nmnikolov Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Принципно фабричната газова за Волекс се избива за 30 000 км. Така че за 5 години докато изтече гаранцията ако караш по 20 000 на година (аз примерно точно по толкова карам) за 5 г. хем ще я избиеш, хем ще си на + с 4500лв. някъде от спестени разходи за бензин. След като изтече гаранцията караш докато се строши фабричната и я сменяш с каквато ти искаш. По време на гаранционния период нямаш никакви разходи за обслужване на ГИ, защото непонятно за всички нас не се прави никакво обслужване на тези ГИ. На принципа са "карай докато не се строши". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 То на газова няма какво обслужване да се прави - принципно би трябвало да има 2 графитни филтъра от по 10-20лв, които да се сменят с маслата, странно ако не го искат при вас! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Обретенов Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Добре де, ако ГИ се постави след закупуването на автомобили има ли гаранция самата уредба? Според мен за толкова пари би трябвало да има гаранция дори и да я поставиш след това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Самата уредба има. Но гаранцията на колата ти отпада, защото ако излезнат проблеми в електрониката или двигателя, никой не може да гарантира, че проблемите са причинени от дефект в автомобила, а не от неправилно поставена газова уредба. Тоест докато колата е в гаранция, можеш да сложиш само сравнително скъпата газова уредба от Литекс. Чиято цена изобщо не е толкова лоша (като за инжекцион с течна фаза), но заради количеството графит и общото качество на газта у нас, помпите на газта често изгарят. След като гаранцията мине, можеш да си сложиш доста по-безпроблемен нормален хубав ГИ, който би струвал около 1000-1200лв за този двигател. Всъщност дори тогава ще ти излезе още по-евтино, заради това, че вече са прокарани тръбите на газта и може би могат да се преизползват някои компоненти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Обретенов Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Самата уредба има. Но гаранцията на колата ти отпада, защото ако излезнат проблеми в електрониката или двигателя, никой не може да гарантира, че проблемите са причинени от дефект в автомобила, а не от неправилно поставена газова уредба. Не,не Admin, ти не ме разбра, ако закупя автомобила на бензин и след това искам Литекс да ми сложат тяхна уредба Виале, ще има ли гаранция за самата уредба? Защото аз бих искал първо да я пробвам на бензин и, ако не ми допадне разхода после да я монтирам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Ще има гаранция - считано от датата на първата регистрация... Не от датата на монтаж на уредбата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Обретенов Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Ще има гаранция - считано от датата на първата регистрация... Не от датата на монтаж на уредбата. Еееее, крива хава :tongue5: Това означава да помисля по-добре. Но С 30-та ще се копува, остава дилемата за ГИ. Да бъда честен сега имам кола с газова, но не е на Виале разбирасе и малко съм разочарован, защото постоянно имам проблеми с нея. Колата е стара естествено, но парите които давам за газ са същите, които бих дал за бензин именно това е моята причина за моето разколебание относно ГИ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Кое е криво на "хавата"? Купуваш С30 и виждаш дали си доволен от разхода. След два, три месеца решаваш да сложиш газ и имаш гаранция от още 57 месеца!?! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 26 Февруари, 2014 Share Отговорено 26 Февруари, 2014 Съвет: я всички дето се чудят около ГИ, да вземат да прочетат мненията на форумци с газови ! Така ще съберете реална информация от тези които вече изминахме по 50-60.000 ким. на газ.Има толкова много мнения и наблюдения. Старата БГ поговорка: не питай старило, питай патило ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 4 Март, 2014 Share Отговорено 4 Март, 2014 То и ние с приятелката ми като взимахме колата си казахме, че няма нужда от ГИ, защото уж няма да я караме толкова много. Само след 3 месеца като видяхме, че колата е на 6000км и веднага си променихме мнението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Обретенов Отговорено 5 Март, 2014 Share Отговорено 5 Март, 2014 lider99, сподели как е колата, вече сигурно си навъртял достатъчно, за да можеш да бъдеш вече обективен в мненията си. Предполагам, че всичко е наред. Всички знаем, че кола и жена не се избират, каквато ти се падне. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lider99 Отговорено 6 Март, 2014 Автор Share Отговорено 6 Март, 2014 Наред си е колата.За съжаление нямам много ''път'' ,така че все още не съм правил първото ТО но щом го направя ще пиша.Иначе за 2500км нямам никакви проблеми нито с автомобила ,нито с ГИ.Разхода е нормален,возията също.Ако те интересува нещо конкретно питай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lider99 Отговорено 1 Април, 2014 Автор Share Отговорено 1 Април, 2014 Преди десетина дена направих първото ТО на 3600км (по съвет на сервизните техници). Бях чел ,че след смяната на маслата се забелязва промяна в разхода и поведението на автомобила, но чак толкова не очаквах.Първото което ми направи впечатление е по бързото и лесно ускорение и по голямата инерция.Голямата изненада дойде след поредното зареждане с газ . От над 9 литра на 100км комбинирано беше спаднал до около 7 на 100км.Днес обаче не можах да повярвам....за 107км. извънградско заредих 5,7 литра газ.Поплавъка на бутилката не спира зареждането напълно,така че винаги пълня до горе.Ако този разход се запази ще бъда напълно убеден,че Vialle е номер едно ГИ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 1 Април, 2014 Share Отговорено 1 Април, 2014 Пистолета изключва на различно налягане най-често. Не бих се доверил на еднократно допълване от 5-6л. Изпразни бутилката и я напълни - там разлика от 2-3л ще даде по-малко "шум". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lider99 Отговорено 1 Април, 2014 Автор Share Отговорено 1 Април, 2014 Пистолета изключва на различно налягане най-често. Не бих се доверил на еднократно допълване от 5-6л. Изпразни бутилката и я напълни - там разлика от 2-3л ще даде по-малко "шум". ....непременно ще го направя и ще пиша, просто за малко се размечтах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 1 Април, 2014 Share Отговорено 1 Април, 2014 за 107км. извънградско заредих 5,7 литра газ. Такъв разход може да се приеме за нормален за спокойно извънградско каране. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 1 Април, 2014 Share Отговорено 1 Април, 2014 Преди десетина дена направих първото ТО на 3600км (по съвет на сервизните техници). Бях чел ,че след смяната на маслата се забелязва промяна в разхода и поведението на автомобила, но чак толкова не очаквах.Първото което ми направи впечатление е по бързото и лесно ускорение и по голямата инерция........ Мисля, че първа смяна на масло леко се отразява по-скоро върху шума и работата на двигателя отколкото на ускорение и други такива. Но пък чак и на инерцията да се отрази....... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lider99 Отговорено 1 Април, 2014 Автор Share Отговорено 1 Април, 2014 Мисля, че първа смяна на масло леко се отразява по-скоро върху шума и работата на двигателя отколкото на ускорение и други такива. Но пък чак и на инерцията да се отрази....... А смяната на маслото в трансмисията на какво се отразява...Все пак допускам, че може и смяната на зимните гуми с летни да е помогнала ,но едва ли само това е причината 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 2 Април, 2014 Share Отговорено 2 Април, 2014 (Редактирано) За да го казвате означава, че разликата е осезателна. Но не ми се вярва трансмисионното масло което се слага в началото да е в пъти по-гъсто от това което са сменили сега и да се отразява на инерционното движение на автомобил тежащ тон, тон и двеста. Не споря, просто ми стана любопитно. И аз при първа смяна си мислих четейки различни мнения, че разликата ще е голяма, но сега като се замисля всъщност освен смяна на шумовете с които бях свикнал, май друга промяна не намерих...... Но и това не е най-важното. Най-важното е на вас да ви харесва, да я карате със здраве и да не ви създава проблеми. Редактирано 2 Април, 2014 от radioworld Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Обретенов Отговорено 2 Април, 2014 Share Отговорено 2 Април, 2014 Колеги, вчера направих и моята резервация за автомобил C30. Дали на шега или наистина това се случи. След 14 дни автомобила ще дойде, даже проверихме, имаго наличен. Надявам се за в бъдеще и аз да съм полезен с инфо. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 2 Април, 2014 Share Отговорено 2 Април, 2014 Честито тогава. И спокойно - много мислене не винаги е плюс. И аз така си взех колата. А сега от 3 седмици не мога да си избера диван Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lider99 Отговорено 2 Април, 2014 Автор Share Отговорено 2 Април, 2014 За да го казвате означава, че разликата е осезателна. Но не ми се вярва трансмисионното масло което се слага в началото да е в пъти по-гъсто от това което са сменили сега и да се отразява на инерционното движение на автомобил тежащ тон, тон и двеста. Не споря, просто ми стана любопитно. И аз при първа смяна си мислих четейки различни мнения, че разликата ще е голяма, но сега като се замисля всъщност освен смяна на шумовете с които бях свикнал, май друга промяна не намерих...... Но и това не е най-важното. Най-важното е на вас да ви харесва, да я карате със здраве и да не ви създава проблеми. Всъщност най важното според мен е да можем да помогнем на колеги като logopeda да разберат възможно повече за плюсовете и минусите на марката и модела за да вземат правилното решение.А за инерцията,ако не беше осезаема промяната нямаше да пиша.Предполагам,че новото трансмисионно масло е една от причините за понижения разход. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lider99 Отговорено 2 Април, 2014 Автор Share Отговорено 2 Април, 2014 Колеги, вчера направих и моята резервация за автомобил C30. Дали на шега или наистина това се случи. След 14 дни автомобила ще дойде, даже проверихме, имаго наличен. Надявам се за в бъдеще и аз да съм полезен с инфо.Честито и от мен.Реши ли за ГИ или още се двоумиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Обретенов Отговорено 3 Април, 2014 Share Отговорено 3 Април, 2014 Честито и от мен.Реши ли за ГИ или още се двоумиш. Отказах се от газовата за сега. С дилъра се разбрахме, че ако реша да си я поставя само да му се обадя, за да организира монтажа. Разбрах от твоят пост, че си доста доволен от газовата, за което много се радвам, но за сега мисля,че аз няма да си слагам ГИ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 3 Април, 2014 Share Отговорено 3 Април, 2014 Честито и от мен. Чакаме снимки като пристигне! За газовата - в крайна сметка, ако караш по 10 хиляди на година, може би наистина не си струва. За газова трябва да извадиш по-голяма сума сега, вместо да даваш малко повече за гориво всеки месец. А винаги можеш да размислиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts