kida24 Отговорено 29 Януари, 2013 Share Отговорено 29 Януари, 2013 Абе, в тоя сезон най-добре си е с изцяло зимни гуми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 2 Февруари, 2013 Share Отговорено 2 Февруари, 2013 (Редактирано) Както бях писал малко по-напред, зареждам на Лукойл просто защото ми е удобно. Добре, ама съвсем целенасочено започнах да зареждам на Петрол и още една квартална бензиностанция. И разхода ми при 40/60 градско/извънградско падна на 10 -11. Направо се чудя дали е възможна такава разлика в газта. Верно,че не е толкова студено и карам с не повече от 90км/час.....ама с Лукойлската газ под 13 рядко падам. Имате ли наблюдения ? Редактирано 2 Февруари, 2013 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
xenon Отговорено 2 Февруари, 2013 Share Отговорено 2 Февруари, 2013 Както бях писал малко по напред, зареждам на Лукойл просто защото ми е удобно. Добре, ама съвсем целенасочено започнах да зареждам на Петрол и още една квартална бензиностанция. И разхода ми при 40/60 градско/извънградско падна на 10 -11. Направо се чудя дали е възможна такава разлика в газта. Верно,че не е толкова студено и карам с не повече от 90км/час.....ама с Лукойлската газ под 13 рядко падам. Имате ли наблюдения ? Аз също 25000 км. зареждах само на Лукойл, но вече от 1000 км. зареждам на Петрол и разхода падна на градско около 12 А преди около 13 се движеше. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 4 Февруари, 2013 Share Отговорено 4 Февруари, 2013 Умишлено правя пето зареждане различно от Лукойл. Смесеният ми разход падна на 11-12. На извънградско с умерено каране до 90-92км/час - под 10/100. Хм, Лукойл ти роден наш..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 19 Февруари, 2013 Share Отговорено 19 Февруари, 2013 Днес - 387 км смесено каране - 41 литра газ. Предното зареждане беше с Блуфорс на Петрол. Сега заредих на една бензиностанция в Бургас която от скоро има колонка за газ и се опитва да привлече клиенти с цена от 1.30 на литър в началото. Не можаха да ми кажат от къде е газта,но твърдяха, че е добра. Да видя какъв разход ще ми даде там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 28 Февруари, 2013 Share Отговорено 28 Февруари, 2013 (Редактирано) Колеги, с риск да досаждам /има такива мнения/, ще кажа само едно: Не зареждайте никога повече Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 1 Март, 2013 Автор Share Отговорено 1 Март, 2013 1) Сместа и над 80% си остава същата. Може би искаш да кажеш, че става рисковано, че ако е пълна над 80%, заради налягането може нещо да се спука 2) Това, че са ти сипали 31 литра по колонка, не значи, че са ти сипали толкова газ в бутилката - мен на 30 литрова бутилка (в която не мога да вкарам повече от 27-28 при изгаснала на газ кола) са ми сипвали 36 литра газ, а газта свърши за същото разстояние, за което и 27-28. Бил съм излъган, вероятно и ти Принципно (и по закон) всички колонки за газ изключват при определено налягане, което по стандарт се вдига при 80% запълване на бутилката. А бутилката ти е предвидена и много по-голямо налягане да издържи. 3) Ако пропан-бутана "остане запълнен в цялото затворено пространство" няма да се разшири безконтролно, ако няма външни фактори - ще си стои целия под формата на течност, в съд с огромно налягане. Ще се разшири от топлина, например, не от незнайни физически закони. Проблем е, ако налягането в съда е по-голямо от колкото е предвиден да понесе в комбинация с удар, пряка слънчева светлина и тн. 4) Това, че на сина му е избил предпазния клапан по-скоро говори за некачествен/дефектен клапан. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 1 Март, 2013 Share Отговорено 1 Март, 2013 (Редактирано) Колега, аз споделям, каквото съм чел и знам за тези години 30 години "газаджия"...никого не ангажирам. Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 1 Март, 2013 Share Отговорено 1 Март, 2013 (Редактирано) ЕЕЕ един да ме хареса. Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 10 Март, 2013 Share Отговорено 10 Март, 2013 (Редактирано) Ето мнение от днес- 365 км с 24 л газ Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 14 Април, 2013 Share Отговорено 14 Април, 2013 Хванал ме е спокоен период на каране(може и да е от пролетта) в който карам с 80-90 максимум извън града. И много се кефя, защото разхода се върти около 9-10/100. В града си е нормално 13 до 14/100. В Бургас има една бензиностанция която от скоро пусна газ (румънска), и цената и е с 5 ст. под тази на Лукойл (днес е 1,12) Допълнително ползвам отстъпка от 5 ст. на литър и цената на която карам е най-ниска от 1 година насам - 1,07 ! Принципно винаги пълня до горе, и като погледнеш спадането на цената с 30 ст. става осезаема. На пълна бутилка е 12-13 лв.Който кара много го усеща.Както много пъти съм писал,производствената цена на газта е 1/3 от тази на дизела. Ама хайде да не съм максималист, и тази цена ме устройва. Дано се задържи за лятото, което малко ме съмнява.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 15 Април, 2013 Share Отговорено 15 Април, 2013 Колега мисля,че това си е напълно реален разход на гориво за цената на газта си прав,но сега като настъпи летния сезон и пак ще я вдигнат защото ще има по-голяма консумация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 15 Април, 2013 Share Отговорено 15 Април, 2013 (Редактирано) Ето пак ще зачекна една тема, дето след малко може да е изтъркана. Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emorodev Отговорено 15 Април, 2013 Share Отговорено 15 Април, 2013 Ами заслужава си да поговорим на тази тема ....има варианти,ако тези от Литекс искат да вземат страна !! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 15 Април, 2013 Share Отговорено 15 Април, 2013 (Редактирано) Тук страната на Литекс е изключена. виж темата на Ванката за Клуб на Гу...Т Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 16 Април, 2013 Share Отговорено 16 Април, 2013 Ако някой е запознат може ли да стане, от къде да се започне и кой да застане зад гърба - да пише. Ама е малко вероятно. Защо да правят такива карти за отстъпка ? Тези за които говориш са предполагам на Лукойл ? Но съюза на превозвачите са голямо обединение с много членска маса и превозни средства. По този начин веригата си осигурява сигурни поне 50% клиенти в цялата страна. А на нас за какво да ни направят......ние сме 2 шепи хора. Да не прозвучи като песимизъм, не съм запознат и просто разсъждавам като лаик. Ако може да стане - с две ръце съм ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 16 Април, 2013 Share Отговорено 16 Април, 2013 (Редактирано) може да се извади и ,като отделна тема./ Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 6 Май, 2013 Share Отговорено 6 Май, 2013 Сега и аз да се впиша в тази тема,както писах в другата тема тръгнах от гр.София за Клисурския манастир през прохода Петрохан,на другия ден пак до гр.София да оставя част от пасажерите и тръгнах за гр.Кюстендил и там се помотахме малко.Бутилката ми събира 43л газ и минах 325км= 13/100км но мисля че ще падне още малко ако го нямаше проблема с адно ляво колело,като това е без пуснат климатик,защото нямаше нужда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 6 Май, 2013 Share Отговорено 6 Май, 2013 (Редактирано) Какво е било на колелото, пиши и за загряването и резистора... Редактирано 7 Май, 2013 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 6 Май, 2013 Share Отговорено 6 Май, 2013 Разхода е нормален - все пак минаваш Петрохан, натоварен с хора.....на горе сменяш по-често предавки, а имаш и градско в София - тръгни,спри.......Разход 9-10 дава когато караш на 5-та равномерно без особена динамика, и със скорост до 100 км/час. От там нататък разхода се увеличава пропорционално със скоростта. Бях писал - на магистрала със средна скорост 130, непрекъснато пуснат климатик, 4-ма човека и багаж разхода беше 14/100. А както мноооооого пъти сме писали - зависи и каква газ си заредил. Никой не знае какво сипва в резервоара, просто после се чудим защо гори много или малко автомобила.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 7 Май, 2013 Share Отговорено 7 Май, 2013 Г-н Видев това със загряването на колелото е,че ми затягаше и ме спираше,затягаше спирачката. Колега radioworld аз от разхода съм доволен,все пак бяхме и 5 човека и въобще не се оплаквам,но не знам дали ще ми даде чак 10/100км.,но следващия път ще го пробвам и ако падне до 11 ще съм прекалено доволен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vatus Отговорено 12 Август, 2013 Share Отговорено 12 Август, 2013 Зравейте! Имам Hover 5 от средата на август миналата година. Навъртях досега повече от 26 000 километра. Разхода ( смесено, градско, магистрала, извънградско) е 13- 13,5 /100км (газ), но наистина зависи колко настъпваш...реално, на магистрала със скорост 130-140 км/ч гори колкото и повече от градското. Пролетта бяхме за 3 дена в ловешкият балкан и навъртяхме 680 км, но карахме бавно (80- 100 км/ч), защото бяхме няколко коли, и средният разход за тия километри беше 11л /100км !!! Забележките към колата са малко....скрибуца някакъв тампон отзад ( като каруца е в аудио отношение), и малко слабичък идва двигателя за тоя тонаж, всичко останало си е суперско!!! НО НАЙ ЛОШОТО......Зимата ме удари автобус отзад , през декември. Карах със стреч фолио вместо стъкло до края на ФЕВРУАРИ, докато пристигне врата, стъкло, броня и фарове за мъгла. Чистачката пристигна през месец МАЙ!!!!! В багажника има три счупени кори....ОЩЕ ГИ НЯМА!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 26 Август, 2013 Share Отговорено 26 Август, 2013 (Редактирано) Разход на газ от последното зареждане - 11,42 лв/100км /смесен/ Замервам пълна - пълна, като зареждам от една и съща газоколонка. Цена за днес - 1,24 лв/л. Редактирано 26 Август, 2013 от JI_GIT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 25 Септември, 2013 Share Отговорено 25 Септември, 2013 Нова засичане. Само градско /100%/ на отсечки по около 1-2 км. Двигателя почти през цялото време е студен. Маршрута е с 1 светофар. Разход 22.24 лв/100км. при цена 1.30 лв/лт. / Който е от Бс. - маршрута е Калоян 122 - паркинга зад БСУ. Светофара е на билковата аптека. Мисля, че е отлично за толкова накъсано каране. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 28 Септември, 2013 Share Отговорено 28 Септември, 2013 (Редактирано) Колега, това мисля, че е страхотен разход, тъй като го караш само студен. Редактирано 28 Септември, 2013 от Говедо Сложно съставно изречение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts