admin Публикувано 10 Септември, 2011 Share Публикувано 10 Септември, 2011 Искам да ви представя платформата за следене на разходи по автомобила - CarSpending.com. От скоро платформата си има акомпаниращо Android приложението - Motomoshi, данните от което се синхронизират с CarSpending. В CarSpending (Motomoshi) можете да добавяте своите автомобили / мотоциклети и всички свързани разходи с тях. В най-прост вариант това включва зареждания (дата, километраж, количество, цена) и детайлни реални статистики за разхода ви на гориво. По-детайлно, приложението позволява следното: ✅ Лесно и бързо добавяне на зареждания, сервизни събития, снимки, напомняние.✅ Автоматичен бекъп, така че да не се притеснявате, че данните ви ще се загубят.✅ Всякакви и неограничен брой МПС-та (автомобили, мотоциклети и комерсиални)✅ Автомобили с повече от един резервоар. Поддържа автомобили на бензин, дизел, LPG, CNG и ток, като може да следите разхода и на двете си горива. 📷Добавяне на галерии от снимки (за сега неограничен брой)📊Детайлни статистики за разходите (с предстоящо добавяне на генератор на репорти).🔔 Напомняния за предстоящи разходи, обслужвания, включително с изпращане на мейл.🖼️ Генериране на код за подпис във форума с картинка с вашият автомобил (подобен на моя) - картинката се опреснява автоматично Има още много работа по следното: ⭐Оставяне на обратна връзка на сервизи, намиране на добри сервизи, бояджии, гумаджии и тн 💰Цени на бензиностанциите в момента - спрямо данните, които потребителите ни оставят 🗒️Import на всички ваши данни от други платформи (като SpritMonitor.de), Export към CSV / EXCEL Всичко това е напълно безплатно и плановете ми са да остане такова - в един бъдещ момент може да направя допълнителни premium feature-и или да пусна реклами. Планувам пускането на iOS приложение в обозримото бъдеще. Ще оценя вашата обратна връзка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 21 Януари, 2012 Share Отговорено 21 Януари, 2012 Цената за гориво на километрър разбрах как се смята. В моя случай - за периода 22.09.2011-07.01.2012––– 498,58 лв / 2411 км = 0,21 лв./км . Но мисля, че е по-правилно стойността на първото зареждане "до горе" да се извади, защото това е цената на гориво, което е изразходено за километри, изминати преди засичането. Млако объркано стана! Ето защо отново моят случай за периода 22.09.2011-07.01.2012––– (498,58 лв - 99,06 лв.) / 2411 км = 0,17 лв./км . За общата цена на км, обаче не ми стана ясно как при мен се получи резултат от 0,41лв./км ? При Разходи общо за същия период 2429,06лв. и изминати 2411 км. Поздрави!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 8 Февруари, 2012 Share Отговорено 8 Февруари, 2012 Сайта е много добър успех и занапред. Помага много да следиш разходите си. Даже смятам да го използвам и за служебните си коли (бусове). Успех и напред. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 13 Февруари, 2012 Share Отговорено 13 Февруари, 2012 Защо не ми отразява зареждането във форума, а се налага да копирам BB кода наново. Да не би да правя грешка нещо. Дайте малко повече информация. Също така все още не отразява среден разход в подписа на форума. Има ли някакви минимални бройки зареждания, за да почне да го отразява и тук. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 14 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 14 Февруари, 2012 Кода е безмислено да го копираш отново - той е същия. Картинките се кешират, от браузърите и от системата по час, както е написано на страницата с кода за форумната картинка, тоест след като добавиш зареждане, трябва да мине малко време, докато започне да се зарежда новата картинка. За разхода, открил си бъг - разхода се показва веднага щом имаш поне 2 пълни зареждания (ти имаш повече). Проблемът е, че ти си задал за колата, че на първо място е LPG, докато сметнатия разход е бензинов и не го показва. Ще направя при генерирането на код за картинки, да избираш кой от горивните типове, които можеш да зареждаш, да се показва в картинката. За сега можеш да редактираш колата си, че е само на бензин, без LPG, а когато ти дойде газовата, тогава да я промениш. Извини ме за неудобството. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
БориславГеоргиев Отговорено 14 Февруари, 2012 Share Отговорено 14 Февруари, 2012 Благодаря забелязах, че оптимизира малко по-късно зареждането, а корекцията ще я направя веднага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 30 Март, 2012 Share Отговорено 30 Март, 2012 Виж ми подписа - след като добавих, че колата има и газ вече показва разхода като N/A (предполагам защото не съм въвеждал пълнения от газ, за да изчисли разхода). Предлагам ти при такива коли с два вида гориво ако не може да се изчисли разхода на едното да се показва във форумната картинка само този, който може (както при мен - да си показва разхода на бензин докато не бъде възможно да се изчисли този на газ). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 30 Март, 2012 Share Отговорено 30 Март, 2012 Дали е наред избирането на бензиностанции? Когато искам да избера конкретна бензиностанция и започна да увеличавам картата изведнъж ми изчезват точките на бензиностанциите и остава само картата. Поздравления за сайта, много е добър и много ми харесва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 31 Март, 2012 Автор Share Отговорено 31 Март, 2012 Под какъв браузър си? Има някакъв бъг с GoogleMaps, с който ще се боря. Опитай когато бензиностанциите изчезнат, да увеличиш още малко. Би трябвало пак да премигнат и да се появят. Не мога да разбера защо се случва, от скоро е - може би Google са променили нещо, защото кода за картата не съм го пипал отдавна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 31 Март, 2012 Share Отговорено 31 Март, 2012 Ползвам няколко браузера IE9, Opera 11.62, FireFox, Google Chrome (много рядко). Основно съм на Опера, но ще пробвам и с другите следващия пъти и ще ти кажа дали се наблюдава и при тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 2 Април, 2012 Share Отговорено 2 Април, 2012 Последното зареждане го добавих с IE и беше наред избирането на бензиностанция. Работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 4 Юли, 2012 Автор Share Отговорено 4 Юли, 2012 Отдавна не съм писал и проекта беше малко на заден план, тъй като съм натоварен на работа, а имах и много изпити, но след 3 дни сесията ми свършва и ще работя по сайтчето с пълна сила. Малко промених графиката в профила на потребителя (диаграмата показва и изминат път), промених класацията на колите в търсенето, а в момента се работи по нов дизайн и много нови работи по сайтчето. Следващата стъпка за сега е нов размер за подписа и SpritMonitor импортер и каквото вие искате - репортвайте всякакви бъгове и проблеми и ще гледам да ги корегирам възможно най-скоро. Вече потребителите наброяват към 1400. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 14 Септември, 2012 Автор Share Отговорено 14 Септември, 2012 Хората, които ползват системата само с частични зареждания, да знаят, че все пак могат да я ползват като винаги отбелязват зарежданията си като "пълни", тогава разхода между отделните зареждания ще е грешен, но средния в дългосрочен план ще бъде верен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 22 Септември, 2012 Автор Share Отговорено 22 Септември, 2012 Добавени са още работи, като например "любими бензиностанции". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 23 Септември, 2012 Share Отговорено 23 Септември, 2012 (Редактирано) Мисля че има проблем с отчитането на километрите. При добавяне на зареждане с бензин, за изминато разстояние се получи 5900 км и с толкова му увеличи месечния пробег. Не съм зареждал бензин от юни някъде. Редактирано 23 Септември, 2012 от leomm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 23 Септември, 2012 Автор Share Отговорено 23 Септември, 2012 Знам за този проблем и не съм сигурен как да го реша. Единия вариант е да показвам само изминатия път на основното гориво, тъй като бензин/газ се следят напълно отделно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 23 Септември, 2012 Share Отговорено 23 Септември, 2012 (Редактирано) А не може ли да се гледа показанието на основния километраж, а не на временния и по този начин да изчислява стойността за статистиката? По този начин ще игнорираш зарежданията на бензин и ще показва съвсем точни резултати. Някои потребители гледам, че не въвеждат показание на основния километраж, а само изминатите километри след последното зареждане, но това си е техен проблем. Ако искат да имат статистика ще трябва да въвеждат и показанието на основния километраж. Редактирано 23 Септември, 2012 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 26 Септември, 2012 Автор Share Отговорено 26 Септември, 2012 Вече графиката с изминатия път и разходите е по-подробна и с нови екстрички Има и оправени бъгове в нея. Като този с изминатия път - вече за колите с няколко горива показва само изминатия път с основното. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 27 Септември, 2012 Share Отговорено 27 Септември, 2012 Възможността за подреждане по разход много ми допадна! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 27 Септември, 2012 Автор Share Отговорено 27 Септември, 2012 Оправих разни неприятни бъгове при редактиране на зареждане. След този уиикенд си сядам на гъза да направя някои отдавна обещани работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 6 Октомври, 2012 Автор Share Отговорено 6 Октомври, 2012 Вече може да се редактира датата и други атрибути на старите зареждания. Но все още не може да се редактират всички полета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 7 Ноември, 2012 Автор Share Отговорено 7 Ноември, 2012 Три милиона километра данни, които растат все по-бързо. Благодаря на всички! Искам да добавя, че двама нови програмисти се включиха в проекта (мои приятели), с което се надявам да започнем да го движим много по-бързо. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 7 Ноември, 2012 Share Отговорено 7 Ноември, 2012 Три милиона километра данни, които растат все по-бързо. Благодаря на всички! Искам да добавя, че двама нови програмисти се включиха в проекта (мои приятели), с което се надявам да започнем да го движим много по-бързо. То и в момента сайта си е доста добър, кой знае сега с тази помощ колко още ще дръпне напред Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 4 Декември, 2012 Автор Share Отговорено 4 Декември, 2012 Сложих иконки за гумите в таблицата със зарежданията. Един от потребителите от Рено форума ги направи (Wolf). Благодарности Направени са и доста други дреболии, например картинките на колите се режат правилно в различните си размери и изглеждат като цяло по-добре, макар че е трудно да се забележи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 6 Декември, 2012 Share Отговорено 6 Декември, 2012 Днес видях, че вече в категория " Поддръжка" има " Смяна на гуми" и много се зарадвах! До сега смяната я пишех към " Покупка" и " Гуми", но вътрешното ми усещане беше, че на смяната не и е мястото там. Въобще не се бавих и редактирах старите смяни! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts