Jump to content
poroinik

Първият български Great Wall H6 се продава на търг

Recommended Posts

http://auto.dir.bg/news.php?id=15979020

 

 

 

 

Българският автомобилен производител Литекс Моторс стартира рекламна кампания за лансирането на своя нов модел Great Wall H6, съобщават от компанията.


От там допълват, че първият Great Wall Н6, произведен в България, се предлага на специално организиран онлайн търг. Това се прави за първи път в България.

От 20 януари, в рамките на един месец, всеки, който иска да притежава първия Н6 "Made in България", ще има възможността да наддава за него на www.myH6.greatwall.bg.
 
Началната цена, от която стартира търгът, беше 1000 лева, а към 13 ч. във вторник (21.01) тя достигаше 2600 лв.

Собственик на първия български H6 ще стане участникът, предложил най-висока цена към времето на изтичане на срока за участие, а именно 24:00 часа на 16.02.2014 г. На него ще му бъде предложена възможност да закупи автомобила в брой или на лизинг.

След приключване на търга Литекс Моторс ще представи официално на пазара най-новия си модел.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересно за колко ли ще го продадат,дали ще е под цената в магазина?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е кой иначе би дал повече, отколкото е в магазина?

Share this post


Link to post
Share on other sites

За да има колекционерския "първи" може би :D

 

Сайта е брутално зле направен. Опитах да наддам и имаше Alert - "wrong". Опитах да се регистрирам с Фейсбук акаунт - даде ми грешка отново. Не знам кой взима парите на Литекс да им прави сайта, но не ги е заслужил :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също пробвах да се регистрирам 6-7пъти но се отказах!!! Само грешки ми даваще или се рефрешваше по средата на регистрацията и трябваше да започвам от начало!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вече цената е над пазарната :) Надявам се човекът да има намерение наистина да ги плати.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вярвате ли си

 

Не! Ама знае ли човек... Все пак сме в България :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това по-скоро се превърна в пре**и другарче. Не ми се вярва толкова много хора да искат да го купят и така напористо да наддават. А за сайта просто нямам думи. Много е зле.

Share this post


Link to post
Share on other sites

За мен това е пълна шашма,не можеш да се регистрираш,цената достигна 56 000лв много над цената в сайта,за тези пари ще си купя джип от доказана марка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има няколко възможности:

1. Наистина да има човек желаещ да закупи първият Made in Bulgaria Грейт Уол Н 6 и да е готов да даде тези пари.

2.Няколко човека да са наддали, а останалото да го е свършил сайта. Такава до скоро бе и политиката на ибей - наддаваш на търг и като пратиш сумата ти казва, че някой е наддал повече. Ти пак наддаваш и пак така и накрая наддаваш, печелиш търга и като видиш историята на наддаванията излиза, че си наддавал сам със себе си.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Според мен си е чисто рекламен трик. Викаш я да вида и виждаш джип за 1000лв, и викаш що да не се пробвам,и те налягат едни хубави мечти как ако го вземеш за малко пари ще му се радваш!!! После отиваш на сайта на марката да разгледаш всички екстри с които върви джипката,нали все пак може да е твоята кола. После казваш на приятел ,и той по същите стъпки. И в един момент цената си е...о мамата!!!! Сега вече се наблюдава добре познатия ни манталитет "щом няма да е моя на ниска цена никои нема да я има" и почва едно лудо над цакване, за да претаковаш другарчето. А има още много време до края на търгът, според мен ще стигне доста над 100 000лв и тъй като никъде не подписваш договор ,че си задължен да я купиш не вярвам някои да я вземе на такава цена,все пак не е диамант да му се вдига цената с времето. Единственото което според мен могат да измислят от Литекс е да разиграят жребии от регистриралите се"които са имали желание да вземат джипа" и да я подарят.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Споко, бе хора - това си е чиста рекламна кампания която се практикува в цял свят ! По този начин караш голяма група хора да се запознаят с продукта. И няма никакво значение каква ще е крайната цена - важното е възможно най-много хора да прочетат повече за автомобила, защото там се крият потенциалните клиенти. Така, че тази стратегия е добра...с изключение на това, че сайта е труден за посещение.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вече има победиел!!! И като гледам надаването няколко души са играли с снайпер и са се надбидвали по на 20ст. Сега остава само да видим дали ще го плати на тая цена. :icon_cyclops_ani: :icon_cyclops_ani: :icon_cyclops_ani:  :toothy12:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уважаеми госпожи и господа, скъпи приятели,

В началото на м. март 2014 г., „Литекс моторс” АД – българският производител на автомобили, пусна на пазара новия модел високопроходим автомобил на Great Wall – Н6. Както ние, екипът на „Литекс моторс” АД, така и много от Вас – нашите приятели и почитатели на марката Great Wall, очаквахме с нетърпение слизането на първия автомобил H6 от производствената линия в с. Баховица, край Ловеч, в края на месец декември 2013г. Подтикнати от повишения интерес, предизвикан от предстоящата премиера на новия модел, ние решихме първият произведен автомобил от новия модел да бъде предложен за продажба чрез публичен търг, който да се проведе ”онлайн”. Искахме по този начин един от Вас да купи, на предложена от него цена, един изключителен автомобил с потенциална колекционерска стойност – не просто първият произведен в България Great Wall H6, а първият високопроходим автомобил, произвеждан някога в нашата страна.

За съжаление в търга  се включиха и някои недобросъвестни участници, които се опитаха да опорочат добрата идея на организатора. Един от участниците, например, се регистрира с 4 различни профила, наддавайки общо 305 пъти. В някои моменти от развитието на търга е наддавал дори „срещу себе си” – т.е. срещу някои от „участниците”, чиито привидни профили са създадени от самия него.

Независимо от това, искаме да уверим всички участници, които наддаваха в търга добросъвестно и с искреното намерение  да станат собственици на  първия произведен в България Great Wall H6, че „Литекс моторс” АД,  ще направи необходимото, за да защити техния интерес. Ето защо, съгласно общите условия на търга, ще продължаваме да се свързваме последователно с участниците в търга, спазвайки поредността от по-високи към по-ниски крайни цени, предложени от тях. На всеки един от тях ще бъде предоставена възможността купи автомобила на предложената от него цена.

Щастливецът, който купи автомобила със сериен номер „0000001“ ще получи и специален подарък – картина за спомен със снимка на екипът от млади специалисти, произвел неговият автомобил с подписи от самите тях.

Очаквайте скоро допълнителна информация от нас.

Поздрави,

Екипът на „Литекс моторс” АД,

София 11.03.2014г.

Edited by Говедо
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

То беше ясно от самото начало, че ще има такива тъпанари. Тъпото в случая дори след изявлението на Литекс е, че некоректните участници са надули цената и са принудили коректните да наддават и да се съобразяват с тях. Мисля си, че най-коректно би било да започнат да се свързват последователно с коректните участници в последователност от най-високите предложени цени към по-ниските,  и да направят  нов затворен търг със стартова цена около 35 000лв. между първите 5-ма, съгласили се да участват в него.

Edited by nmnikolov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Как ги измисли тия правила :)

 

До колкото разбирам ще звънят отгоре надолу по списъка докато стигнат до първия, който е готов да плати сумата за джипа, кеото е коректно. В крайна сметка нали това е чара на този търг - че има някаква хипотетична вероятност и на 5000лв да го вземеш. Ясно, че не успяха да се погрижат да се проведе честно, но като цяло фирмата, която им прави сайта ми се струва адски некадърна. Доста неща са доста бъгави.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...