Jump to content

Ел. стъкла


jeko
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги,

От събота се появи следният проблем-стъклото на шофьорската врата започна се отваля много трудо, като днес съвсем сдаде багажа. В смисъл отваря се на 1-2 см и спира, слава богу със затварянето нямаше проблем.

Интересува ме дали сте имали подобен проблем.

Въпросът ми е и към представителите на фирмените сервизи / то май само бойко 23 пише тук/ и ако имате представа колко време отнема подобен рмонт? Предваригелно благодаря за отговорите.

Link to comment
Share on other sites

Подобно поведение има при Ховер и не повярвах на това, което ще разкажа след малко, но май работи.

 

Проблема които срещнах е описван и преди от други колеги, а именно при опит за отваряне на стъклото в автоматичен режим стъклото се сваля докато задържаш копчето. По никакъв начин не можеш да го свалиш автоматично.

 

Решението: Сваляш прозорците и двете предни в крайно положение и задържаш за известно време в положение на сваляне на прозорците. След това ги вдигаш и пробваш. Трябва да е наред.

 

Не го вярвах, но един път ми се наложи и го опитах и стана.

 

При мен проблема беше в предно дясно стъкло, но проблема не беше в моторчето или нещо друго а именно въпросното калибриране.

 

За Волекса не знам дали е същото, но може и да помогне. Поне се надявам.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте колеги,днес прескочих до сервиза на Грейт ауто по повод горният проблем, окааза се,че уплътненията на прозорците се, , бъгват, Сложихаа им някакъв силиконов спрей и нещата се оправиха за по малко от 15 минути. Така че всичко е ОК

Link to comment
Share on other sites

Здравей, проблема при мен беше, че моят прозорец не искаше да се затвори напълно. Един ден, просто спря до едно положение и се наложи да отида да го поправят. Нямах избор,нямаше как да си оставя колата с незатворен прозорец.

Edited by Говедо
Link to comment
Share on other sites

Здравейте, при мен се появи този проблем миналата година , спря прозореца от дясната задна страна в едно положение и не изкаше да се затвори, след 3ч престои на колата пак пробвах и се оправи.После след месец пак се появи проблема и се оправи след 15минути.От сервиза казаха ,че няма проблем щом сега работи и така си остана.Преди 3 седмици "джама" спря тотално да работи. Оказа се изгоряло моторчето на прозореца сега чакаме резервната част да присигне!!! Около 35дни по 24часа :toothy9: :toothy9: :toothy9: ! Ама кво да се прави ще чакаме, до колкото разбрах има доста дефектни моторчета. Миналата седмица ми спряха чистачките в най големия дъжд, оказа се пак моторчето :toothy12: ,пак не съм само аз с този проблем и пак са свършили,чака се новата доставка!! Сега спокоино мога да нареча моя джип паркетник, щот седи паркиран пред нас от седмица и ще поседи докато не спрат валежите или докато не дойде резервната част,което стане първо :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: !!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ами ако ни беше основна кола за предвижване сигурно щях да съм бесен, но аз се движа с служебна,а и понже взехме Hover-a голфа на жената остана свободен и се хванах да го пооправя,щот ни беше жал да го продадем и добре че си го оставихме. Само се надвам новите моторчета да са по читави от сегашните, щот ако са съшите сигурно пак ще здадат багажа след известно време. Може би и претръпнах вече, не струва толкова малко пари ,че да се разпада още на 12 000км, но не е и токло скъп като други ,че да е пефектен. За сега съм пвече доволен от колкото разочарован,така че си свиркам и гледам позитивно!!!

Edited by Niki.A.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Дааа мита за 24 часа доставка на части. Хайде за маловажни проблеми, при които колата може да се движи както и да е, но да ми седи колата пред нас заради лъжите на Литекс няма да стане.То тропането в кормилната уредба на Волекс още не са оправили за почти 1 година...

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

То тропането в кормилната уредба на Волекс още не са оправили за почти 1 година...

 

Не за всичко са виновни от Литекс, ами явно и в сервиза ти не си дават много зор.

Хайде, нека да не са 24 часа, нека са 48, но определено проблемът с кормилната уредба на Волекса е решен. Още миналата година за този проблем има указания от производителя до сервизите. Поне така е в Русе, за София не знам.

Link to comment
Share on other sites

Не за всичко са виновни от Литекс, ами явно и в сервиза ти не си дават много зор.

Хайде, нека да не са 24 часа, нека са 48, но определено проблемът с кормилната уредба на Волекса е решен. Още миналата година за този проблем има указания от производителя до сервизите. Поне така е в Русе, за София не знам.

Ами да ти кажа моята кола чак до завода в Баховица ходи и заключението беше, че инженерите им не са установили никакво тропане, нито пък човека от Литекс Моторс, който закара и върна колата от София до Баховица е чул такова тропане. Казаха, че всичко по кормилната уредба е затегнато както трябва. 1 седмица преди да им дам колата ми беше сложено 3-то ново каре, но пак си имаше проблем. Следователно от Митвас много добре са си го монтирали, така че недей да търсиш вина в сервиза. А тропане си имаше и си се чуваше на 100%. Отделно ми казаха, че може би това, което чувам като тропане е от капачката на предна лява джанта (през лятото съм с купени от мен джанти). Естествено, че това не беше проблема и тропането си продължи и след слагане на оригиналните лети джанти за Voleex. Да и при мен скоро имаше сервизни кампании и едната беше за смяна на болтовете на карето. Ами проблема с тропането не е решен, а що се отнася до сервиза - все си мисля, че Митвас могат да затегнат както трябва няколко болта не мислиш ли? И другото необяснимо за мен нещо е за люпещата се боя на задната броня точно където се хваща в лявата част. С просто око си личи, че бронята се опира с другата ламаринена част без да има никакво разстояние между тях и е започнало да се люпи. Пуснах го като проблем в Митвас, като от доста време нямаше никакъв отговор. Като закарах колата до Литекс Моторс и ги питах какво става с този проблем и ми казаха: "Хм на снимките не изглеждаше така". Като ми върхана колата бяха намацали с нещо бяло просто да не бие на око и ми казаха: "Като заведеш щета към застрахователя и ще го оправят".

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

Хм,забавно ! Няма как това тропане да го чуваш само ти - или имаш много развит слух, или този който го слуша е глух, или за тях е незначително. Пробвай да се консултираш с някой майстор от друг сервиз (дето се казва и гаражен да е, има добри такива) само да предположи и насочи от какво може да е без да отстранява нищо. Има такива много. После отивай пак в сервиза с готово предположение от къде може да е проблема за да наблегнат там.

Link to comment
Share on other sites

Да, наистина е странно, как е възможно за толкова време да не бъде открита причината?

Тука в Русе когато възникне подобен проблем, слагат някакви датчици на определени места и правят тестова обиколка и така се намира къде е заровено кучето. :) Цялата работа е въпрос на няколко часа.

Апък за задната броня, идеята със застрахователя наистина е вариант, защото тогава ще трябва да се свали бронята и да се боядиса и после пак да се монтира както трябва, обаче, все пак ми се струва, че ако хората в сервиза леко ги помързява (не казвам, че не могат да затегнат няколко болта, ако искат), то няма гаранция за крайния резултат.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

............. И другото необяснимо за мен нещо е за люпещата се боя на задната броня точно където се хваща в лявата част. С просто око си личи, че бронята се опира с другата ламаринена част без да има никакво разстояние между тях и е започнало да се люпи. Пуснах го като проблем в Митвас, като от доста време нямаше никакъв отговор. Като закарах колата до Литекс Моторс и ги питах какво става с този проблем и ми казаха: "Хм на снимките не изглеждаше така". Като ми върхана колата бяха намацали с нещо бяло просто да не бие на око и ми казаха: "Като заведеш щета към застрахователя и ще го оправят".

Колега има ли някакво развитие по проблема с лющещата се боя (ЛМ ще го оправят ли проблема или отказват) .

Link to comment
Share on other sites

Колега има ли някакво развитие по проблема с лющещата се боя (ЛМ ще го оправят ли проблема или отказват) .

Да колега има развитие, ама не точно такова каквото исках. Бях на почивка в Добринище тези дни и един от снабдителите на къщата за гости ме удари леко отзад, та ще трябва да се пребоядисва цялата броня. Добре, че дъщерята на собственичката видя удара през стъклото на механата и се обадих на 123 да търсят шофьора, който си тръгна на секундата след удара без да изчака да излезнем да видим какво е станало. После отказваше да подпише протокола и упорито твърдеше, че не ме е удрял. Първо разправяше, че не е имало кола зад него, след това че не е връщал назад с буса... Добре, че си имах свидетел и накрая нямаше избор. А тъпите ченгета съвсем настоятелно казваха, че един от белезите от удара е стар и изобщо не е в следствие на този удар и че видиш ли съм искал да прехвърля вината на този неграмотен(говореше много зле и взе да пише и данните на старата полица в протокола) шофьор за пред застрахователите.

 

А на Литекс Моторс им дреме на... да не казвам какво, че ако бях искал от застрахователя да оправи люпещата се боя щяха да го отчетат като моя вина и щяха да искат да изплатя всички вноски от каското и щяха да вземат всички направени отстъпки като 25% отстъпка ако не обявиш щета за годината и т.н.

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

Колеги, има развитие с прословутото тропане от волана с моя Волекс. От Литекс Моторс четат редовно форума и обръщат внимание на сериозни оплаквания като моето в предните постове. Сами се свързаха с мен и поискаха да се срещнем, да им обясня за проблема по-подробно и да им демонстрирам кога точно се чува това тропане. То аз това тропане вече му свикнах и при най-малкото потропване в някоя дупка (не винаги се чува това тропане) и го чувах. За демонстрацията обаче ги заведох в центъра на точно определена павирана улица, където паветата са по-неравни и тропането е продължително и по-силно. Убедиха се, че тропане има и взеха колата и след няколко часа я върнаха. Проблемът се оказа, че не е в карето, което беше сменено 3 пъти :) Има луфт в друга част, като ще ми се обадят след няколко дни като пристигне в сервиз и ще я сменят. Дано всичко се оправи след смяната и не се появи никога повече този проблем. Тъкмо ще съчетая тази смяна и с ремонтирането на задната броня от удара. След като споделих, че 2 пъти ми изгасна тази зима колата по време на движение и то при вече превключила на газ кола и положителни температури ми казаха, че от януари има нова версия на софтуера, която е по-чуствителна и прецизна. Интересно ще е дали ще има промяна в поведението на колата и разхода на гориво. Особено за горивото ще стискам палци да падне разхода :) Питах и специално дали има някакво гаранционно обслужване на газовата уредба. Казаха ми, че единствено се сменя филтъра и то само ако е запушен. Също така казаха, че когато посетите сервиз с оплакване от газовата уредба то те са задължени да сменят софтуера с по-нов ако има такъв. Смяната естествено е напълно безплатна поне докато е гаранционна колата. Споделиха ми и нещо от кухнята, че скоро ще въведат едно улеснение за собствениците на техни автомобили свързано с техническата поддръжка (не говоря за техническото обслужване на автомобилите), но за какво точно става въпрос предпочитам да не излиза от мен, а да разберете когато официално го представят. След днешните събития обаче мога категорично да заявя, че не са им безразлични нашите оплаквания и се отнасят сериозно към тях.

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

Това е похвално.Не съм чувал друг подобен случай представители на фирмата вносител ,да четат фен форум на марката и да реагирват на оплаквания в него.

Link to comment
Share on other sites

На тва му се вика обслужване викаш… да ти се обадят лично, похвално е това и се радвам, че най-накрая си решаваш проблема с тропането, колега.

Link to comment
Share on other sites

Надявам се да се реши, защото все пак още не е сменена новата част. А за свързването с мен е ясно - не говори никак добре почти една година и след 3 смени на една и съща част проблема да не може да бъде отстранен. Предполагам има и други с такова тропане, но може би не са писали тук във форума толкова активно затози проблем или дори не са регистрирани.

 

Edit: Вчера си взех колата. С хората от Литекс Моторс отново отидохме до тази павирана улица и не чух тропане, така че проблема е решен. Надявам се да не се появи повече този проблем.

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Знам какво ти е било, аз в момента го имам същия проблем и при мен се вози човек от Литекс и в момента съм в очакване на това, какво ще се случи и с моето тропане. Къде ти оправиха проблема в Митвас ли?

Link to comment
Share on other sites

" Споделиха ми и нещо от кухнята, че скоро ще въведат едно улеснение за собствениците на техни автомобили свързано с техническата поддръжка (не говоря за техническото обслужване на автомобилите), но за какво точно става въпрос предпочитам да не излиза от мен, а да разберете когато официално го представят. "

 

По - добре да не го беше казвал, сега ще ме гризе любопитството. :D Казаха ли поне от кога ще го въведът?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...