admin Публикувано 19 Декември, 2012 Share Публикувано 19 Декември, 2012 Ако има такива, да се покажат! Аз тая година още не съм открил сезона - мисля да го направя този петък на Витоша. Ако има фенове, може да направим импровизирана форумна среща сега между празнците - някъде по ските на Витоша или Боровец Хем да ги видим тия машини Great Wall-ски по сняг как газят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 За съжаление карам ски колкото да се пребия. Справка Маркуджиците - взимам ги на зиг-заг с падания в края на пистата, защото завиването не ми се отдава хич даже....:-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 Аз карам ски от има няма 15 години. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 Апък аз карах ски през зимата на 1981-82 година, на зимен лагер-училище в казармата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rtasev Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 Сноубордист от няколко години, т.е. начинаещ Лошото в тези спортове са цените, които гонят космоса... Пример: карта за съоръженията в Банско около 60лева, това е само картата за ден, за човек... ! Сигурно в скоро време начинаещия сноубордист ще се превърне в бивш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 (Редактирано) Аз пък открих сезона с жена ми миналата сряда - 12.12.12 на Пампорово. Случихме на хубаво време - цял ден слънце и 50-и фактор защитен крем. Работеше само лифта от Студенец до Снежанка и съответно пистите от върха към Студенец без " Голямата стена", която здраво я трамбоваха с изкуствен сняг. Нямаше почти никакви хора и си изкарахме супер. Още тогава снегът беше към 60 -70 см. Утре ще сложа и снимка от събитието. Между другото като се прибрах след ските, се бях въодушевил от положителните емоции и мислех да отворя една тема тук, но после нещо ме примързя и ето, че друг ме замести! Всъщност идеята тогава ми беше в темата да се пуска и инфо за това кой къде е ходил, какви са били условията за каране, пътната обстановка и т.н. И в тази връзка споделям, че пътят след Асеновград към Пампорово е с нов асфалти в някои участъци и леко разширен ми се видя. Но за този път може би poroinik може да разкаже най-добре. По принцип най-често ходим на Боровец - най-близо е, пък и в събота и неделя до миналата година имаше намаление на картите, но като гледам този сезон тази екстра е отпаднала. На Банско ни харесва най- много - дълги писти и много варианти. дано този сезон успеем пак да го посетим. А тази зима сериозно се замислих за варианта Витоша. Карал съм там като студент - основно на Лалета-та. По магистралата за около 1 1/4 час съм на Симеоновския лифт, т.е. като време ми е колкото до Боровец. Видях цената на картите 35лв./ден. Определено ми се вижда доста добър вариант за през седмицата. Само admin ще трябва да пусне малко инфо как е било, ако е отишъл този петък. Редакция: Ето и обещаното доказателство и две снимки от Банско- миналия сезон Редактирано 21 Декември, 2012 от Migel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 Апък аз карах ски през зимата на 1981-82 година, на зимен лагер-училище в казармата. Всъщност през тази зима беше моето първо качване на ски - мястото: " Цигов чарк" ( до язовир Батак), оборудването: пластмасови детски ски, пружинни закопчалки и гумени ботушки . От тогава до сега с известни по- дълги или по- къси прекъсвания поддържам форма. Но все пак последните 11-12 сезона съм редовен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
newfan Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 Привет! И аз мисля, че ще откриваме семейно ски сезона през празничните дни на Боровец. Дано всичко да е наред, че прогнозата е за рязко затопляне +10гр. през деня..... Пожелавам безаварийна зима на всички колеги, с всякакви марки и модели и хич без травми на любителите на снежното пързаляне. Да не забравяме, че все пак след час започва Зимата, а само досега Есента успя да ни изненада с_нежно няколко пъти ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 Лошото в тези спортове са цените, които гонят космоса... Пример: карта за съоръженията в Банско около 60лева, това е само картата за ден, за човек... ! Сигурно в скоро време начинаещия сноубордист ще се превърне в бивш. Съгласен съм, че цените са високи за стандарта ни. Един познат в момента е в Австрия http://www.hintertuxergletscher.at/de/home.html Там картата е около 88лв./ден при 58лв на Банско. Къде е нашия стандарт къде е техния, а при тях цената е само с 35% по- висока. И сега внимание, ако там си вземеш карта за 6 дни- бам цената на ден излиза около 70лв., т.е. отстъпка от по 18 лв./ден, а в Банско ако си вземеш карта за 6 дни ти излиза по 54лв./ден. Примери всеки може да си намери в мрежата. Подобни са нещата и в Северна Америка. Но пък аз гледам философски на въпроса - лятото като тръгнем на море за седмица се изхарчват толкова пари, колкото зимата ако идем на ски за 4-5 дни с преспиване, т.е планира се и зимна почивка. Но...при теб колега rtasev има голям плюс - разходите за транспорт и преспиване са съкратени Tака, че не прави планове за отказване ами стягай борда, мажи вакса, че като дойдем преди бирата ще трябва да направим няколко спускания Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 И аз разцъквам ски.Тази година се очертава Банско като дестинация,ама може да измислим нещо и за Боровец... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 20 Декември, 2012 Share Отговорено 20 Декември, 2012 (Редактирано) / Редактирано 20 Декември, 2012 от Migel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rtasev Отговорено 21 Декември, 2012 Share Отговорено 21 Декември, 2012 Как бира бе колега Migel? Този уикенд в Банско на дневен ред са ни суджуците, а те се окомплектоват най-добре с червено вино Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 21 Декември, 2012 Автор Share Отговорено 21 Декември, 2012 Витоша ще открива чак тази вечер. Още не знам дали ще ходя, защото ще е безплатно нощното каране и ще има навалица като всеки път. Иначе цените остават непроменени, та 100% ще се направи някое спускане преди нова година.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 21 Декември, 2012 Share Отговорено 21 Декември, 2012 На Витоша ползвам главно влека на заека и обожавам да карам по неотъпкания до влека сняг с потънали до колената в сняг крака . А и никак не обичам да се редя на опашките на лалето, да карам по претъпката писта. А и начина ми на каране е в рамките на има няма 2-3 метра ширина с постоянни къси завои и се засилвам доста. С толкова народ по пистата постоянно трябва да намалявам и да пазя тези пред мен и се губи удоволствието. Ходех и често на вечерно каране на Боровец, но пистата е доста скучна, като само на финала става горе долу. Сега обаче трябва да уча приятелката ми да кара ски, а това няма да е никак лесно начинание и определено няма да ставаме за компания... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 21 Декември, 2012 Share Отговорено 21 Декември, 2012 Може и суджуци с вино...стига да останат до март месец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rtasev Отговорено 21 Декември, 2012 Share Отговорено 21 Декември, 2012 Може и суджуци с вино...стига да останат до март месец Надали! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 22 Декември, 2012 Share Отговорено 22 Декември, 2012 Заповядайте на Пампорово. Сняг бол, слънце бол. Пътя е опесъчен и изчистен. Долу в Смолян - мъгла и студ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 26 Декември, 2012 Автор Share Отговорено 26 Декември, 2012 Днес открих сезона на Боровец. Беше ужасно Топло, кишесто, нямаше сняг и всичкото това на цената от 55лв + вече всяка сянка под всяко дърво на главния път има нови табели "платен паркинг" и хора с жилетки събират по 10лв. Удивително е, не съм виждал никъде такова нещо, освен на други курорти като Банско За 4та поредна година ще карам сноуборд във Франция, където с ранни записвания ни излиза 200 евро 6 дни каране общо с 6 дни спане в хубава станция по 4-6 човека на апартамент, при курорти с по 50-100 лифта и 500-1000км писти на надморска височина стартираща там където нашите пре-скъпи Банско, Боровец и Витоша стигат най-високо. За 3та поредна година общо взето ходенето във Франция ще ми е почти единствено каране на борд за сезона (правя по 2-3-4 карания в България) и не мисля да набивам пари за нашите палячовци. @Poroinik, мислим ако падне сняг януари, да дадем шанс на Пампорово с два дни каране, че там почти никой от мойта компания не е карал (аз включително). Тоест ще караме един уиикенд с една нощувка в хотел. Дано да не е такова разочарование като Боровец, защото иначе тази година Българските мафиоти повече пари няма да ни вземат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 27 Декември, 2012 Share Отговорено 27 Декември, 2012 Днес открих сезона на Боровец. Беше ужасно Топло, кишесто, нямаше сняг и всичкото това на цената от 55лв + вече всяка сянка под всяко дърво на главния път има нови табели "платен паркинг" и хора с жилетки събират по 10лв. Удивително е, не съм виждал никъде такова нещо, освен на други курорти като Банско Жалко, че се е случило такова време. Наистина е супер кофти да се настроиш да караш и да се падне топло време и киша. А за паркирането - поне от 5-6 години не съм успявал да спирам без пари. По принцип единият паркинг на " Ястребец" се води безплатен, но и там веднъж не събират, два пъти събират пари. За 4та поредна година ще карам сноуборд във Франция, където с ранни записвания ни излиза 200 евро 6 дни каране общо с 6 дни спане в хубава станция по 4-6 човека на апартамент, при курорти с по 50-100 лифта и 500-1000км писти на надморска височина стартираща там където нашите пре-скъпи Банско, Боровец и Витоша стигат най-високо. За 3та поредна година общо взето ходенето във Франция ще ми е почти единствено каране на борд за сезона (правя по 2-3-4 карания в България) и не мисля да набивам пари за нашите палячовци. Дай малко повече подробности. През агенция ли е резервацията или директно с хотелите/курортите? Някакъв сайт за зарибявка. Всъщност не разбрах - 200 евро за 6 дни за лифт карта или в тия 200 евро се включва и спането (лифт карта +спане за 6 дни=200 евро) Питам защото по горе бях дал линк за Австрия и там лифт картата за 6 дни е 215 евро, а спането - както си го нагласиш. @Poroinik, мислим ако падне сняг януари, да дадем шанс на Пампорово с два дни каране, че там почти никой от мойта компания не е карал (аз включително). Тоест ще караме един уиикенд с една нощувка в хотел. Дано да не е такова разочарование като Боровец, защото иначе тази година Българските мафиоти повече пари няма да ни вземат. Ще изпреваря колегата и ще кажа за Пампорово, че макар с най - ниска надморска височина от "трите големи" доста често там пада най-много сняг. Явно климатът там е благоприятен за повече валежи. Но пък там е и най- меко времето в сравнение с другите и ще трябва добре да огледате прогнозите да не се случи пак топло и кишаво. А за карането там, ако карате по писти - "Стойките" са добър вариант, защото са с добра дължина. "Стената" също е добра - не е дълга, но за сметка на това е по- трудна . Аааа... има и улей. Ако пък карате извън пистите- класика за сноуборда...нямам идея Малко разводних нещата, но наистина ще се радвам да пуснеш повече инфо за Франция! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 28 Декември, 2012 Share Отговорено 28 Декември, 2012 За Пампорово аз бих направил следното - бих спал в Смолян/Чепеларе/Момчиловци. Там най-малкото една вечеря ще излезе в пъти по-евтино и много по-вкусно от Пампорово и има страхотни кръчмички (за Смолян ако ходиш давам инфо веднага). До пистите на Пампорово е 10-15 километра, а платения паркинг на Студенец мисля е 5 лв. А ако спите в Чепеларе там си имат собствени писти на Мечи Чал, за които картата е доста по-евтина от тази за Пампорово. Хубавото на нашия курорт е, че е много слънчев и е много приятно да се кара. Има и доста писти за начинаещи, а снежната покривка, както каза Мигел, почти винаги е повече от тази в Банско/Боровец. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 5 Февруари, 2014 Share Отговорено 5 Февруари, 2014 Само 10 дни до Банско 2014... Дръж се сняг...идваме!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
newfan Отговорено 8 Февруари, 2014 Share Отговорено 8 Февруари, 2014 Дано имате хубав сняг на пистите, но като гледам прогнозите....... Аз бях тази седмица на Боровец и ставаше за каране от 08.30 до 10.00 (с компромиси и мъка). А последните два дни, рязко се стопли и разтече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 10 Февруари, 2014 Share Отговорено 10 Февруари, 2014 То и аз ще съм на Добринище към 21-ви ама... с тая жега сега не се знае дали няма наистина да карам водни ски. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 10 Февруари, 2014 Share Отговорено 10 Февруари, 2014 Днеска 20 градуса,ските на тоя етап остават в историята,ако не стегне скоро или да падне нов сняг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 10 Февруари, 2014 Share Отговорено 10 Февруари, 2014 Верно...на Тодорка.. ти се майтапиш ;-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts