jeko Публикувано 17 Март, 2012 Share Публикувано 17 Март, 2012 Здравейте колеги!Днес вече мога да се похваля- станах собственик на нов Волекс!!! Удоволствиено е огромно. Лично ми я докара изпълнителният директор на Грейт Ауто - много свестен мъж. Чак ми стана неудобно ,че се бях оплакал от тях във форума.Поеха ангажимент - първото ТО - безплатно от тях!!! Колата беше подготвена като за шоурума - страхотен кеф!!! Возията е супер, заредихме бензин, газ, даже касиерката на бензиностанцията ни попита дал нямаме резервоар и за нафта - голям майтап. След това дойде трудната част- да си прехвърля циганийките от опела във волекса. Отново приятна изненада - всичко си събрах ,можете ли да си представите! Днеска навъртях с количката само около 20 км. но впечатленията са отлични.Сега пробвах и USB входа с едно флашче с МР-тройки - свири та се къса. Успях да погледна и газовата бутилка - много елегантно монтирана, изолирана с/у влага и конденз, напрво супер. За днес толкова . Повече впечатления следващите дни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 17 Март, 2012 Share Отговорено 17 Март, 2012 Честито Много безаварийни километри с количката И качи малко снимки да я видим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
terminator Отговорено 18 Март, 2012 Share Отговорено 18 Март, 2012 Честито и от мен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 18 Март, 2012 Share Отговорено 18 Март, 2012 Честито и да си я караш със здраве ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 18 Март, 2012 Share Отговорено 18 Март, 2012 Ще се ошлайфат нашите,няма къде да отидат.Честито и много безаварийни километри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boy3M Отговорено 19 Март, 2012 Share Отговорено 19 Март, 2012 Честито jeko,със здраве да си карате колицата. Само консумативи да сменяш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 22 Март, 2012 Автор Share Отговорено 22 Март, 2012 (Редактирано) Здравейте колеги. Да споделя първите впечатления от малката количка. Много добра возия, имайки предвид късата база. Двигател- тих, карал съм я само в града и повече от 70 не съм вдигал, но нямам оплаквания от шумен двигател, скорости - къс ход на лоста / такива са и на опела/ , влизат леко и безпроблемно, парно и климатик - без проблеми /сутрин с парно , на обяд - с климатик/, вентилацията - много добра, чува се само шум от преминаването на въздуха и то при усилване на вентилатора на 3-4, радиото - направо е супер, с много екстри и страхотен саунд, седалки - удобни , другата седмица ще видя как е на дълъг път. Разход- изминати около 180 км, - само на газ- още не е угаснала първата лампичка от индикаторите за газта.Газовата уредба има големи адмирации- колата минава на газ за не повече от 30-40 сек. след запалването на двигателя. За сега - това, повече впечатления - другата седмица. Някой може ли да ми каже как се качват снимки във форума??! Редактирано 23 Март, 2012 от jeko Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 22 Март, 2012 Share Отговорено 22 Март, 2012 Честито колега. Много да те радва колицата и само консумативи да сменяш. Едно въпросче обаче ме гложди. Не е ли за предпочитане поне първите 2-3 хиляди км да я покараш на бензинец. Все пак колата е в разработване в момента а всички знаем че газта е доста "по-сухо" гориво от бензина. Не съм специалист ама ми се струва не много удачно да я подкарваш на газ от първия ден. Какво ти каза дилъра? Може ли да се кара на газ от първия ден? 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepo Отговорено 22 Март, 2012 Share Отговорено 22 Март, 2012 Това дето казва колегата gwfan ми звучи много логично! Все пак тея в завода са правили кола, която да работи на бензин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 23 Март, 2012 Автор Share Отговорено 23 Март, 2012 Ако трябва да съм честен, не съм задавал подобен въпрос, не е повдиган и от дилъра, но доколкото имам представа не би трябвало да има някакъв проблем, защото и двете горива постъпват в течна фаза в двигателя, и двете се изпаряват под форма на гориво-въздушна смес преди запалването. Предполагам ,че има разлика в скоростта на преминаване в газообразно състояние, и по-ниската работна температура на горивната камера при пропан -бутан, но относно смаването на двигателя??!, това не е двутактова машина та да разчита на смазочните качества на постъпващото гориво.Още повече, че производителят запазва гаранцията на двигателя при този тип ГУ. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mir4o68 Отговорено 23 Март, 2012 Share Отговорено 23 Март, 2012 Честито колега,да си караш колицата със здраве.За карането на газ като нова хич да не ти пука-всички рискове са пресметнати от производителя,стига с това соц.мислене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emillio Отговорено 1 Април, 2012 Share Отговорено 1 Април, 2012 А каква обща цена се постига с газовата? И направи ли ти впечатление тръбите дали са прекарани отдолу или вътре около скоростите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 1 Април, 2012 Автор Share Отговорено 1 Април, 2012 Ами добавяш към цената 2249 лева и получаваш крайната цена , допълнително се заплаща цвят металик, аларма. Относно поставянето на ГУ -всичко изглежда много добре направено, няма тръби в купето ,ако това питаш, обичайно всички тръбопроводи минават под пода на купето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valery Отговорено 26 Април, 2012 Share Отговорено 26 Април, 2012 Здравей колега, кажи ни повече за разхода на газ, 1 към 1 ли е с бензина или има леко завишаване ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 26 Април, 2012 Автор Share Отговорено 26 Април, 2012 Здравей колега, много ме затрудняваш с този въпрос, защото практически до сега карам само на газ.Това което мога да споделя за около 1400 изминати километра е , че на градско разхода е около 9 /100 а смесен разход - около 8/100 пропан-бутан. Така се случи , че на градско съм я засичал само веднъж / изразходване на пълен резервоар/ а останалите километри са на смесено каране. Скорост по- висока от 100 км/ч не съм вдигал и обороти - до 3000. С едно пълнене на бутилката в града изминавам около 400 км и остава да свети поне една лампичка на газта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valery Отговорено 26 Април, 2012 Share Отговорено 26 Април, 2012 Сметката излизат много добре. 100 гориво излзиат около 900 км смесено каране, което е повече от добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
renoivan Отговорено 8 Май, 2012 Share Отговорено 8 Май, 2012 Jeko, преди 2-3 дни минавах през Монтана и видях Voleex, жълт - такси със спортната решетка. Беше на кръстовището над Била. Собственикът от форума ли е ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts