valery 10 Posted October 6, 2014 Здравейте, От миналия ден, най-неочаквано ми спряха пръскалките на предното стъкло. Странното е че отзад си пръска. Възможно ли е да има две моторчета, макар че течността идва от 1 място ? Другото което ми хрумна е да са на отделни бушони ? Имали ли сте проблеми с това ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
st.videv 41 Posted October 6, 2014 (edited) Ще ти спрат я, признай си какво си наливал освен вода...веро, течен сапун и прочие и не си ги чистил. Я бегай в сервиза ще те оправят.... Edited December 2, 2014 by st.videv Quote Share this post Link to post Share on other sites
niksan_nng 0 Posted October 6, 2014 (edited) Valery, най-вероятно ти се е откачил маркуча за пръскалките. Погледни в двигателния отсек, ако е мокро, това е. Корите са на щипки и лесно може да се провери. Аз моята още като я взимах от дилъра имаше същия проблем. Пръскаше само на задното стъкло. Оказа се че липсва маркуч или тройник, не помня вече. Edited October 6, 2014 by Niksan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Андреев 18 Posted October 6, 2014 Има две отделни помпички за предното и задното стъкло. При мен беше отказала помпичката на задното стъкло. Доколкото разбрах, сменя се в комплект всичко - резервоарът заедно с помпите. Quote Share this post Link to post Share on other sites
valery 10 Posted December 2, 2014 Да прав си Андреев. Моторчетата са две, предното ми изгоря. Хубавото е че са еднакви и заменими. Тъй като сервиза има проблем с доставката на части, временното решение беше да разменим задното с предното. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmnikolov 48 Posted December 2, 2014 (edited) Сервизите нямат проблем с доставката на части. Проблем имат Литекс моторс. Обещанията за доставка на части в рамките на 24 часа си остават само обещания. Edited December 2, 2014 by nmnikolov 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
johnnie 4 Posted December 2, 2014 Ще ти спрат я, признай си какво си наливал освен вода...веро, течен сапун и прочие и не си ги чистил. Я бегай в сервиза ще те оправят.... Прави ми впечатление, че много обичаш да се заяждаш с хората. Не мога да си обясня защо. Quote Share this post Link to post Share on other sites
valery 10 Posted December 3, 2014 Николов не се хващай за дреболии. Ако литекс моторс имат проблеми с доставката на части, респективно и сервизите имат проблеми. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmnikolov 48 Posted December 3, 2014 Валери, сервизите страдат от този проблем, но в случая те не са виновни. Аз сега чакам да видя след като ходих в сервиз след колко време Литекс моторс ще пратят ново табло, което да ми сменят заради изгоряла led крушка на скоростомера. Quote Share this post Link to post Share on other sites
poroinik 76 Posted December 3, 2014 ... ново табло, което да ми сменят заради изгоряла led крушка на скоростомера. Това сериозно ли? Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmnikolov 48 Posted December 3, 2014 (edited) Това сериозно ли? Да, нямало как да се смени защото било лед осветлението на таблото и заради това ново табло. Може да видиш на снимката как изглежда на тъмно с включени фарове. Снимката е с телефон и не е с добро качество. Edited December 3, 2014 by nmnikolov Quote Share this post Link to post Share on other sites
Андреев 18 Posted December 4, 2014 Добре би било да става веднага, обаче не става, винаги... Ако резервната част е налична в сервиза - става веднага, ако е нещо, което го има на склад в Ловеч става за 1 ден, обаче ако е нещо по-екзотично, тогава две седмици е нормален срок, според мен... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dry-ice 3 Posted December 4, 2014 Отново разводнихте темата с мнения за сервизното обслужване. По темата: На мен ми се е случвало вече на два нови автомобила да изгорят машинките за миене на стъклата. Едната спря отзад, а другата беше за предното стъкло. Не знам какво натоварване виждат тези машинки или пък ги правят прекалено калпаво, че да горят така. А това е изключително неприятно, особено в условията на кал или киша. И пак по повод на сервизирането. За едната машинка чаках цели 3 седмици доставка Quote Share this post Link to post Share on other sites
Андреев 18 Posted December 4, 2014 На мен ми се е случвало вече на два нови автомобила да изгорят машинките за миене на стъклата. От кой модел са тия нови автомобили, ако не е тайна? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dry-ice 3 Posted December 5, 2014 Едната е Ситроен, другата Шевролет, но има ли значение, ако ще и Мерцедес да беше Quote Share this post Link to post Share on other sites
valery 10 Posted December 9, 2014 (edited) Обадиха ми се, утре вкарвам колата за смяна на моторчето. Стана бързо. Ще искам и ъпдейхт на софтуер на газовата, че моят е от миналата година началото. Edited December 9, 2014 by valery Quote Share this post Link to post Share on other sites
valery 10 Posted December 12, 2014 Смениха го. Прави ми впечатление че е доста по-шумно от оригиналното, но това е бял кахър. Няма нова версия на софтуера за газовото. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmnikolov 48 Posted December 13, 2014 (edited) И аз съм с ново табло. Както и подозирах си взех колата на 0км. Кара втора младост Edited December 13, 2014 by nmnikolov Quote Share this post Link to post Share on other sites
g.genov 69 Posted December 27, 2014 Продавай я като нова! Иначе не виждам какъв е проблема в Литекс да има по 2 бройки от всяка резервна част. Едва ли ще им струва повече от 100000 лева инвестиция?!?!?!? Quote Share this post Link to post Share on other sites