Jump to content

Вече собственик на нов Волекс!!!


jeko
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги!Днес вече мога да се похваля- станах собственик на нов Волекс!!! Удоволствиено е огромно. Лично ми я докара изпълнителният директор на Грейт Ауто - много свестен мъж. Чак ми стана неудобно ,че се бях оплакал от тях във форума.Поеха ангажимент - първото ТО - безплатно от тях!!! Колата беше подготвена като за шоурума - страхотен кеф!!! Возията е супер, заредихме бензин, газ, даже касиерката на бензиностанцията ни попита дал нямаме резервоар и за нафта - голям майтап. След това дойде трудната част- да си прехвърля циганийките от опела във волекса. Отново приятна изненада - всичко си събрах ,можете ли да си представите! Днеска навъртях с количката само около 20 км. но впечатленията са отлични.Сега пробвах и USB входа с едно флашче с МР-тройки - свири та се къса. Успях да погледна и газовата бутилка - много елегантно монтирана, изолирана с/у влага и конденз, напрво супер. За днес толкова . Повече впечатления следващите дни.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте колеги. Да споделя първите впечатления от малката количка. Много добра возия, имайки предвид късата база. Двигател- тих, карал съм я само в града и повече от 70 не съм вдигал, но нямам оплаквания от шумен двигател, скорости - къс ход на лоста / такива са и на опела/ , влизат леко и безпроблемно, парно и климатик - без проблеми /сутрин с парно , на обяд - с климатик/, вентилацията - много добра, чува се само шум от преминаването на въздуха и то при усилване на вентилатора на 3-4, радиото - направо е супер, с много екстри и страхотен саунд, седалки - удобни , другата седмица ще видя как е на дълъг път. Разход- изминати около 180 км, - само на газ- още не е угаснала първата лампичка от индикаторите за газта.Газовата уредба има големи адмирации- колата минава на газ за не повече от 30-40 сек. след запалването на двигателя. За сега - това, повече впечатления - другата седмица.

Някой може ли да ми каже как се качват снимки във форума??! :drunken_smilie::hello2:

Edited by jeko
Link to comment
Share on other sites

Честито колега. Много да те радва колицата и само консумативи да сменяш.

 

Едно въпросче обаче ме гложди. Не е ли за предпочитане поне първите 2-3 хиляди км да я покараш на бензинец. Все пак колата е в разработване в момента а всички знаем че газта е доста "по-сухо" гориво от бензина. Не съм специалист ама ми се струва не много удачно да я подкарваш на газ от първия ден. Какво ти каза дилъра? Може ли да се кара на газ от първия ден?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Това дето казва колегата gwfan ми звучи много логично! Все пак тея в завода са правили кола, която да работи на бензин :)

Link to comment
Share on other sites

Ако трябва да съм честен, не съм задавал подобен въпрос, не е повдиган и от дилъра, но доколкото имам представа не би трябвало да има някакъв проблем, защото и двете горива постъпват в течна фаза в двигателя, и двете се изпаряват под форма на гориво-въздушна смес преди запалването. Предполагам ,че има разлика в скоростта на преминаване в газообразно състояние, и по-ниската работна температура на горивната камера при пропан -бутан, но относно смаването на двигателя??!, това не е двутактова машина та да разчита на смазочните качества на постъпващото гориво.Още повече, че производителят запазва гаранцията на двигателя при този тип ГУ.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Честито колега,да си караш колицата със здраве.За карането на газ като нова хич да не ти пука-всички рискове са пресметнати от производителя,стига с това соц.мислене.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

А каква обща цена се постига с газовата? И направи ли ти впечатление тръбите дали са прекарани отдолу или вътре около скоростите?

Link to comment
Share on other sites

Ами добавяш към цената 2249 лева и получаваш крайната цена , допълнително се заплаща цвят металик, аларма. Относно поставянето на ГУ -всичко изглежда много добре направено, няма тръби в купето ,ако това питаш, обичайно всички тръбопроводи минават под пода на купето.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравей колега, кажи ни повече за разхода на газ, 1 към 1 ли е с бензина или има леко завишаване ?

Link to comment
Share on other sites

Здравей колега, много ме затрудняваш с този въпрос, защото практически до сега карам само на газ.Това което мога да споделя за около 1400 изминати километра е , че на градско разхода е около 9 /100 а смесен разход - около 8/100 пропан-бутан. Така се случи , че на градско съм я засичал само веднъж / изразходване на пълен резервоар/ а останалите километри са на смесено каране. Скорост по- висока от 100 км/ч не съм вдигал и обороти - до 3000. С едно пълнене на бутилката в града изминавам около 400 км и остава да свети поне една лампичка на газта.

Link to comment
Share on other sites

Сметката излизат много добре.

 

100 гориво излзиат около 900 км смесено каране, което е повече от добре.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeko, преди 2-3 дни минавах през Монтана и видях Voleex, жълт - такси със спортната решетка. Беше на кръстовището над Била. Собственикът от форума ли е ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...