Jump to content

Новини от чужди медии


Elle
 Share

Recommended Posts

GWM напредват мноого бързо и избират най-добрите партньори. Само за първите седмици на юли 2011 са сключили две стратегически споразумения за сътрудничество - с френския гигант Vаleo Group и шведската компания Autoliv, с която ще работят в областта на сигурността .

 

Източник:

 

http://www.f-paper.com/?i615192-Photo:-Great-Wall-Motor-and-Valeo-signed-a-strategic-cooperation-agreement

 

 

http://www.gwm.com.cn/en/newsDetail_1256111095687_1310372534811.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Колеги смятам, че тази статия заслужава вниманието ни!

http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=5723

Изглежда, че бъдещите наши автомобили вече привличат вниманието и на сериозни производители като Volkswagen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

The Financial Times писа за Баховица

 

 

 

Публикувана: четвъртък, 23 фев 2012 | 13:42

От: Bulgaria On Air

 

 

inShare

 

 

 

Text Size

 

 

thumb354x195.jpg

 

Сглобените в България китайски коли имат своите шансове на европейския пазар, отбелязва изданието.

 

 

 

Откриването на първата в Европейския съюз фабрика за китайски автомобили в Баховица бе отбелязано и от авторитетния The Financial Times. Вестникът съобщава, че базираното в ловешкото село съвместно предприятие на Great Wall Motor и Litex Motors ще произвежда два модела – градския Voleex C10 и пикапа Steed 5. Това ще са първите китайски коли, произведени в ЕС и съответно ползващи пълен достъп до европейските пазари. Въпросът е, отбелязва авторът Джонатан Уитли, дали европейците ще искат да ги купуват.

FT припомня скорошните твърде негативни тестове на други китайски марки в автомобилното предаване Top Gear на BBC. Все пак водещите Джеръми Кларксън и Джеймс Мей признаха, че при напредъка, който китайските компании са направили в последните пет години, не се знае къде ще са те след още пет.

Джонатан Уитли цитира и отзивите от два теста на конкретните модели на Great Wall. Джеймс Багът от autoblog пише за Voleex C10: "най-шокиращото в тази малка градска кола е колко добра е всъщност". Багът отчита нестабилното поведение в завоите и недотам комфортното окачване, но като цяло дава добра оценка на колата.

Пикапът Steed 5 пък е тестван от южноафриканското издание SA Road Tests: "Общото ни впечатление е за корав, потенциално дълготраен автомобил, който може спокойно да се справи с нуждите на семействата и на фирмените клиенти".

Като цяло, обобщава Уитли, тестовете оставят впечатлението за автомобили с умерено качество, които са процес на подобряване. "Освен това те имат едно мощно оръжие: цената", добавя FT, напомняйки, че цената и на двата модела ще е в рамките на 8 000 до 12 000 евро. За сравнение във Великобритания Hyundai i20, който е пряк конкурент на Voleex C10, започва от 11 700 евро.

Link to comment
Share on other sites

Ей, това е новина! Колкото по-често започнат да се появяват статии за Уолитата в западната преса, толкова по-добре! А и колите, които започнаха да се произвеждат в Ловеч, все пак са сертифицирани за европейския пазар, а колите, които са били тествани в Топ Гиър - не са:)

Link to comment
Share on other sites

В петък в Габрово разтоварваха няколко волекса и пикапи ... може и джипове да е имало ама минах бързо и не огледах добре.

Явно вече са от местното "производство"!

Link to comment
Share on other sites

Когато бях на тестовото производство още началото на Декември в завода имаше тестово сглобени Steed-ове там. Не бих се изненадал ако вече са спрели вноса и когато внесените количества се продадът се мине само на локално производство!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Не им знам произхода, но са доста Уолитата при Венци тойотата в Габрово. сутринта ми се мярнаха 2 джипа, 2 пикапа и няколко волекса, а малко след шоурума се разминахме с още един джип с надписи "Made in Ловеч" - явно тестов.

Link to comment
Share on other sites

Колеги,

 

Това е линк към един друг форум, където има превод на статия на Дойче Веле за завода:

 

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1319975&page=13

 

А това е самата статия:

 

http://www.dw.de/dw/article/0,,15771217,00.html

 

Интересно е, какво подробно филмче са направили немците.

Link to comment
Share on other sites

Добре представина новина, от медия, която отрзява обективно събитията, като не взима страна. Клипът също е добре заснет и монтиран:) Чакаме и другите медии....

 

А това е статия от BBC http://www.bbc.co.uk...siness-17119797

 

Euronews

 

http://www.euronews.net/2012/02/21/chinese-but-made-in-europe/

Edited by Говедо
Link to comment
Share on other sites

Изгледах клипчетата и прочетох статиите. Само на мен ли ми прави впечатление, че чужденците са отразили откриването по-подробно и професионално, отколкото нашите медии? Направо се чудя защо е така?!! даже "Ауто Билд", който си купувам често и има тестове и сравнения на много марки и модели коли, та и те нищо не споменават, а трябваше вече да са пуснали подробни тестове и сравнения на всичките модели!!! Защо е така?

Link to comment
Share on other sites

Не ти се струва:) Така е! Нашите медии отразиха събитието много бегло:) Затова и все още много хора не знаят, че в България пак се правят коли:)

Link to comment
Share on other sites

Добре написана статия, въпреки че и в нея прозира духът на Уикилийкс. Изглежда няма смисъл повече да се чудим защо нашите медии не отразиха събитието, а другите чужди медии отделиха рекламно и телевизионно време за българската инвестиция. Преди около месец при подписване на договора между Лукойл и италианстата компания за изграждане на ново производство, което ще струва около 3 мрд., медиите отразиха в рамките на около половин минута новината. Нямам думи, просто......Явно по-важно е да се акцентира на клюките, едни и същи "дъвки" и "балони" на Б.Б. и сие.

Link to comment
Share on other sites

Във вчерашния брой на българския "Ауто Билд" има статия за Литекс Моторс, това видях на първата му страница...утре ще си го купя и ще видя какво пишат, колко е подробен материала и как е отразен. Мога да го сканирам и да го кача тук. Дано да е подробна статия и позитивна, и да пишат кога ще правят тестове и подробни сравнения!

 

http://www.speed-press.com/%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-AUTO-BILD-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/?pageId=20527

Edited by PPetkov
Link to comment
Share on other sites

Колеги,

 

Това е линк към един друг форум, където има превод на статия на Дойче Веле за завода:

 

http://www.skyscrape...1319975&page=13

 

А това е самата статия:

 

http://www.dw.de/dw/...5771217,00.html

 

Интересно е, какво подробно филмче са направили немците.

 

Това е репортажа на watch_icon.jpg?v=4c0659c3 за завода край Ловеч. :)

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://ww2.autoscout24.de/info/magazine/bericht/chinesische-autobauer-auf-dem-vormarsch/jeden-tag-ein-wenig-besser/4319/277321/?magcid=mag-nl&extcidm=DE-NL-19-CW8-2012

Това е статията в един от най популярните сайтове за търговия с автомобили в Европа

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...