравнение ще кажа ,че по-големи заводи на КИА и Хюндай в Словакия и Чехия ги направиха за около 1,5 год. Дано се разбързат и през септември да видим първия автомобил.

 

Няма никво забавяне на срокове. Всичко което е в вестниците си беше тяхна измислица.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Според мен една добра новина, ЛМ са осигорили финансиране за започване на производството и скоро време може да очакваме репортажи от пробното производство. :icon_santa:

 

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2011/11/06/1197456_liteks_motors_uvelichi_zaduljeniiata_si_kum_ktb_do_159/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Обещали са официалното рязане да е сега, Февруари. Няма още фиксирана дата, която да ни е известна.

Link to comment
Share on other sites

На 21 февруари откриват завода за автомобили

 

Официалното откриване на завода за автомобили на "Литекс Моторс" в Баховица ще бъде на 21 февруари, съобщиха от компанията. На церемонията са поканени да присъстват представители от правителството, местната власт, посланици, високопоставени гости от китайския партньор "Great Wall Motors" и др.Както е известно, първоначално фабриката ще осигури около 120 работни места, а до две-три години техният брой се предполага, че ще достигне 2000 души. Капацитетът на завода ще е 50 000 коли годишно при две работни смени и 70 000 автомобила годишно при три работни смени. През първата година от конвейерите ще излязат 2000 автомобила, продукцията ще бъде реализирана предимно на вътрешния пазар и в съседните балкански държави. От "Литекс Моторс" обявиха, че до този момент имат заявка за 150 автомобила. Масовият градски модел Voolex ще струва 15 990 лв. с всички екстри. Най-евтините джипове Hover ще са по 28 699 лв., а цените на пикапите започват от 24 хил. лв. В края на декември два от последно представените модели на китайската автомобилна компания Great Wall - Voleex C30 и Voleex C20R, получиха типово одобрение за Европейския съюз.

 

http://www.lovechpress.info/index.php?option=com_content&task=view&id=12572&Itemid=47

Link to comment
Share on other sites

Масовият градски модел Voolex ще струва 15 990 лв. с всички екстри.

 

Ще е интересно ако това се окаже истина... Или просто репортерска грешка.

Link to comment
Share on other sites

 

Ще е интересно ако това се окаже истина... Или просто репортерска грешка.

 

Току-що проверих на сайта им - толкова е цената за Волекса и като гледам влизат повечето екстри в тия 15 990 ..

 

http://www.greatwall.bg/modules/autos/price-equipment/1/2011-12-voleex-c10-5.pdf

Link to comment
Share on other sites

Според мен пак става въпрос за журналистическо недоглеждане и елементарна грешка ... тия цени са на промоционалните внесени от китай, а са ги писали като за произведените тук ... ама то кое ли е нормално у нас че джурналята да са в ред!?!

Link to comment
Share on other sites

За журналята винаги е най-важна СЕНЗАЦИЯТА! Дори ако трябва да преиначат истината, за да достигнат до нея!Така че... :)

Link to comment
Share on other sites

От друга страна не бих се изненадал ако колите останат със същите цени и след промоционалната партида. Иде реч, че и без това Литекс биват постоянно обвинявани, че цената на Voleex C10 е прекалено висока. Допълнително увеличение ще им създаде проблеми с маркетинга на продукта. Така че преди да обвиняваме медиите, нека видим какви цени ще бъдат обявени, когато завода отвори и дали изобщо ще има промяна.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...