Jump to content

за и против Волекс Ц10


ivanrudnik
 Share

Recommended Posts

ЗА:

....

2.Добър двигател?

 

Въпроси?

.....

3.Разход?

4.Лоша подготовка - газово :huh:

 

.....Нямате гараж.Нямате покрив над колата.След като я освободи тя ничия - няма регистрация,няма каско - на отговорноста на дилъра е. Риска е негов?

 

За газовото- на час по лъжичка,може да се разработва двигателя ?на 10 впръсквания газ - 1 бензин за смазване примерно?Това ми каза дистрибутора .Ако лъжа-лъжат мен.

Извинявай, но аз 80% от написаното не го разбрах. Не защото е неграмотно, а защото е неразбираемо - нахвърляни думи, безглаголни изречения, не се разбира какво искаш да кажеш - питаш ли нещо, казваш ли нещо. Темата се казва "За и Против". "За" видях, "Против" - не? Изречения от по една дума - въпроси ли са, констатации ли (на какво?). Пример - в раздел "ЗА" си писал "2.Добър двигател?" - това положителна черта ли е (ЗА) или е въпрос за нещо? Същото и на другите места... Пишеш малко като Димитър Пенев - 2/3 от думите си остават неказани и това прави изказнатията ти неразбираеми.

Не те нападам. В никакъв случай. Сигурно си бил развълнуван от покупката. Но сега е времето да направиш поста си по-разбираем за други, освен за теб. Иначе ползата му е малка.

 

Това ме хвърли в тих ужас - "За газовото- на час по лъжичка,може да се разработва двигателя ?". Какво означава написаното?

 

Ако си чужденец (каквите има във форума) и си ползвал Google translate, бих те разбрал. Но на чужденците им е разрешено да пишат и на английски.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

И аз се присъединявам към колегите с призив да разясниш какво имаш предвид с поста си. Иначе - добре дошъл във форума!

Link to comment
Share on other sites

Хубаво че не само и аз не съм разбрал. В първия момент се притевних, че нещо ми има :)

Не съм имал досег с количките и затова няма да коментирам, но ги следя с голям интерес. Изглеждат ми доста сносни за цената си и се надявам да са издържливи. Както ги коментирате имайте в предвид, че това са евтини и достъпни коли.

Link to comment
Share on other sites

Поздрави на Ivanrudnik

Аз лично чакам Honer 6 , щото го видях наживо и мноо се накефих, а що се отнася до Voleexa, искам да ти кажа , че това си е toyota бе брат, но за 16000лв., което не може да се случи за сега, а за това че колат е ничия до номерата - явно никога не си си копувал нова кола - питай други колеги да ти пообеснят това онова- обикновенно три месеца се чака и колата е ничия поне месец...... А вземи малко да почетеш и за тези газови - щото правилно ти е казал диларчето - 10/1 газ бензин и се ползва 106ок на газта , аз лично от три години знам за това трето поколение газови....

Ако сте решили , че ви треа дамска кола Voleexa е вашта. А з си чакам H6........,

Link to comment
Share on other sites

В началото и аз останах с впечатлението че текста е доста объркан, обаче като го прочетох няколко пъти успях да добия представа и понеже ivanrudnik, не се появява да обясни по-подробно какво е искал да каже, с риск да стана нахален ще се опитам да обесня какво аз разбрах пък дано не бъркам.

В секцията "за" махаме "?" от втора точка и се получава добър увод:)

В секцията въпроси вече идва малко повече объркване. По логично би било секцията да е "Против", но това са по скоро личните притеснения на клиента от колкото отрицателни мнения, като проблемно за разбиране е само 4-та точка "газово". Според мен се коментира това че дистрибуторите ще поставят газовите а не те да са наистина заводски(предполагам с пускането на завода в Ловеч, наистина да станат заводски).

Това с дилъра е малко трудно за разбиране, но като цяло става ясно че конкретния дилър държи тестовия автомибил навън и явно го пуска да се повози човек на него малко повече (тест драйв 40 км, си е една обиколка на София)

За "самата кола", махаме "?" и добива смисъл :)

Само това с газовото накрая не го разбрах напълно, кое е "на час по лъжичка" самото газово или информацията която получава за него (кой го монтира,кога го мотира- в началото или след разработването на двигателя, какво представлява, как работи и др.), като става ясно че на всяко 10-то впръскване на газ, вкарва веднъж бензин.

Дано съм успял да се ориентирам и да съм внесъл малко яснота в коментара, защото в него има и ценно инфо (за работата на газовото)

Link to comment
Share on other sites

Интересно , че има 2 поста ,а аз намирам само този по-горе . Според мен ползва въпроси от някой форум на чужд език , после копи/пейст през гугъл преводача.

Link to comment
Share on other sites

Визията е добра, но рискът е голям, защото ме е страх от некачествените китайски стоки. Как да разбера в коя страна са продавали този модел и там какви са отзивите?

Link to comment
Share on other sites

Визията е добра, но рискът е голям, защото ме е страх от некачествените китайски стоки. Как да разбера в коя страна са продавали този модел и там какви са отзивите?

 

според мен риска с некачествени китайски стоки е като с всички други стоки. Имам предвид че в един завод могат да се произвеждат ютии еднодневки за 10лв. и хубави качествени изпитани модели за 110лв., ама като отиде ганьо търговеца си взима от тези по 10 лв. за д аможе да ги продаде по-бързо и хоп... "китайските стоки са боклук". Не, просто по-бързо и лесно се продават евтините (отделно си мисля че търговците на скъпите си взимат нарочно ментета, за д амогат да продават по-лесно скъпите)

Link to comment
Share on other sites

mary+

 

За джиповете и Voleex C30 има много положителни отзиви , както от Русия и Украйна така и в самия Китай и Австралия ,Пикапа пък се купува много в Австралия и Италия . Виж за С10 и аз не съм попадал на конкретни мнения , но не вярвам да има отклонение в качеството от другите модели . С10 се продава по- отдавна в Италия, потърси нещо в мрежата от там .

Link to comment
Share on other sites

Като я взема ще приказвам повече,

А дотогава поне четете от край до край.

 

Предарително се извинявам - Само за хора поне виждали колата.

......................................................................................................................

Бих се радвал на всички отзиви на хора каращи този автомобил.

 

 

И на мен ми е ясно че е риск (работя в България на Българска заплата) .За това търся отговори.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Като цяло - ЗА, но

 

Едно голямо ПРОТИВ:

 

ESP и круиз контрол и липсват на тази кола.

 

В момента това ме спира да си взема един Волекс. Ако ги има тези опции веднага поръчам. Някой има ли информация дали ще се предлагат?

Link to comment
Share on other sites

Това е обнадеждаващо, дано скоро я има тази опция. Имаш ли информация кога и на каква цена?

 

А круиз контрол си е удобство и дори бих се замислил да си добавя сам... ама не знам тогава какво става с гаранцията?

Edited by fellows5
Link to comment
Share on other sites

Имайки предвид, че автора на темата явно си е изтрил поста, всичко ново по нея е офтопик, така че я заключвам. Ако имате конкретни въпроси за автомобила, вижте другите теми или пуснете нова, ако не е обсъждано.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...