Niki.A. Публикувано 16 Март, 2012 Share Публикувано 16 Март, 2012 Здравейте,16.3.2012г - Може ли някой да напише всичките размери на джантите за Hover H5!Тяхното обозначение,между болтовото разтояние,офсет и др.p.sИзкам да си взема втори комплект джанти ,за летните или зимните гуми зависи какви джанти се намерят.Търся си нещо такова - http://img257.images...57/767/rims.jpg става въпрос само за джантите ,не че гумите са лоши! Ако си имате любим модел джипови джанти,може да ги покажете да ги видим !17.3.2012г - Така намерих от ръковотството на Hover-a обозначението на Джантите: 17x7Jкъдето 17 - е диаметара на джантата в инчове , а 7J -е ширината пак в инчовеОстава някой,който знае или може да провери да каже офсета-ЕТ , и междуболтовото ратояние-PCD (Pitch Circle Diameter)!!! Тези двата размера за мен са най важните размери по които да се търсят нови сходни джанти, Офсета-ЕТ е важен за да се определи каде се намира джантата спрамо главината"много просто казано"Ако се вземе джанта с ЕТ с голяма отрицателна стойност спрамо оригиналната то тя може да опира в калника на колата защото е с изместен център от главината на вън, ако ЕТ е положителен джантата се измества на вътре от което следва, че при големи отклонения с положителен ЕТ спрямо ориналната може да опира от вътрешната страна на гуматаГоворя за големи отклонения (пример: Ако предвидения ЕТ на джантата е ЕТ45 ,а новия които изкаме да сложим е ЕТ0 това значи ,че джантата се измества с 45мм(4,5см) от оригиналната позоция което за някой автомобили не е никак малко!!!Изместването на джантите навън увеличава стъпката на автомобила което води до по голяма стабилност.За междуболтовото разтояние какво да кажа. Ако не е същото не пасват отворите на джантата с тези на главината! Може да се използват и преходни фланци,ако толкова сте си харесали друга джанта ,че не мирасвате.Фланците се завиват на главината ,а на тях има отвори за харесаната джанта "не харесвам този вариант"18.3.2012г Успях да намеря всичките параметри на джантата ето ги ако някой го интересува 7jx17 6/139.7 ET 38 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 20 Март, 2012 Share Отговорено 20 Март, 2012 Много полезна информация. Супер тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 20 Март, 2012 Share Отговорено 20 Март, 2012 При волекса от вътрешната страна на джантата има описани всички параметри. Така че при всички джанти на great wall трябва да погледнете там и ще разберете размерите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 1 Юни, 2012 Share Отговорено 1 Юни, 2012 Колеги, някой успял ли е да намери джанти Ховър? Нека да сподели впечатления. От къде, за каква цена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 1 Юни, 2012 Share Отговорено 1 Юни, 2012 (Редактирано) ..... 18.3.2012г Оспях да намеря всичките параметри на джантата ето ги ако някой го интересува 7jx17 6/139.7 ET 38 Ето тук или тук можеш да разгледаш! Редактирано 1 Юни, 2012 от gwfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 1 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 1 Юни, 2012 За същелене на мен в БГ, не ми харесват нито едни от предлаганите джанти!! Ето на какво съм се спрял аз!!!!!!!!!!!!! - Това са ми фаворитите!!!! Много ме кефят -Тези също не са лоши - и тези стават ,зависи какъв вид гониш на колата - ето каква е промяната с хубави джанти и гоеми гуми!!! За съжление всички са в русия!! Нещо не мога да им намеря сайта ,но ще го потърся,там има и други решения!! Но тези съм си ги запазил на компа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 2 Юни, 2012 Share Отговорено 2 Юни, 2012 Много са яки но на последната снимка (с джипа) има и подобрена броня! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 2 Юни, 2012 Share Отговорено 2 Юни, 2012 Хм, това е стандартен размер на някои модели на Тойота (7x17 6/139.7), наистина ли в разни основни дострибутори като Маргел например няма разнообразие от джанти за модела? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
almarkov Отговорено 2 Септември, 2012 Share Отговорено 2 Септември, 2012 Някой знае ли дали на Стийд размерите са същите /има в предвид 16"/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 2 Септември, 2012 Share Отговорено 2 Септември, 2012 От Митвас ми казаха, че пасват 1:1 на Ховъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 24 Ноември, 2012 Share Отговорено 24 Ноември, 2012 Колеги някой да си е купил комплект нови джанти за Ховъра. Моля, да сподели впечатления: марка, модел, цена и място на закупуване. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marto VM Отговорено 7 Декември, 2012 Share Отговорено 7 Декември, 2012 Джантите на Ховър и Стийд за взаимозаменяеми, като в Италия Стийд дори се предлага във високото ниво Спорт със 17-цоловите джанти на Ховър, и обратно - в Азия на места ниското оборудване на Ховър е със 16-цоловите колела на Стийд. Отделно - на някои пазари автомобилите се предлага и със 18/20-цолови колела в кратки серии с определено оборудване, има и много аксесоари на пазара, както и фирми, които се занимават с доработка на нашите автомобили. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 10 Юли, 2013 Share Отговорено 10 Юли, 2013 Вече ми е ясно, че мога спокойно да си сложа джанти 15 с по-голямо съотношение между джантата и асфалта, без да се променя клиеренса на автомобила. Дали има вече колеги, които са си намерили подобни джанти и съответно гуми? Съгласен съм с колегите, които препоръчват 15-ки джанти и ако си намеря подходящи и ми харесат мисля да ги сменя. За сега не съм намерил алтернативи, но не съм и търсил, защото исках да проверя официално как стоят нещата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 22 Юли, 2013 Share Отговорено 22 Юли, 2013 Относно джантата има варианти с размер 15 / 7.0 / 6 / 139.70 / на MAC. За гумите размер които изглежда подходящ е 235/75R15 с по-малкия размер джанта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 26 Юли, 2013 Share Отговорено 26 Юли, 2013 След направено проучване, твърдо мога да кажа че 15-ки не стават. Консултирах се и с Митвас, както и с два сервиза за гуми. Като погледнах разстоянието при пикапа на 16-те до спирачния апарат, определено се убедих че няма как да се поберат 15-ки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 27 Август, 2013 Автор Share Отговорено 27 Август, 2013 (Редактирано) :headbang: Да се похваля,купих си джанти за зимните гуменца!!! Като пристигнат ще сложа и снимки. Само не мога да намеря,колко е централния отвор на джантите на H5, ако някой може да помогне с инфо моля да сподели!!! Централен отвор на дантите на Hover H5 - 100мм!!! Редактирано 3 Ноември, 2013 от Niki.A. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 22 Ноември, 2013 Автор Share Отговорено 22 Ноември, 2013 Още малко снимки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 22 Ноември, 2013 Share Отговорено 22 Ноември, 2013 какви гуми качи на 16-ките, за да не се промени клиренса? Като гледам снимките ми се струва, че малко излизат навън - има ли промяна в офсета? Мерси предварително. И на мен ми се върти такава идея, но с друга цел - по-агресивни гуми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 23 Ноември, 2013 Автор Share Отговорено 23 Ноември, 2013 Джантите са си пак 17" , просто се получава оптическа измама заради счупените спици. Аз предпочитам да изглеждат по големи но такива ми изпаднаха и ги взех. Джантите са Lenso "Road&Terrain" 6x139,7/J8/17"/ET+20. Ет-то е по малко,а гумите са с външен радиус 1:1 просто са малко по широки но с по големи канали за отвеждане на водата,това ще им е втора зима и съм доволен от тях. Както се вижда тези са и 8J и гумите седят по добре и не се огъват толкоз при завой. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 26 Януари, 2014 Share Отговорено 26 Януари, 2014 Колега сега виждам поста ти - от къде и на каква цена ги взе джантите... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 26 Януари, 2014 Автор Share Отговорено 26 Януари, 2014 (Редактирано) Взех ги то продавалник,обявата беше от някакъв магазин от Варна, който продава и други джанти на тази марка. Редактирано 28 Юни, 2017 от Niki.A. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 5 Август, 2014 Share Отговорено 5 Август, 2014 В резултат на доста търсене и много проби мисля, че някои модели 15 цолови джанти могат да бъдат поставени на Ховър / Стийд. При последните проби с два вида стоманени резултатите са: 15/7J ет -28 донора е ТЛК 80 - не са подходящи, или са нужни фланци над 2мм.,тъй като предните опират във външната /по диаметър/ скоба на спирачния апарат. 15/8J ет 0 донор Нисан Патрол Y60 - Джантите пасват добре на главината, но трябва да се търси размер гуми, тъй като наличните бяха с кални 31-ци и предните при завой опират в корите и бронята поради изнасянето на гумата при ет 0. При по-малък размер гума би трябвало всичко да е наред. Друг резултат е излизането на гумите извън калниците с около 1-2 см. Мисля, че офсета трябва да е около -15, -20, за да е всичко наред, но не са ми попадали такива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 7 Август, 2014 Автор Share Отговорено 7 Август, 2014 Аз за сега ползвам все от мицубишита, там ЕТ-то е 20 и седи малко прекалено ,може би с 5мм трябва да са по навътре,да кажем ЕТ25 ще е по добре.Зависи разбира се и от широчината на гумата. В Русия лекуват опирането на гумата в предните калници с затяхане на болта на предните торсиони,така колата се надига 2см и седи малко по високо от най изпъкналата част от гумата. p.s Нали съм си малко все наопъки ,всеки гледа да смъкне джантата на джипката да сложи по голяма гума , Аз пък да се похваля,новата ми гордост вече пребоядисани ,чакащи да се накичат на Hovеr-a са 20 цолови джантоци. Пак разбира се от Мицубиши,просто все такива изпадат. Малко циганиика ги боядисах,но всеки с вкусовете си. Снимки след 12.08.2014 :toothy12: г. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kriss1 Отговорено 14 Август, 2014 Share Отговорено 14 Август, 2014 Да споделя и аз ,днес взех джанти от Nissan Terano 2-2005г,17 цола 7J,ET 25,централен отвор 100мм.Идеално пасват на Hover 5. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 15 Август, 2014 Share Отговорено 15 Август, 2014 Niki, ще споделиш ли и реалната височина на гумата. Аз 31/10.5/15 не можах да събера, въпреки, че бяха наполовина износени Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts