elpix Публикувано 27 Юни, 2012 Share Публикувано 27 Юни, 2012 Здравейте колеги, От известно време забелязвам, че Ховър имат дневни светлини (ако греша моля да ме корегирате) и се чудех, дали е възможно да се направи нещо подобно за нашите автомобили Волекс. Ще съм благодарен ако някой има повече информация по въпроса да я сподели с мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 27 Юни, 2012 Share Отговорено 27 Юни, 2012 виж тук: http://auto-drl.us/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=29 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 28 Юни, 2012 Share Отговорено 28 Юни, 2012 Ховер H5 няма дневни светлини. Има го описано само като опция. Реално има автоматични светлини, които се задействат на тъмно и "изпрати ме до вкъщи" (това е функция, която включва светлините при отключване и заключване за 60 секунди). В този режим дългите светлини се задействат, като примигване докато е дръпнато листчето за дългите. При постоянно включени къси светлини, дългите светлини светят постоянно (когато за включени). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elpix Отговорено 28 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 28 Юни, 2012 Ховер H5 няма дневни светлини. Има го описано само като опция. Реално има автоматични светлини, които се задействат на тъмно и "изпрати ме до вкъщи" (това е функция, която включва светлините при отключване и заключване за 60 секунди). В този режим дългите светлини се задействат, като примигване докато е дръпнато листчето за дългите. При постоянно включени къси светлини, дългите светлини светят постоянно (когато за включени). Грешката е моя, имах предвид Стиид мисля, че той има дневни светлини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elpix Отговорено 28 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 28 Юни, 2012 виж тук: http://auto-drl.us/i...id=16&Itemid=29 Не мислиш ли, че ако се постави нещо такова няма да отпадне гаранцията? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 28 Юни, 2012 Share Отговорено 28 Юни, 2012 (Редактирано) Не мислиш ли, че ако се постави нещо такова няма да отпадне гаранцията? Може да се монтира достатъчно грамотно с подходящи клеми и куплунзи и да се смъкне за точно 2 минути преди да се отиде в сервиза по каквато и да е друга работа и никой няма да вдене че е имало нещо там. А и не мисля че едно реле, което включва фаровете на някакъв процент интензитет автоматично би навредило по някакъв начин на колата ... нали си има предпазители все пак. Но това е лично мое мнение и не искам да ангажирам никого с него. Аз лично съм си сложил такова на 19-ката и си работи без проблеми вече повече от година ... дори и сега през лятото не съм го спирал. Редактирано 28 Юни, 2012 от gwfan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elpix Отговорено 1 Юли, 2012 Автор Share Отговорено 1 Юли, 2012 Благодаря за инфото! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 26 Юли, 2012 Share Отговорено 26 Юли, 2012 Здравейте колеги, относно дневните светлини, вече такива се предлагат фабрични, в Грейт Ауто, случайно ги видах на новите Волекси, монтирани до фарчетата за мъгла, чакам да се обадят за цената и колко време отнема монтажа!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 26 Юли, 2012 Share Отговорено 26 Юли, 2012 Ами то монтирането според мен е елементарно и няма да отнеме повече от 30 минути... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elpix Отговорено 31 Юли, 2012 Автор Share Отговорено 31 Юли, 2012 Здравейте, аз питах два пъти в Грейт Ауто, но така и не можаха да ми кажат цена. Моля ако някой разбере за цената да сподели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 1 Август, 2012 Share Отговорено 1 Август, 2012 За Митвас - 182.89лв. за едно тяло + 10.72лв. за един пластмасов елемент. За работа не ми дадоха цена, но казаха, че вероятно ще е малко, защото монтажа е лесен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elpix Отговорено 1 Август, 2012 Автор Share Отговорено 1 Август, 2012 Значи за всичко ще излезе около 400 и малко лева така ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 1 Август, 2012 Share Отговорено 1 Август, 2012 За Митвас - 182.89лв. за едно тяло + 10.72лв. за един пластмасов елемент. За работа не ми дадоха цена, но казаха, че вероятно ще е малко, защото монтажа е лесен. Мисля, че пропуснах да кажа по телефона - цените са БЕЗ ДДС. Всичко общо без труд излиза 464,66лв. Поздрави, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 12 Август, 2012 Share Отговорено 12 Август, 2012 Един въпрос към Бойко23- съществува ли подкартерна защита за Волекс /защитна кора/ и къде може да се монтира?? Извинявам се че е извън темата. Искам да попитам и дали не се предлага монтаж на устройства които автоматично да пускат късите светлини, нямам предвид цитираните по-горе дневни светлини Предварително благодаря за отговора. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 13 Август, 2012 Share Отговорено 13 Август, 2012 Един въпрос към Бойко23- съществува ли подкартерна защита за Волекс /защитна кора/ и къде може да се монтира?? Извинявам се че е извън темата. Искам да попитам и дали не се предлага монтаж на устройства които автоматично да пускат късите светлини, нямам предвид цитираните по-горе дневни светлини Предварително благодаря за отговора. Здравейте! Волекс няма кора под двигателя, което между другото се отнася и до голяма част от моделите в сегмент В. Устройство, което да включва късите светлини също не се предлага. Хубавото е, че модела разполага със сигнализация за забравени светлини, както и автоматично затъмняване на контролните уреди при пускане на габарит/къси светлини. Т.е. човек лесно може да разбере, че не е включил задължителните къси светлини, както и трудно може да ги забрави.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 13 Август, 2012 Share Отговорено 13 Август, 2012 Благодаря за бързият отговор!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 25 Август, 2012 Share Отговорено 25 Август, 2012 Здравейте! Волекс няма кора под двигателя, което между другото се отнася и до голяма част от моделите в сегмент В. Устройство, което да включва късите светлини също не се предлага. Хубавото е, че модела разполага със сигнализация за забравени светлини, както и автоматично затъмняване на контролните уреди при пускане на габарит/къси светлини. Т.е. човек лесно може да разбере, че не е включил задължителните къси светлини, както и трудно може да ги забрави.... През деня е доста неприятно да се кара на пуснати къси светлини, защото осветяването на контролните уреди след пускането на светлините е отвратително. Често за да видя информация за километрите или температурата трябва да изключвам свелините. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 30 Август, 2012 Share Отговорено 30 Август, 2012 През деня е доста неприятно да се кара на пуснати къси светлини, защото осветяването на контролните уреди след пускането на светлините е отвратително. Често за да видя информация за километрите или температурата трябва да изключвам свелините. Да, за съжаление и аз се убедих в същото. И още нещо неприятно, свързано с осветяването на уредите. Нощем стрелките на аналоговите уреди (скоростомер и оборотомер) остават неосветени и са практически невидими. Първо си помислих, че това е дефект на автомобила и се обърнах към дилъра, но се оказа, че и на другия автомобил, който беше току-що докаран в салона, положението е същото. Някой има ли представа, защо е така? И, може ли да се направи нещо по въпроса? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 31 Август, 2012 Share Отговорено 31 Август, 2012 Да, за съжаление и аз се убедих в същото. И още нещо неприятно, свързано с осветяването на уредите. Нощем стрелките на аналоговите уреди (скоростомер и оборотомер) остават неосветени и са практически невидими. Първо си помислих, че това е дефект на автомобила и се обърнах към дилъра, но се оказа, че и на другия автомобил, който беше току-що докаран в салона, положението е същото. Някой има ли представа, защо е така? И, може ли да се направи нещо по въпроса? Да и аз установих, че червените стрелки не са осветени и през нощта трудно се забелязват. Това е доста тъпо решение от страна на китайците... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elpix Отговорено 31 Август, 2012 Автор Share Отговорено 31 Август, 2012 (Редактирано) Подкрепям ви напълно по отношение осветлението на таблото, за мен тези недостатъци също са доста неприятни. Аз също имам един въпрос, няма ли вариант да се монтира реле, с което да може да се регулира светлината на таблото, както има такива и на други коли? Редактирано 31 Август, 2012 от elpix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 31 Август, 2012 Share Отговорено 31 Август, 2012 жена ми кара toyota yaris, при която ефектът с оветлението на таблото е абсолютно същият. никога не ни е правило проблем през деня на фарове, когато осветлението на таблото намалее при включването на фаровете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 1 Септември, 2012 Share Отговорено 1 Септември, 2012 Може би за някои шофьори, които нямат навика да следят контролните уреди, да е без особено значение дори изобщо отсъствието на цялото табло , обаче подобен конструктивен недостатък, на един съвременен автомобил с редица екстри, може да се окаже достатъчен, за да развали иначе много доброто общо впечатление от автомобила. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 12 Декември, 2012 Share Отговорено 12 Декември, 2012 (Редактирано) От снощи съм с дневни светлини на Волекса. Голямо облекчение е, че днес при насрещно слънце успявах да видя показанията на контролните уреди Благодарение на Митвас, които ми угодиха и ги преработиха дневните светлини са и с LED крушки. Като я измия (в момента е като грозното пате), ще снимам. Редактирано 12 Декември, 2012 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lab_man Отговорено 12 Декември, 2012 Share Отговорено 12 Декември, 2012 Честито! За сега на мен не ми е проблем и ще си карам без дневните. Не ми е много комфортно, но не е болка за умиране. По нататък като ми писне да се напрягам може и аз да ги сложа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 12 Декември, 2012 Share Отговорено 12 Декември, 2012 Честито! Завиждам благородно. Колко излезе целият масраф? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts