Jump to content

CarSpending.com: Android приложение & уебсайт за следене на разходите по МПС-то


admin
 Share

Recommended Posts

Искам да ви представя платформата за следене на разходи по автомобила - CarSpending.com. От скоро платформата си има акомпаниращо Android приложението - Motomoshi, данните от което се синхронизират с CarSpending.

 

В CarSpending (Motomoshi) можете да добавяте своите автомобили / мотоциклети и всички свързани разходи с тях. В най-прост вариант това включва зареждания (дата, километраж, количество, цена) и детайлни реални статистики за разхода ви на гориво. По-детайлно, приложението позволява следното:

 

 Лесно и бързо добавяне на зареждания, сервизни събития, снимки, напомняние.
 Автоматичен бекъп, така че да не се притеснявате, че данните ви ще се загубят.
 Всякакви и неограничен брой МПС-та (автомобили, мотоциклети и комерсиални)
 Автомобили с повече от един резервоар. Поддържа автомобили на бензин, дизел, LPG, CNG и ток, като може да следите разхода и на двете си горива.

📷Добавяне на галерии от снимки (за сега неограничен брой)
📊Детайлни статистики за разходите (с предстоящо добавяне на генератор на репорти).
🔔 Напомняния за предстоящи разходи, обслужвания, включително с изпращане на мейл.
🖼️ Генериране на код за подпис във форума с картинка с вашият автомобил (подобен на моя) - картинката се опреснява автоматично 

 

Има още много работа по следното:

Оставяне на обратна връзка на сервизи, намиране на добри сервизи, бояджии, гумаджии и тн

💰Цени на бензиностанциите в момента - спрямо данните, които потребителите ни оставят

🗒️Import на всички ваши данни от други платформи (като SpritMonitor.de), Export към CSV / EXCEL

 

Всичко това е напълно безплатно и плановете ми са да остане такова - в един бъдещ момент може да направя допълнителни premium feature-и или да пусна реклами. Планувам пускането на iOS приложение в обозримото бъдеще. Ще оценя вашата обратна връзка :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Цената за гориво на километрър разбрах как се смята. В моя случай - за периода 22.09.2011-07.01.2012––– 498,58 лв / 2411 км = 0,21 лв./км .

Но мисля, че е по-правилно стойността на първото зареждане "до горе" да се извади, защото това е цената на гориво, което е изразходено за километри, изминати преди засичането. Млако объркано стана! :D Ето защо отново моят случай за периода 22.09.2011-07.01.2012––– (498,58 лв - 99,06 лв.) / 2411 км = 0,17 лв./км .

 

За общата цена на км, обаче не ми стана ясно как при мен се получи резултат от 0,41лв./км :huh:? При Разходи общо за същия период 2429,06лв. и изминати 2411 км.

 

Поздрави!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Сайта е много добър успех и занапред. Помага много да следиш разходите си. Даже смятам да го използвам и за служебните си коли (бусове). Успех и напред.

Link to comment
Share on other sites

Защо не ми отразява зареждането във форума, а се налага да копирам BB кода наново. Да не би да правя грешка нещо. Дайте малко повече информация. Също така все още не отразява среден разход в подписа на форума. Има ли някакви минимални бройки зареждания, за да почне да го отразява и тук. Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Кода е безмислено да го копираш отново - той е същия. Картинките се кешират, от браузърите и от системата по час, както е написано на страницата с кода за форумната картинка, тоест след като добавиш зареждане, трябва да мине малко време, докато започне да се зарежда новата картинка.

 

За разхода, открил си бъг - разхода се показва веднага щом имаш поне 2 пълни зареждания (ти имаш повече). Проблемът е, че ти си задал за колата, че на първо място е LPG, докато сметнатия разход е бензинов и не го показва. Ще направя при генерирането на код за картинки, да избираш кой от горивните типове, които можеш да зареждаш, да се показва в картинката. За сега можеш да редактираш колата си, че е само на бензин, без LPG, а когато ти дойде газовата, тогава да я промениш. Извини ме за неудобството.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Виж ми подписа - след като добавих, че колата има и газ вече показва разхода като N/A (предполагам защото не съм въвеждал пълнения от газ, за да изчисли разхода). Предлагам ти при такива коли с два вида гориво ако не може да се изчисли разхода на едното да се показва във форумната картинка само този, който може (както при мен - да си показва разхода на бензин докато не бъде възможно да се изчисли този на газ).

Link to comment
Share on other sites

Дали е наред избирането на бензиностанции? Когато искам да избера конкретна бензиностанция и започна да увеличавам картата изведнъж ми изчезват точките на бензиностанциите и остава само картата.

 

Поздравления за сайта, много е добър и много ми харесва.

Link to comment
Share on other sites

Под какъв браузър си? Има някакъв бъг с GoogleMaps, с който ще се боря. Опитай когато бензиностанциите изчезнат, да увеличиш още малко. Би трябвало пак да премигнат и да се появят. Не мога да разбера защо се случва, от скоро е - може би Google са променили нещо, защото кода за картата не съм го пипал отдавна.

Link to comment
Share on other sites

Ползвам няколко браузера IE9, Opera 11.62, FireFox, Google Chrome (много рядко). Основно съм на Опера, но ще пробвам и с другите следващия пъти и ще ти кажа дали се наблюдава и при тях.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Отдавна не съм писал и проекта беше малко на заден план, тъй като съм натоварен на работа, а имах и много изпити, но след 3 дни сесията ми свършва и ще работя по сайтчето с пълна сила.

 

Малко промених графиката в профила на потребителя (диаграмата показва и изминат път), промених класацията на колите в търсенето, а в момента се работи по нов дизайн и много нови работи по сайтчето.

 

Следващата стъпка за сега е нов размер за подписа и SpritMonitor импортер и каквото вие искате - репортвайте всякакви бъгове и проблеми и ще гледам да ги корегирам възможно най-скоро. Вече потребителите наброяват към 1400.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Хората, които ползват системата само с частични зареждания, да знаят, че все пак могат да я ползват като винаги отбелязват зарежданията си като "пълни", тогава разхода между отделните зареждания ще е грешен, но средния в дългосрочен план ще бъде верен.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Мисля че има проблем с отчитането на километрите. При добавяне на зареждане с бензин, за изминато разстояние се получи 5900 км и с толкова му увеличи месечния пробег. Не съм зареждал бензин от юни някъде.

Edited by leomm
Link to comment
Share on other sites

Знам за този проблем и не съм сигурен как да го реша. Единия вариант е да показвам само изминатия път на основното гориво, тъй като бензин/газ се следят напълно отделно.

Link to comment
Share on other sites

А не може ли да се гледа показанието на основния километраж, а не на временния и по този начин да изчислява стойността за статистиката? По този начин ще игнорираш зарежданията на бензин и ще показва съвсем точни резултати. Някои потребители гледам, че не въвеждат показание на основния километраж, а само изминатите километри след последното зареждане, но това си е техен проблем. Ако искат да имат статистика ще трябва да въвеждат и показанието на основния километраж.

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

Вече графиката с изминатия път и разходите е по-подробна и с нови екстрички :) Има и оправени бъгове в нея. Като този с изминатия път - вече за колите с няколко горива показва само изминатия път с основното.

Link to comment
Share on other sites

Оправих разни неприятни бъгове при редактиране на зареждане. След този уиикенд си сядам на гъза да направя някои отдавна обещани работи.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Вече може да се редактира датата и други атрибути на старите зареждания. Но все още не може да се редактират всички полета.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Три милиона километра данни, които растат все по-бързо. Благодаря на всички!

 

Искам да добавя, че двама нови програмисти се включиха в проекта (мои приятели), с което се надявам да започнем да го движим много по-бързо.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Три милиона километра данни, които растат все по-бързо. Благодаря на всички!

 

Искам да добавя, че двама нови програмисти се включиха в проекта (мои приятели), с което се надявам да започнем да го движим много по-бързо.

 

То и в момента сайта си е доста добър, кой знае сега с тази помощ колко още ще дръпне напред :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Сложих иконки за гумите в таблицата със зарежданията. Един от потребителите от Рено форума ги направи (Wolf). Благодарности smile.gif

 

Направени са и доста други дреболии, например картинките на колите се режат правилно в различните си размери и изглеждат като цяло по-добре, макар че е трудно да се забележи.

Link to comment
Share on other sites

Днес видях, че вече в категория " Поддръжка" има " Смяна на гуми" и много се зарадвах! :hello2:

До сега смяната я пишех към " Покупка" и " Гуми", но вътрешното ми усещане беше, че на смяната не и е мястото там.

Въобще не се бавих и редактирах старите смяни! :toothy12:

Link to comment
Share on other sites

 • admin unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...