nork Отговорено 17 Януари, 2019 Share Отговорено 17 Януари, 2019 Преди 2 часа, cvetoslav.mihov написа: взех набелязания от мен Hover H5 Честито! Преди 2 часа, cvetoslav.mihov написа: Като цяло много ми хареса джипа, но леко се разочаровах ... ходих в "auto +" казаха ми, че части за това чудо нямат ... и ми стана доста лошо. Просто ги мързи! Сигурно 90% от частите ги имат налични, но не им се търси, а искат каталожият номер и толкова. Тук има изписано доста кои са частите и от какво да ги търсиш - Митсубиши, Опел, Исузу, Хюндай са основните донори. Ако не намериш нещо питай, все някой ще го е сменял За скоростният лост, ако е леко метално дрънчене което се чува само в купето може да е декоративната гайка към топката Тъпотия, ама дразни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetoslav.mihov Отговорено 17 Януари, 2019 Автор Share Отговорено 17 Януари, 2019 Става въпрос за вибрация. На място като изфорсирам двигателя скоростния лост се помества надясно, и в движение като стигна 3 000 оборота се усеща голяма вибрация на скоростния лост, на педала на газта и сякаш източника на вибрацията идва от двигателя ... но не съм много сигурен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetoslav.mihov Отговорено 18 Януари, 2019 Автор Share Отговорено 18 Януари, 2019 Притеснявам се да не е нещо по-сериозно от тампони на двигателя, признаците да много сериозни ... не смея да вдигна повече от 3к оборота, доста страшен звук се чува откъм двигателя а на 4к оборота е още по-страшно (сякаш ще експлодира двигателя) и не смея да вдигна повече ... дали това може да се дължи само на прословутите тампони :X. Hover-е е само на 110 хил. км. със сервизна история. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 18 Януари, 2019 Share Отговорено 18 Януари, 2019 (Редактирано) Всички Н5 имат тази вибрация в скоростния лост още от нови. Кутията е образно казано отдолу и така... Няма страшно. Малко коригираха този минус, но чак при фейслифта през 2013. И то главно заради нов дизайн на самия лост. Редактирано 18 Януари, 2019 от Boyko23 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 18 Януари, 2019 Share Отговорено 18 Януари, 2019 Колега вдигни капака и погледни отгоре - виждат се съвсем лесно захватите на двигателя къде са. Ако случайно при бензиновия не се виждат, пробвай отдолу да надникнеш. Също и тампона на скоростната кутия виж - веднага ще ти стане ясно тампон ли е, не е ли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 18 Януари, 2019 Share Отговорено 18 Януари, 2019 (Редактирано) Помощ ще има и предполагам , че всеки ще помогне с каквото може , но ако кажеш за кои части конкретно ти е питането. Тези страшни шумове при 3-4000 оборота мен лично биха ме притеснили при покупката и мисля,че не са нормални , но майната му вече си го взел - дано си постигнал цена! 1.Когато е на място и първичния вал на кутията не е зацепен/натиснат съединител/ има ли ги тези шумове при 3-4000 оборота. 2.Когато е на място на свободна има ли ги тези шумове при 3-4000 оборота. Отговора ти може да даде насоки към проблема. Добре е да го направите на канал за да може един от долу да се ослуша все пак от къде се чуват т.е. от към страната на двигателя или от към страната на кутията. За тампоните съм ти отговорил в другата тема. Какъв е произхода на колата и сервизната история за кой сервиз се отнася. Редактирано 18 Януари, 2019 от Krasimirr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetoslav.mihov Отговорено 22 Януари, 2019 Автор Share Отговорено 22 Януари, 2019 Ходих в сервиза на GW Плевен и установиха следният проблем.Не са зацепени правилно валовете след смяна на агренажния ремък. Вече всичко е точно, няма никакви вибрации или странични звуци. "Евала" на майсторите които се захващат да правят нещо без нужното оборудване ... вследствие на което се получават такива явления. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 22 Януари, 2019 Share Отговорено 22 Януари, 2019 Хехе, чудесно, че си го оправил лесно и бързо. А смяната не е такава философия, но трябва да знаеш какво да гледаш, че белезите съвпадат през опреден интервал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 22 Януари, 2019 Share Отговорено 22 Януари, 2019 (Редактирано) В случая проблема не е в оборудването/инструмента защото е елементарно и всеки от нас го притежава , а в знанията и уменията които има "майстора". Процедурата по смяната е елементарна и има белези на всеки вал. Тук тънкия момент е че белега на балансиращия вал съвпада с останалите в строго определена позиция на двигателя , а не винаги. В противен случай или избързва или изостава , но това ще ти е тема след 90к. Със здраве да си я ползваш и да нямаш други изненади!! П.П. И все пак когато сменяш свещи измери компресията на цилиндрите за всеки случай. Редактирано 22 Януари, 2019 от Krasimirr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts